Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Боклуците, с които замърсяваме природата

Featured Replies

Привет на всички Хора уважаващи планината и себе си.Много обичам разходките сред Природата ама напоследък се натъквам на глетки от който се срамувам,без да имам вина.Нося си плик и събирам под изумените погледи на хората около мен боклуците им,и невиждам в празните им погледи нищо друго освен подигравка.Аз съм изкарал семейството си на разходка сред природата,а не на някое бунище ! http://www.snimka.bg/album.php?album_id=10...w=1&photo=1 , http://a60oa6a6vf.vbox.bg/videos/Bokluci_v_Rila_/index.html

Редактирано от stanley56
2.3 Заглавието на темата трябва да е ясно и точно, да не е съставено единствено от главни букви и да описва съдържанието на самата тема. Заглавия от рода на "Помощ!", "Имам проблем" и т.н. не са желателни. (преглед на промените)

Подкрепям те напълно,но за съжаление това е нашето самосъзнание.И аз ще дам един промер-отиваме с моя съпруг на река да полови риба ,а нашето детенце да остане малко на чист въздух далеч от града.Намираме една хубава полянка,красота.....................и цялата осеяна с пластмасови вилички,лъжички,чинийки,шишета от бира и т.н.На мястото имаше двама полицаи които също бяха за риба и гледаха ей така :eek: Събрах боклуците в чантичките от найлон които имахме под ръка и ги събрахме в едно ровче,но не ги запалихме защото беще периода на големите пожари.Питам се какво им коства на тия хора да си ги занесат до най- близкото сметище или кофа за отпадъци,защото явно са били с превоз-нямаше да си носят боклуците на гърба :angry: Това сме ние,не оценяваме природата която имаме. sad.gif

Много от хората все още нямат развито чуство за отговорност към природата.Те не осъзнават,че замърсявайки природата,вредят на себе си и на следващите поколения...Всяко лято,когато ходя на планина,се стремим по никакъв начин да не оставяме след себе си боклуци. Всичко се тъпче обратно в раниците и се връща долу,в цивилизацията.Дори и фасовете се събират в една торбичка и - долу. За съжаление обаче не всички правят така.Многократно сме намирали по пътеките пластмасови шишета,найлонови торби,фасове и какви ли още не боклуци. Задължителното проклятие,което изричаме по адрес на незнайния мърляч, е нещо от сорта на "Да му изсъхнат топките" :angry: ,след което,ако е възможно,прибираме отпадъците,за да ги изхвърлим ние.

Да, така е. Жалко е, че не на всички им пука. Най-малкото, което трябва да им направи впечатление е, че е грозно...

Ние също, като ходим покрай някоя река, ако сме палили огън, изгаряме всичко и после го заливаме обилно с вода или пък си събираме всичко в наелонови торбички и после право в първта срещната кофа за боклук

Манталитета ни е такъв и ни липсват елементарни навици по отношение на опазване на околната среда.

Семейството ми има вила в Стара планина, която е отдалечена от населени места и няма къде да се изхвърля боклука - та дори след купонджийски уикенд боклука се събира в големи черни пликове и когато стигнем в Априлци, го изхвърляме в някой контейнер. А нашите съседи (също плевенчани) изхвърлят техния боклук по поляната до реката или в самата река. Имаше един случай, когато бойлера им беше развален и те го хвърлиха там :whist: . Гледаш девствена природа и изведнъж - хоп, свинщина като в цигански катун :) . Скоро ще стигнем Европа, скоро...

Те вече няма къде да седнат-щото заринаха всичко с боклуците си sad.gif

Аз и затова не ходя по излети че ми действат гадно и негативно гледките

Иде ми да им събера боклука и да им го изсипя в къщите по пода

biggrin.gif

biggrin.gif

И такива мерки трябва да се вземат :rolleyes:

Здравейте ! Не знам къде видяхте боклуци ?! ... Нима не знаете , че вече има "разделно" събиране на боклуците ?! В жълтите контейнери ...ала-бала , в зелените контейнери ... ала-бала ...

