Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

INTEL или AMD: Кой е по-добрият?

Featured Replies

Ами не точно АМД-тата не си работят на толкова и му се вика Performance rating сиреч работи като интел на 2500+ примерно - и наистина си работи на толкова(пробвал съм го :wors: ),Колкото Core7i вече съм споменал защо не става за нищо,това че има грандомани тук с пари за пилеене е много хубаво :) Пълнете джоба на интел,а в крайна сметка ние простите хорица които сме с АМД имаме същите системи като вас,но на много по-ниска цена :) Тъй като както вече казах няколко пъти(и ми омръзна да се повтарям) часовникът ще усети разликата между 120 минути и 110 минути обаче ти няма да я усетиш :)

Колега, четох ти постовете доста внимателно и искам и аз да си купя от това което пушиш. Да твърдиш, че от i7 нищо не става, при положение, че дори най-болните фенове на AMD разбраха, че реално Nehalem няма конкуренция е не фенство ама не знам как да го нарека. И между другото доста хора ползват компютрите и за работа и изкарват пари с тях и ги интересува това, та си свършат работата по възможно най-бързия и лесен начин което ще им донесе много повече полза от това, че виждаш ли спестил 200лв. при покупката на компютъра. AMD бяха по-добри докато не се появи Core 2 архитектурата и от тогава са все догонващи. Надявам се да изкарат хубав процесор на ниска цена каквито бяха едно време Athlon XP и както когато купиха ATI и пуснаха HD4xxx серията и принудиха nVidia да слязат на земята - това ще е добре за всички нас, но за сега реалността е друга. sad.gif

• Отговори 227
  • Прегледи 31,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Здравейте! От известно време наблюдавам АМД и ИНТЕЛ и като абсолютен лаик ми се струва, че има нещо нередно. Как Интел можаха да издържат толкова дълго време на LGA 775 и да преминат на Nehalem без някакви междинни платформи а при АМД то не беше AM2, AM2+ и сега AM3. Ако продължават така нищо чудно за процесорите, които ще изкарат след новите Феноми да си направят и AM3+ платформа. В общи линии ми се вижда, че за АМД ъпгрейд е много ограничено понятие. Докато при ИНТЕЛ дори сега да си вземеш някой двуядрен в последствие можеш да смениш с някой добър четириядрен понеже върховите им модели за LGA 775 (9550 , 9770) засега не са много ефтини но все пак са достойна алтернатива на ниските модели на Нехалем. Вяrно дънните им платки са по-скъпи от на АМД но явно има защо.

А бе какви ли не неща се изписаха за сокетите на АМД и всичко пълна шитня! АМ2 процесорите могат да се сложат на АМ2+ дъна и ам3 процесорите на АМ2+, докато ИНТЕЛ смени платформата и то само с ддр3 рам са новите процесори и супер скъпи дънца. АМ3 ще е сокета на АМД, поне до края на 2010 година минимум!

До Lyudmil хората, които ползват компотите само за работа си вземат две ксеончета или оптерончета да речем и така. Повечето разумни хора не биха си взели десктоп компютър, ако производителността им беше от чак такова голямо значение, затова си има сървъри. Феномите засега са успешни, това може да се промени, ако ддр3 паметта падне главоломно надолу и пуснат, евтини дъна за и7, аз чакам да вида и и5, дано снижи цените на пазара biggrin.gif Лошото е, че АМД работи по скъпа технология и това не им позволява да пуснат толкова ниски цени, каквито вероятно всички искаме.

Тепърва е доста разтегливо понятие.Все пак да не забравяме че Крайзис е от преди 1-2 години и вместо да направят по-натоварваща игра - направиха по-оптимизирана.Интел са само цифри - нищо повече.Казали са ти че са по-добри и какво?Повечето хора(главно привържениците на интел) си мислят - яяя ма тия са по-бързи - не че ще забележат разлика но понеже в някакво си ревю вместо 130 пише 150 и айдее юруш на маслините.Also едно 80% от привържениците на Core 7i и бъкел не разбират от компютри и си мислят,че HEAVY multitasking e да си отворят 2 браузъра и се кефят или са келешчета,които чакат мама и тати да им купят топ компютър и веднага почват да се хвалят на приятелчетата си - "ааа скиви кво си имам Core 7i" - Йей да живее хорската простота и маркетинговата стратегия на големите корпорации.We are living in a beautiful pink world biggrin.gif

Та все пак не ми отговори :help wanted: . We are living in a yellow submarine....

