Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Българите в Норвегия

Featured Replies

Здравейте отново, ф-ма Нови хоризонти - София, предлага обучение по Норвежки. Мисля, че са добри. ТЕЛЕФОН:02/4881023 е-mail [email protected] В последно времи си МИСЛЯ....??!! - "дали някои хора са наивни и глупави, ИЛИ са толкова хитри, че се правят на такива....." / нямам намерение да обиждам никого/. Прави ми впечатление обаче, че ако не можеш да помогнеш на някого, той ти става враг. ЗАБРАВЯТ ОБАЧЕ, ЧЕ НАЙ-СКЪПО СЕ ЗАПЛАЩА ИНФОРМАЦИЯТА - А НИЕ ТУК Я ОБМЕНЯМЕ БЕЗПЛАТНО.

Редактирано от sem (преглед на промените)

• Отговори 525
  • Прегледи 366,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не, не сме, то и няма нужда, защото така човек се интегрира по-бързо. Аз също имам много малко познати и приятели българи.  Не мога да общувам с някой българин само, защото сме родени в една и съща дъ

• чалгафен
    чалгафен

Аз съм в Норвегия сега,ще събирам пари за жилище в Пловдив и се прибирам завинаги.Толкова я мразя,че думи нямам.Може и да е красиво и да има хубави пари,но няма нищо толкова красиво на света колкото Б

• Амиии, лятото не е толкова студено, просто е последния петък на юли

аз имам два диска с програми за обучение и от тях си уча норвежки

Това е хубаво, ако са добри давай ги насам. Или от къде ги взе - има хора, искат да учат. /Аз уча с учител тук в Гърция/

Защо не потърсите онлайн уроци? Да, има, но трябва 10-15 мин. да се съсредоточите, нали? :)

757forever, това за он-лайн/а на кого го казваш?

757forever, това за он-лайн/а на кого го казваш?

И аз не разбрах нещо.

stavanger, добре дошъл, когато някой не иска да помогне, те праща в он-лайн. Да, ама там НЯМА Норвежки. :eek:

сем, здравей. Напълно възможно е да има някакви онлайн курсове, но ние да не знаем за тях. Точно затова е хубаво да се споделя информация. Предполагам, че той говори за платен онлайн курс, но според мен онлайн не е най-добрия начин да се научи един език от нулата. С учител и стройна система се полагат основите, пък после може да надграждаш както ти харесва. Това си е моето мнение, не съм тръгнал да го налагам на никого. сем, ти в Норвегия ли си или си се запътила натам?

