Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Stargate: Всичко за филма и сериала

Featured Replies

ми може да се поспори колко е мъртъв. аз поне не съм намерих друг български форум на тема StarGate. а да питам Хатор нали се оформяше някаква идея на fen страница ? какво стана?

• Отговори 839
  • Прегледи 130,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

A откога се знае че 10 сезон ще е последен? На мен това ми дойде малко неочаквано и доста се изненадах като прочетах коментарите във форума. Надявам се че Атлантис ще си продължи нали?

Ами от доста време се знае и да, Атлантис ще продължи поне с още един сезон. Щом си чел коментарите във форума сигурно знаеш, че ще има два филма продължение на SG-1: http://imdb.com/title/tt0942903/ и http://imdb.com/title/tt0929629/ :ph34r:

Колкото до други форуми английски има колкото искаш. Google каза: http://www.google.com/search?hl=en&q=s...G=Google+Search

Ами ще дочакаме..Въпреки че сериалът сам посебе си е надраснал по качество на звук и визуални ефекти мн фантаст кино филми, да не говорим двойните епизоди колко силни сценарии имат..

Редактирано от reloopz (преглед на промените)

Само на мен ли не ми хареса последния епизод?

Изключително муден, скучен, без никакво действие, даже и без реплики, идваше ми да го превъртя дремането на кораба ;)

Очаквах много повече от сценаристите, след страхотния 19-ти епизод, финалът беше едно голямо разочарование Публикувано изображение

Само на мен ли не ми хареса последния епизод?

Изключително муден, скучен, без никакво действие, даже и без реплики, идваше ми да го превъртя дремането на кораба ;)

Очаквах много повече от сценаристите, след страхотния 19-ти епизод, финалът беше едно голямо разочарование Публикувано изображение

Едва ли си само ти!Лично моето мнение е точно обратното на твоето - 19 епизод не ми хареса,

а 20 силно ме очарова.Но както казват руснаците - На вкус и цвет - товарища нет! :wors:

Всеки си има своето мнение.

Истината е, че и аз очаквах нещо друго, но то беше заради коментарите, които четох... някакси останах с впечатление, че ще има повече действие. Но иначе ми хареса, само ми беше много жал за Мичъл, всички си имаха някакво занимание - работа, цветя, любов, а той нищо... само търчи нагоре-надолу и тренира и скучае. Всъщност може би и Тийлк е скучал, но не показаха. Като цяло ми хареса.

Здравейте!

Заел съм се да си изтегля всички епизоди на СГ-1 отново и да си ги направя като колекциика на дискове, но имам проблем с тегленето.

По-точно трябва ми сидър за 2ри сезон в аренабг ...

1-8 :: http://######/details.php?id=9982&hit=1

9-16 :: http://######/details.php?id=10144&hit=1

17-22 :: http://######/details.php?id=10225&hit=1

Ако някой има желание да ги сиидне, а не знае как може да ме потърси на скайпа: IvoSvilenski

Благодаря!

Хора, извинявайте за тъпия въпрос, но в омента се опитвам да си намеря епизод 16 на Атлатис и на всякъде , където го намирам тои съвпада с епизод 17 "Sunday" и просто епизода "The Ark" не мога да го нмеря никъде. Поогнете ако го имате дайте линк и сийд моля.

Феновете на Stargate ще бъдат зарадвани тази година с нов сериал "Stargate: Universe", според Gateworld.

Снимките се очаква да започнат, след приключването на игралните филми "Stargate: The Ark of Truth" и "Stargate: Continuum".

Историята ще бъде паралелна на тази в Atlantis и SG-1 (въпреки че не се споменава за допирната точка), както е и до момента в двата настоящи сериала.

Продълженията на последните се очаква да бъдат пуснати по SCI-FI от 13 Април... :rolleyes:

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Може да се каже, че след окончателното приключване на 10ти сезон направих повече от половин- месечно прекъсване в постовете си...Толкова дълго май не бях липсвала откакто ми спряха нета за 4ри месеца... Е сега се завръщам с нещо ново като информация. Сигурна съм, че доста от Вас знаят, че преди време бях направила форум преди всичко за хората, които коментираме тук. Преди няколко седмици установих, че форумът е блокиран, защото пакетът на Български език е станал платен. Това не ми позволи да влизам във форума, но аз съм упорита при такива ситуации и направих нов. Всички желаещи могат заповядат и да разгледат.

Що се отнася до моето присъствие в kaldata.com, то далеч няма да бъде прекратено, защото тепърва ще има какво да коментирам, предвид, че ще има не само два филма на есен, но и че след тях ще излезе трети сериал по сагата Stargate. А до тогава смятам активно да трупам информация както в личният си дневник тук така и във новото форумче.

http://stargatefansbg.freeforums.org/

Приятно посещение и дано ви допадне, въпреки че е трърде малко все още.

