Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За различните стилове - метъли, байкъри, скейтъри, емота, фешъни и т.н.

Featured Replies

http://zazz.bg/play:c383aa52

еми нямам думи.............

• 2 месеца по-късно...
  • Отговори 129
  • Прегледи 38,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Интересно ще ми е някакво инфо по въпроса с различните стилове относно това какви съществуват хейтъри, метъли, скейтъри и още много такива неизвестни на много от нас ...

Ама те много бе?

Аз така и не можах да запомня пол`вината :wors:

Някои хора пак са си нямали работа и са си измислили субкултури

• 4 седмици по-късно...

Skinhead for live! OI! OI! OI!

Публикувано изображениеМалко е в страни от темата май..

Ми ква информация искаш,Аз уж съм Рапър,но не се обличам като насран,само слушам такава музика.

А аз се чудя как скейтърите и брейкърите са метали :) Но както и да е, пример за хип хоп, брейк , рап и така нататък много... но не вземай за пример само американските такива.... много страни имат страно добри изпълнители в тези жанрове... Аз например напоследък слушам турски хип-хоп и рап... Ceza , Nefret , C-It , Sagopa са сред най добрите, но има и доста други групички, като тези от Измир например... Някои от тях са родени в Германия, Франция, и са прихванали стиловете от тези страни, съчеавайки го с традиционна турска фолк и поп музика..... Преди години слушах едни френски рапъри, за съжаление не помня името на групата им, бяха също много добри, бих казал доста над американските.. които напоследък станаха главно комерсиални изпълнители.... П.С Забравих, албанците се опитват да направят също нещо добро, имат една група Etno Engjujt, изкара няколко добри парчета, румънците също напредват... Хървати, бошняци , македонци и сърби също преоткриват хип хоп културата.... За нашите , ами напоследък никакви ги няма за съжаление.... П.С.С Пример , последния ми поздрав във темата за поздави, чуйте я... Nefret .... P.S А имитирането на външноста на рапърите и хип-хопърите, както и на техния стил не значи че си такъв.....( това е дори част от комерсиализма в рапа-продават се такива дрехи , които с музиката стават уж модерни ) .... това идва отвътре... всяка култура си има своя философия, а тя не се изразява само във външността......

Редактирано от Diin (преглед на промените)

А аз се чудя как скейтърите и брейкърите са метали :)

Но както и да е, пример за хип хоп, брейк , рап и така нататък много... но не вземай за пример само американските такива.... много страни имат страно добри изпълнители в тези жанрове...

Аз например напоследък слушам турски хип-хоп и рап... Ceza , Nefret , C-It , Sagopa са сред най добрите, но има и доста други групички, като тези от Измир например...

Някои от тях са родени в Германия, Франция, и са прихванали стиловете от тези страни, съчеавайки го с традиционна турска фолк и поп музика.....

Преди години слушах едни френски рапъри, за съжаление не помня името на групата им, бяха също много добри, бих казал доста над американските.. които напоследък станаха главно комерсиални изпълнители....

П.С Забравих, албанците се опитват да направят също нещо добро, имат една група Etno Engjujt, изкара няколко добри парчета, румънците също напредват... Хървати, бошняци , македонци и сърби също преоткриват хип хоп културата....

За нашите , ами напоследък никакви ги няма за съжаление....

П.С.С Пример , последния ми поздрав във темата за поздави, чуйте я... Nefret ....

P.S А имитирането на външноста на рапарите, както и на техния стил не значи че си такъв.. това идва отвътре... всяка култура си има своя философия, а тя не се изразява само във външността......

Абе аз дето хип-хоп не слушам, Ceza мине не мине си го пускам - рулира! :go ahead:

всеки сам решава... ако ти харесва слушай.... аз предпочитам и по-малките групи, например напоследък има една Izmir Coast -така се наричат сами :P

Малки в смисъл на почти безизвестни................

Редактирано от Diin (преглед на промените)

мммммай трябва да питаш нещо по-конкретно, сега не мога ад измисля за какво точно да пиша и какво да пиша.

прави ми напоследък че рапърите и метълите почнаха много да се разбират, или тва е само в мойта компания... Публикувано изображение

скейтъри... половината слушат метъл, другата хип хоп, други пък го удрят на ска, изобщо... общо взето тея хора не се изразяват чрез музиката си,колкото и нестандарна да е тя. на тях живота им е скейта, не могат без дъска на 4 колела и изобщо не им пука кой какво слушал или как се обличал. а това че си имат стил на обличане е просто защото е по-удобно да се кара скейт с по-развисени дрехи (мн ясно).