Stavanger, в Норвегия ще дойда НЕ ПРЕДИ края на другата година. Пояснявам защо и мисля, ЧЕ МНОГО ХОРА БИХА МОГЛИ ДА ПОНАУЧАТ НЕЩО ОТ ТОВА. Първият и основен стоп ми слага синът ми - завършва до година средно тук в Гърция. От януари миналата година започнах да проверявам де що имаше информация за Швеция и Норвегия - посолства, институции, после научих и за форумите. Колко "ТОНА" информация съм изчела - само аз си знам. Още повече, че за Норге и няма толкова много, че да ти стане ясно отведнъж и да не питаш. Събирала съм НЯКОИ от информациите буквално троха по троха. Да не приказвам, че в Бг, като им поискаш някакъв документ за чужбина се правят като че ли са паднали от Марс. Затова казах - да се прочете всичко - и пак възникват ХИЛЯДИ въпроси. НАЙ-ВАЖНИЯТ ПРОБЛЕМ Е ПРИЗНАВАНЕТО НА ДИПЛОМАТА от съответното ведомство, после вписване в Асоциацията на лекарите /аз съм лекар с две специалности/ - които могат да решат че не им трябваш като колега. Ако НОКУТ /за признаване на дипломите/ можеш да ги съдиш приз СОЛВИТ, асоциацията не можеш да и направиш нищо. Ако не си неин член много трудно се намира работа в държавна болница - почти невъзможно. Да, търсят се лекари - с практика и редки специалности. Ако нямаш практика ПОНЕ ПЕТ години -ставаш помощник-лекар. Туй е то. ВТОРИЯТ и не маловажен въпрос е ЕЗИКЪТ - не знаеш ли Норвежки ......????? Казват с Английски, ДА, АМА НЕ. Когато работиш с хора, Те искат до им говориш на родния език. Затова и ние започнахме още от нова година и се надявам да го научиме за още една година. За история, култура - има доста информация; за ежедневието - от форумите доста се научава. Чета във форум - може ли да стане сервитьор без език. Даже и НЕ РАЗБИРАМ това запитване. Все едно в Бг, да ти искат поръчката на английски. Така де - и в Бг много хора вече знаят този език, но предпочитат да си говорят на родния. За ученето на Норвежки - много е лесен, особено който е учил НЕМСКИ. /мойто мнение/ Другото е че е лесен за писане, почти всички думи както ги чуваш - така се пишат. И ТРЕТИЯТ също много важен въпрос са парите. НЕ ТРЪГВАЙТЕ В ЖУЖБИНА БЕЗ ПАРИ. Знам колко СТРАШНО е - от личен опит. Преди десет години дойдох в Гърция с ОСЕМ ХИЛЯДИ долара и с дете на 8год. Само парите ме спасиха да не гладувам, да си намеря работа и да не спиме на улицата. ТУК някои ще ми кажат - да, ако ги имах тези пари нямаше да тръгвам. Мой личен съвет - ако трябва продайте нещо, вземете заем- но си подсигурете джоба. През 1990 до 1994/5 години може би можеше да става - докато нямаше толково имигранти в Западна Европа и ДОКАТО НЕ НИ ПОЗНАВАХА ЩУРОТИИТЕ. Сега се ходи за да се установиш там, НЕ СЕ ХОДИ НА ГУРБЕТ ЗА ЛЕСНО СПЕЧЕЛЕНИ ПАРИ, ОСОБЕНО В СКАНДИНАВИЯ. Извинявайте стана малко дългичко, но като чета някои изказвания - направо яд ме хваща. Не СТАВА БЕ ХОРА ТАКА, без подготовка. Ако искаш да си БЯЛ ЧОВЕК. И още нещо - НЕ СЕ ХВАЩАЙТЕ НА ХВАЛБИТЕ В КАФЕНЕТО на завърнал се гурбетчия - 99% НЕ КАЗВАТ ИСТИНАТА И ВСИЧКО Е ХВАЛБИ. Познавам хора, тук в Гърция които тръгвайки си в отпуска за Бг - ВЗИМАТ ЗАЕМИ ЗА ДА СЕ ИЗФУКАТ. Тук минималната работна заплата почти навсякъде е 650 евро. Този човек после ще ги върне за два-три месеца. НООООООО, вадейки пачка от 1300 лева ???? И се почват едни хвалби, едно чудо. Пък на гладния и безработния - само това му трябва - да си мечтае Местенето за да живееш в нова държава си е една цяла война - НО КОЙТО ИМА ДЪРЗОСТТА ДА ГО НАПРАВИ - ПЕЧЕЛИ. Желая на всички запътили се към красивата Норвегия /а и не само на там/ - МНОГО УСПЕХИ. Он. лайн курсове - не са добри, това обаче е мойто мнение. Ние учиме с учител.

Редактирано от sem (преглед на промените)

в Норвегия нелегално не можеш да работиш никои работодател не би те наел ,английски и да знаеш добре но изискват норвежки

