Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Stargate: Всичко за филма и сериала

Featured Replies

П.П.Лично моето мнение е, че Планът на Даниел не е проработил, но е разгневил Ораите дотолкова, че да загубят всякаква предпазливост и да решат, че са достатъчно силни за да победят Древните.И всички знаем какво се случва когато си твърде самонадеян - спукват те от бой. Публикувано изображение:idea:

И аз мисля, че планът не е проработил, защото иначе нямаше да се наложи SG-1 да ходят в миналото и да крадат оригиналното оръжие. А що се касае до Мерлин — според мене той така изобщо и не е проумял какво се е случило. В 11 епизод, той казва „Накрая се върнах в смъртната си форма, за да изживея дните си сред благородниците на Артур... Или поне така си мислех.“ Т.е. чак сега е разбрал, че това не са били рицарите.

Mежду другото не им е сърдит, че са го измамили. Когато го молят да направи антиорайското оръжие, той се замисля за дълго (тук точно проумява какво е станало), след което ги предупреждава честно „Преди да се съглася да работя с вас, трябва да се уверя, че ще направите всичко, което е необходимо, за да успеем. [...] Преживяното досега от вас е нищо, в сравнение с това, което предстои.“ Той може да каже това, защото вече знае, че тяхното бъдеще е неговото минало, вече е преживял невероятните изпитания, през които ще им се наложи да преминат.

• Отговори 839
  • Прегледи 131,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

SG-1 Стана много объркващ. Ще се разбере тепърва с следващите епизоди. Имам една идея.Хайде всеки да си напиши Топ 5 любимите си раси от SG-1 и SGA.Искате ли?

И аз мисля, че планът не е проработил, защото иначе нямаше да се наложи SG-1 да ходят в миналото и да крадат оригиналното оръжие. А що се касае до Мерлин — според мене той така изобщо и не е проумял какво се е случило. В 11 епизод, той казва „Накрая се върнах в смъртната си форма, за да изживея дните си сред благородниците на Артур... Или поне така си мислех.“ Т.е. чак сега е разбрал, че това не са били рицарите.

Mежду другото не им е сърдит, че са го измамили. Когато го молят да направи антиорайското оръжие, той се замисля за дълго (тук точно проумява какво е станало), след което ги предупреждава честно „Преди да се съглася да работя с вас, трябва да се уверя, че ще направите всичко, което е необходимо, за да успеем. [...] Преживяното досега от вас е нищо, в сравнение с това, което предстои.“ Той може да каже това, защото вече знае, че тяхното бъдеще е неговото минало, вече е преживял невероятните изпитания, през които ще им се наложи да преминат.

Добре, признавам, че логиката ти е добра, но имам само един въпрос: Откъде

си толкова сигурен че SG-1 ще се връщат в миналото?

Тhor,аз пък предлагам да гласуваме за любим герой, макар че това вече е правено.

П.П.Излезе първата информация за сезон 4 на Атлантис.Засега са само имената на няколко

от първите епизоди:

http://gateworld.net/news/2007/02/first_se...de_titles.shtml

Редактирано от venisha (преглед на промените)

SG-1 Стана много объркващ. Ще се разбере тепърва с следващите епизоди.

Имам една идея.Хайде всеки да си напиши Топ 5 любимите си раси от SG-1 и SGA.Искате ли?

Може, може... само че аз ще ги омешам, а и не се сещам за по цели 5 раси поотделно за двата сериала.

1. Репликатори, ама в паякообразната има форма.

2. Призраци.

3. Асгарди.

4. Хората.

5. Гоаулдите.

Абе не е точно така май, ама сега имам работа (от която се чудя как да се измъкна явно) и не ми се мисли... Просто в момента не се сещам за други изобщо, а знам че има и знам, че ги знам :clap:

Хммм любими раси.

Съмнявам се, че ще успея да набавя 5, но ще се опитам.

1. На първо място разбира се са Гоаулд - раса, която е претърпяла много развитие и промени през вековете. Величие и сила, Безпощадност и мъдрост се съчетават единствено във формата на паразит. Но както следва по законите на вселенат, след всеки възход има и падение.

