Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за конфигурация

Featured Replies

ДЪНО- MSI K9N Neo-F V2

ПРОЦЕСОР-Athlon64 x2 Dual Core 4800+ BOX AM2

ПАМЕТ-2 GB RAM DDR2/800 MHZ

ТВЪРД ДИСК-320 GB Hitachi 7200 SATAII 16 MB

ВИДЕО КАРТА-Sapphire X1950GT 512MB DDR3

оптично устройство-DVD RW LG GSA-55N

-Добра ли е и колко ще струва

Добра за какво?! За сегашните нови игри е добра, но след година ще издъхне. Цените можеш да ги сметнеш и сам например в сайта на Мост - http://www.cmm.bg/cgi-bin/most/pricelist.pl или този на ЖАР - http://jarcomputers.com/l_bg/?m=10. За тези пари може да се измисли нещо по-добро с Интелски процесор.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

• Автор

за gaming(mainly),photoshop,coral-такива работи-около 900-1000 лв ще вляза ли?

GB P35-DS3L /P35/LGA775 - ~165лв

C2 DUO E2160 /1.8G/1M/BOX - ~135лв

2х1GB DDR2 800 A-DATA - ~75лв

SAPPHIRE X1950GT256 GDDR3 PCIE - ~205лв*

250GB SEAGATE SATA2/7200/16MB - ~125лв

ASUS DRW-1814BLT - ~45лв

Case - ~45лв

PSU Chieftec 450W - ~80лв

-----

~875лв

*Видео картата може да се замени с 8800GT 256MB, ако излезе до тогава на пазара.

Редактирано от zebo_dino (преглед на промените)

А може и малко по-хубав процесор, вместо cooler, ако бюджета е 1000 лева. Предложеното е zebo_dino е по-добро от твоя Athlon-ски вариант.

Поради много причини. Шум, топлина, качество са едни от първите за които се сещам. Няма да е зле да се образоваш малко, а не само да гледаш цифри. ;)

Поради много причини. Шум, топлина, качество са едни от първите за които се сещам. Няма да е зле да се образоваш малко, а не само да гледаш цифри. ;)

Също така при клок на тая машинка ще и трябват повечко ватове...

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Предложението на зебо_дино е много добро.Може би с клок това предложение става най-доброто.Нямам нищо против предложението на sunico,но да сложим карта за 450лв в конфигурация за 900-1000лв не бих го направил.Като се има и в предвид,че машината остава едва с 1гб оперативна памет.Аз бих заложил на предложението на зебо_дино,пред останалите и мисля,че ме разбрахте защо :yanim:

Не мога да разбера защо всички пишат някакви захранвания от типа 450-500 w за компютър който консумира по-малко от 300. Изчисляване на мощност

Аз с моето 400 ватово захранване noname за 25 лева, държа яко на клок. Имам чувството, че и новата ми конфигурация, също ще държи, даже и на клок, при положение, че с подобен калкулатор не показва повече от 300 вата и то при клок! А новата ми конфигурация е по-енергоемка от предложената! Обаче за 20-30 лева да се циганим...не си засужава. В последствие ще избягваме теми от сорта на: "Дали в захранването не е проблема..." Ама има и друго. Сега е зима и много от нас се отопляват на ток. 500 вата си е добра мощност за отопление. С един изстрел, два заека :yanim: За повече от 3 години, тия НЕМАРКОВИ захранвания, не са ми правили и за секунда проблем! И аз се питам, заслужава ли си да давам 80-90 лева за захранване, само защото ми се препоръчва навсякъде? Ами просто. Имал съм немалко токови удари. Компа е изключвал за няколком минути( по-точно защитата на НЕМАРКОВОТО захранване). После никакъв проблем да го подкарам пак! Удряли са ме гръмотевици няколко пъти, не ползвам разни разклонители или предпазители, които струват майка си и баща си, но пак си бачка щайгата!!!!

Преди 2 години ме стреснаха, че захранването ми нямало да стигне за GF6600, та аз отделих 25 лева за 400 ватово! И какво? Да се обзаложим ли, че ще ми стигне за два харда+ 8800 GT и клокнат Е6750? За моя сметка е баса!

Удряли са ме гръмотевици няколко пъти...

Преди 2 години ме стреснаха, че захранването ми нямало да стигне за GF6600, та аз отделих 25 лева за 400 ватово! И какво? Да се обзаложим ли, че ще ми стигне за два харда+ 8800 GT и клокнат Е6750? За моя сметка е баса!

Май още си те удрят :yanim:

Ако ти е мерак да обсъждаш захранванията отвори нова тема.

Точно тея жълтите на кутията им пише 400W-450W, а всъщност реално са не повече от 250W-300W. Я вземи огледай въпросния калкулатор какви захранвания препоръчва. Престанете да правите прости сметки. Захранването не е само волтове и ватове, за да си светнете крушката.

Абе чул си недочул за реална мощност и пишеш.

OMG, ся ме изкараха малоумен biggrin.gif

...знам, че съм най-добрия.

Никой не се е съмнявал в теб.

