Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За различните стилове - метъли, байкъри, скейтъри, емота, фешъни и т.н.

Featured Replies

Лично аз не виждам разлика между пънк и емо стил. На мен много ми харесва пънк стилът (а оттам и емо-то). Не съм емоционално разтроена и никога не съм била, прсто ме кефят дрехите и прическите им. Не виждам нищо лошо човек да изразява себе си по този начин, стига да не преминава определени граници. Ако до тогава не ми скимне нещо друго, мисля в скоро време и аз да си направя подобна прическа :yanim: ( за сега обаче това е само под въпрос) ;) А за емо момчетата - не ми изглеждата на такива, каквито ги описвате, но всеки си има мнение. Просто трябва да сме малко по - толерантни един към друг.

• Отговори 129
  • Прегледи 38,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Т.н. емота(имота) не изразяват нищо...както казаха по-нагоре, това е само поза...хората предпочитат да се правят на такива, само за да следват няква мода и стереотипи... Ужасно дразнещо е, хората да са еднакви... ;)

Т.е. некви грозници които до обед ги е яд на себе си,а след обед на всички останали.Така ли?

Денят на едно емо

6.00 Доогризвам лака си.

7.00 Майка ми замалко не видя, че си гриза лака. Каза, че аз съм идиот - измъчен и, че трябва да отивам на училище. She makes me cry.

7.05 Започнах да се обличам, сложих си панталоните - теснички. Значки - повече, повече, повече. ФАК! Изгубил съм си една значка. Да не си забравя якето и да си направя очите по-черни.

7.20 Сестра ми ме видя и започна да вика. Тъпа пънкарка.

7.21 Една значка се откачи. Закачих я пак.

7.28 Една значка се откачи. Закачих я пак.

7.35 Сложих си якето. Излизайки от вкъщи забелязох, че една значка я няма. Намерих я и си я сложих.

7.50 Оказа се, че съм си сложил чорап, а не шапка (Ето защо ми е било малко по-тясна). Shit happens. Върнах се сложих си шапката и тръгнах на училище.

8.20 Закъснях за урок, не ме пуснаха, стоя в коридора. Плача.

8.41 Часа свърши. Влезнах в стаята, хвърлих чантата си и отидох да се цупя.

8.43 I hate my life. Стоим с емо-тата заедно и 5-мата плачем.

9.00 Седя в час и плача.

9.10 Изгониха ме от час, стоя в коридора, плача..

9.15 Отивам до тоалетната.

9.16 Стоя в тоалетната, за да се изпикая. Започнах да плача и забравих да *цензура*..

9.17 Излизайки от кенефа, една значка ми падна в чинията. Извадих я и я сложих.

9.18 Гледам се в огледалото, а аз съм симпатичен. Трябва да се снимам...

9.31 Междучасие. Дойдоха емовете и казаха, че съм истински. Мина малката ми сестра и започна да вика. Казах и, че има ебан вик. Ритна ме с кубинките си. She makes me cry.

9.35 Емовете и казаха, че не е права. Тя ги преби всичките.

9.37 Исках да избягам, и получих кроше.

9.44 Седя в час, болят ме вените.

10.10 Написах предсмъртно писмо на чина си.

10.12 Учителката го видя и ме изгони. Кучка. Стоя и плача.

10.21 Стоя в столовата. Започнах да плача и забравих да ям. Видях малката ми сестра - пак ме удари. Излизайки от столовата една значка ми падна в помията. Извадих я и си я закачих.

10.29 Видяха ме емовете и ми казаха, че съм истински емо.

10.40 Седя на урок и пиша предсмъртното си писмо. Все още няма кръв. е*** съм я, важното е да колкото се може по-тъжно.

10.50 Свърших и се опитах да го прочета пред всички, но учителката ме изгони. Значката ми падна зад парното, извадих я и си я сложих.

11.11 Междучасие. Емовете видяха значката ми. Казаха, че съм истински. Прочетох им моето писмо. Казаха, че съм още по-истински. Мина по-големията ми брат, показах му предсмъртната ми бележка, той каза че съм идиот, и че това не е истинско. Попитах го кое е истинско. Той ми даде да слушам плейъра му. Ramones и Sex Pistols.