2. Расата на хората, аз поставям на второ място, защото понякога не е нужно да почваш началото си от велико семе, за да сееш победи на бойното поле. А и понякога за да победиш могъщ враг е нужно само да си малко по-глупав, но достатъчно силно упорит.

3. Асгардите - невероятни и уникални. Едни на милиони. Тези същества не отстъпват ни най-малко на древните по дстойнство, но спрямо великодушието им нямат равни. С това си качество са в състояние дори да запратят *дръвниците*/ както някой по-горе май бе нарекъл древните/ право на дъното на моята класация.

4. Е нямаше как да пропусна въпросните древни. Сега, колкото и да не ми се искаше да ги слагам изобщо в класацията ми на любимци.. трябва да им призная, че няма раса / освен може би нашата, но след няколко хиляди години/, която толкова да е напреднала в развитието си, че да оплеска нещата до толкова и да създаде два от смъртните врагове на живота във вселената - тц тц тц ... Тия учени са луди хора. Някой трябва да ги затвори на тясно и да им поясни това онова.... Който си играе с огъня на науката често се пари.

С това моята класация завършва. Не че няма други интересни култури в Stargate вселената, но не бих казала, че те са ме впечатлили с нещо друго освен с постоянен прототип на подражание и никакво съществено развитие. А подобен прототип лесно би бил рабит... е това число и паячетата на Alti... Ако трябваше да избирам м/у видовете репликатори бих избрала тези с които ни запознаха във Stargate: Atlantis.... В крайна сметка те са единствените, които бяха успели да напреднат до толкова, че да представляват наистина сериозна заплаха за експедицията. Те като цяло бяха просъществували като нация.

Е .. относно любим герой... ние бяхме май направили някъде псевдоанкета и за любим актьор, но това ако не се лъжа беше в персоналния ми форум.. а може и да се лъжа ....

Редактирано от Hathor (преглед на промените)

Добре, я да видим кои са любимите ми раси. Публикувано изображение

Първо — хората. Просто защото са най-човечни — и в лошото, и в доброто. Най-разнообразни, многолики и неповторими. Всеки опит във фантастичен филм или другаде да се измисли друга такава велика раса е водила само до гротески подобия на човечността. Имаме си и гадове като ашените, велики цивилизации като древните, както и простички, ненапреднали, но симпатични общества. Не правя разлика между древните и сегашните хора — щом е било възможно древните да се смесят със земните хора и да им предадат част от гените си, значи става въпрос за подвидове на един биологичен вид.

Второ и трето — ноксите и фурлингите. Защото са се самоизолирали от всяка простотия, злоба и мания за величие. Така са успели да съхранят своите утопични общества непокварени. За фурлингите не знам, но при ноксите ми харесва това, че винаги са готови да видят само доброто у някого. Дори и когато става въпрос например за Клорел и лорд Зипача.

Четвърто — асгардите. Защото за разлика от ноксите и фурлингите не са се самоизолирали и макар и това да е невъзможно, се опитват да оправят света доколкото е възможно.

Пето — унасите. Чудих се кои да бъдат, ама все пак нека са унасите. Външно са страшни, но има някаква вътрешна доброта у тях.

Имам и най-нелюбима раса — репликаторите. Най-нелюбима, защото не са в състояние да направят нищо повече от това да копират себе си и да се учат от цивилизациите, които асимилират. Репликаторите от SG-1 изглеждат интересни само защото са имали възможност да асимилират знанията на огромно количество цивилизации. Ако обаче са лишени от възможността да поглъщат и са оставени сами да се развиват, обществото им застива. Репликаторите от галактиката Пегас не могат нищо друго освен да копират технологиите на Древните. Добре че беше Маккей да им пренапише програмите, та да излязат малко от застоя си.