Редактирано от zebo_dino (преглед на промените)

Май още си те удрят :yanim:

Точно тея жълтите на кутията им пише 400W-450W, а всъщност реално са не повече от 250W-300W. Я вземи огледай въпросния калкулатор какви захранвания препоръчва. Престанете да правите прости сметки. Захранването не е само волтове и ватове, за да си светнете крушката.

Съгласен! На първия ми комп му изгоряха дъното и видеокартата на втория месец заради жълто захранване. На сегашния пак заради подобно захранване видео за 240$ ми правеше проблими в игри. Затова преди десет дни си купих захранване-Chieftec 750W (Турбо сериятa) да ми е в повече,но не и по малко! :yanim:

Редактирано от Roki77 (преглед на промените)

Предложението на зебо_дино е много добро.Може би с клок това предложение става най-доброто.Нямам нищо против предложението на sunico,но да сложим карта за 450лв в конфигурация за 900-1000лв не бих го направил.Като се има и в предвид,че машината остава едва с 1гб оперативна памет.Аз бих заложил на предложението на зебо_дино,пред останалите и мисля,че ме разбрахте защо :yanim:

А защо да не сложим такава видеокарта. Аз не виждам какъв е проблема! Вгледай се внимателно и ще видиш, че не е само 1гб оперативна памет, а са 2х 1гб. Дори и с клок, не виждам как конфигурация с 1950ГТ, ще е по- производителна от такава с 8800ГТ, в игрите.

Май още си те удрят ;)

Чеки малко ;) Ще си затрия и това мнение след малко, но жалко, че малко хора ще са го прочели дотогава :) Абе чул си недочул за реална мощност и пишеш. Не си само ти. Ако погледнеш лепенката на захранването, ще видиш, че там има три мощности. Някой ти казал, че 400 W не са 400 и ти повтаряш като папагал. Не си само ти. Какво пише на едно захранване?

Ето това:

max 220W for +3.3 and +5VDC OUTPUT COMBINATION

max 380W for +3.3.+5 and + 12 VDC OUTPUT COMBINATION

max 400W for TOTAL COMBINATION

Ами няма как. Един много мощен компонент на системата ти, ще те провали.

А защо да не сложим такава видеокарта. Аз не виждам какъв е проблема! Вгледай се внимателно и ще видиш, че не е само 1гб оперативна памет, а са 2х 1гб. Дори и с клок, не виждам как конфигурация с 1950ГТ, ще е по- производителна от такава с 8800ГТ, в игрите.

наистина грешката е моя,извинявам ти се ;)

Съгласен! На първия ми комп му изгоряха дъното и видеокартата на втория месец заради жълто захранване. На сегашния пак заради подобно захранване видео за 240$ ми правеше проблими в игри. Затова преди десет дни си купих захранване-Chieftec 750W (Турбо сериятa) да ми е в повече,но не и по малко! ;)

Виж и на мен ми изгоря видео. Може и заради захранване да е, което бе 300 W. Все пак въпросът бе за това, какво означават 400 вата за едно захранване. Аз го описах какво значи. Мислиш ли си, че марковото захранване ще ти предложи 400 W по първата колонка? Аз не мисля! Има си стандарти и даже жълтите захранвания ги изпълняват! Не. Не ватовете са проблем за едно жълто захранване, а защитите! Дори и защитите са на ниво при много жълти захранвания! Направо виждам, как много хора се подвеждат по това, че трябва винаги да вземат най-скъпото! доказателство за това е последната видеокарта 8800GT, която доказа, че и с по-малко пари може да се прави куркапан на нашите родни хардуерни фирми, които рекламират всячески по форумите своите боклуци!

А ти за какви 750 вата говориш? Някой ти е пробутал това скъпо захранване ли, само защото другите ти чаркалъци са жълти? Виж, ако беше казал 500W, щях да ти повярвам :) И трябва ли да го предлагаш, след като ти, самия си се набутал с това?

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Аз с моето 400 ватово захранване noname за 25 лева, държа яко на клок. Имам чувството, че и новата ми конфигурация, също ще държи, даже и на клок, при положение, че с подобен калкулатор не показва повече от 300 вата и то при клок! А новата ми конфигурация е по-енергоемка от предложената! Обаче за 20-30 лева да се циганим...не си засужава. В последствие ще избягваме теми от сорта на: "Дали в захранването не е проблема..." Ама има и друго. Сега е зима и много от нас се отопляват на ток. 500 вата си е добра мощност за отопление. С един изстрел, два заека ;) За повече от 3 години, тия НЕМАРКОВИ захранвания, не са ми правили и за секунда проблем! И аз се питам, заслужава ли си да давам 80-90 лева за захранване, само защото ми се препоръчва навсякъде? Ами просто. Имал съм немалко токови удари. Компа е изключвал за няколком минути( по-точно защитата на НЕМАРКОВОТО захранване). После никакъв проблем да го подкарам пак! Удряли са ме гръмотевици няколко пъти, не ползвам разни разклонители или предпазители, които струват майка си и баща си, но пак си бачка щайгата!!!!