12.30 Слушах ги на урока ми. Изплаших се и заплаках. Избягах от урок. ( Знаех, че брат ми слуша ла**а, но чак такива...). Докато бягах ми падна една значка. Вдигнах я и си я сложих. Догони ме един учител завлачи ме в клас и ми каза, че съм *цензура*. Изгони ме в коридора.

12.45 Стоя и плача.

12.50 Дадох на приятелите ми плейъра. Кости падна по гръб, Вася заплака, Владо си призна, че му е свършил розовия лак и изпадна в депресия, Ленко избяга със вик, падна му една значка. Брат ми видя тази гледка, взе си плейъра, срита ме и каза, че сме педерасти.

13.00 Започнах да ухажвам Светла, каза че съм гаден *цензура* и *цензура*. YES! Това момиче ме харесва.Седя и плача от радост.

13.20 Учителя ме изгони от клас.

13.40 Звънеца. Изчаках емовете. По ред, изпускайки си значките и закачвайки си ги, се прибрахме вкъщи. Разбрахме се да се видим в 4.14.00 Прибрах се вкъщи, няма никой. Включих си Tokio Hotel, седя и си гриза лака на ноктите.

14.20 Дойде си малката ми сестра. Изключи магнетофона и легна да спи.

14.40 Включих магнетофона, събудих сестра си... Удари ме, а аз се опитах да и отвърна...

14.50 ААААА!!! She makes me cry.

15.00 Седя завързан за парното със кърпа в устата и слушалки в ушите. Свири нещо ужасно. I want to die!!!

15.10 Прибра се брат ми и неговите приятели. Хвърлиха върху мен якетата си и почнаха да ме ритат.

15.20 Майка ми се прибра, срита купчината дрехи, по стона разбра че там има някой

.15.30 Майка ми ме развърза и ме изпрати за хляб.

16.00 Стоя в магазина и си чакам реда, до мен стоята някакви гологлави деца и ме гледат странно (сигурно ми завиждат за значките).

16.10 Сритаха ме и ми взеха всичките пари. Опитах се да стана, но ми падна една значка - сложих си я пак

16.20 Прибрах се, майка ми ме преби и отиде за хляб.

16.30 Закъснях за срещата с емовете.

16.35 Те ми казаха, че крясъка ми не е истински.

16.37 Падна ми значка

16.40 Сдобрих се с емовете, стоим и плачем.

16.55 До нас мина пънк. Казахме му, че е тъпанар, а той ни напсува. И ние цялата тайфа (25 човека) го пребихме. Леле колко сме истински!!!

17.10 Дойдоха 10 пънка, пребиха ни и си тръгнаха. СЛАБАЦИ!!!

17.30 Събрахме стотинки за един литър бира. Колко сме истински!!!

17.32 Продавачката не иска да ни даде бира. What's the *цензура*???

17.35 Уговорих я, и си купихме 2 литра бира. ( Йупиииииииии ние сме най-истински от всички)

17.50 Тъкмо щяхме да пием и дойде малката ми сестра със 4 пънка и ни взеха пиенето...

18.00 Минаваха 3 момичета, аз почнах да им намигам. Те дойдоха и ми казаха, че съм слаботелесен и *цензура*. Само колко съм сексииии, те ме искат и ми завиждат, че моя грим е по-хубав от техния.

18.15 Владо каза, че е цепеняк и изпадна в депресия.

18.20 Видяхме сватба. Саня каза, че булката е в бяло, защото е девствена.(решихме от утре да носим бяло)

18.30 Прибрах се вкъщи и седнах да гледам анимации.19.00 Анимацията свърши, седнах да пиша предсмъртно писмо.

19.20 Слушам Tokio Hotel, най-яката емо-група.

20.00 Прибра се малката ми сестра - срита ме и излезна...

21.00 Мама ми каза да лягам да спя. "Мамо аз съм вече на 17, може ли да си обръсна краката?"

21.05 Получих*цензура* по задника от майка ми. Лежа и се опитвам да заспя. *цензура*!!!

21.10 Не ми се спи. Я чакай да си намеря лакираните нокти.

21.15 Погризах малко лак и заспах.

