Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

И двете карти са с 256 DDR3 на еднаква цена.Моля да обосновавате отговорите си.

Редактирано от moon4 (преглед на промените)

Ами зависи ... в някой случай едната, в други другата ... аз съм за Нвидия, само защото съм им фен (и си купих АТИ видео карта :help: )

В момента съм със MagicPrism 7600GT 256 MB DDR3 128 bit, но за AGP слот. Не уточняваш и с какво дъно и процесор ще я ползваш. Имай предвид, че слабия процесор, ще ти спъне производителността на видеокартата. Mога да ти дам пример само с моя процесор и дъно s.478. Ако погледнеш разни тестове в мрежата, ще забележиш, че една 7600GT ( обикновено тестовете са за PCI-E шина), дава в 3DMark05 около и над 6000 точки. Моите резултати с дъно GA - 865P-G, процесор Celeron Northwood 2.7 GHz 128k и 2 Х 512 DDR400 Kingston CL3 , са около 3200 точки при стандартни честоти без овърклок. В момента постигнах над 4100 точки при клок( не на видеото, защото се оказа, че не държи дори и на минимално вдигане на честотите). Системата е максимално стабилна. Даже снощи играх 3-4 часа нонстоп NFSPS, към която системата е много чувствителна при голям клок, за разлика от други игри. Така, че ако процесорът ти е слабоват, не очаквай подобни резултати на тия, които четеш в нета. Виж, ако си с някой AMD процесор, дори и стар, може да очакваш доста по-добри резултати от моите! А за 2600 XT питай Dragozow ;) Май вчера се е сдобил с подобно чудо ;) Да ти пусне едно мраче ;)

Разгледай тоя тест Надявам се да получиш по-ясна представа за възможностите на двете карти. Разгледай и тестовете с други игри.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Изобщо и дума не може да става за сравнение - 2600ХТ е по-бързата карта във всяко отношение, като дори в някои нови игри настига X1950GT. 2600 серията е конкурент на 8600 на nVidia и за около 170лв. крайна цена 2600XT DDR3 е идеална покупка.

Ревю.

Изобщо и дума не може да става за сравнение - 2600ХТ е по-бързата карта във всяко отношение, като дори в някои нови игри настига X1950GT. 2600 серията е конкурент на 8600 на nVidia и за около 170лв. крайна цена 2600XT DDR3 е идеална покупка.

Ревю.

Да, но с GDDR4. Дали двете карти са на същите цени? Тук човека питаше за 256 MB DDR3. Аз му дадох линк, но към 2600 pro с подобна памет и се заблудих малко. Това "pro" е доста по-слабо от 7600GT. Е ето и линк за сравнение между 7600 GT 256 MB DDR3 и 2600 XT 512 MB DDR 3. Както се вижда, ролите са разменени в различните игри и тестове. Картите са почти идентични , макар, 2600 XT да е с 512 MB памет. така, че ако ще играе Doom 3, спор няма. NVIDIA са две гърди напред. Обаче не виждам с тия карти, какво друго може да се играе, освен игри отпреди година!

А ето и сборните резултати от всички тестове:

716-1064-318.png

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Mай четеш през редовете или си много влюбен в тая твоя 7600GT.

Что касается сравнения вариантов HD2600XT, то они оказались очень близки по производительности. Детальное исследование позволяет предположить, что в приложениях, критичных к полосе пропускания видеопамяти, небольшое преимущество будет у HD2600XT с памятью стандарта GDDR4. Если же приложение в первую очередь чувствительно к таймингам видеопамяти, то с большей вероятностью впереди окажется вариант с памятью GDDR3.

А платените простотии на Том изобщо няма и да ги коментирам- много пъти съм се убеждавал, че всичките им ревюта са абсолютни глупости.

Mай четеш през редовете или си много влюбен в тая твоя 7600GT.

А платените простотии на Том изобщо няма и да ги коментирам- много пъти съм се убеждавал, че всичките им ревюта са абсолютни глупости.