Stavanger, в Норвегия ще дойда НЕ ПРЕДИ края на другата година. Пояснявам защо и мисля, ЧЕ МНОГО ХОРА БИХА МОГЛИ ДА ПОНАУЧАТ НЕЩО ОТ ТОВА. Първият и основен стоп ми слага синът ми - завършва до година средно тук в Гърция. От януари миналата година започнах да проверявам де що имаше информация за Швеция и Норвегия - посолства, институции, после научих и за форумите. Колко "ТОНА" информация съм изчела - само аз си знам. Още повече, че за Норге и няма толкова много, че да ти стане ясно отведнъж и да не питаш. Събирала съм НЯКОИ от информациите буквално троха по троха. Да не приказвам, че в Бг, като им поискаш някакъв документ за чужбина се правят като че ли са паднали от Марс. Затова казах - да се прочете всичко - и пак възникват ХИЛЯДИ въпроси. НАЙ-ВАЖНИЯТ ПРОБЛЕМ Е ПРИЗНАВАНЕТО НА ДИПЛОМАТА от съответното ведомство, после вписване в Асоциацията на лекарите /аз съм лекар с две специалности/ - които могат да решат че не им трябваш като колега. Ако НОКУТ /за признаване на дипломите/ можеш да ги съдиш приз СОЛВИТ, асоциацията не можеш да и направиш нищо. Ако не си неин член много трудно се намира работа в държавна болница - почти невъзможно. Да, търсят се лекари - с практика и редки специалности. Ако нямаш практика ПОНЕ ПЕТ години -ставаш помощник-лекар. Туй е то. ВТОРИЯТ и не маловажен въпрос е ЕЗИКЪТ - не знаеш ли Норвежки ......????? Казват с Английски, ДА, АМА НЕ. Когато работиш с хора, Те искат до им говориш на родния език. Затова и ние започнахме още от нова година и се надявам да го научиме за още една година. За история, култура - има доста информация; за ежедневието - от форумите доста се научава. Чета във форум - може ли да стане сервитьор без език. Даже и НЕ РАЗБИРАМ това запитване. Все едно в Бг, да ти искат поръчката на английски. Така де - и в Бг много хора вече знаят този език, но предпочитат да си говорят на родния. За ученето на Норвежки - много е лесен, особено който е учил НЕМСКИ. /мойто мнение/ Другото е че е лесен за писане, почти всички думи както ги чуваш - така се пишат. И ТРЕТИЯТ също много важен въпрос са парите. НЕ ТРЪГВАЙТЕ В ЖУЖБИНА БЕЗ ПАРИ. Знам колко СТРАШНО е - от личен опит. Преди десет години дойдох в Гърция с ОСЕМ ХИЛЯДИ долара и с дете на 8год. Само парите ме спасиха да не гладувам, да си намеря работа и да не спиме на улицата. ТУК някои ще ми кажат - да, ако ги имах тези пари нямаше да тръгвам. Мой личен съвет - ако трябва продайте нещо, вземете заем- но си подсигурете джоба. През 1990 до 1994/5 години може би можеше да става - докато нямаше толково имигранти в Западна Европа и ДОКАТО НЕ НИ ПОЗНАВАХА ЩУРОТИИТЕ. Сега се ходи за да се установиш там, НЕ СЕ ХОДИ НА ГУРБЕТ ЗА ЛЕСНО СПЕЧЕЛЕНИ ПАРИ, ОСОБЕНО В СКАНДИНАВИЯ. Извинявайте стана малко дългичко, но като чета някои изказвания - направо яд ме хваща. Не СТАВА БЕ ХОРА ТАКА, без подготовка. Ако искаш да си БЯЛ ЧОВЕК. И още нещо - НЕ СЕ ХВАЩАЙТЕ НА ХВАЛБИТЕ В КАФЕНЕТО на завърнал се гурбетчия - 99% НЕ КАЗВАТ ИСТИНАТА И ВСИЧКО Е ХВАЛБИ. Познавам хора, тук в Гърция които тръгвайки си в отпуска за Бг - ВЗИМАТ ЗАЕМИ ЗА ДА СЕ ИЗФУКАТ. Тук минималната работна заплата почти навсякъде е 650 евро. Този човек после ще ги върне за два-три месеца. НООООООО, вадейки пачка от 1300 лева ???? И се почват едни хвалби, едно чудо. Пък на гладния и безработния - само това му трябва - да си мечтае Местенето за да живееш в нова държава си е една цяла война - НО КОЙТО ИМА ДЪРЗОСТТА ДА ГО НАПРАВИ - ПЕЧЕЛИ. Желая на всички запътили се към красивата Норвегия /а и не само на там/ - МНОГО УСПЕХИ. Он. лайн курсове - не са добри, това обаче е мойто мнение. Ние учиме с учител.