Що се касае до любим герой — ами ясно кой. Публикувано изображение

Янус. Този, който противно на правилата направи машината на времето. Янус не е безразсъден, както някои други древни учени. Преди да реши да остави машината на времето на земните хора, той я използва, за да посети бъдещите векове и да се увери, че това ще бъде безопасно. Впрочем не се е въздържал от изкушението да промени бъдещето. Ако не беше оставил „пророчествата“ за Хари Мейборн, последният нямаше да стане крал, следователно и SG-1 нямаше да открие машината на времето и всичко би било много по-различно. Колко ли си е играл Янус с бъдещето, докато постигне този резултат. :rolleyes:

да де омешени :sobbing: 1. Таури 2. Гоаулд 3. Асгардите 4. Рейтовете(незнам как точно се пише на български) 5. Репликаторите (не че са ми най-нелюбими ами другите ме кефят повече) Любимите ми герой от СГ-1 са Даниел и Джак(може да звочи банално но е така).Също ме кефи Мейборн :) голям пич е :) Антигеройте който ме харесват са Апофис, Баал, Майкал и Форд(незнам колко е антигерой ама пак) От Атлантида ми харесва най-много Ронан Декс :)

Редактирано от Thor (преглед на промените)

Хм, този пост ще е дългичък...

Да започнем от расите:

1.Нокс - много ме радват - не се бъркат на никой в работите, имат хипарски миролюбив вид, и не парадират с уменията

и знанията си.

2.Асгард - спасиха Джак два пъти, пазеха галактиката от Гоа'улд и - не на последно място - се мернаха и когато

Орайските кораби нахлуха в галактиката ни. Е как да не ги обичаш. Публикувано изображение

3.Унас - раса със страшно голям потенциал, имала обаче нещастието да попадне твърде близо до Гоа'улд. Много се

зарадвах, когато Даниел се сприятели с тях.

4.Хората - ако всички бяха с моралните ценности на Даниел, хумора на Джак и интелекта на Сам..Е, и отвреме навреме

хобито на Джак - взривяването на разни неща.. Публикувано изображение

5.Древните - е няма как, все пак говорим за най-напредналата технологично раса.Макар че са големи Дръвници

(особено въздигнатите) имат и своите добри черти.

Така, сега за героите:

1.Джак - хумор, хумор и пак хумор !!!

1.Даниел - различния поглед върху нещата, съвестта на SG-1.

1.Сам - красива и умна.Какво повече да иска човек от живота...

1.Вала - хаха, е не, просто няма друга такава - луда и подмолна, и в същото време облагородяваща се от Даниел.

Хмм, на мен лично ми се струва, че между тях двамата ще се развият някакви по-сложни отношения.

1.Тийл'к - мускули, чест, достойнство и лоялност към приятелите си.

1.Камерън - лидер, с тенденция да стреля по всичко, което му се стори подозрително. :clap:

2.Ба'ал - хаха, просто нямам думи за него - за мен това е най-готиния злодей! Публикувано изображение;)

3.Ронън - мускули и смях... Публикувано изображение:clap:

3.Шепърд - малко напомня на Джак от първите сезони..

3.Маккей - много ме радва - интелект, плюс непринуденост и привързаност, а и дълбоко скрити героизъм и решителност.

3.Д-р Карсън Бекет - душата на екипа на Атлантис.

3.Зеленка - еееее, просто нямам думи - Родни, ама без манията за величие :)

4.Джейкъб/Селмак - няма да го забравя, въпреки че умря.

4.Д-р Фрейзър - наистина много добра героиня, винаги ми е харесвала заради нейните разбирания и отношението й.

4.Ген. Хамънд - истински капитан на пираткси екипаж - винаги подкрепящ подчинените си.

5.Ърго - не знам дали си го спомняте, имаше го само в един епизод, но пък незабравим Публикувано изображение

Ок, стига толкова, че вече се изчерпах...

Така... съгласна съм с почти всичко, но аз ги пиша моите любими раси от гледна точка на това кои епизоди са ми харесали повече. С други думи в SG-1 много ми харесват епизодите, в които има паячета, асгарди и т.н., което ме навежда на мисълта, че съм изпуснала Токра - голям съм им фен особено на Селмак/Джейкъб, Мартуф и още един-двама, на които не помня имената. В Атлантис много си падам по сериите с Призраци. И другите ми харесват естествено. За любими герои не ми се пише - много са, а и мисля че в тази тема го обсъждахме.

venisha аз го помня Ърго голям образ е много весело ми беше като я гледах тая серия(заради него само)

Той според мен е незабравим, страхотен е :angry22:

Ето и според мене: 1.Асгардите-Много яка раса,Свръх интелигентни и развити,въпреки клощавия си вид.Как да не ги обича човек защитаваха земята,спасяваха Джак...Винаги са били готови да помогнат ,а и снабдихна човешките кораби с телепортираща технология и хипердвигатели. 2.Таури-нашите хора.Особено СГ1 и SGC винаги готови да приемат бежанци,ранени и помагат на хора изпаднали в беда.Но тряба да призная че някой от тях наистина много ме дразнят (сенатор Кинзли примерно) и други които се опитваха да огорчат живота на СГ1>нестига че им спасяваха задниците безброй пъти онея не спираха с интригите си. 3.Гоаулд-те са зли алчни надменни,властолюбиви но въпреки това на мене много ми допадаха като злодеи. 4.ТоК'Ра-Джейкъб/селмак,Мартуф и други бяха наистина симпатични герои а токра винаги снабдяваха земята с междугалакическата ситуация давайки им доста ценна информация.Въпреки че не разкриваха всичко и нямаха пълно доверие на хората но все пак доста помагаха 5.Древните-най великата раса в цялата вселена,Но Възнесените древни наистина много ме дразнят .неразбирам тяхната политика за ненамеса.Стоят и гледат как милиона биват или могат да бъдат убити и си стоят със скръстени ръце.Даже и когато Анубис заплашваше живота в галактиката продалжаваха да не се намесват.А сега и на ораите не обръщат внимание абе нямам думи просто.... Ето и за героите: Джак-страхотен образ,има голямо чувство за хумор.Винаги готов да се жертва да помогне на приятелите си.Престъпва заповеди за да помогне на приятелите си.Не е някой подмазвач и казва каквото мисли даже и на политици генерали и други.Животът на хората му е на първо място.Много благороден честен и добър човек. Даниел-любимия ми герой,Прекалено добър,жертвоготовен.Би си дал живота за да спаси хора които не познава.Изключително любознателен.Той е съвеста на СГ1,гледа от етична и хуманитарна гледна точка а не само от военна. Сам-красива,умна какво повече да кажа(Айнщайн ряпа да яде).Много се кефя когато почне да говори някакви разтеглени научни неща и другите я гледат без да разберат нищо.Млко необичайна гледка..красива и млада жена да си губи времето в експерименти и други научни неща а не се забавлява,даже работи през свободното си време Тийл'к-истински войн.Подобно на епическите герои е много честолюбив.Говори малко но смислено.Много уважава приятелите си.А и неговата запазена марка "Indeed" също ми допада. Мичъл-Бързо успя да се сработи в групата а и добре си върши работата като лидер. Вала-Любимата ми героиня просто тя е уникална.Крадла ,Уличница мошеничка,престъпничка,алчна перверзна.използва секса като оръжие.Страхотно допълнение е към СГ1 и доста освежи екипа.И отношенията и с Даниел са много комични ..личи си че между тях има нещо постоянно се карат(добре че еданиел да я озаптява и одучи от навиците и).АКо не се лъжа той единствение мъж който е отказал да прави секс с нея след като тя му предложи.Държи я изкъсо а на нея каточели и харесва. Шепърд-страхотен герой,Много прилича на Джак,не е особено умен но когато става дума за битка е незаменим.много е честен.Винаги би се жертвал да спаси човек от екипа си.Не оставя хора в беда.Много уважава др. Уиър Др. Уиър-още като я видях в СГ1 ми допадна,веднага се разбра че не е ничия пионка и много цени екипа си.тя е страхотен водач на Атлантис. Тийла-добре че и в Атлантис сложиха изванземно е главния екип,Много красива и с голям дух.Обича народа си а и добре се разбира с експедицията доста бързо се приспособи към новите дрехи оръжия град и обстановка.наистина е много силна жена др. Маккей-голяма скица,много се плаши и трепери когато има опасност.Въпреки това е много умен и е наистина безценен член на атлантис,има скрит героизъм в него но чувството му за самосъхранение взима превес.

мисля че Маккей просто разбива Джак по хумор :ph34r: обаче на Джак му идва отвъртре а Маккей го прави без да иска.

