Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

AMD/ATI Radeon HD 3870 vs. Nvidia GeForce 8800 GT

Featured Replies

Здравейте

Понеже бях любопитен и определено ми беше интересно читава ли е новата карта на ATI HD 3870 ето Ви това много семпло и хубаво ревю м/у нея и 8800 GT на NVIDIA

Legion Hardware

Интересно. Оба4е за мен има само един избор и той е 8800GT. За 20-30 лева в момента отгоре, има6 20 % по-добра производителност в Crysis( 29.6, срещу 36 при 1440х900) Какво озна4ават тия резултати? Известно е, 4е разликата мевду минималните и максималните кадри при ATI е по-голяма, отколкото при NVIDIA( и за 3870 е така и това е показано в други тестове). Правете си сами заклю4ения, дали ще ви е приятно играта да ви наси4а на моменти. За мен не си заслузава да се стискаме 30 или 40 лева. Дори разликата да е 30 долара( но тя не е в момента) , както е показано в ревюто, пак е за предпо4итане 8800GT.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Кадрите може да са най-важното но не са всичко при избор на карта. Дори и парите не са определящ фактор при такава малка разлика.

Избора е ясен - 8800GT. Не е въпроса в това, че вади 7 или 8 или 20кадъра повече... Просто е по-добра... Няма спор...

Избора е ясен - 8800GT. Не е въпроса в това, че вади 7 или 8 или 20кадъра повече... Просто е по-добра... Няма спор...

Е като не е въпроса в кадрите с какво е по-добра? Може би по-хладна, може би е с малка консумация, по-добра реализация на охлаждането, по-добри памети, по-безшумна, по-добро качество на изображението, защото не ползва чиийтърски драйвери, по-добри драйвери и реализиран контролен панел? Или всичко опира до фенщината.

iq3difmu9.png

iq4difkp9.png

Още сравнения

Редактирано от TeamKiller (преглед на промените)

Е като не въпроса в кадрите с какво е по-добра. Може би по-хладна, може би е с малка консумация, по-добра реализация на охлаждането, по-добри памети, по-безшумна, по-добро качество на изображението, защото не ползва чиийтърски драйвери, по-добри драйвери и реализиран контролен панел? Или всичко опира до фенщината.

iq3difmu9.png

iq4difkp9.png

Още сравнения

Затова си прав несъмнено. Но аз и с 7600GT мога да гледам слайд шоу от 4-5 FPS на High в Crysis. Наистина, качеството при 3870 e по-добро, отколкото при 8800GT, но съгласи се, че за един геймър са много по-важни други неща. Това, че няма сянка там, където би трябвало да има, едва ли ще се забележи в процеса на игра. Обаче определено ще се забележи голямата разлика между минималните и максимални FPS. Точно там аз виждам предимството на 8800GT - очакваш това, което очакваш. Мърдаш мишката толкова, колкото очакваш. Ako искаме да гледаме качествена картина, спокойно можем да пуснем YouTube. В процес на игра, няма как да разберем, дали тази картина става за Лувъра или не. Просто искаме да убием противника и то така, че да не се чудим, по какво стреляме. Просто ATI отново са тръгнали по различен път и това може да ги изведе след няколко месеца отново на върха. За момента обаче, никой не иска слайдшоу, а реална игра!

http://vr-zone.com/articles/AMD_Radeon_HD3...%3F/5392-7.html

Това е от същия сайт. Виждаме, че е без значение, какво ще изберем. Избираме най-евтиното и играем. Не е важно как. Важно е, че сме избрали и играем.

Определено 800 точки повече на 3Д марк 06 няма да ме направят горд, че съм дал пари за нещо... И определено предпочитам да нямам сянки, но да играя без да ми сече картината... А и не мисля, че реално погледнато ще усетите разликата между 40 и 45 фпс... Както и да е... 8800 май е по-добрата карта... поне на всички тестове (които съм виждал) се представя по-добре... Това със снимките малко ме учуди, но... Както и да е... Всеки сам суи решава... И аз съм с АМД, въпреки, че интел са по-добри...

Определено 800 точки повече на 3Д марк 06 няма да ме направят горд, че съм дал пари за нещо... И определено предпочитам да нямам сянки, но да играя без да ми сече картината... А и не мисля, че реално погледнато ще усетите разликата между 40 и 45 фпс... Както и да е... 8800 май е по-добрата карта... поне на всички тестове (които съм виждал) се представя по-добре... Това със снимките малко ме учуди, но... Както и да е... Всеки сам суи решава... И аз съм с АМД, въпреки, че интел са по-добри...

Това исках да кажа и аз. 8800GT не е по-добрата карта за игри, защото дава 5 кадъра отгоре( което не е никак малко и се борим за тия 5 кадъра със зъби и нокти при старите си системи) , а защото се представя по-стабилно при различните ситуации. Никак не е приятно, точно когато разбереш, че някой противник е на мушката си, компа ти да намали скоростта и ти да не можеш да се прицелиш добре и да го подминеш. Ето това представлява 3870 според тестовете. Обаче 15 или 20 % по-голяма производителност си е златна находка. Ами бих казал следното. Който иска да играе Crysis, определено не трябва да си взема 3870, а 8800GT. Има достатъчно други игри, които дават предимство на 3870, дори работещи като CF. Има достатъчно игри, които дават предимство на CF. Има достатъчно игри, при които е по-добре да не споменаваш на никой, че ползваш CF, при които и 3 пъти по-евтини карти те бият по производителност.Има достатъчно игри, при които се чудиш коя карта е по-добра. Обаче всичко говори в полза на 8800GT, дори и цената. Просто слабостите на тая карта са много малко, поне според тестовете в нета.

В скоро време и аз ще имам лични впечатления от тая карта( 8800GT).Обещавам да не премълча слабостите и, ако има такива :)

а защо пък си мислите че всички играят на FPS

то има и доста други видове игри

а и е много по-красиво ако се чувстваш реалистично

а защо пък си мислите че всички играят на FPS

то има и доста други видове игри

а и е много по-красиво ако се чувстваш реалистично

Ами играй си другите игри. Mога да ти предложа за целта 6200TC ( Turbo Cache). Ще ти свърши идеална работа. Tака и така ще мислиш повече. По някое време ще забравиш , че игаеш и ще се запиташ - " Нима изгасих котлона? Нали трябваше кафе да правя!" Ще хукнеш към кухнята и ще видиш, че в мивката е неизмитата ти чаша <ahttps://www.kaldata.com/forums/uploads/emoticons/default_nono.gif' alt=':nono:'> После ще си пуснеш РЕАЛИСТИЧЕН филм.

Ами играй си другите игри. Mога да ти предложа за целта 6200TC ( Turbo Cache). Ще ти свърши идеална работа. Tака и така ще мислиш повече. По някое време ще забравиш , че игаеш и ще се запиташ - " Нима изгасих котлона? Нали трябваше кафе да правя!" Ще хукнеш към кухнята и ще видиш, че в мивката е неизмитата ти чаша ;) После ще си пуснеш РЕАЛИСТИЧЕН филм.

готино чувство за хумор имах в предвид игрите с коли

не игрите с карти ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.