Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за волан с педали...

Featured Replies

Абсолютно на всички волани педалите им го имат това

с плавното натискане на педала да се усилва скоростта и същевремнно да се намаля

. Ест. и на абсолютно всички волани трябва да се прави калибрация.

Редактирано от zebo_dino (преглед на промените)

• Отговори 92
  • Прегледи 59k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

аха ясно,това е добре,а сега ще чакам някой да ме упъти към някой волан с FFB от по-евтините ;]

Абсолютно на всички волани педалите им го имат това . Ест. и на абсолютно всички волани трябва да се прави калибрация.

Не си прав. Май на първата страница на темата го бях писал. Съседчето от долния етаж си купи (баща му купи де) някакъв хибриден и евтин волан, който, поне на PC, не работи нормално. Нито педалите, нето самия волан имат плавна калибрация или там каквото е. Газ до дупка и завой до над 60 градуса, иначе нищо не става. Пре положение, че се върти до 90 градуса, сметай колко е реалистично. Гледах му драйверите и настройките - нема ... имам чувството, че изобщо не е обърнато внимание на сработването му с PC.

аха ясно,това е добре,а сега ще чакам някой да ме упъти към някой волан с FFB от по-евтините ;]

Виж на първата страница. Обсъдихме ситуацията и мисля, че имаше няколко предложения.

Предложеното от Lyudmil e най-добро, но не е евтино. Аз също ти предложих един с FFB ... избора не е чак толкова голям.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Не си прав. Май на първата страница на темата го бях писал. Съседчето от долния етаж си купи (баща му купи де) някакъв хибриден и евтин волан, който, поне на PC, не работи нормално. Нито педалите, нето самия волан имат плавна калибрация или там каквото е. Газ до дупка и завой до над 60 градуса, иначе нищо не става. Пре положение, че се върти до 90 градуса, сметай колко е реалистично. Гледах му драйверите и настройките - нема ... имам чувството, че изобщо не е обърнато внимание на сработването му с PC.

Аз съм си много прав. Всички джойстици и волани за PC са аналогови (с потенциометри, които служат за плавно контролиране). И на всички такива трябва да се направи калибрация от операционната система, за да могат да функционират правилно. Другия вид гейм контролери се водят дигитални и са с копчета, а не с потенциометри. Като не ги разбираш нещата в тази област не се обаждай. ;)

Днес купих на съпруга ми GENIUS SPEED WHEEL 3 MT за 72лв. Бихте ли ми дали някаква оценка относно този волан . Дали избора е сполучлив? :cheers:

• Автор

ахааааааааааа ninam ами пробвайте волана и сами ще разберете дали избора е сполучлив

Волана е за подарък за Коледа Притесненията идват от това че не съм много запозната с тази материя а искам и да е изненада Дано да е приятна ;) Затова исках и да чуя и вашето мнение

• Автор

ами като му гледам характеристиките за тези пари мисля че е добър,ама недей да очакваш много :)

какво ще кажете за тая марка волани P&D ?

Ти продължаваш да търсиш ... тия P&D даже не съм ги и чувал. Според мен е време да се спреш на един модел и да го взимаш. Няма да намериш нищо по-интересно от споменатото до момента за тия пари. Отивай в магазина и взимай един, който ти харесва на теб. Това е решението.
  • Автор

ами търся да,имам още време ;] гледам да набарам нещо по-добро

Здравейте и от мен! Виждам,че разбирате от волани,затова ви моля за съвет.Искам да купя волан с педали за две 9-годишни момчета.Кажете ми какви минимални характеристики трябва да има,че да им е лесно да боравят с него.Също така да не е скъп,че все пак са деца. Благодаря предварително!

Принципно няма голямо значение какъв е. Особено за 9 годишните хлапета, които няма им направи особено голямо впечатление разлика между волан за 200лв и такъв за 50лв. Пък и няма да е приятно когато потрошат някой скъпичък, тъй като това за тях са все още играчки. Моят съвет е да не се взима волан с Force Feedback, а обикновен с пружини, много по-издържливи са(също така евтини).

Принципно няма голямо значение какъв е. Особено за 9 годишните хлапета, които няма им направи особено голямо впечатление разлика между волан за 200лв и такъв за 50лв. Пък и няма да е приятно когато потрошат някой скъпичък, тъй като това за тях са все още играчки. Моят съвет е да не се взима волан с Force Feedback, а обикновен с пружини, много по-издържливи са(също така евтини).

