Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Wi-Fi - проблеми и дискусиия

Ползвате ли Wi-Fi? 1075 гласували потребители

1. 1. Ползвате ли Wi-Fi?

• Да,често
      74%
      791
    • Да,рядко
      11%
      127
    • Не ползвам
      9%
      105
    • Какво е Wi-Fi?
      3%
      38

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Здравейте! Поздравления за темата, на мен лично ми е интересна и полезна. Безжична връзка ползвам навсякъде където има такава - в работата, в къщи, в хотела, в ОМВ и т.н. Имам и аз един въпрос, който мира не ми дава ден и нощ ;), а именно: 1. На работа съм с рутер КЕНИОН, интернет на БТК и лаптоп-а -ЕичПи Компак ЕнЦе6220 се връзва и работи на 54Мбтс. 2. В къщи си купих рутер на ЛИНКСИС 54ДжиЕл, свързах го с АДСЛ-ския модем на БТК и го флашнах с ТОМАТО 1.21, но като за начало ЕичПи-то ми се свързва на 54Мбтс, а след това слиза на 11Мбтс и там си остава. На тестове до сайтове, който измерват скоростта ми дава половината скорост от тази на кабела т.е 5Мбтс през безжичната мрежа и около 10Мбтс през кабел. След като прочетох темата реших да настроя рутера директно да ползва _САМО_ Г режима и след рестартиране на съответните си неща ми се разпадна връзката. Свързах се на кабел, върнах режим _В_ и имам връзка. Някой може ли да ми каже какво му става на този рутер? Поздрави, А3 Н.Д Би трябвало да съм на 12Мбтс интернет.

post-47672-1222706303_thumb.jpg

• Отговори 682
  • Прегледи 194,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

1. На работа съм с рутер КЕНИОН, интернет на БТК и лаптоп-а -ЕичПи Компак ЕнЦе6220 се връзва и работи на 54Мбтс.

2. В къщи си купих рутер на ЛИНКСИС 54ДжиЕл, свързах го с АДСЛ-ския модем на БТК и го флашнах с ТОМАТО 1.21, но като за начало ЕичПи-то ми се свързва на 54Мбтс, а след това слиза на 11Мбтс и там си остава. На тестове до сайтове, който измерват скоростта ми дава половината скорост от тази на кабела т.е 5Мбтс през безжичната мрежа и около 10Мбтс през кабел.

Според мен проблем е в разстояние, препядствия по пътя на сигнала, а не настройка на маршрутизатора. Опитай да застанеш плътно до него и виж каква е скоростта. И за чий то е бил този нов флаш като при твоя сличай май не ползваш възможностите му?

Здравей, Разстоянието е 3-4 метра, без прегради Флаш-а - така ми казаха, че е по-добре. Предполагам, че мога да си върна оригиналния, но дали си заслужава - на този вече му свикнах... Поздрави, А3

Здравей,

Разстоянието е 3-4 метра, без прегради

Флаш-а - така ми казаха, че е по-добре. Предполагам, че мога да си върна оригиналния, но дали си заслужава - на този вече му свикнах...

Поздрави,

А3

Извини ме, но това е най-тъпото обяснение, което съм срещал до сега за флашване. А не провери ли преди това какво пише по сайтове, форуми...

Мисля че в този флаш има опция за промяна на мощността на излъчване, порбвай да я вдигнеш

Извинен си :ph34r: Пробвах да я вдигам до МАКС и до нормални нива - не сработва ;) Поздрави, А3

Извинен си :rolleyes:

Пробвах да я вдигам до МАКС и до нормални нива - не сработва :ph34r:

Поздрави,

А3

Не знам, при мен работи с 3 машини едновременно, едната зад 3 бетонни стени и работят без проблеми + още две настолни. Имам някакви съмнения че нещо флаша не работи като хората

Много ти благодаря за кооперативността! Ако някой ден се навия - ще го флашна отново с оригиналния софт, но тъкмо си го настроих с портовете на уТоррента, а и БТК-ските портове отворих - не ми се занимава, ще е някой ден :rolleyes: Поздрави, А#

Много ти благодаря за кооперативността!

