Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Wi-Fi - проблеми и дискусиия

Ползвате ли Wi-Fi? 1075 гласували потребители

1. 1. Ползвате ли Wi-Fi?

• Да,често
      74%
      791
    • Да,рядко
      11%
      127
    • Не ползвам
      9%
      105
    • Какво е Wi-Fi?
      3%
      38

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Аз пък вкъщи си ловя целогодишно няколко мрежи-3 от тях са security-enabled, a една е frее. Чертичката за покритието е само една, но нетът си е приличен, бг-peering=300kb/sec, външен към 30ина kb/sec... Като за без пари е екстра, като спре кабелният се логвам винаги фрий :P

Редактирано от BenSherman (преглед на промените)

• Отговори 682
  • Прегледи 194,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Момчета имам проблем. Не мога да си настроя WiFi-то Публикувано изображение Значи имам настолен компютър, лаптоп и рутер. Свързано е всичко както трябва, на настолния компютър имам нет през рутера, а на лаптопа нямам. Даже нямам и мрежа между двата компютъра. Ако някой ми помогне ще съм му много благодарен. Какво ли не се мъчих...не мога да вляза в рутера през лаптопа, за да клонирам MAC адреса на LAN-а, ако това е правилния начин да пусна мрежа и интернет..

Купих си безжичен рутер wireless и съм на ADSL. КАК СТАВА ИНСТАЛАЦИЯТА ? Ако някоЙ знае предварително БЛАГОДАРЯ.

Купих си безжичен рутер wireless и съм на ADSL. КАК СТАВА ИНСТАЛАЦИЯТА ? Ако някоЙ знае предварително БЛАГОДАРЯ.

четеш ръководството и изпълняваш точка по точка

Момчета имам проблем. Не мога да си настроя WiFi-то Публикувано изображение Значи имам настолен компютър, лаптоп и рутер. Свързано е всичко както трябва, на настолния компютър имам нет през рутера, а на лаптопа нямам. Даже нямам и мрежа между двата компютъра. Ако някой ми помогне ще съм му много благодарен. Какво ли не се мъчих...не мога да вляза в рутера през лаптопа, за да клонирам MAC адреса на LAN-а, ако това е правилния начин да пусна мрежа и интернет..

Клонирай го на ръка през настолната машина. И не пускай въпрос на друго място след като си отворил тема по него

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

как мога да ловя интернет над нас има интернет доставчик и има и кулите му са там как мога да тарся бзжичен интернет от ноговия ли ако има друга мрежа безплатна с настолен комп сам ако може без антени и рутери ако не може трябва да си копувам казвайте са Публикувано изображение

ако изкате и снимка кажете на кулите или на залата има но са еднакви

и не ми казвайте че тук не е мястото на тази тема

Дори и да успееш да проникнеш в мрежата, което предвид познанията които нямаш няма как да стане, въпросния ISP ще ти натроши и тиквата и компа и всичко. Ако е секторна антена връзката ще е криптирана, ако не е, това е мрежа на някой идиот, но предвид цената на оборудването такива идиоти няма. Ако е антена на 2.4 или 5.4 гигахерца ти трябва скъпичко оборудване също и после доста умения за да получиш нет без да те набарат. Накратко: Забрави!

П.С. Пишете грамотно бе хора.

П.С.2. И да, това не е мястото за тази тема....

• 2 седмици по-късно...

Здравейте! Имам следния проблем с Wi-Fi на Sony Ericsson P1i, принципно си работи без проблем, но не навсякаде, и по точно на OMV. Сигнала е на 100% и се връзва без проблем, но когато опитам да отворя някоя страница ми исписва следното "could not locate the remote server" ?!?! Как да се справя с този проблем ?

Здравейте!

Имам следния проблем с Wi-Fi на Sony Ericsson P1i, принципно си работи без проблем, но не навсякаде, и по точно на OMV. Сигнала е на 100% и се връзва без проблем, но когато опитам да отворя някоя страница ми исписва следното "could not locate the remote server" ?!?!

Как да се справя с този проблем ?

Ти няма ли да се научиш да пишеш на български език и да спреш да задаваш глупави въпроси? Затова ти е изтрит поста.

Редактирано от lz4jw (преглед на промените)

Здравейте, Имам един въпрос отностно създаването на безжична мрежа. Наското си купих Sony PSP и искам по някакъв начин да го свържа с нета през Wi-Fi-то, но у нас нямам роотер за Wi-Fi. Чувал съм за USB устроиства, които вършат същата работа. Така стигнах до извода че и с лаптоп ще може да се създаде мрежа чрез която да си осигуря достъп на ПСП-то (Лаптопа ми има Wireless). Та въпроса ми е как по-точно може да стане това свързване: PSP--->Laptop--->Internet? Благодаря ви предварително.

Здравейте, Имам един въпрос отностно създаването на безжична мрежа. Наското си купих Sony PSP и искам по някакъв начин да го свържа с нета през

Wi-Fi-то, но у нас нямам роотер за Wi-Fi. Чувал съм за USB устроиства, които вършат същата работа. Така стигнах до извода че и с лаптоп ще може да се създаде мрежа чрез която да си осигуря достъп на ПСП-то (Лаптопа ми има Wireless). Та въпроса ми е как по-точно може да стане това свързване:

PSP--->Laptop--->Internet? Благодаря ви предварително.