мисля че Маккей просто разбива Джак по хумор :angry22: обаче на Джак му идва отвъртре а Маккей го прави без да иска.

о да разбива го,много е забавен но на моменти е малко дразнещ като едно голямо дете

Харесвам много Маккей, но хумора на Джак си е номер едно... Ама той ми е любимец, така че съм пристрастена :angry:

Новите епизоди:

Атлантис 03x20:

http://######/details.php?id=78347 - 350 мб

http://######/details.php?id=78292 - 700 мб

http://######//details.php?id=67317 - 700 мб

Като излезе SG-1 ще дам линк и за него. :)

П.П.Ето го и него:

http://######/details.php?id=78470 - 350 мб

Айде, честити нови епизоди! :)

venisha супер си. аз вече от локала си дръпнах на атлантида.ей сеа дърпам сг-1 и ще го глеам тая вечер (ако не ми се доспи)... за старгейт винаги буден

Оооххх, суша и скука..Вече седмица и половина никакви новини около Старгейт... А пък постове - още по малко... Човек би решил че е лято и всички са по плажовете, ама уви... :dancing18:

Мдаа наистина много странно, сериала почна темата замря! (че Атлантис и свърши) Публикувано изображение То и аз не съм писала скоро, ама имах доста да зубкам по география. С това ще кандидатствам.

Хе хе обаче това, че част от съзнанието на Мерлин е в Даниел никой не го очакваше май а!? Публикувано изображение

А последния епизод беше весел. Не е истина какъв късмет има Дани... ловец на глави тръгва към него и я блъска автобус! Паднах от смях! :)

Но не ми хареса как свърши 20 еп на Атлантис. Като се има предвид, че ще се чака до лятото за следващ епизод ми идеше да си хвърля лаптопа през прозореца! :clap:

Маккей в Атлантис ми е любимец (след Ронан естествено-моята слабост :) ), но в епизодите на СГ1 ме дразнеше. Що се отнася до Джак – няма какво да се каже – той е номер1! Беше душата на СГ1! И с неговата култова реплика „Oh, for cryin’ out loud”. Стискайте палци да участва във филмите!! :help:

Така сега да наваксам изпуснатото – любими раси:

1. Асгарди

2. Призраци

3. Репликатори (но не в човешка форма)

4. Нокс (Доколкото помня имаше един епизод с тях! Може да направят още! Много ми харесаха!)

5. Хора

6. Гоаулди

Любими герои:

1. Вала - супер щурава! Много ме кефи! :)

2. Даниел - умен, чаровен... без него закъде?!

3. Джак – невероятно забавен!

4. Ронан – Ронан си е Ронан! The Best! Публикувано изображение

Това са ми най най-любимите! :)

Vala топика замря щот нямах нет. не можех да пиша :clap::) иначе гледах епизода на сг-1 (10X15) вчера много як беше :):) с нетарпение следващия.

доколкото за автобуса и аз се пукнах от смях Публикувано изображение а ноксите ги има в няколко епизода обаче не заемат голяма роля в сериала, иначе и на мене много ми харесаха :help:. така е Асгардите рулират :):) мене от Атлантида сички много ми харесват.

А доктор Бетек мисля че той се е въздигнал(и се надявам, защото ми беше един от най-любимите).

А и имам един въпрос: Каде мога да намеря саундтрака от сериалите?

търсих навсякаде и не мога да ги намеря! PLEASE HELP!

Аре като излезни новия епизод на SG-1 некой да сложи линк тука.

Ееее ако Карсън се е въздигнал ще е супер!! А дано!! Публикувано изображение Ама според мен би се появил да каже поне едно "Здрасти, споко въздигнах се!" примерно де.. :nono:

Саундтрака го има в ###### и на двата сериала. ;)

Редактирано от Vala (преглед на промените)

Благодаря вече си ги дърпам.

Излезе нова информация относно участието на РДА в бъдещите филми за SG-1:

Аманда Тапинг е казала в интервю,че е възможно Ричард да се появи в един от филмите,

най-вероятно втория - Continuum.Това засега са само слухове,защото той все още не е

подписал договор за нито един от двата филма.

http://www.gateworld.net/news/2007/02/new_..._revealed.shtml

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.