Ако някой ден се навия - ще го флашна отново с оригиналния софт, но тъкмо си го настроих с портовете на уТоррента, а и БТК-ските портове отворих - не ми се занимава, ще е някой ден :)

Поздрави,

А#

Няма защо, ако искаш изчакай мненията и на други колеги, които има опит с други флашове на този маршрутизатори

2. В къщи си купих рутер на ЛИНКСИС 54ДжиЕл, свързах го с АДСЛ-ския модем на БТК и го флашнах с ТОМАТО 1.21,

Здравей! Аз само неразбрах ти направи ли опит как ще е връзката преди да го флашнеш?!? Т.е. дали проблемът е от firmware. Аз лично имам опит с същият маршрутизатор, но с DD-WRT и нямам проблеми.

Здравей, Айсмен! Купих си рутера по препоръка на приятел и след като прочетох много позитивни неща от нет-а. Не съм го ползвал изобщо преди това, а направо го флашнаха с ТОМАТО. Малко по-късно забелязах, че дори и в ТЕХНОПОЛИС ги флашват, но с ДД-ВРТ. При теб как е ДД-ВРТ-то? Доволен ли си? от къде мога да си дръпна най-новия ДД-ВРТ за да пробвам с него. Аз така или иначе съм си архивирал настройките на ТОМАТО-то и мога да си направя експеримент-а. Поздрави, Пламен

Аз съм доволен от DD-WRT. Можеш да го дръпнеш от сайта на DD-WRT. Но първо прегледай ТУК как да го флашнеш, като няма да обръщаш внимание на версиите които са описани там, т.е. сега са по-нови мисля v.24 беше последна. Идеята е, че първо е хубаво да си качиш mini версия и после да я надградиш с std. Публикувано изображение

Сложих безжичен ртер за да имам wireless на лаптопа, обаче като тегля торенти от локалния сървър, и максималната скорост е 1МБ, а като сложа кабел директен, да не минава през рутъра скача на 6-7МБ, тоест, нормално си тегли. Въпроса ми е дали има възможност за по голяма безжична скорост, защото рутера е 54Mbit-a (7МВ). Дали е проблема в настройките. Модела на рутъра е: D-Link DI-524

По стандарта Г скоростта не е 7 мб както ти си мислиш, а 2-2.5 реално при идеални условия (в същата стая). Но в конкретния случай мисля че е от модела на рутера. Пробвай да се вържеш жично зад него и да намалиш броя конекции на торента до 50-60-70. Скоростта ще ти се качи, но дори жично с този рутер я докараш 4-5 мб, я не. Просто толкова си може.

за толкова пари толкова :yanim: с повече повече проблема е в слаб процесор :angry22: на рутера а това как го сметна 54Mbit-a (7МВ) немам си на понятие :angry22: защото рядко има нещо готово под 200лв дето да носи над 22Мбита (2.6226)мегабайта а софтуера може и 108 да пише на него

Редактирано от saentist (преглед на промените)

Охх, знаех си че трябва по скъп, аз се чудех каква е разликата, а тя каква била :angry:

P.S. един мой приятел имаше рутър, и мисля че не беше скъп, пак 60 лева някъде. И при него се теглеше от DC++ със 2-3МВ, а при мен и DC++то не работи, направо много скапана работа стана.

По стандарта Г скоростта не е 7 мб както ти си мислиш, а 2-2.5 реално при идеални условия (в същата стая). Но в конкретния случай мисля че е от модела на рутера. Пробвай да се вържеш жично зад него и да намалиш броя конекции на торента до 50-60-70. Скоростта ще ти се качи, но дори жично с този рутер я докараш 4-5 мб, я не. Просто толкова си може.