Ами вземаш една Wi-Fi USB Card, ръгаш я в лаптопа, шерваш интернет връзката към нея и свързваш Сонито. Слагаш си там мрежови настройки и би трябвало всичко да е наред. Утре ще питам дали има някакви по-особени неща при свързването на PSP. До колко ще стане номера със шерването на връзката зависи от това дали доставчика ти е взел крути мерки да не можеш да я шернеш.

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

Здравейте искам да попитам мога ли да си направя у нас връзка между лаптоп и пда за интернет през Wifi.Лаптопа ми има вградена карта и е вързан за интернет.Ако може обяснете ми как.

По принцип повечето рутери имат функцията и на AP(Acces Point) . Най-лесно казано и за да ти се изясни е следното. Когато е рутер само, той изпраща сигнала около себе си, като стигне до едно AP примерно то прихваща сигнала и го прехвърля нататък. AP-то приема сигнала и го предава нататък отново безжично, но може и с кабел да е. Ако PDA-то ти има wi-fi може. Трябва да направиш bridge между лан картата от където идва нета и wi-fi картата ти.

Редактирано от Tony_G (преглед на промените)

Според вас, това което демонстрират дали е реално http://www.usbwifi.orcon.net.nz/ и ето този wifi дали ще хваща на 200м. добре, с това подсилване?

Редактирано от imm0r7a1 (преглед на промените)

Станете абоанти на бтк и срещу 2 лева на месец ви давата wifi рутер с 4 enternet входа,хастройките стават автоматично

Според вас, това което демонстрират дали е реално http://www.usbwifi.orcon.net.nz/ и ето този wifi дали ще хваща на 200м. добре, с това подсилване?

Щом се "подсилва" допълнително всяка карта ще хване. Всъщност винаги те ограничава не картата, а антената. Успех с начинанието и се похвали после. Не забравяй че пряката видимост и насочването в правилната посока са важни неща.

EDIT: Видях ти темата по-долу. Всяка ще ти върши работа, все пак ако можеш си вземи някоя по-позната марка :clap:

sunman_, голяма реклама им направи, веднага хуквам да си взема.

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

Имам настолен компютър, лаптоп и wi-fi рутер. Имам интернет и на двата компютъра, но искам и да си прехвърлчм файлове от единия на другия, а не знам как Публикувано изображение . Който може, да помага.

Имам настолен компютър, лаптоп и wi-fi рутер. Имам интернет и на двата компютъра, но искам и да си прехвърлчм файлове от единия на другия, а не знам как Публикувано изображение . Който може, да помага.

Те са в една локална мрежа и би трябвало да се виждат, погледни мастройките на локалните защитни стени

Можеш ли да шарваш паки? ако не това се правеше от My Network Places , после избираш Set up a home or small office network , по нататък следваш опциите.. А най добре провери в търсачка на форума мисля че имаше писано как става..

Здр. Искам да си купя ви-фи рутер. Моля да ми каже някой кой от двата модела да избера:

http://www.speedcomputers.biz/index.php?productID=1711 или http://www.speedcomputers.biz/index.php?productID=5994 . Кое от двата е по хубава, по стабилна, по защитена и по лесно се конгигурира. Как мога да сменя firmware, и какви настройки трябва да направя.

Здр. Искам да си купя ви-фи рутер. Моля да ми каже някой кой от двата модела да избера:

http://www.speedcomputers.biz/index.php?productID=1711 или http://www.speedcomputers.biz/index.php?productID=5994 . Кое от двата е по хубава, по стабилна, по защитена и по лесно се конгигурира. Как мога да сменя firmware, и какви настройки трябва да направя.

Аз лично съм фен на WRT54G, но ако искаш да сменяш фърмуер ще ти трябва модел WRT54GL (мисля) , а и губиш гаранция. В зависимост от фърмуера, който избереш има различни опции (допълнително)

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Станете абоанти на бтк и срещу 2 лева на месец ви давата wifi рутер с 4 enternet входа,хастройките стават автоматично

на изтина ли ако етака да бягам до бтк-като колко е не ограничен но на мен нещо не ми се вярва за 2лева много малко ако е 5-10 може но толко малко

здравейте всички, имам рутер WRT54GC и два дена вече се опитвам да го пусна, прегледах темите за настройки на този рутер , но не разбрах дали са същите и ако съм с РРРоЕ ако може някой да помогне с настройките ще съм му много благодарен

Здр. Купих си ви-фи рутер WRT54GL, и незнам дали да му сменям firmware или да го оставя с оригиналния. На мен не ми трябва да ми TTL=1, или да регулирам скоростта на нета и други такива неща. Искам да знам да сменя ли оригиналния firmware или просто да го запазя и ако сменя кой е най удачния за мен. Какви са недостатъците на оригиналния спрямо другите, и кое е най хубавото и най защитения.

Здр. Купих си ви-фи рутер WRT54GL, и незнам дали да му сменям firmware или да го оставя с оригиналния. На мен не ми трябва да ми TTL=1, или да регулирам скоростта на нета и други такива неща. Искам да знам да сменя ли оригиналния firmware или просто да го запазя и ако сменя кой е най удачния за мен. Какви са недостатъците на оригиналния спрямо другите, и кое е най хубавото и най защитения.

Ако нямаш нужда от специални екстри, допълнителни възможности и т.н. не го сменяй, защото губиш гаранция, а и никой не ти осигурява 100% сигурност че новия фърмуер ще работи

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.