Редактирано от Hathor (преглед на промените)

Здравейте и от мен :)

Форумът е страхотен, поздравления :whist:

Аз имам един въпрос. В много чужди сайтове има fanflics (не знам как се превежда на български) - разни разказчета, измислени и писани от фенове. Предполагам се сещата за какво говоря или поне се надявам. :ph34r: Та... знаете ли дали има някъде на български?

:camera2: А за този сериал знаете ли? В него ще участва Amanda Tapping и от време на време David Hewlett. Ето и един сайт. И още един. Доколкото схващам за какво става дума феновете на Бъфи може и да го харесат :)

• 2 седмици по-късно...

Опитах се да намеря този въпросе филм-сериал с Аманда Тайпинг, но за сега нямам особен успех. Нядявам се в най-скоро време да го намеря. А междувременно пуснах още два созона екстри към SG-1. Ето и обобщен преглед на всичко, което може да се намери до момента.

Публикувано изображение

Връзка в ЗамундаНЕТ:

Stargate SG-1 Season 1 Extras

Stargate SG-1 Season 2 Extras

Stargate SG-1 Season 3 Extras

Stargate SG-1 Season 4 Extras

Stargate SG-1 Season 5 Extras

Съвсем скоро ще бъдат добавени и тези от 6ти и 7ми созони, както и специалните филми за сериала. Приятно гледане... а на Алти ще взема да и ги преведа някой ден Публикувано изображение

Благодарности за Старгейтите, а колкото до другия сериал (Sanctuary) първия епизод е на 14 май според официалния им сайт (http://www.sanctuaryforall.com/) пък да видим какво ще стане.

Редактирано от Alt_CX (преглед на промените)

Хора, даите линк за Stargate SG1 S10, защото нито в арената нито в замундата има нещо за сваляне!

Излезнаха субтитрите на sg1 сезон 1 и вероятно на сезон 2 на stargate sg1 extras от babilon в subs.sab.bz мисля, че ще излезнат и останалите сезони.

Бъдещето на Старгейт ме радва

Това, което ми харесваше особено през първите пет сезона на Старгейт ЕсДжи-1, е че хората на земята използваха същите технологии, които действително съществуват. Най-модерните оръжия и технологии на най-силната армия в момента – американската – срещу непознатото извънземно зло. Оръжия, от които мнозина на земята с страхуват, изведнъж се оказват като играчки в сравнение с извънземните технологии. Поведението на военните – също (спомням си радостта, с която изстрелваха двете ракети срещу атакуващите пирамиди на Апофис). Изведнъж на най-силната армия и се налага да приложи тактиката, която според военните тактици е подходяща за по-слабите – партизанската. Всичко това дава един нов поглед към проблемите на земята, големите пробеми стават несъществени, различията между нас – също. Хората, работещи в командването „Старгейт“, винаги се оказват политически по-зрели от истинските политици.

Друга приятна черта по онова време бе това, че гоаулдите бяха представени с всички пороци, които можем да си представим и точно тези пороци бяха използвани, за да бъдат побеждавани. Земята съществуваше необезпокоявана дълго време само защото гоаулдите бяха толкова уверени в себе си, че не допускаха, че тя може да представлява заплаха за тях.

Всичко това беше до края на пети сезон. След това продуцентите се смениха, сериалът попадна под контрола на СайФай и започна да се придвижва в лоша посока. Хората постепенно започнаха да усвояват извънземните технологии и малко по-малко, само за няколко години, постигнаха това, което други не са успявали за стотици. Обикновените земни технологии останаха в миналото, сега имаме междузвездни и дори междугалактически кораби, телепортация, холограми... Разбира се всеки път, когато се усвоява някоя нова технология, за да възстановят баланса, сценаристите измисляха нов враг.

Анубис бе по-силен от останалите гоаулди, защото се оказа, че един обикновен „Прометей" е в състояние да унищожи две пирамиди, при това без да е снабден с каквито и да е асгардски технологии. По-късно, когато анубис бе напълно победен, а армията, останала след гоаулдите – отслабена значително от репликаторите, изведнъж земята се оказва най-могъщата сила в галактиката. С непобедими междузвездни кораби и защитена от дроновете на древните. При положение, че преди 2-3 години хората на земята все още бяха като прохождащи деца.

Разбира се в този момент сценаристите отново почувстваха, че има нужда от възстановяване на баланса, и така измислиха ораите – по-могъщи от всичко, което можем да си представим. Но както е известно от математическата теория на катастрофите – колкото повече възможности имат две противопоставящи се сили, толкова по-непредсказуем е разултатът, но и същевременно по-бързо достижим. Ораите бяха победени само в сезон и половина и това бе неизбежно.