Криза та криза, играйте GTA4 бе. И както вече се спомена неколкократно, хората не само играят на компютрите си.

vidimiq, 6 гиги DDR3 за 200лв, прави по 33 лв за гигабайт. Ще паднат и още, споко :laughing5:

Ами ако наистина ми четяхте постовете,а не да се заяждате за най-малкото Щяхте да разберете какво имам предвид.И аз си го казах че Core7i е по-добър(май никой не е забелязал,а?И после четяли те..).Просто производителността не оправдава цената му. - 30% по-бърз от триядрен при еднакви честоти,а 142% по-скъп - сега цените може и да са паднали,но като цяло не си заслужава.Отделно,че видима разлика между двата процесора няма да се забележи освен ако не му пускаш все тестове да видиш яяя аз имам повечко точки на теста(който е напълно безсмислен тъй като реалната всекидневна работа не отразява).Колкото до GTA4 имам приятел,който си я играе на AthlonX2 4200+ @ 2.5Ghz , 4Gb DDR2 800Mhz GF 8600GT 512 и да ти кажа до сега не съм го чул да се оплаква - така че прави си изводите - btw и на него Кризата си му вървеше на макс под виста - само без АА(като при мен) и вместо с 25фпс в големите мелета му падаше до 15(което е тормозещо,но пак като сравниш неговата конфигурация с един PII 940 и HD4870 е значително по-зле).Колкото до останалата работа - както го повторих и както беше казано и в ревю на любимият ви Core 7i часовника ще забележи разлика от 10 минути - вие няма(при положение че се екстрактва 2 часа. - В повечето случаи разликата ще е по-малка)

Най-обичам да си говоря със стената. Това което се опитвах да ти кажа е че i7 не се товари пълноценно от 1 програма. Дай да пуснем 2-3 рара заедно и да видим тогава :)

Ами ако наистина ми четяхте постовете,а не да се заяждате за най-малкото Щяхте да разберете какво имам предвид.И аз си го казах че Core7i е по-добър(май никой не е забелязал,а?И после четяли те..).Просто производителността не оправдава цената му. - 30% по-бърз от триядрен при еднакви честоти,а 142% по-скъп - сега цените може и да са паднали,но като цяло не си заслужава.Отделно,че видима разлика между двата процесора няма да се забележи освен ако не му пускаш все тестове да видиш яяя аз имам повечко точки на теста(който е напълно безсмислен тъй като реалната всекидневна работа не отразява).Колкото до GTA4 имам приятел,който си я играе на AthlonX2 4200+ @ 2.5Ghz , 4Gb DDR2 800Mhz GF 8600GT 512 и да ти кажа до сега не съм го чул да се оплаква - така че прави си изводите - btw и на него Кризата си му вървеше на макс под виста - само без АА(като при мен) и вместо с 25фпс в големите мелета му падаше до 15(което е тормозещо,но пак като сравниш неговата конфигурация с един PII 940 и HD4870 е значително по-зле).Колкото до останалата работа - както го повторих и както беше казано и в ревю на любимият ви Core 7i часовника ще забележи разлика от 10 минути - вие няма(при положение че се екстрактва 2 часа. - В повечето случаи разликата ще е по-малка)

Само информативно - колко пъти си тествал, използвал, даже видял, на живо i7/PII X4, X3? :)

Оле мале... Просто искам да кажа от 50 поста насам, че в процесорите на амд за сега НЯМА ХЛЯБ по всички параграфи. И това не е само мое мнение. Приемете фактите. Пак ще се обоснова, дано ме разберете.

Имах семпронче 2600+ за 754. Резачка си беше. Когато му стана времето за ъпгрейд и хоп- АМД сменили цокъла. викам ще събирам за ново дъно 939 няма как...