Абсолютно Вярно

Желая ти успех, сем! Звучиш като човек, който обича да знае какво прави и да планира нещата предварително! Убеден съм, че ще имаш успех. Макар и да е трудно в началото, с постоянство идва успехът. А и специалистите са търсени винаги и навсякъде! Стискам палци и с езика да напреднеш достатъчно бързо Публикувано изображение

Желая ти успех, сем! Звучиш като човек, който обича да знае какво прави и да планира нещата предварително! Убеден съм, че ще имаш успех. Макар и да е трудно в началото, с постоянство идва успехът. А и специалистите са търсени винаги и навсякъде! Стискам палци и с езика да напреднеш достатъчно бързо Публикувано изображение

Здравейте! То има много желаещи но за сега със сигурност сме 2-3 семейства та плануваме да идваме в Норвегия възможно най северната част за да видим ж.фиордите и северното сияние то това си е повод иначе си е експедиция и молим ако е възможно да ни ориентирате как са цените на мотелите и къмпинзите. Ще ви бъдем много благодарни ако ни помогнете с някаква информация Плануваното пътуване е за м. февруари 2009 година

Здравейте! То има много желаещи но за сега със сигурност сме 2-3 семейства та плануваме да идваме в Норвегия възможно най северната част за да видим ж.фиордите и северното сияние то това си е повод иначе си е експедиция и молим ако е възможно да ни ориентирате как са цените на мотелите и къмпинзите. Ще ви бъдем много благодарни ако ни помогнете с някаква информация Плануваното пътуване е за м. февруари 2009 година

Здравейте Genata1, повече от чудесно е, че сте планирали такова пътуване. Изчетете внимателно казаното досега, със сигурност ще Ви бъде полезно, нищо 4е са 6 страници! По-горе Сем говори за един страхотен сайт zaedno.eu, подфорум-норвегия, мноооого е полезен, още му се радвам.

Мерси Сем!

успех!

Гена, много добра идея Публикувано изображение Не е чак толкова скъпо и си заслужава. Фиордите ще са заледени, нали знаеш Публикувано изображение Февруари - не мисля че е скъп месец, високи са цените около Коледа и Великден. Потърси в Интернет по местата където ще пътувате. Може би ще ви хареса повече пътуване с кораб до северните части?

Сем... Това за приравняване на дипломи, стажове, практики и подобни наистина има значение само ако отлично владееш езика. Като идея - лекар там звучи много прекрасно. Лекарите са милионери, ама "много" милионери. И оше нещо -пълно е с лекари африканци и азиатци. И има малко кофти отношение към чужденците в тази професия, те са "по-евтини"...

Норвежки онлайн има наистина много, и то безплатен, има клубове, организации, има msn groups, форуми, много и безкрай. Можете да се подготвите предварително до една степен, и колкото повече, толкова по-добре естествено. Но езика най-добре и окончателно ще го научите в Норвегия. Което не е проблем, този език е най-лесният от всички европейски езици, много по-лесен дори от английския. Има курсове към университетите в големите градове, не са много скъпи.

Не бих казал, че е толкова лесен език, особено за хората, които по принцип не са добри в ученето на чужди езици. А и самоучител не е много добра идея според мен. Език се учи най-добре на място и с учител, система, упражнения, диктовки, съчинения.

да естествено, ако имаш възможност - курсове, упражнения, учители, закуска в леглото Публикувано изображение ако имаш повече време и $ обаче. Например тук http://www.uio.no/iss/ и на още хиляди места в Норвегия. Но в България има сигурно по-малко от 20 човека които говорят този език и още по-малко преподаватели, които пък от своя страна живеят само в София. Ако знаеш норвежки, познай кога ще стоиш за 500 - 1000 лв заплата, при положение че можеш да взимаш 15000 - 25000 крони или повече...