В края на десетия сезон хората бяха обявени за петата раса. Очевидно никакъв нов по-силен враг не можеше да бъде измислен, ЕсДжи-1 остана без бъдеще и най-доброто, което можеше да се направи бе сериалът да бъде спрян. Сценаристите от друга страна стават по-свободни да възстановят поне част от онова, което го имаше при първите сезони, защото вече не зависят от СайФай. Чуват се слухове, че в четвъртия си сезон Атлантида ще бъде без връзки със земята и ще разчита само на себе си. А ето какво казва сценаристът Робърт Купър по повод на бъдещия трети сериал на Старгейт – Stargate Universe:

Едно от нещата, които харесваме при Старгейт, това сме ние – нашите военни, нашите учени, нашите хора – и това, че ние излизаме в галактиката и вселената, за да откриваме новите чудеса, които са там, и да се справяме с нашите си ограничения срещу неща, далеч по-напреднали от нас.

Това е отличителното. Нещата, с които занимаваме всеки ден, използвайки методите на нашата медицина, наука и астрофизика. Във всичко това ние сме като бебета. И ние бихме искали да запазим това така завинаги при всичко, свързано със Старгейт.

Редактирано от Janus (преглед на промените)

^^^^ Много ми хареса коментара ти. Забавлявал съм се на всеки епизод от сагата, без значение дали е под контрола на САЙФАЙ или не. Да не забравяме все пак че това е фантазия и ние доброволно се оставяме да ни заблуждават / за да си доставим удоволствие ,разбира се/ А на тези които скучаят без фантастичен сериал горещо препоръчвам СТАР ТРЕК ЕНТЪРПРАЙЗ 3 - сериалчето е страхотно ,има една сюжетна линия през всичките 24 епизода, държи в напрежение. Само да Ви предупредя да не започвате от 1ви, 2ри сезон че може да се разочаровате. 3 тия е достатъчно самостоятелен. В момента се измъчвам с 4 ти сезон но съм решил да го изгледам докрай. А и нещо интересно - забелязвам че феновете на фантаст сериали не могат да понасят ЛОСТ Така ли е и при Вас?

А на тези които скучаят без фантастичен сериал горещо препоръчвам СТАР ТРЕК ЕНТЪРПРАЙЗ 3

- сериалчето е страхотно ,има една сюжетна линия през всичките 24 епизода, държи в напрежение.

Наистина третият сезон е доста самостоятелен, епизодите му са свързани един с друг и на човек му е интересно какво ще стане по-нататък. А ако сте фанатици на тема „Старгейт“, една друга възможност е анимационният сериал Stargate Infinity (мисля, че го има на замундата, аз от там го взех). Като цяло казват, че е доста тъпичко, но аз си го харесвам и нарочно не бързам да му изгледам сериите. Действието се развива някъде в бъдещето, гоаулдите вече са победени, но има друг враг – тлак'кан, който внедрява шпионин в командването „Старгейт“ и нагласява нещата така, че един от ветераните (може би още от времето на ЕсДжи-1) е несправедливо обвинен. В крайна сметка се образува група, която бяга от тези тлак'кани, но не може да се върне на земята, нито да осъществи контакт, за да предупреди за шпионина. Стори ми се забавно (понеже отдавна не бях гледал детски филмчета), че всяка серийка завършва с някаква поука, напр. „външността не винаги определя кой какъв е“ или „признай страховете си, за да не те победят“.

А и нещо интересно - забелязвам че феновете на фантаст сериали не могат да понасят ЛОСТ

Така ли е и при Вас?

Това наистина ще е забавно, ако се окаже така. Аз лично изгледах първия сезон почти до края и мисля, че отначало ми беше интересно. Но после някак доста ми омръзна и така и не започнах никой от останалите сезони, нито пък ми е интересно да разбера какво всъщност става на този остров.

Aз бях си купил една книга СТАРГЕЙТ - започнах я беше увлекателна ,ама някъде ми изчезна като се премествах и не успях да я довърша. Има ли някой представа колко книги по сериала има? Моята доколкото си спомням започна с едно убийство- Хатор очисти някакъв Гоаулд , ама не се сещам в подробности...

За кой сезон?

Ето ти директен линк към 20 епизод на 10 сезон. А ето ти и адреса, където ги има всички епизоди на всички сезони. Там пускат и преводите на Stargate SG-1 Extras, от които са преведени вече три: Beyond The Gate - Richard Dean Anderson; Beyond The Gate - Amanda Tapping и Beyond The Gate - Christopher Judge от Babilon.

За кой сезон?

Ето ти директен линк към 20 епизод на 10 сезон. А ето ти и адреса, където ги има всички епизоди на всички сезони. Там пускат и преводите на Stargate SG-1 Extras, от които са преведени вече три: Beyond The Gate - Richard Dean Anderson; Beyond The Gate - Amanda Tapping и Beyond The Gate - Christopher Judge от Babilon.

10x

знам , че не е тук мястотор,но ще помоля някой накратко да ми обясни какво точно стана в последния епизод на СТАР ТРЕК сезон 4 . Преди малко го изгледах и съм тотално объркан.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.