хейтърите... познавам мн хора които казват че са хейтъри ма всичките ми се виждат мн готини и общителни, ха де! и каточели се обличат по-различно само защото не им е комфортно да приличат на другите,нз...

пънкарите... почти нищо не мога да ви кажа за тях, само че са много сексуални, това ми е асоциацията като чуя пънкат и туйто (впечатленията ми не са само на основата на родната статистика)! :)

рапърите... оле, не мога да ви кажа нищо което да не знаете за тях май! ама много сериозно понякога не разбирам как може да тръгнеш с лъскав спортен екип, грамадни маратонки и искрящ ланец(описвам конкретен познат :wub: ) ей тка на даскало, на разходка...

метълите... най-погрешната представа за тях е че са сдухари, тва е най-купонджийската раса! и искам да кажа че има много хора които слушат съответната музика без да следват стила(като мен),което според мен си е хубаво, наистина не разбирам защо не мога да слушам Static X и да не нося кубинки които едвам вдигам поради изключителната си слаботелесност. и аз имах период когато носех дънки в чийто един крачол можех да си пъхна и двата крака ама поради мои си причини реших да си измисля някакъв компромисен вариант и сега се чувствам удобно в каквато и среда да попадна(било то метъли, фешъни, еtc.)

скиновете... ми нз, не познавам скинове :P

хаусърите... ако изобщо считат че си имат стил... обръщение към въпросните хаусъри: "що си правите така устните като се снимате бе хорааааааа, късате ми сърцето!"

емота... е тва са серийните самоубийци на новото поколение! не искат да бъдат разбрани и после реват че не ги разбират...то така и баба може!

ето ги моите мнения за най-често срещаните групи които можете да видите, има още ама ме мързи да пиша :) (ако съм убидила някого, извинявам се, само се шегувкам, не се ограничавам в един стил и уважавам личното мнение :) )

Skinhead for live! OI! OI! OI!

Ами Скинхед също е субкултура! Нали темата е за субкултурите .....? Публикувано изображение

Ми ква информация искаш,Аз уж съм Рапър,но не се обличам като насран,само слушам такава музика.

Ставаме двама Публикувано изображение

Музиката характеризира повечето субкултури. Начина на обличане и обноските също... За мене лично понятието субкултура или "стил", както е зададено в темата, означава начин на живот. Според мен първият зададен линк и производните му дават достатъчно информация.

• 2 седмици по-късно...
  • 7 месеца по-късно...

оф явно като гледам ще се наложи да ви убясня всичко...

Емо стила възниква през средата на 80 години...

Първо то е започнало от някаква група, която се отличавала от ваички и в музика и в стил на обличане и в стил на косата ...(не знам името на групата беше малко сложно за запомняне).Тази група решава да нарече начина си на свирене EmoCore или така наречения Тъжен Рок... Много други рок банди харесват стила като музика и като външен вид и започват правят същото...А до колкото до самият стил той идва от пънка както много други са казвали...

но името не е случайно Емо-Емоционален сега дано сте разбрали малко за емо стил и емо живота... а ди колкото до самите емо...аз познавам емота да знаете, че те гледат на нещата по съвсем различен начин даже са и много сериозно а и долкото, че се нараняват като си режат вените пффф не е вярно не че съм Емо ... даже повечето емота пишат поеми ...и какво ли още не ... О.М.Г ако ви е страх от емотата еми какво ще кажете за металите :P:)

а и последно мисля, че стана на дума, защо са им такива косите, еми не знам чували ли сте, нооо косата прикирва едното колко като един вид се опитва да се скрие от другото око то се отделя различава се както самото емо..

оф явно като гледам ще се наложи да ви убясня всичко...

Емо стила възниква през средата на 80 години...

Първо то е започнало от някаква група, която се отличавала от ваички и в музика и в стил на обличане и в стил на косата ...(не знам името на групата беше малко сложно за запомняне).Тази група решава да нарече начина си на свирене EmoCore или така наречения Тъжен Рок... Много други рок банди харесват стила като музика и като външен вид и започват правят същото...А до колкото до самият стил той идва от пънка както много други са казвали...