Хахахахха тва ЕМО верно не бие на кво удара...хахахахха

Редактирано от ivo23 (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

"Емо"-то като стил в музиката(пънк демек) не е лошо нещо.Аз лично обожавам пънк :):speak: Но тези не мога да ги приема.Това си е чисто позьорство.Не им се обръща достатъчно внимание и те се чудят как да си го избият от някъде.Искат да са в центъра на вниманието.Ама не им се получава.Та затова почват да "страдат". Обличат се добре-харесвам черните дрехи,вратовръзките и т.н.Но всичко им идва в малко повече.Това тяхното не е от свръх силните чувства на тъга и отчаяние.Възможно е да са тъжни и разоочаровани от живота,любовта,хората около себе си,но не и до такива крайност.Аз сама дори за ден-два се държах по този начин-емо.Не беше особено проятно.Не знам дали беше от голяма мъка и тъга или просто от това да ме забележат повече хора. Пък,който иска да си емо,който иска металист или рокаджия-това са само стилове музика. :bye1:

Аз пък си мислех, че Емо съм аз... Какъв съм глупак... У! :)

"Емо"-то като стил в музиката(пънк демек) не е лошо нещо.Аз лично обожавам пънк :):super: Но тези не мога да ги приема.Това си е чисто позьорство.Не им се обръща достатъчно внимание и те се чудят как да си го избият от някъде.Искат да са в центъра на вниманието.Ама не им се получава.Та затова почват да "страдат".

Обличат се добре-харесвам черните дрехи,вратовръзките и т.н.Но всичко им идва в малко повече.Това тяхното не е от свръх силните чувства на тъга и отчаяние.Възможно е да са тъжни и разоочаровани от живота,любовта,хората около себе си,но не и до такива крайност.Аз сама дори за ден-два се държах по този начин-емо.Не беше особено проятно.Не знам дали беше от голяма мъка и тъга или просто от това да ме забележат повече хора.

Пък,който иска да си емо,който иска металист или рокаджия-това са само стилове музика. :)

Донякъде съм съгласна с теб - "емо"-то е стил в музиката. Но нима рап-а не е? Нима няма хора, които се обличат като "рапъри" :rap: ? Широки смъкнати панталони, развлечени тениски, торбести блузони - всичко това е част от този стил. Но тогава защо никой не казва "Тия са чисти позьори"? :angry: . Защо никой не ги отрича, а всички са се вторачили в емо-тата? :angry: Не съм емо, но много ми харесва този стил. Обаче не отхвърлям и оплювам другите, било то рапъри, металисти :super: , поп "принцове/принцеси" или чалгари. Нека всеки сам си избере най - подходящия за него стил и да не обижда хората с друг вкус. Нали знаете - "Свят - цвят" или "Разни хора - разни идеали" ;) .

Донякъде съм съгласна с теб - "емо"-то е стил в музиката. Но нима рап-а не е? Нима няма хора, които се обличат като "рапъри" :rap: ? Широки смъкнати панталони, развлечени тениски, торбести блузони - всичко това е част от този стил. Но тогава защо никой не казва "Тия са чисти позьори"? :angry: . Защо никой не ги отрича, а всички са се вторачили в емо-тата? :angry: Не съм емо, но много ми харесва този стил. Обаче не отхвърлям и оплювам другите, било то рапъри, металисти :speak: , поп "принцове/принцеси" или чалгари. Нека всеки сам си избере най - подходящия за него стил и да не обижда хората с друг вкус. Нали знаете - "Свят - цвят" или "Разни хора - разни идеали" ;) .

Ммм,ами да права си,че има стилове музика-рап,метал и какво ли още не.Но не съм виждала и чувала за рапъри,които си режат вените,щото примерно им е студена супата или пък просто,защото света не е такъв,какъвто те го искат.Дрехите и прическите според мен не са стил в живота-при тях стилът е по-скоро позата.Но това си е лично мое мнение.Не искам да говоря много против тях,защото както бях написала по-горе и аз бях такова.:):)

Че то и аз сне съм чувала за когото и да било да си реже вените заради такива простотии. Но не е задължително да си емо, за да си такъв откачалник, че да посегнеш на живота си. Досега толкова много самоубийства са ставали, а емо-то е отскорошен стил... Според мен истинският смисъл на емо стила е доста преиначен. И все пак не смятам емо-тата за лоши хора. Лошото е, че не осъзнаваме, че около нас има по - различни и вместо да ги приемем, ги отхвърляме и така косвено им помагаме да си "отрежат главите" (не в буквалния смисъл разбира се). А това вече е жалко.

