Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да си направя компа по безшумен?

Featured Replies

Наскоро си взех нов комп, обаче имам малък проблем докато гледам филм мн силен шум издават вентилаторите. Ето това ми е дъното Gigabyte s.AM2 GA-M61SME-S2. комшията ми е с някакво на asrock и си го е настройл при достигане на определена температура вентилаторите да се вкл. автоматично,знам че това трябва самото дъно да си го подържа, но търсиих в google навсякъде ,разгледах BIOS-a и немоа да разбера подържа или неодържа тази опция моето.

Махни си вентилаторите :)

2.5 Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата.

2.7 Всякаква форма на spam (нежелани съобщения) е забранена, било то чрез постове или лични съобщения. Това включва всякакви реклами, верижни писма и др. съобщения, изключващи тема за помощ или обсъждане, или лична кореспонденция. Избутването на тема от автора й (bumping) не е разрешено с изключение на един пост в рамките на 48 часа. Този вид спам се определя като пост след последният ви пост, който не е уместен и не носи никаква нова (коригирана, допълнена) информация по темата.

Сам прецени твоето дали е off-topic или spam, но в бъдеще си дръж подобни изцепки за себе си!

По темата: icomarto, не си казал дали компютърът ти е в гаранция и има ли лепенки, но би могъл да добавиш един-два вентилатора (разбира се тихи) на кутията с цел да подобриш въздушния поток. Така общата температура в кутията ще спадне и няма да има нужда вентилаторите на процесора и графичната карта да работят на максимални обороти. Разбира се и те могат да бъдат сменени с по-тихи!

Така като гледам, вентилатора на процесора едва ли ще вдига голям шум с неговите едва 1660 оборота. Потърси кой вентилатор толкова шуми - на захранването или на видео картата и май единствения изход в такава ситуация е смяната на компонента

• Автор

Наистина и според мен захранването ми бучи, но все пак, дали дъното ми подържа тая опция за която писах.

Да, това Smart fan control е точно да регулира оборотите на вентилатора, но по обясними причини може да регулира само тези на процесора и евентуално ако сложиш и на кутията. Нали не очакваш да може да регулира вентилатора на захранването след като не е включен в дъното? Щом се е раздрънчал, предполагам имаш захранване, дело на на гениите на китайската инженерна мисъл от рода на KME, JNC, Cоdegen или друга подобна изцепка.

• Автор

Да знам че немога да регулирам оборотите на вентилатора на захранването, но на мен не ми трябва да регулирам оборотите,искам автоматично да се заедейства при достигане примерно 60 гарадуса. Това е въпросът. Това че мога да учелича или намаля оборотите значи ли че има тази опция?Наистина кутията ми е китайска и виждам че ми си бучи от нея, но ко да направя сеа ,минало е вече..

Наскоро си взех нов комп, обаче имам малък проблем докато гледам филм мн силен шум издават вентилаторите. Ето това ми е дъното Gigabyte s.AM2 GA-M61SME-S2. комшията ми е с някакво на asrock и си го е настройл при достигане на определена температура вентилаторите да се вкл. автоматично,знам че това трябва самото дъно да си го подържа, но търсиих в google навсякъде ,разгледах BIOS-a и немоа да разбера подържа или неодържа тази опция моето.

Съдейки по публикувания скрийн,твоят охладител е настроен точно така-да поддържа минималните необходими обороти.Аз съм със интелско дъно Гигабайт,но при тази настройка на биоса оборотите са 300-400.Над хиляда оборота вдига при работа на 100%.Каква е температурата на процесора ти?Моят при нормално натоварване работи на 35-40гр.с овърклок 15%.Провери и дали захранването ти е достатъчно студията на Йови Имай предвид,че ако е "гаражно' и (или)старо трябва да добавиш поне 25%

Редактирано от питон357 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Благодаря на всички които обърнаха внимание на темата която направих.

http://www.dekada.com/catalog/index.php?cPath=53 разгледай този сайт. Аз лично махнах вентилатора на видеото и го замених с радиатор може да избереш и Silencer. Смених и всички вентилатори в кутията с по- безшумни (в момента са 7 и са по-тихи от крушка:) Мислех да сложа и от тези пакети за обезшумяване на кутията, но реших, че се вманиачавам и се отказах (трябва да свършат работа ако не искаш да сменяш вентилаторите и/или хард както беше при мен). За контрол на оборотите на вентилатора ползавам Speedfan. За мен тази програма работи много по-добре от Smart fan control в BIOS-а ми. Ако решиш да сменяш вентилатори погледни какви са характеристиките на сегашните ти и търси такива които да отговарят на твоите, но нивото на шума да не е повече от 19-20 децибела. А за захранването - ето ти още една причина да го смениш с нещо по-добро - тишина и спокоен сън.
  • Автор