Като разделиш 54 на 8, се получава приблизително 7 МБ в секунда, не мегабита, а мегабайта (и съм сигурен че това го знаеш). Преди малко стигнах с кабел от рутъра до 6МБ, така че вярно е това че може да развие голяма скорост. А безжично до 1МБ стига ;)

Редактирано от Lyudmil
2.6 Не се толерира практиката на flood – публикуване на едно и също нещо многократно, както и публикуването на голям брой мнения от един потребител едно след друго. За добавяне на информация към предишен пост има бутон "Редактирай" на всеки ваш (преглед на промените)

Здравейте,

Имам Access Point и 2 ЛАН Карти на ПЦ-то, мога ли да използвам Аксес Пойнта да работи като рутер? Ще използвам Wi-Fi за ГСМ и за джобния компютър. Нещата, които съм направил до сега :

• Шарнах 1-та Лан Карта (nVidia)
  • Втората Лан Карта (Realtek) и зададах да се свързва към ИП-то nVidia-то.
  • Свързах Аксес Пойнта (АП) с кабел към nVidia-то.
И дотук я докарвам. Незнам какво да правя по-нататък. Много съм "бос" в сверата на безжичният интернет, за това и обяснявайте като на такъв.

Благодаря предварително!

П.С.: Моделът на АС e Canyon Wireless Access Point CN-WFAP.

Редактирано от vgp_sas (преглед на промените)

Здравейте! Едно сведение:

рутер Netgear WGR614v8 през 2 помещения /през ок. 10 м./ панелни стени при 5 чертички max. връзка губи от връзката 0,5 (1/2) черта! Публикувано изображение

Сега въпрос:

Win98SE с LAN Realtek не вижда рутера. Има ping, а интернет няма! Това със и без защитна стена! Какво да правя? Смених ок. 30 пъти настройки TCP/IP и нищо ...

Редактирано от xyzxyz (преглед на промените)

Четох, четох да си вкарам безжичен интернет... видях, че Vivatel са към BTK, а не намирам точен LINK към услугите на MTel и Globul... та може ли да ми ги дадете? Предварително Ви благодаря!

P. S. Оправих се! :P

Редактирано от SLADE (преглед на промените)

Здравейте! Едно сведение:

рутер Netgear WGR614v8 през 2 помещения /през ок. 10 м./ панелни стени при 5 чертички max. връзка губи от връзката 0,5 (1/2) черта! Публикувано изображение

Сега въпрос:

Win98SE с LAN Realtek не вижда рутера. Има ping, а интернет няма! Това със и без защитна стена! Какво да правя? Смених ок. 30 пъти настройки TCP/IP и нищо ...

Справих се! Много е дълго за описване. Ако някой се интересува - на ЛС ! LAN e на кабел

Да вметна едно разяснение за по начинаещите

безжичните рутери тип "сапунерка"

имат някои физически ограничения

от които следва да имат ограничения на скороста

хардуерни ограничения

1.1 ценово отношение (не очаквайте качество за без пари)

1.2 процесор, да и те имат процесор вариращ от 133 - 520 Mhz

1.2.1 произворител на процесора обикновенно Realtek, RaLink, Atheros. Prism, Broadcom и др.

(препоръчвам Atheros(цена/качество))

1.3 мошност измерва се в миливати (mW) или децибели (dBm) [конвертор] много важен елемент

които спомага за преминаване на препятствия от рода на стени ;)

софтуерни ограничения

1.1 вид на софтуера (RTOS, Bsd, linux или Windows (и с embeded windows има ) )

1.2 възможности и опции тук спадат защитна стена Bridge мониторинг

QoS (качество на услугата) сървър на услуги (VPN, PPPoE и HotSpot)

1.2.1 качество на суфтуера отимизации и разширени опции

1.3 поддръжка изключително важен елемент (няма карате с един бъг цял живот я :) )

като добавка след като си купите такава техника и сигнала не ви е достатъчно силен

помислете какво може да направите за да го оправите

най-елементарно намерете нова позиция за безжичния рутер около центъра на жилището

ако и това не помага помислете за по-добра антена

като споменах антена трябва да знаете че интернет не е еднопосочна услуга ами двупосочна

това значи че за да получите нещо от нета трябва да дадете заявка

т.е. това че виждате еди си колко чертички сигнал на екрана незначи че и рутера вижда толкова :)

Редактирано от saentist (преглед на промените)

Здравейте,

ето и моят проблем:

рутер: D-Link Wireless N Router (DIR-615)

клиентска машина: Asus x55sv, адаптера е вградения Intel 4965AGN и N стандарта му е enabled. Windows Vista Home Premium 32bit, драйверите са последните пуснати.