Емо е стил на обличане , прическа и тн.. хахаха момчетата изглеждат толкова нежни , като некакви гейове са.

хахаха момчетата изглеждат толкова нежни

Момчетата изглеждат прекалено нежни бих казала,крехки,слаби..та чак болнави...истински сенки.

40? правила на Емото

1. Бъди емо.

2. Бъди емо.

3. Трети път за късмет, отново бъди емо.

4. Бритончета, черни сенки, мрачни цветове, това мисля че е ясно.

5. Повтаряй на ден поне два пъти изразите:

-> Защо всички не ме оставят на мира!

-> Не заслужавам ли по- добър живот?!

-> Никой не ме разбира! (Макар че ако искаш да си готино емо, това е клиширано.)

6. Позволено, даже наложително да мразиш родителите си. Подчертавам мразиш!

7. Чети Мики Маус.

8. Слушай емо групи, неясни дори и за олд скул емотата.

9. Бъди жалък.

10. Ама много жалък. Чак когато станеш толкова жалък, че никой не може да те трае освен теб самия, тогава вече си истинско емо.

11. Рисувай депресиращи рисунки, дори и да не можеш да рисуваш.

12. Пиши стихотворения тип “празни хора, празни души”.

13. Поне няколко белега от рязане…просто обичаш болката!

14. По никакъв начин няма да се самоубиваш със хапчета, скачайки.Само чрез вените, за да можеш да се фукаш пред другите емота.

15. Носи прилепнали дънки.

16. Бъди чувствителен.

17. Мрази пънка!

18. Когато отиваш на купон, никога не се забавлявай.

19. Ако имаш гадже, то чукай се веднъж и после я скъсай…. а ако тя е емо, тя да те скъса и бъди депресиран 2-3 месеца поради това.

20. Бъди чувствителен.

21. Гледай злобно всеки който те пита “Как си?” А ако си в добро настроение отговори “Ти как очакваш да съм”.

22. Не се усмихвай, само когато си чувствителен.

23. Мрази се с метълите.

24. Мрази се с щастливите хора, защото те не те разбират.

25. Чувствай се ненужен, ама някой трябва да ти казва че си иначе ефектът се губи.

26. Карай се и крещи безпричинно.

27. Единственото нещо от пънка, което слушаш е Crowfish!

28. Simple Plan за готините емота са лигльовци, неразбиращи същността да си емо.

29. Любимото ти число е 4.

30. По никакъв начин не се забавлявай, освен с Мики Маус.

31. Не разказвай вицове и не се смей на такива, особено ако са мръсни.

32. Ако искаш да си брутално емо можеш да се смееш само на вица с гребенчето.

33. Не повръщай, освен ако не повръщаш от депресия или дълбока ЕМОционална криза.

34. Гледай филми като Requiem for a dream или с главни герои емота. Не слушай другите какво ти говорят.

35. Господи Боже, не ходи на кино!!!

36. Бъдете себе си, т.е. емо.

37. Мрази новите технологии и мрази всяка организация, която служи само за да ограничава умовете и да поставя изкуствени материалистични богове.

38. Ако си дете на богати родители, оплаквай съдбата си, че парите изместват ценностите, а ако си роден в не особено богато семейство, оплаквай това че си беден.

39. Бъди пишльо!

Един пич разправя днес, че се прави на емо за да го харесват момите... Публикувано изображениеПубликувано изображение

Емоционално

Малтретиран

Олигофрен

Ама всичко е поза, както пише по-горе...

Човекът го е казал много точно и ясно ..
  • 2 седмици по-късно...

Две 14-годишни момичета хвърлиха в ужас хиляди родители, след като се разбра, че самоубийството им се дължи на популярния сред тийнейджърите Emo Style.

Момичетата са от Благоевград и са учили във II ОУ, предаде вестник „Струма“.