Събрах парите за месец-два обаче старото дъно се повреди а хубавите дъна 939 бяха скъпи тогава...Пак взех един пробит Асрок за 120лв 754. После събрах пак парите и хайде- АМ2 излезна и пак останах пре*бан, защото новите X2 не бяха много евтини в началото. Тогаз събрах парите за цяло PC и си купих таралясник на интел с който съм в момента. Та искам да кажа че и за ъпгрейд не ги бива горките... След година пак ще изкарат някой междинен цокъл и пак ще забият хората със стари дъна в земята. В момента с моя LGA755 и след година-две като моето C2D поостарее ще си купя топ моделите сега на чудесна цена, и пак ще изкарам до покупката на ново PC. Но аз не съм фен на никой и искам да кажа, че ако АМД изкарат (дай боже) по-добър процесор от Интел бих избрал тях. Но в момента ситуацията е такава, че Интел изкарват процесори на що-годе добра цена със смазваща производителност. Малко Котлони Х2 та даже и X3 могат да се опрат на E5200 който спокойно се клоква над 3.3GHz та в някой случай и с бокса. Дъната са скъпи, но има и изключения които също стават.

Който има парите и мисли разумно би избрал i7 пред Phenom II защото дадените пари ще се възвърнат след време. Може сега да няма такива приложения изискващи толкова ядра и нишки, обаче за в бъдеще човек купил си Phenom II би останал доста пре*бан и като трябва да ъпгрейдне ще се пре*бе още повече, защото ще трябва да дава и пари за дъно с нов цокъл . Та това е от мен. Всеки си има мнение, трябва да се уважаваме, не да се караме. Но се дразня хора без технически познания (някой НЕвидими) да се изказват неподготвени само от тяхна гледна точка и да твърдят че са прави, а са в грешка.Надявам се не съм ви отегчил с дългия си пост. :go ahead:

Редактирано от MasterI (преглед на промените)

Малко Котлони Х2 та даже и X3 могат да се опрат на E5200 който спокойно се клоква над 3.3GHz та в някой случай и с бокса.

Примерно, като Athlon X2 7750BE, който е на същата цена? biggrin.gif

Примерно, като Athlon X2 7750BE, който е на същата цена? biggrin.gif

Мдам,засега май само той е конкурент на Е5200,но само при ъпгрейт върху АМД дъно...за нова машина бих избрал Е5200-1233082.jpg,да не говорим.че повечето гепят 4GHz4000idlexq6.png,Core%202%20duo%20e5200%2002.jpg,а от Е5300 се очаква най-куците бройки да правят 4Гхз :P

Моя Е5200 прави 3000 на 1.080. На 3.3 го качвам по дефоут напрежение и е стабилен. А това котлонче със ЗОР ще качи над 3.1 и имайки в предвид куцата му архитектура избора е ясен...

Еййй, куци смотани, НЯМА ХЛЯБ. Мамка му, как се развива още тази компания...във всяко нещо има хляб, стига да рзбереш за какво се ползва и как. Не всички позват PC-тата само за игри и ежедневна работа - НАПЪЛНО ВЯРНО. Само че, аудиторията тук (или поне 99% от нея) надали работи с такива приложения, които ще претоварят даже Phenom II (в който, ако трябва да се доверя на пишещите не струва). Говори се за процесори от рода на i7 (надали сте го виждали даже :P ама нека да почнем лют спор, защото сме гледали картинки с тестове), а същевременно никой не надхвърля E8500, като закупен процесор. Накратко - може и с по-умерен тон за нещо, което не сте докосвали (не визирам всички!). Intel имат по по-производителен процесор - няма спор. Цена/качество - мисля, че АМД са напълно достоен съперник.

Ами ако останат да спорят само натоварващите яко своите Core i7 и Phenom II,ще настъпи мъртва тишина,а я сега колко е весело сред дружески псувни и закачки... cool.gif

Не поставих знака за off topic умишлено,защото цялата тема е един голям off topic...

Редактирано от мики маус (преглед на промените)

MasterI пак за неподготвеност говориш, ама ти май феном не си виждал и на картинка, казах, че плановете на АМД са насочени към АМ3 за дълъг период, а е5200 си има конкуренция, но истинската излиза преди лятото. Какви котлони като ИНТЕЛ имат по-високи температури на процесорите, един феном над 55 градуса почва да му става доста горещичко, а на ИНТЕЛ-ски процесор и 70 градуса няма никакъв проблем(това си е плюс разбира се)

MasterI, ако искаш да си невидим смени си ника :yanim: Ае тази тема ми втръсна...