Хора всякакви,един приятел кара двулитров нисан с гуми регенерат.Щом си падаш по жълти захранвания-давай,само че,това,което пишеш се чете и от неопитни съфорумци...

Абе не сте съвсем прави... Значи това, че захранването ти е гаражно далеч не значи, че е калпаво... Мойто 350 ватово делукс отроче е суперстабилно... да чукна на дърво... Един проблем за 1 година откак съм с него не съм имал, сега като сложих 7900 видеото си върви без грешка... На евереста показва леки разминавания от сорта на половин волт... Издръжливо е и си върши работата... Токовите удари не го плашат... От друга страна е вярно, че моиже да има калпави захранвания за 20 лв, от които да ти гръмне цялата машина... Хем сте прави, хем не сте... Разликата е, че при марковото няма да се притисняваш дали си уцелил свястна бройка... Отворете си тема и се карайте там за захранванията... ;)

Здравейте ! В скоро време мисля да си купувам компютър - една, две седмици. Спрял съм се на тази конфигурация:

MB: Asus M2N-E SLI, nForce 500 SLI, AM2, DDR2, 2xPCIExpress, SB7.1, Lan1000, Serial Raid, 1394, ATX - 144.37лв.

VC: GF 8600GT, 256MB XFX FATAL1TY PV-T84J-U1D4 PCI Express, DDR3 - 264.95лв.

CPU: K8 Athlon64x2 4000+ DUAL CORE Socket AM2, BOX - 116.95лв.

RAM: 2x1GB DDR-2 667MHZ, Kingmax, 3Year Warranty - 84.74лв.

HDD: 160GB, ExelStor - 89.71лв.

Ако може да ми предложите някакво свястно захранване до 100лв. Благодаря предварително !

Редактирано от eXpLos1oN (преглед на промените)

За твоята машинка eXpLos1oN това е достатъчно.

А ти за какви 750 вата говориш? Някой ти е пробутал това скъпо захранване ли, само защото другите ти чаркалъци са жълти? Виж, ако беше казал 500W, щях да ти повярвам ;) И трябва ли да го предлагаш, след като ти, самия си се набутал с това?

Никой нищо в поне този случай не ми е пробутвал!!! Отидох и си го купих от Плезио без да питам продавача кое е хубаво и кое е грозно! Не го предлагам на никой! Не съм толкова богат да си купувам евтини работи! А Ти само опяваш иэ целия форум- Тая игра от преди пет години ни ми върви, оная в завой не мое да завие и т.н.!!! Па си взел да ни се фалиш с некво захранване на цената на голяма пица с малка кола!?

:P

Никой нищо в поне този случай не ми е пробутвал!!! Отидох и си го купих от Плезио без да питам продавача кое е хубаво и кое е грозно! Не го предлагам на никой! Не съм толкова богат да си купувам евтини работи! А Ти само опяваш иэ целия форум- Тая игра от преди пет години ни ми върви, оная в завой не мое да завие и т.н.!!! Па си взел да ни се фалиш с некво захранване на цената на голяма пица с малка кола!?

:)

Тук си прав ;) Ама съгласи се, че 750 вата са доста. Не всеки може да даде няколко стотачки за захранване, което ще му е достатъчно и за последващата му конфигурация. Това ми напомня за нещо от автомобилния свят. Много хора, биха си взели японска кола, въпреки, че не минават повече от 10-15 хиляди километра годишно. И защо? Само защото са чували, че японските били по-издръжливи! Така е, но това се отнася само за Мазда и отчасти за Тойота! Даже един Мондео и един Фокус печелят повече точки от една Авенсис или който и да е Нисан! Единствено Мазда е над всички и то само заради това, че се произвежда в Япония!!!!!! Какво искаш да кажеш?Може би това, че едно " марково захранване" от Китай е по-надеждно от едно " немарково захранване", също произведено в Китай? Ей тук не мога да се съглася с теб, още повече, че китайците копират дори БМВ!!!!!

Здравейте ! В скоро време мисля да си купувам компютър - една, две седмици. Спрял съм се на тази конфигурация:

MB: Asus M2N-E SLI, nForce 500 SLI, AM2, DDR2, 2xPCIExpress, SB7.1, Lan1000, Serial Raid, 1394, ATX - 144.37лв.

VC: GF 8600GT, 256MB XFX FATAL1TY PV-T84J-U1D4 PCI Express, DDR3 - 264.95лв.

CPU: K8 Athlon64x2 4000+ DUAL CORE Socket AM2, BOX - 116.95лв.

RAM: 2x1GB DDR-2 667MHZ, Kingmax, 3Year Warranty - 84.74лв.

HDD: 160GB, ExelStor - 89.71лв.

Ако може да ми предложите някакво свястно захранване до 100лв. Благодаря предварително !

Не мисля че ExelStor е най-добрия избор за харддиск... Помисли за Уестърн Диджитал или Хитачи... Не мисля че има големи разлики в цената... Можеш да си смениш и рамта... В смисал за същите пари (+10лв) ще си вземеш 2х1 гига суперТ ЦЛ4 на 800 мегахерца...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.