Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Македонски псевдонационализъм + болен мозък = vasiot_sosed

Featured Replies

Македонски псевдонационалисти се гаврят с президента Георги Първанов , Васил Левски с цяла България .

Поздрав до соседот што прашува за Аце..и Буш..

post-103783-1195982631_thumb.gif

Редактирано от Radioaktive (преглед на промените)

Егати комплексарите,егати комплексарския народ изобщо.Кво?Да не завиждат,че не са част от България.Нямам думи просто.И най-големите обиди няма да са им достатъчни angry.gif За какво им е да се гаврят...Ама кво падам на тяхното ниво и им се връзвам на простотиите.Да си се радват на тъпото блогче,направено на единствения комп в държавата им.

• Автор

Дори "разкриват" произхода на българския народ а явно те не са запознати добре и незнаят че Македония е била част от България . Сигорен съм че това са го писали 16-17 годишни хлапета (не че аз съм много по голям ) който чули недочули тва онова и решили да се изгаврят . Но ако небеше България и хора като Левски едва ли сега щеше да има Македония .

Мани ги, грабят български паспорти като невиждали и се заселват в югозападна България, като започнат децата им да ходят на училище ще научат история, освен това ВМРО все още е застъпено в района cool.gif

Интересно е да се отбележи, че за някои неща са прави. Имаше една карикатура с българските евродепутати. И това бяха турци. Иначе за подигравки с Левски няма какво да говорим. Но някъде между тяхната крайна безпочвена омраза и нашата сляпа любов се крие истината.

Напаст са тия-в кюто и в скайпа-бугарки тражат-да се женят

Айде бягай-това неосъзнало се племе

biggrin.gif

Македонски псевдонационалисти се гаврят с президента Георги Първанов , Васил Левски с цяла България .

Поздрав до соседот што прашува за Аце..и Буш..

post-103783-1195982631_thumb.gif

Ами бих се съгласил с теб, но това не е президентът Георги Първанов,а Божидар Димитров! Който не знае, кой е Божидар Димитров, значи няма място в раздел "политика". Вчера си мислех, а дали Божидар след време няма да го съпоставяме с Паисий, Софроний или Вазов? Стигнах до моментното заключение, че ще го помнят едно две поколения, защото няма да има Българи ( с главно Б). Днес гледах едно филмче по БНТ, които вероятно и други са гледали. За жалост, точно македонец подписва капитулацията на България през първата световна война и стигаме до втората национална катастрофа. Ние все говорим, че ние българите сме еди какви си, но не се замисляме, че доста хора, управляващи ни в миналото не са от тогавашните предели на страната ни, дори не са и българи. Като видим княза и царете ни, ще разберем, що за стока сме! Ами българите са стока, за разлика от управляващите, които малко или много не са българи и които ни доведоха до много национални катастрофи! Коминтерна май бие всички!

ПП: Кога ли най-сетне ще ни управляват българи?

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Автор
Ами бих се съгласил с теб, но това не е президентът Георги Първанов,а Божидар Димитров! Който не знае, кой е Божидар Димитров, значи няма място в раздел "политика". Вчера си мислех, а дали Божидар след време няма да го съпоставяме с Паисий, Софроний или Вазов? Стигнах до моментното заключение, че ще го помнят едно две поколения, защото няма да има Българи ( с главно Б). Днес гледах едно филмче по БНТ, които вероятно и други са гледали. За жалост, точно македонец подписва капитулацията на България през първата световна война и стигаме до втората национална катастрофа. Ние все говорим, че ние българите сме еди какви си, но не се замисляме, че доста хора, управляващи ни в миналото не са от тогавашните предели на страната ни, дори не са и българи. Като видим княза и царете ни, ще разберем, що за стока сме! Ами българите са стока, за разлика от управляващите, които малко или много не са българи и които ни доведоха до много национални катастрофи! Коминтерна май бие всички!

ПП: Кога ли най-сетне ще ни управляват българи?

Ако си направиш труда да отвориш линка ще видиш още картинки , коментари на македонци и наполовина верни исторически разсъждения

Аз пък си спомням една много интересна случка,но и малко тъжна според мен !?!

Всъщност това беше преди около една година по Skype се запознах с едно момиче от Македония стана,съвсем случайно и съвсем непринудено.

Помолях я да ми звънне или аз да и звънна за да поговорим,но за мое най-голямо учудване,което направо си беше,като гръм от ясно небе,но и твърде неочаквано беше,че тя не ми разбирала нищо какво съм говорил на български понеже,като македонски гражданин,когато се намирала независимо било то в България или където и да е по света разговаряла само на английски език дори и когато отскачала за малко на територията на България?!?

Така според нея тя можела да се разбере най-лесно с българските граждани понеже българският език за нея бил напълно непознат и никога не била го изучавала в училище или където и да е...!?

Определено аз лично се почуствах доста неудобно в тази толкова неприятна ситуация,която за мен си беше повече от жалка и смешна,но като българин и православен християнин не си го пожелавам да ми се случва този ако мога да го назова прецедент отново,защото дори преди години,когато съм пътувал за Германия и съм спирал на сръбски кафенета и ресторанти за да хапна и отпочина,то аз винаги съм се разбирал със сръбските граждани говорейки с тях на майченият си чист,но красив български език.