Ами казвай тогава, кое е платено и кое не. Аз отде да знам, че на тия им плащали, за да рекламират NVIDIA? Ако става въпрос, и Crysis не може да се подкара с HD38** изобщо под DX9 и XP ( май ти си дал линка). Тогава предполагам, NVIDIA е платила на EA, за да направят игра, която върви само с +8800GT. По твоята логика и аз си съставям моя. Всеки плаща на някой за нещо, дори тук във форума има доста тайни агенти на разни фирмички за хардуер. Сега трябва да обвиня и xactoR, че прави реклама на HD3850, защото са му платили ли? А и в мрежата има хиляди тестове, правени при различни условия. Дори само един обстоен тест, дава абсолютно противоположни резултати като производителност при конкурентните видеокарти при различните игри. Затова казах, че ако ще играе DOOM 3 (и други игри, които са подходящи за карти на NVIDIA), нека си взема 7600GT. Сега ще кажеш, че тия от Том не раззбират. Да, ама където и да погледнеш, каквото и да прочетеш, NVIDIA е две гърди напред при тая игра. Обратното пък може да се каже и за F.E.A.R., поради различните технологии, използвани от ATI и NVIDIA. Много фактори се намесват при представянето на дадена видеокарта при раззлични игри, нали?

Ами казвай тогава, кое е платено и кое не. Аз отде да знам, че на тия им плащали, за да рекламират NVIDIA? Ако става въпрос, и Crysis не може да се подкара с HD38** изобщо под DX9 и XP ( май ти си дал линка). Тогава предполагам, NVIDIA е платила на EA, за да направят игра, която върви само с +8800GT. По твоята логика и аз си съставям моя. Всеки плаща на някой за нещо, дори тук във форума има доста тайни агенти на разни фирмички за хардуер. Сега трябва да обвиня и xactoR, че прави реклама на HD3850, защото са му платили ли? А и в мрежата има хиляди тестове, правени при различни условия. Дори само един обстоен тест, дава абсолютно противоположни резултати като производителност при конкурентните видеокарти при различните игри. Затова казах, че ако ще играе DOOM 3 (и други игри, които са подходящи за карти на NVIDIA), нека си взема 7600GT. Сега ще кажеш, че тия от Том не раззбират. Да, ама където и да погледнеш, каквото и да прочетеш, NVIDIA е две гърди напред при тая игра. Обратното пък може да се каже и за F.E.A.R., поради различните технологии, използвани от ATI и NVIDIA. Много фактори се намесват при представянето на дадена видеокарта при раззлични игри, нали?

И познай защо е така:

http://news.idg.bg/?call=USE~newsmsg;&...amp;msgid=37030

А това че xactoR показва какво може HD3850 е добре дошло за всички.Малко са хората които я притежават...защо да е реклама.Тестовете са обективни...Включи се и Team_killer с неговата HD3870.Ще се радвам ако някой друг покаже и какво може nVIDIA 9800 като се появи на хоризонта...А това за игрите (че били по-оптимизирани за nVIDIA май вече е минало)...Виж тази тема:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=45395

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Първо да се извиня за първия пост. Чак сега видях какво съм написъл. 7600 може да се съпостави с х1650, но срещу 2600XT няма шанс в която и да е игра ...

B-boy[styLe], не разбра сарказма ми май :speak: Може би, всеки сайт, на който попадаме, трябва да си слага един воден знак, че е платен и работи за ATI, NVIDIA или Intel. А защо аз да вярвам на твоите линкове към това, че NVIDIA била платила 4 милиона за Crysis? Ами ще плаща. Защо тогава ATI платиха за F.E.A.R бих попитал аз? Или ще кажеш, че няма такава информация. Е, да, но точно F.E.A.R. е направена така, че да отговаря на новата архитектура на ATI. А и тия антики 7600GT и 2600 XT стават само за игри от 2004 година! Останалите не можеш да ги подкараш така, както ти се иска - с 16АА, АФ и така нататък. А и не виждам смисъл от тая 2600XТ, след като реално не може да се възползва от DX10.

И пак не ме разбра правилно. Радвам се, че някой изказва впечатления от видеокартата си. Аз ти писах преди месец, че все си мисля да пусна една тема, в която да сравняваме резултатите си в 3DMark. Може би ще го направя, ако някой не ме изпревари. Изчаквам само новата си видеокарта 8800GT, за да пиша всичко наведнъж. Досега никога не съм бил доволен от новите си видеокарти, а те са били 3. Надявам се поне от тая да не бъда толкова разочарован, макар, че ми замирисва точно на това!

Изчаквам само новата си видеокарта 8800GT, за да пиша всичко наведнъж. Досега никога не съм бил доволен от новите си видеокарти, а те са били 3. Надявам се поне от тая да не бъда толкова разочарован, макар, че ми замирисва точно на това!

Е, ако и от нея си разочарован ,повече не играй игри или си купи Playstation/XBOX. biggrin.gif Все пак Кризата(любимата?) си е бенчмарк от'секъде и пред него всяка карта кляка, ама във всяка друга геймка 8800GТ си е номер 1. Е, като изключим ултраскъпите 8800GTX/Ultra ама там е друга бира.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.