Благодаря за бързия отговор!

:) Не бих си го взел, само защото е ферари... :) иначе доколкото разбрах или си взимаш скъп волан или караш с клавиатурата... :) май нещо такова се получи накрая...

Играл съм с такъв волан и мога да кажа че няма грешка.

• 4 седмици по-късно...

Здравейте!Понеже наскоро си взех и аз волан,реших да споделя,че наистина всеки волан може да се нагласи на сенситив!Първоначално и при мен беше като дърво (завивам леко,а колата завива на макс,натискам плавно газта,а тя до дупка)Но разгледах волана и видях две копчета с име "MOde"!Истината е в тях!Ако мога да ги оценява,първото е за слаба реалистичност,докато второто е за висока реалистичност!И сега ще ви помоля накакви хубави игри за волан ако сте играли да ги постнете :)

Редактирано от djbibo (преглед на промените)

Кажи какъв е тоя волан и колко пари си дал за него... Понеже питаш за игри за волан - мога да ти кажа че колин макрий си е истинско изпитание да се играе с клавиатура, камо ли с волан... Понеже вече вероятно си пробвал НФС ще ти предложа среден вариант - ToCA Race Driver 3... Откакто съм си я инсталирал тая игра не мога да спра да и се радвам... Много добра рали игра, много разнообразие в коли, писти и всичко останало... Пробвай я... Иначе колин макрий си е най-доброто... Пробвай го с волан, аз бих, но нямам волан (за сега...) ;) успех, и сподели какво си си купил :speak:

И аз от скоро имам волан,и съм доволен.Може да е бил в ниски класове и такива глупости ама си върши работата чудесно.Но повече от 50-80 лева не бил дал за волан защото това си пада меко казано ПРОСТОТИЯ И ИЗГЪЗИЦА!!!

• 1 месец по-късно...

Кажи какъв е тоя волан и колко пари си дал за него... Понеже питаш за игри за волан - мога да ти кажа че колин макрий си е истинско изпитание да се играе с клавиатура, камо ли с волан... Понеже вече вероятно си пробвал НФС ще ти предложа среден вариант - ToCA Race Driver 3... Откакто съм си я инсталирал тая игра не мога да спра да и се радвам... Много добра рали игра, много разнообразие в коли, писти и всичко останало... Пробвай я... Иначе колин макрий си е най-доброто... Пробвай го с волан, аз бих, но нямам волан (за сега...) :) успех, и сподели какво си си купил :)

Съжалявам,че пиша чак сега Публикувано изображение Волана го взех за 50лв от приятел,който почти не го е ползвал! сега като гледам нов е почти толкава!Аз съм доста доволен! http://www.pc-bg.com/product_info.php?products_id=396
  • 3 седмици по-късно...

Я пробвайте Richard Burn's rally.Ей тука добрите волани ще се докажат.По реално рали няма.Иначе Токата си е супер и аз я имам и от време на време цъкам.

Здравейте!Понеже наскоро си взех и аз волан,реших да споделя,че наистина всеки волан може да се нагласи на сенситив!Първоначално и при мен беше като дърво (завивам леко,а колата завива на макс,натискам плавно газта,а тя до дупка)Но разгледах волана и видях две копчета с име "MOde"!Истината е в тях!Ако мога да ги оценява,първото е за слаба реалистичност,докато второто е за висока реалистичност!И сега ще ви помоля накакви хубави игри за волан ако сте играли да ги постнете :)

аха на един прятел щяхме още малко да го връщаме а то какво КОПЧе

RBR е уникално с волан. Вярно е, че не може да се направи 100% реалистична игра, но тази специално клони в тази посока ... А Colin-а е ужасяващ. Новия не съм го пробвал, но последните 3 бяха отврат. Аз съм с остарелия Microsoft SideWinder, но все още е доста по-добър от повечето волани до 100 лева. За жалост никъде не може да се намери нов :)

• 2 месеца по-късно...

Някой да има Logitech G25 ? Искам да питам за да се посъветвам как работи и дали си струва голямата сума...

Щеше да си струва, дори тройната цена ;) Зависи за какво обаче ... За NFS MW/Carbon не си заслужава, но за Richard Burns Rally примерно, или Test Drive Unlimited, или задаващата се GRID си струва.

Ако вземеш да си купиш, ще може ли едно завойче??? ;)

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.