P.S. Тя се казваше Данка доколкото си спомням.

БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК

681640_orig.jpg

ИВАН ВАЗОВ

Език свещен на моите деди

език на мъки, стонове вековни,

език на тая, дето ни роди

за радост не - за ядове отровни.

Език прекрасен, кой те не руга

и кой те пощади от хули гадки?

Вслушал ли се е някой досега

в мелодьята на твойте звуци сладки?

Разбра ли някой колко хубост, мощ

се крий в речта ти гъвкава, звънлива -

от руйни тонове какъв разкош,

какъв размах и изразитост жива?

Не, ти падна под общия позор,

охулен, опетнен със думи кални:

и чуждите, и нашите, във хор,

отрекоха те, о, език страдални!

Не си можал да въплътиш във теб

създаньята на творческата мисъл!

И не за песен геният ти слеп -

за груб брътвеж те само бил орисал!

Тъй слушам сè, откак съм на света!

Сè туй ругателство ужасно, модно,

сè тоя отзив, низка клевета,

що слетя всичко мило нам и родно.

Ох, аз ще взема черния ти срам

и той ще стане мойто вдъхновенье,

и в светли звукове ще те предам

на бъдещото бодро поколенье;

ох, аз ще те обриша от калта

и в твоя чистий бляск ще те покажа,

и с удара на твойта красота

аз хулниците твои ще накажа.

/ Пловдив, 1883 /

Ако си направиш труда да отвориш линка ще видиш още картинки , коментари на македонци и наполовина верни исторически разсъждения

Извинявай, не бях видял линка отначало. После го отворих и прочетох доста неща, някои от които съм чел и преди. даже ми стана интересно и доста време отделих за четене. Интересно ми е, как другите тълкуват нашата история. Най-ми беше интересно, че ни изкараха власи. Е, знам, че е имало някакво преселение на власи от Македония към Румъния, но не се сещам точно по кое време е станало. Това го учихме по история. На 200 метра от мен живеят доста власи и знам как изглеждат. Малко трудно ще ги сбъркаш с българи. Стана ми интересно и друго от статиите. Оприличават ни с кумани, печанеги и доста други племена + малкото прабългари и славяни, които са останали. Това се твърдеше и в нашата история с изключение на това, че славяните се представят за многоброен етнос и останалите над 50 племена са размити с тях. Склонен съм да вярвам на тая теория, но и аз си имам собствена. Тогавашните прабългари се срещат и сега в лицето на българските турци. Те са тюркски племена и са приели мохамеданството най-напред. Славянчетата, понеже не знаят език, сега са си помачета. А другите славянчета, дето са имали късмет да запазят религията, сме ние. Размешени сме яко с още 50 племена, което е добре за рода. Нямаше да е никак добре от биологична гледна точка, ако се ебяхме помежду си. Тогава щяхме да сме още по-големи изроди от сега :P

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Размешени сме яко с още 50 племена, което е добре за рода. Нямаше да е никак добре от биологична гледна точка, ако се ебяхме помежду си. Тогава щяхме да сме още по-големи изроди от сега :P

:hush::lol6: :lol6:

10х Кико

:P

Това си е правено точно от 15-16 годишни лапета (недай си боже скинари) надали възрастните македонци над 30-35 години ще мислят по този начин.. това сигурно са група пишлемета които им трябва един як бой!

Ох,просто нямам думи. Това да се гавриш с Левски...това си е чиста простащина ohmy.gif

Споко бе !!! Тия незнаят ли ,че Ал.МАК................СКИ е ПЕДЕР,и те като наследници на "АЦКО' требе да се наричат ПЕДЕРАСЧИНЯ. Както се казва ТЕ ТОА Е ТОА!

Редактирано от dred (преглед на промените)

Ще им дойде акъла някога, ама няма да е скоро ...

• Автор

Какво е Македония ? Македония е местност превърнала се с помоща на Югославия в държава . След Лондонския договор който слага край на междусъюзническата война Югославия проявява интереси към тази месност . Хора който са твърдели че са българи са биле вкарвани в лагери или избивани . Властите на Югославия унищожавали вскички културни и исторически паметници останали от времето на дедите ни . След неуспеха на Югославия да присъедини Македония към свойте владения тя я признава за отделна държава . След това чрез договор и България я признава за независима държава . Управляващите новата държава умишлено внушават грешна информация по медии , вестници , учебници за историята и произхода на македонеца . Съответно младото поколение остава с затворени очи за своето минало и израства с мисълта че няма нищо общо с България . Едва през Втората световна война България получава управлението над Македония и Беломорска тракия и тогава български историци построяват първия музеи в Македония .

Това от каде го прочете.. че ме заинтригува biggrin.gif

• Автор
Това от каде го прочете.. че ме заинтригува biggrin.gif

гн. Кънчев , лична инfормация , и малко гугал biggrin.gif

Редактирано от Radioaktive (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.