Да видим практиката какво показва :

15036_218_m.JPG

Кликни на снимката за увеличение ! За тези , които не виждат или се правят , че не виждат - на зеления контейнер пише : "Само за стъкло" .

И като капак на всичката тази простотия , наречено "разделно" събиране на боклуците , минава един камион , който обръща и поема в себе всички контейнери :yanim: ! ... Може би на сметището се извършва "разделното" събиране ? НЕ ! ohmy.gif

Тогава за какво говорим ?

biggrin.gif

Тъкмо това мислех да спомена и аз-като хвърлиш боклук на тревата все едно го хвърляш у вас на пода.Незнам,тези дето замърсяват природата може би са същите "чистофайници" и в къщи?

Здравейте ! Не знам къде видяхте боклуци ?! ... Нима не знаете , че вече има "разделно" събиране на боклуците ?! В жълтите контейнери ...ала-бала , в зелените контейнери ... ала-бала ...

Да видим практиката какво показва :

15036_218_m.JPG

Кликни на снимката за увеличение ! За тези , които не виждат или се правят , че не виждат - на зеления контейнер пише : "Само за стъкло" .

И като капак на всичката тази простотия , наречено "разделно" събиране на боклуците , минава един камион , който обръща и поема в себе всички контейнери :yanim: ! ... Може би на сметището се извършва "разделното" събиране ? НЕ ! ohmy.gif

Тогава за какво говорим ?

Незнам как е в големите градове,ама в нашия град контейнера за стъкло е на центъра,контейнера за хартия е до болницата примерно.Не би ли трябвало на едно място да има от трите вида контейнери?Кой ще бяга да си разнася чантите с разделени отпадъци иначе?

Казани за разделно хвърляне на отпадаците....какъв е смисъла от тях след като всички се сабират в един и същ камион. Както се казва в една древна японкса мъдрос "Ние не сме наследили природата от дедите си , а сме я зели назаем от наследниците ни " помилсете си добре над тези думи !!!

Е аз нали съм упорит оптимист-ще продължа да си ги разделям в различни пликчета

Нищо че след мене след хартията хвърлят и общи отпадъци

Абе викам тва жълт контейнер,за хартия само и пластмаса пише-е много важно,те пак на едно ще ги съберат всички боклуци,кво толкоз,пък тоз ми по-близо с 1 метър-така ми отговориха

sad.gif

Тук системата работи, ама трябва и малко самосъзнание

Точно така maicky. В контейнерите даже и да има разделно събиране си минава един камион, който си ги обира наред. А иначе наистина е гадно да идеш някъде на излет и всичко да е в боклуци. Не че се хваля, но винаги като ходим така си събирам всичко и го хвърлям в града.

• 1 месец по-късно...

Напълно съм съгласна с всички вас. За съжаление хората не разбират, че подобни действия са действия срещу човечеството, срещу тях, техните семейства, техните деца. Много е глупаво-за да отидеш в планината, значи обичаш да бъдеш сред природата. Но подобни действия сочат точно обратното. Ако всеки чистеше след себе си, щяхме да се радваме на невероятно честе гори и плажове. А най-тъпото и жалко е, че имаме великолепна природа, а сами я унижожаваме.

Що се отнася до разделното събиране- аз също мисля, че това е пълна глупост- ще разделяме боклука си, който след това ще бъде събран на едно място. Какъв е смисъла тогава? Да се отчете дейност или може би да замажем очите на определени институции, че правим нещо по въпроса.

Това е обидно за самите нас, публично обявяваме що за мизерници сме.

София среща проблем с боклука си вече близо година, ако не се лъжа. Общината не може да намери място, където да стовари боклука на София. Та ще чакаме ние някой да ни събира кофите, в които разделяме боклука си. Това обаче не е основание да не го правим. Аз лично правя това, ако такива кофи съществуват в близост, знаейки къде отиват след това. Но важно за нас е да създадем този навик. Трудна работа обаче, хорската безотговорност и неинформираност пречи изключително много за постигането на добри резултати.

Поздрави

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.