MasterI пак за неподготвеност говориш, ама ти май феном не си виждал и на картинка, казах, че плановете на АМД са насочени към АМ3 за дълъг период, а е5200 си има конкуренция, но истинската излиза преди лятото. Какви котлони като ИНТЕЛ имат по-високи температури на процесорите, един феном над 55 градуса почва да му става доста горещичко, а на ИНТЕЛ-ски процесор и 70 градуса няма никакъв проблем(това си е плюс разбира се)

MasterI, ако искаш да си невидим смени си ника :yanim: Ае тази тема ми втръсна...

Ти май на картинка си виждал компютър. Понятията са ти доста сбъркани, както и представата. Стига с глупави спорове, както казах всеки него си гледа.

MasterI, ако искаш да си невидим смени си ника :wors: Ае тази тема ми втръсна...

Какви ли ;) семпрон на 2500+ с реални 1800 Мхз, феновете на амд да изчислят по 3.14 или там както си ги смятат на колко може да работят. Та въпросния процесор имаше TDP 65 wats, а моя Селерон Д на 3.2 Мхз имаше 75 wats. Викаш кви котлони а (говоря за старите ама и на новите е същото)

AMD заблуждават хората, със ниската енергия на процесорите. Моя Athlon X2 5400+ на 1.400v гълта до 76W ток! А уж на кутията му кат го взимах пишеше 65Watts Energy Efficiency а реално гълта над 65W. Това не ме притеснява, понеже не пестим ток, а и имам добро захранване. Доволен съм от процесорчето си, макар че е AMD. :P

Ей-й, много приказки, много нещо .... и все празни cool.gif Някъде другаде бях споменал, че точно тази е темата, в която заклетите АМД фенове могат сами себе си да убеждават, че техният избор е единствен и неповторим. Ами нищо ! Убеждавайте си се, докато .... дойде време да си качите на прекрасните АМД машинки с евтини дъна АМ2+ и АМ3 повече от една платка Рам на 1066 МХц на канал:P Те тогава ще ви чакам да залеете форума с теми от типа на: "Ае, що паметта ми не бачка на 1066 , а на по-малко ? Как мога да я пусна поне на default-ната честота ohmy.gif "

Та така .... радвайте се ..... докато дойде време за ъпгрейд ;)

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

Само мога да кажа,че за всеки неговото си е наи-доброто.АМД са едни отлични процесори в своя ценови клас.За повечете ''богати'' българи те са избора.АМД е избора за човек с не процесерозависима видео карта като ATI.АМД са достойна конкуренция на INTEL щом взимате интелските процесори на 300,а не на 1000лв.INTEL не са монополисти,защото съществува АМД и те са им конкуренти.Phenom 2 е по-слаб от I7,но също е достоен противник,защото може да ъдовлетвори и най-големите прищевки.Разликата м/у двата служи само за хвалба на притежаващите втория,като няма какво друго да си правят парите.За мен е по-добре мощна карта АТИ с процесор АМД,който не е нужно да е много мощен за да я храни,от колкото мощна карта Нвидиа и процесор ИНТЕЛ,който е нужно да е много мощен да я храни.Избора на процесор зависи до голяма степен и от другите компоненти на системата и най-вече от видео картата.За това за обикновенния потребител като повечете тук избора е АМД.Защото за малко пари получаваш прилична производителност.

Безусловно се съгласявам с това,че AMD е добър коректив на Intel в цените.Също се съгласявам,че PhenomII е добър процесор.Чудя се само на твърдението,че притежателите на i7 са го направили за криворазбран престиж.Така ли говорят притежателите на семпрон и атлон за притежателите на феномII?Едва ли...Избор и финансови възможности.А лично аз предпочитам средно мощен интелски процесор,клокнат,с непроцесорнозависимото видео на ATI/AMD cool.gif .Това също е вариант.И си съобразявам видеото с потребностите,не с процесора..Както и всичкия останал хардуер,впрочем,също и клока.

P.S.И не се заяждам със сигурност.

Редактирано от мики маус (преглед на промените)

Не ме разбирайте погрешно - нито искам да обидя някой, нито да втълпявам идеи. Както каза kokomil темата се превърна в самовтълпение на феновете на АМД, че не са се прецакали. Всеки с мнението си.