но името не е случайно Емо-Емоционален сега дано сте разбрали малко за емо стил и емо живота... а ди колкото до самите емо...аз познавам емота да знаете, че те гледат на нещата по съвсем различен начин даже са и много сериозно а и долкото, че се нараняват като си режат вените пффф не е вярно не че съм Емо ... даже повечето емота пишат поеми ...и какво ли още не ... О.М.Г ако ви е страх от емотата еми какво ще кажете за металите :conversation::)

а и последно мисля, че стана на дума, защо са им такива косите, еми не знам чували ли сте, нооо косата прикирва едното колко като един вид се опитва да се скрие от другото око то се отделя различава се както самото емо..

1.Нещо против метълите? Не съм метълка. Да отбележа за протокола:слушам рок - има разлика Публикувано изображение Познавам метъли - супер са, честно ви казвам. Е, не всички, но 95% от тези които познавам са супер.

2. Наистина, повечето от имотата(които btw не знаят как се наричат) не мислят като... такива. В смисъл "Живота е гаден", "Всички ме мразят". Даже обратното. Понеже са позьори смятат, че всички ги харесват. Да - има приятни хора, но все пак се водят по модата, което е тъпо.

Днес ходих да си празнувам рд-то. На всяка крачка имо или метъл(друг е въпроса, че се запознах с чалгарка която имаше метълска гривна и черен лак). Ей това ви казвам - всички станаха такива. И различните станаха еднакви, ако ме разбирате

3. Музиката им е хубава, да, но колко ли от въпросните имота я харесват наистина?!

И така... това е ковто исках да кажа. Лека вечер!

Първо браво, че слушаш рок и аз съм така ама нали казах, че е нешо като тъжен рок (депресираща музика)

Пример: 30 Seconds To mars - from yesterday

а и между другото н6 против нямам срещу металите ии вярно е така ..., но тря се признае, че те гледат на света не като на красива картинка

а като нещо,което може да ги убие... е не емо позйорите, колкото до характера са пичове .

но тря се признае, че те гледат на света не като на красива картинка

а като нещо,което може да ги убие

Все още съм на мнението, че се правят. Ок, не всички, но повечето. Все пак не може на всяка крачка да се срещаш с наистина тъжни, депресирани хора.

30 seconds to mars не е ли просто... рок? Може би алтернатив, но не съм сигурна.

На Three days grace повечето песни са депресиращи, но НЕ са имо кор. Пример:

и

Всъщност не разбирам много от този стил точно,но...

Мене лично ме дразнят тея - най-заблудените. Познавам един, който казва, че е имо, а слуша метъл И ЧАЛГА. Един друг пък сам не може да се определи. Тоя вторият ми е приятел. Доста е смахнат. Един ден е типично имо - депресиран, слуша Токио хотел, с дрехи като на имо. На следващия ден си е весел, закача момичетата (от опит го казвам), с анурак на Слипнот, слуша метъл. Има много странни хора. Не мога да им каже -"Не бъди имо". Но все пак изразявам мнението си за позьорите.

Друг е въпросът, че има и друг вид позьори - фешъни (от тея всички ме дразнят), фалшиви рапъри, фалшиви метъли и т.н.

• 3 месеца по-късно...

Търся Рапърски Шапки и всичко което носи 1 Рапър.. за да не изброявам.. Къде в София има такива магазини или в Благоевград...

В магазин G-Wear можеш да намериш почти всичко. Намира се на ул. Граф Игнатиев (площад Славейков), близо до кръстовището с бул. Васил Левски и Патриарха.

Също така можеш да погледнеш в Sabotage, Insomnia, Радикал, Брейк Пойнт ... както и в Борд Шоп и Bass. Всички тия са по-скоро Breaking и SK8 ориентирани, но също можеш да си намериш доста интересни неща.

:) Цитат от друг форум:

МАГАЗИН ЗА РАПЕРСКИ СМЪКНАТИ ДРЕХИ АХАХАХАХАХА

аве я си бийте по 1 шамар и гоу ауей

:)

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Адна моя приятелка е СТИЛ ЕМО и си рязя вените зареди гаджето си...???!!!

Леле :X ;)

на тея им има нещо сбъркано според мене , как може да ти доставя удоволствие да се обличаш като клошар и да приличаш на метла в главата

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.