Има една серия самоучители "Teach yourself" с учебници и касети, има и за норвежки, може да се поръчва и от Амазон ако не се намери по-евтино. Ако човек е достатъчно мотивиран и сериозен, върши работа и може да научи доста. Граматиката е наистина лесна и в интернет може да се намери безкрайно много материал по въпроса. Също с учебни планове и програми които можеш да използваш. Ако учиш два часа всеки ден за 3 месеца си го проговорил. Само с "learn norwegian" в google ще излезнат най-малко 50 страници, от които половината поне ще са полезни.

Аз сега се сещам че имам някъде в къщи един английско-норв. речник, вече не ми трябва, някой ако го иска да ми пише.

Аз не съм срещал досега стройна и хубава система за самоучител, която да е достатъчна. Не ме разбирай погрешно, но този език, пълен с толкова особености и изключения, се учи с преподавател. Иначе запаметяваш наизуст някакви фразички и си мислиш, че знаеш езика. Не става така, без учител, който да ти обясни кое и как и защо - много трудно ще научиш как да учиш или пък ще запомниш нещо погрешно. Има много хора, които говорят и разбират норвежки, има една хубава специалност в СУ Скандинавистика. Там учат шведски и норвежки и завършилите специалността владеят езика на едно много добро ниво. Относително нова специалност е, но е с потенциал според мен. "Teach yourself Norwegian" и аз го имам, с учебник и диск, но повярвай ми - изобщо не става за полагане на основи по езика. Двата най-хубави учебника, които съм виждал за начинаещи, са På vei и Ny i Norge, но те не са за самоучител. Мнението ми е, че самоучителят не е най-доброто в началото. Като понапредне човек малко с езика, е по-добре.

Аз не съм срещал досега стройна и хубава система за самоучител, която да е достатъчна.

да прав си не е достатъчна. Но в БГ няма друг шанс това се опитвам да кажа. Най-идеалното е ако имаш пари и възможност за учител и курс. Но преподавателите (студентите от СУ по специалностите за които говориш) са само и единствено в София. Не само преподаватели, Ставангер.... и хора малко останаха в БГ.... Половината държава се изнесе Публикувано изображениеПубликувано изображение

да прав си не е достатъчна. Но в БГ няма друг шанс това се опитвам да кажа. Най-идеалното е ако имаш пари и възможност за учител и курс. Но преподавателите (студентите от СУ по специалностите за които говориш) са само и единствено в София. Не само преподаватели, Ставангер.... и хора малко останаха в БГ.... Половината държава се изнесе Публикувано изображениеПубликувано изображение

И ти си прав. Но аз мисля, че който има траен интерес да научи езика, ще намери пари и възможност за това. Просто това е добрия начин. Половинчатите работи не завършват добре. Убеден съм, че има млади студенти, които владеят езика и нямат против да направят някой допълнителен лев, а и тук в темата се спомена вече за фирми, които предлагат курсове. И моля, пишете на кирилица наистина. И не забравяйте, че предложението за работа може би изисква определена квалификация и стаж, които вие нямате!

• Автор

Отностно шофьорските книжки, имах среща в локалното информационн бюро за чужденци и ми бе заявено,че понасоящем няма никакви ограничения за шофиране с български документи. :speak:

DreX: /Отностно шофьорските книжки, имах среща в локалното информационн бюро за чужденци и ми бе заявено,че понасоящем няма никакви ограничения за шофиране с български документи./ Не знам с кое бюро си говорил, но ВЕЧЕ има нов закон в Норге за шофьорските книжки - подновяват се абсолютно всички и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ ДЪРЖИ КУРС НА ЗАЛЕДЕНА ПОВЪРХНОСТ. Здравейте отново, бях по-зачезнала малко, но сега пак съм тук. Няма много движение във форума. Ставангер, писала съм ти при Кипър-ците.

• 4 седмици по-късно...

Здравейте на всички ,знаете ли аз съм лекар и горе -долу 1 година вече си тработа в Норвегия и съм чел доста неща за там по различни форуми и разбрах че за работа там трява да се знае норвежки език,обаче ако не си от София е много трудно да се намир курс.Все пак намерих такъв и един месец чакам да ми се обадят за започване.Става въпрос за Пловдив.Много съм амбициран да замина за Норвегия,то тука повече не се издържа.