Рутера е пуснат в N-only режим и въпреки това лаптопа се свързва на g стандарт и скоростта си е като за g стандарт. Обхвата е добър и скоростта си е добра като за g стандарт. Въпросът е: защо не се връзва на N?

Здравейте,

ето и моят проблем:

рутер: D-Link Wireless N Router (DIR-615)

клиентска машина: Asus x55sv, адаптера е вградения Intel 4965AGN и N стандарта му е enabled. Windows Vista Home Premium 32bit, драйверите са последните пуснати.

Рутера е пуснат в N-only режим и въпреки това лаптопа се свързва на g стандарт и скоростта си е като за g стандарт. Обхвата е добър и скоростта си е добра като за g стандарт. Въпросът е: защо не се връзва на N?

Причини бол: шум в диапазона, мощност, заети канали. И накрая (нещо което се опитвам да набия в главите на всички) - N все още е draft и не е утвърден за стандарт т.е. всеки може да интерпретира и имплементира различни ревизии и това да е причината за несъвместимостта.

П.П. Любопитно ми е не ти ли стигат 2 МБ/с?

Причини бол: шум в диапазона, мощност, заети канали. И накрая (нещо което се опитвам да набия в главите на всички) - N все още е draft и не е утвърден за стандарт т.е. всеки може да интерпретира и имплементира различни ревизии и това да е причината за несъвместимостта.

П.П. Любопитно ми е не ти ли стигат 2 МБ/с?

Ами шумът нямам как да видя какъв (най-вероятно има доста), мощноста не би трябвало да е проблем - пробвал съм от различно разстояние, каналите също не би трябвало да са проблем - безжично се свързва само една машина. За това, че е драфт стандарта няма спор - даже си го пише в описанието на рутера - IEEE 802.11n (draft 2.0). За 4965AGN също пишат, че е draft 2.0.

Тези 2МБ/с ако са интернет са напълно достатъчни, но за вътрешната мрежа (има още 1 компютър свързан към рутера, но с кабел) от време на време не стигат (не че е фатално). Въпроса в крайна сметка не е дали ми е достатъчно, а дали ще мога да ползвам закупения рутер пълноценно. Моля някой ако е имал подобен проблем и го е решил да пише как.

..., каналите също не би трябвало да са проблем - безжично се свързва само една машина. За това, че е драфт стандарта няма спор - даже си го пише в описанието на рутера - IEEE 802.11n (draft 2.0). За 4965AGN също пишат, че е draft 2.0.

Това че ти си свързал една машина не означава че около теб някой не ползва каналите. И макар че и на двете места е draft 2.0 е възможно да има дребни разлики в имплементацията Публикувано изображение Разбирам че за пренасяне на файлове скоростта не е много висока, но защо просто при нужда не се закачиш директно за маршрутизатора с кабел :)

Това че ти си свързал една машина не означава че около теб някой не ползва каналите. И макар че и на двете места е draft 2.0 е възможно да има дребни разлики в имплементацията Публикувано изображение Разбирам че за пренасяне на файлове скоростта не е много висока, но защо просто при нужда не се закачиш директно за маршрутизатора с кабел ;)

Може като ми остане време да си поиграя с каналите все пак. А това за кабела - ами не ми е удобно да се разхождам с лаптопа до другата стая за всеки файл.

В крайна сметка - ако го подкарам като хората ОК, ако не стане здраве да е. Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.