Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за волан с педали...

Featured Replies

Разполагам с 60-70 лева.Засега съм се спрял на този модел http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=530463 . Добър ли е ? :)

За тия пари бива. Обаче е комбо, което не ми харесва. Потърси си нещо само за PC.
  • Отговори 92
  • Прегледи 59k
  • Създадено
  • Последен отговор

Eми с няколко такива съм имал проблем с драйверите. Просто не си вършат работата. Педала не работи като педал, а като копче - няма значение колко го натискаш, или приема, че е натиснат на 100% или че изобщо не е натиснат. С волана същата работа - или завиваш докрай или нищо не правиш. Това същото съм го писал на първите страници. Но попринцип не би трябвало да става така и би трябвало самият волан да си има копче са превключване между PS2 и РС. Аз затова не съм привърженик на комботата. Но все пак и те затова са правени, би трябвало да си вършат работата. Най-добре е да се тестват ...

logitech momo racing wheel

малко скъпичък, но поне качествен!

Даже доста скъп...направо на G25 да се мята. Според мен гледай да е без ръчна и скоростен лост. Не за друго ами са доста паянтови и има голяма вероятност да ги потрошиш много бързо.

взимай го! ;)

Даже доста скъп...направо на G25 да се мята. Според мен гледай да е без ръчна и скоростен лост. Не за друго ами са доста паянтови и има голяма вероятност да ги потрошиш много бързо.

каде са 100лв, каде са 300лв

информацията на сайта на производителя(малко разминаване на валутния курс)

Редактирано от ApuaHa (преглед на промените)

каде са 100лв, каде са 300лв

информацията на сайта на производителя(малко разминаване на валутния курс)

Момото е от 150(Плазмакс) до 280 лв в зависимост къде го гледаш, а G25 е от 480 нагоре. Ако ми намериш нов G25 за 300 лв го взимам веднага.
  • 2 седмици по-късно...

Момото е от 150(Плазмакс) до 280 лв в зависимост къде го гледаш, а G25 е от 480 нагоре. Ако ми намериш нов G25 за 300 лв го взимам веднага.

http://www.logitech.com/index.cfm/gaming/p...s/&cl=us,en

http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/B00...osim/7240428-20Публикувано изображение

Редактирано от ApuaHa (преглед на промените)

Привет. Така , аз ще бъда малко по обстоятелствен.Пред мен стои същата дилема за волан.Проведох разни "разследвания" от разни хора, такива притежаващи Г-25 , а също и такива притежаващи МОМО.Аз самия имам Лоджитек Формула-40.Доста се озъртах и за един УСБ-Порше 911 Турбо С ,за съжаление последния не може да се намери в България или поне аз не успях.Така , ето и малко подробности. От сайта на Лоджитек можете да видите техническите характеристики на разните модели. Според мен най важното е да има форсфийдбек ,но на усилието, а не на вибрация какъвто е моя волан.Т.е. при движение с различна скорост и различен радиус на завоя усилието с което се върти волана е различно, това придава по голяма реалистичност на карането.Сега ,Г-25 и МОМО са точно такива волани.Г-25 предлага и скоростен лост с две възможности за настройка на скоростите и съединител ,които пък неща липсват при МОМО - е и той има сокростен лост.Та значи ако не ви се дават около 450лв. може да стане и с МОМО също много добър волан.От разните клипове обаче които гледах за Г-25 останах запленен от него и се каня да си взема такъв към края на месец юли. Да НФС последния не поддържал опцията за обратна връзка и това обезмисля тези волани откъм тази им част.За сметка на това пък ГРИД бил направен да поддържа всички тези опции в най голяма степен.Има и разни други модели на Джениус и Тръст. Но всички с които говорих са категорични ,че Г-25 е най добрия ......е то личи и от цената му.Волана на Фанатек Поршето 911 де обаче е с 3 мотора , а Г-25 е с 2 плюс това Поршето е с безжичен интерфейс докато Г-25 е с кабели.Дали си струва.....ами да струва си ако имате парите.Трябва да кажа ,че въпросния волан Г-25 излезе в краяна 2006 мисля и все още е най добрия или поне един от най добрите волани на пазара до момента т.е. тази периферия по трудно си губи от цената за разлика да речем от другите компютърни компоненти ,които остаряват с месеци.Това от мен .Живи и здрави.

• 2 седмици по-късно...

Ами давай, защото и аз мисля да го купя следващия месец. Ако ти се занимава пробвай го на Test Drive Unlimited, GRID, Richard Burns Rally и NFS от MW насам (за MW не съм сигурен, че ще тръгне с Н-шифтера, но за Карбон и Про Стрийт съм сигурен, че става).