Много тъжно, че тук няма българи, които да живеят в Норвегия Публикувано изображение

А не е вярно, просто понякога трудно научаваш за всички форуми които съществуват на тая тема :P

Добре, нормална заплата си казал, аз съм прочел средна. Но въпреки това не мисля, че 320 000 крони годишна заплата е нормална за държавата с най-висок стандарт на живот в света. Добре звучи за стартова заплата, но не и за постоянна. И все пак зависи КАКВО и КЪДЕ работиш :) За по-ниско квалифициран труд в по-малък град - склонен съм да се съглася донякъде. Но за голям град и квалифициран труд - това е заплата първите 5 години по мои наблюдения. Жена ми казва, че в Норвегия няма средна заплата, всичко зависи от образованието ти, стажа ти, препоръките и фирмата. Езикът е задължителен, отваря много врати и дава много добри шансове за намиране на по-добре платена работа. Изключение са IT технологиите, където и английски е достатъчен. Там договорите обикновено са за по една година с опция за подновяване. Всичко зависи от човека, за какво идва - да поработи няколко години, да спести каквото може и да се върне, или да остане да гради живота си тук. За толкова години съм се нагледал на оптимисти, които си мислят, че тук парите се копаят с мотика или се берат по дърветата на улиците, но ентусиазма им бързо се изпарява като се сблъскат с реалността. Скъпа държава е Норвегия, това е факт. Заплатите също са високи, това също е факт. Самите норвежци рядко казват, че Норвегия е скъпа държава, освен нашега - тук всеки мери с различен аршин - чужденците със своя си (голяма грешка е да обръщаш цените в лева, ако не обръщаш и заплатите в лева), а местните - с техния си. Нормално е да ахнеш, че един хляб струва 2 лева примерно, но да забравиш да сметнеш, че със заплатата си на месец можеш да си купиш 4200 хляба (колко българи могат да се похвалят със същото в България?). Бензинът е по-евтин от българския - тук литър е около 2.50лв - 3лв. при заплата 5-6 хиляди лева на месец. Винаги съм се дразнел на хора, които не са обективни в сравненията между стандартите на две държави като сравняват само цените, не и заплатите. С този пост не нападам теб лично, а говоря по принцип. Тук има и магазини, в които можеш да намериш много евтина храна - български цени направо. Има фирми, които произвеждат храни на конкурентни цени - можеш да си вземеш хляб за 1 лев, 2 кила макарони за 2 лева, 2 килограма замразени пилешки бутчета за 10 лева, различни сосове за по 2-3 лева шишето, домати по 4-5 лева килограма ... това са наистина уникални цени за тукашния стандарт. Разбира се, че алкохолът и цигарите са скъпи - Норвегия има полусух режим. Разбира се, че е скъпо да излезеш на ресторант да вечеряш - тук цената се вдига от цената на труда, не толкова на продуктите. Заплати, осигуровки, данъци ... ето това надува цените, затова и в много норвежки барчета и ресторанти няма да видите сервитьори, освен момчета и момичета, които ще раздигат чиниите и чашите ви след като сте приключили. Поръчва се на бара. Мога да говоря още часове, но няма да е сега, трябва и да се спи :)

Добре де, аз като получавам 250000 работейки за престижна счетоводна кантора на гърба на Стортинг-а като kontorsmedarbeider прецакан и нещастен ли да се чуствам? Колегите ми не взимат кой знае колко повече, та се чудя не сте ли се замаяли малко там в Ставангер от петролните пари Публикувано изображение

То верно че дето има петрол има и мангизи де, ама... има и прости продавачи в магазин за цял живот, и те форуми четат и те се интересуват, нали, нека сме обективни.

Редактирано от nordreamer (преглед на промените)

Казвате, че било невъзможно (макар, че за мене тая дума не съществува) за чужденец да учи в Норвегия, но да ви питам - ако имаш датска диплома, тъй като все пак са Нордрик държави, какви са възможностите за обучение в Норвегия? И имате ли представа за какви пари става на въпрос. П.П: Те, че не много се обичат датчани и норвежци, де, но да си питам...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.