Ръководството на училището е шокирано. Директорът свика родителите на среща, за да ги предупреди за нелепата тенденция все повече тийнейджъри да се включват към ЕМО - стилът.

Децата се самоубили ритуално, като си прерязали вените с бръснарско ножче.

Девизът на 14-годишните Мишел от 7 “а” и Нели от 7 “б” бил “Кухнята, ножът, вените, край на проблемите!”.

Наскоро 15-годишно момиче от Бургас, също почитател на ЕМО-модата, едва не загина от алкохолно натравяне.

Младежите, които са част от EMO-групата, са известни със своята емоционалност. Те не търсят никакво внимание и помощ и се възприемат като обект на социално насилие и несправедливост.

Почитателите на Emo Style са част от една различна култура, включваща и специална мода за обличане и музика.

www.dnes.bg

Като отговор на заглавието: ДА - такива са! А по темата, двете момиченца са били прекалено довирчиви, във популярните сайтове за видео обмен в България е напълнено с такива снимки и клипове... какво те като гледат гледат и пробват малки деца. Аз не че не съм, но такова е мнението ми.

Много зле...Много, много, много зле.... Незнам... Да си прекратиш живота толкова млад, без да видиш нищо от него и то само заради някаква тъпа култура ми се струва много ненормално. Ама какво да се прави ? В такъв свят живеем. Пък да ви кажа и те са си виновни. Не е смелост да се самоубиеш, смелост е да продължиш да живееш, колкото и труден да е животът ти ......

Не е смелост да се самоубиеш, смелост е да продължиш да живееш, колкото и труден да е животът ти ......

Новите фешънчета...Какво значи да си отчаян от живота? И като си нареже вените после какво?Близките им се побъркват!Ей това става...Много е глупаво като се започне от начина на обличане,минавайки през това, че никога не се усмихват и стигайки до самоубийство...

Емо (изговаряно „имо“) е малко двусмислен термин наи често използван за описание на фешън, стил, или начин на мислене свързан с пост-хардкора. Емо също може да описва емо музика или главно емоционално състояние (като в „да се чустваш емо“). Също така (понякога се използва отрицателно) за описание на някого, който се вписва в особен емо стериотип, категория или някой, който е свръхемоционален.. Определението на значението е тема на дебати. В оригиналното си въплащение терминът емо се използва за описание на поджанр на хардрок пъкна, който произхожда от Вашингтонската музикална сцена в средата на 80те. В по късните си години, терминът емохардкор късо за „емоционален хардкор“, се използва също и за описание на Вашингтонската сцена и някои от регионалните подколтури произлязли от нея. Терминът емо произлиза от факта че членове на групи понякога спонтанно ставали силно емоционални по време на представления. Най-познатите имена от този период бключват Rites of Spring, Embrace, One Last Wish, Beefeater, Gray Matter, Fire Party, и малко по-късните Moss Icon. Първата вълна от емота започнала да се заличава след раздялата на повечето от замесените групи в началото на 90те. Самоличност Когато се обръщат към самоличността и начинът по който се държи определено лице определението емо се използва като се има предвид, че този човек е емоционално искрен, чувствителен, срамежлив, затворен, печален и тих. Депресиран и съкрушен понякога са използвани състояния за описание на емо самоличноста. Емо музиката и поезия съдържат Множество обръщения към неотвърната любов, емоционални или роднински връзки. Мода По почити всички моментни определения Емо облеклото е характеризирано от тесни дънки за мъже и жени, дълги бритони зализани на една страна от лицето или над едно или двете очи, боядисана коса, прилепнали тениски които често носят имената на рок групи (или друг дизайн), осеяни колани, тока за колана, скеитърски обувки или платнени сникери или най-вече черни обувки (често стари и износени) и ако носят очила често ще са с дебели стъкла и черни рргови рамки. Емо модата се е изменила с времето; ранни насоки включват прически подобни на Ромуланците и Вулканците в Стар Трек, тесни, прилепнали пуловери, ризи с копчета и работнически якета. абе хора без работа и цели

Не, че искам да звуча безчувствено и студено, но....не сме загубили лекарство за СПИН, нали?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.