Аз като купувах кутията непомислих за шума, сега като се замисля няма начин захранването да е толкоз безшумно колко искам аз. а видеото ми е вградено и няма как да издава шум. Все още всичко ми е наред и температурата на дъно и т.н. е добра няма смисъл да качвам толкоз вентилатори,на стария бях така. Взимам направо добро тихо захранване и това е. Благодаря за линка,ако можеш и да предложиш някое тихичко захранване. Мерси за линка.

Това е най-тихото, защото няма вентилатор.... :wors:

Следващото като цена и с умерен шум е това да кажем.

Има вариант и да се вземе захранване от някоя изхвърлена маркова машина като IBM, Dell и подобни от някоя хардуерна фирма да си купиш, за да е по-евтино просто.

Това е най-тихото, защото няма вентилатор.... :wors:

Следващото като цена и с умерен шум е това да кажем.

Има вариант и да се вземе захранване от някоя изхвърлена маркова машина като IBM, Dell и подобни от някоя хардуерна фирма да си купиш, за да е по-евтино просто.

Да де,но дъното му е 84 лева,а захранването(безвентилаторното) е 84 $,пък за синята буря(не тази от идващата неделя biggrin.gif ) май единственото ,което не мога да кажа е безшумно..А непотребно захранване от IBM ще му подаря,но щом е непотребно,нали се сещаш колко вата ще е...(жокер-250W).Без да натрапвам мнение никому,най добрия вариант е смяната на вентовете с безшумни такива,а може би обезшумяване на кутията-все пак не знаеме дали шумът идва от захранването.А за безшумни захранвания-тук

Редактирано от питон357 (преглед на промените)

за гледане на филми съвсем без вентилатор няма да стане

ето тука съм качвал преди една снимка на компютъра ми

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=25232

захранването е без никакъв вентилатор

а радиатора на процесора е огромен (в сравнение с фабрично инсталираните) и през по-голямата част от времето вентилатора е изключен и е напълно тихо

като пускам видео пускам от копчето от зад да се върти вентилатора

но разумно ли е да се гледа видео на кампютър след като има толкова евтини DVD/DivX player-и ... и на екрана на телевизор картината е по-готина

Здравей Питоне,

Ами тишината иска жертви laugh.gif

След като човека е инвестирал в евтина кутия и захранване сега се налага доплащане.

Според мен и най-скапаният фортрон е по-безшумен от победната серия захранвания и кутии по 25 лева и съответно 45 лева с кутията. По моя преценка са си тихички тия от синята буря.

Аз мярнах, че е с вградено видео и затова и 200 вата ще му стигнат, само да не е слагал допълнителни неща като неонови лампички по капаците ;) Доскоро тествах машинките с едно 170 вата..., на около 5-6 години е (беше де), очевидно беше марково, ама взех, че го продадох (за 10 лева и 2 цигари...), чак ми става мъчно сега за тая реликва laugh.gif

Здравей Питоне,

Ами тишината иска жертви laugh.gif

След като човека е инвестирал в евтина кутия и захранване сега се налага доплащане.

Според мен и най-скапаният фортрон е по-безшумен от победната серия захранвания и кутии по 25 лева и съответно 45 лева с кутията. По моя преценка са си тихички тия от синята буря.

Аз мярнах, че е с вградено видео и затова и 200 вата ще му стигнат, само да не е слагал допълнителни неща като неонови лампички по капаците ;) Доскоро тествах машинките с едно 170 вата..., на около 5-6 години е (беше де), очевидно беше марково, ама взех, че го продадох (за 10 лева и 2 цигари...), чак ми става мъчно сега за тая реликва laugh.gif

Вярно,като от Божията уста!Обаче подарявам Rexpower 250W.Само кажете къде да пращам,ако някой го иска.
  • Автор

не ми отваря линковете ,ако можеш дай и моделите в един отговор и аз ще си ги видя в нета

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.