За сега съм го пробвал само на GRID, DiRT, TOCA3, NFS:PS и едно MMORS Project Torque. При първия път, на GRID, бях малко разочарован, защото преди това съм карал само със клавиатура (натискане на клавиш = 90 градуса завъртване). Но след време свикнах и почнах да подобрявам времената. След това играх DiRT, като управлението много прилича на GRID, но все пак последната игра повече ми харесва. Най-доволен от управлението останах от TOCA3, но и тя има 2 минуса: шестскоростната ск. кутия не може да се ползва и ужасно дълго трябва да се играе за да се стигне донякъде. Най-разочарован бях от NFS: Pro Street. Ако ще купувате волана за да играете тази игра ПО-ДОБРЕ НЕДЕЙТЕ. Никакви настройки. Само можеш да нагласиш шестскоростната ск. кутия и ТОЛКОВА. Може да се направят допълнителни настройки от драйвера, но е просто ужас така да се настройва играта. От PT не останах много доволен, не знам защо, но така или иначе е доста ограничена игра. И още нещо: според мен в момента няма игра, която да използва напълно възможностите на волана.

Редактирано от BrainStormeR (преглед на промените)

BrainStormeR, благодаря за информацията! Пробвай и Test Drive Unlimited ... ако не друго, поне можеш да обикаляш целия оствов в компанията на що-годе умен трафик и да си се кефиш на Н-шифтера. ;)
  • 2 седмици по-късно...

Малко съм шокиран, но желязото по волана около дясното копче (което използвам да гледам назад) почна да ръждясва. Някой може ли да ми предложи някакъв препарат срещу ръждясването? EDIT: Оправих го с малко CIF.

Редактирано от BrainStormeR (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

здравейте аз съм нов в тук и искам да ми дадете съвет какъв волан да си взема с ффд възможно най евтиния щото ще играя малкои сигурно след 3-4 седмици ще играя много малко

• 1 месец по-късно...

Здравейте, нов съм тук.. Наскоро се запалих по няколко симулатора : LFS ; EGT и още подобни и реших да си взема волан за около 140 лв. какво ще ми предложите и защо? Публикувано изображение !!! Не ми харесват волани с много извивки, повече ми харесват тези подобни на този модел : http://www.trust.com/products/product_detail.aspx?item=15147

Волан с педали ще запомня само един.В магазин Media Mark бяха изложили един...нямаше начин да не го пробвам.Какво да кажа,все едно си караш кола.Беше сложен голям монитор,удобна седалка ,имаше си съединител,скорости,вибриращ волан...всички екстри.

За съжеление не може да седиш в магазина и цял ден да играеш.Според мен няма смисъл да дадеш 60-80 лева за волан....няма почти никакъв ефект.Играла съм и на такива...не завиват хубаво...няма никаква база за сравнение с този от магазина.Обаче не обърнах внимание на марката и цената,толкова се бях заплеснала ;)

Та въпроса ми е следния : Някой може ли да каже колко горе-долу струват тези волани?

Волан с педали ще запомня само един.В магазин Media Mark бяха изложили един...нямаше начин да не го пробвам.Какво да кажа,все едно си караш кола.Беше сложен голям монитор,удобна седалка ,имаше си съединител,скорости,вибриращ волан...всички екстри.

За съжеление не може да седиш в магазина и цял ден да играеш.Според мен няма смисъл да дадеш 60-80 лева за волан....няма почти никакъв ефект.Играла съм и на такива...не завиват хубаво...няма никаква база за сравнение с този от магазина.Обаче не обърнах внимание на марката и цената,толкова се бях заплеснала ;)

Та въпроса ми е следния : Някой може ли да каже колко горе-долу струват тези волани?

99% съм убеден, че говориш за Loghitech G25 - http://plesio.bg/product.php?product_id=22...section_id=1293

А на AleX93 му отговорих на ЛС, но ще постна и тук, за да седи за вбъдеще при евентуални въпроси.

Аз лично бих отпуснал още някой лев за това - http://plesio.bg/product.php?product_id=21...section_id=1293

Ако все пак не ти се дават толкова пари ... http://plesio.bg/product.php?product_id=21...section_id=1293

Публикувано изображение Как позна?Сега си го припомних.Мислех че е много по-скъп.Определено си заслужава.

Е, как познах Публикувано изображение Аз съм стар краставичар.

В интерес на истината, в момента, цената му е най-малка в Плесио, но 425 лева хич не са малко. А иначе по едно време Logitech бяха пуснали комплект от въпросния G25, спортна седалка (тип Recaro, но не знам какво пишеше на нея) и рама, върху която се реди всичко това. Крайният продукт си беше направо като кокпит. Но и цената му беше предоволна (около 1000$ се връзваше май). На всичкото отгоре беше в ограничени количества.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.