Само мога да кажа,че за всеки неговото си е наи-доброто.АМД са едни отлични процесори в своя ценови клас.За повечете ''богати'' българи те са избора.АМД е избора за човек с не процесерозависима видео карта като ATI.АМД са достойна конкуренция на INTEL щом взимате интелските процесори на 300,а не на 1000лв.INTEL не са монополисти,защото съществува АМД и те са им конкуренти.Phenom 2 е по-слаб от I7,но също е достоен противник,защото може да ъдовлетвори и най-големите прищевки.Разликата м/у двата служи само за хвалба на притежаващите втория,като няма какво друго да си правят парите.За мен е по-добре мощна карта АТИ с процесор АМД,който не е нужно да е много мощен за да я храни,от колкото мощна карта Нвидиа и процесор ИНТЕЛ,който е нужно да е много мощен да я храни.Избора на процесор зависи до голяма степен и от другите компоненти на системата и най-вече от видео картата.За това за обикновенния потребител като повечете тук избора е АМД.Защото за малко пари получаваш прилична производителност.

+1

@Go6o_Kara и смисълът да пускаш 3-4 Рара на веднъж е?Два часа ще разархивира доста голям архив - при по малките архиви разликата във времето ще бъде още по-малка.Да не говорим,че Като пуснеш 3-4 рара на веднъж и процесора се задъха и времето за което ще се разархивира ще се увеличи.Т.е. Core 7i ако разархивира за 2часа ще почне да го прави за 2:20 примерно(не гарантирам точност целта е да покажа задъхване biggrin.gif " Както споменах за центата на един Core 7i 920 ще мога да взема 2x PII X3 720 които сборно ще са по мощни от Core 7i - вярно че ще ми трябват и други части(за нова конфигурация),но по логиката на феновете на C7i производителността оправдава средствата,колкото и незабележима да е разликата така че на кой му пука.И двата компа с АМД ще са по-бързи от Интелският един като цената ще е малко по-висока.Я сега ми кажи какво е по-изгодно?Да не говорим че два компа са много по-удобни от един - можеш да играеш с брат/сестра/родител/приятел едновременно,можеш да играеш на единия компютър,а през това време да Рендваш видео на другия(без да го задъхваш колкото интелският защото единият ще се занимава само с игра,а другият само с рендване(подобни) ).И в крайна сметка се оказва,че цената е най-важното включително и за богаташите :sobbing:

Не ме разбирайте погрешно - нито искам да обидя някой, нито да втълпявам идеи. Както каза kokomil темата се превърна в самовтълпение на феновете на АМД, че не са се прецакали. Всеки с мнението си.

Не съм се и засилил да те разбирам погрешно,нито пък кокомил или Гошо или който и да било от интелските фенове.Всеки си има мнение.Виж кофтито е че аз поне моето се опитвам да го аргументирам,за разлика от някои интелски фенове,които казват ИНТЕЛ МУ Е МАЙКАТА и не си правят труда и да се изказват защо(отново не визирам горепосочените)

Редактирано от BloodRaveN (преглед на промените)

Ами не са се прецакали,защото са получили това за което са платили.Просто не са направили нашият избор. cool.gif

Не съм се и засилил да те разбирам погрешно,нито пък кокомил или Гошо или който и да било от интелските фенове.Всеки си има мнение.Виж кофтито е че аз поне моето се опитвам да го аргументирам,за разлика от някои интелски фенове,които казват ИНТЕЛ МУ Е МАЙКАТА и не си правят труда и да се изказват защо(отново не визирам горепосочените)

Колко аргументи дадох. Направи си труда да четеш, или поне да вникнеш в написаното. Не се прави на важен, няма да обяснявам на всеки по отделно.

Напълно нормално е , core I7 да са най-скъпите процесори в момента , защото са и най-производителните.

А как ще се променят цените им зависи само от intel , тъй като Amd не могат да предложат конкурентен процесор в този ценови клас.

Същото беше и с топ видеокартите на Nvidia , преди Amd да пуснат Ati 4xxx серията , много добре се вижда какви са им цените в момента.

1:

I7 са най-бързите процесори , съответно - най-добрите :wors: .

2:

А пък от гледна точка на обикновенния потребител , е важно да се избере най-добрия в определен ценови клас ,

кой си заслужава най-много парите(mb+cpu+ram) , и за различни пари вариантите са различни .

Не трябва да се бъркат тези две неща cool.gif

Редактирано от thejoro (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.