Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Wi-Fi - проблеми и дискусиия

Ползвате ли Wi-Fi? 1075 гласували потребители

1. 1. Ползвате ли Wi-Fi?

• Да,често
      74%
      791
    • Да,рядко
      11%
      127
    • Не ползвам
      9%
      105
    • Какво е Wi-Fi?
      3%
      38

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Има една "мизерия" която мисля че има отношение към проблема ти. Когато се сложи някаква програма за управление на безжичните връзки, в нея има опция "let this tool manage my wireless connections". Та може би от предишната "пръчка" е останало нещо което си пречи с новата ти карта. Освен това дали в маршрутизатора има филтрация по МАС адрес? Или по IP?

Всичко премахнах ,даже и от регистрите.А самата програма няма никакви опции-инсталира се и казва да се изключи компа и да се монтира мрежовата карта ,след което да се включи и съветникът по инсталацията ще продължи -да но той не продължава .Инсталира се икона но тя не е активна , с десен бутон на нея и се отваря монитора но в него работи само бутон изход.
  • Отговори 682
  • Прегледи 194,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Всичко премахнах ,даже и от регистрите.А самата програма няма никакви опции-инсталира се и казва да се изключи компа и да се монтира мрежовата карта ,след което да се включи и съветникът по инсталацията ще продължи -да но той не продължава .Инсталира се икона но тя не е активна , с десен бутон на нея и се отваря монитора но в него работи само бутон изход.

А опита ли да сложиш картата и тогава да пуснеш програмата и драйвера? Но когато ОС се обади че има нов хардуер му дай "cancel" и си пусни твойте драйвери.

Здравейте. В старата тема бях писал за усилване на сигнала на USB Wireless, но така и не си купих USB, a PCI. Ето отново сайта ТУК, въпросът ми е реално усилва ли го и с колко, питам ако има някой с UBS, който е направих собствен тест. Според вас при положение, че твърдят, че най-обикновенно USB адаптерче с подсилване, кара на от (3км - 5км). Какъв ли ще е сигнала до 200м? Дали ще е на поне 80%.

П.П. Ако никой не е направил тест, в краен случай ще отделя пари да задоволя любопитството си :)

Предварително Благодаря. :)

Редактирано от life_alert (преглед на промените)

Тук не става дума за усилване на сигнала, по-скоро е подобрено приемане на сигнал. Моя баджанак използва фолио за готвене оформено във формата на чиния (много добра форма се получава от гевгир) и наистина сигнала се увеличава.При растояние от 15м (сигнала преминава 4 стени) улавя сигнала от рутера ми на 31%, а с вълшебния гевгир стават на 57%.Ето това си е инженерен гений.Естествено става дума за PCI карта.Така че не ви трябва да давате пари за подобни дивотии.Грабвайте фолиото за готвене и си направете сами "усилвател".

Да с фолио за готвене също съм чувал, но пак трябва да си взема антена, защото в момента съм с оригиналната, която директно е прикрепена към картата и няма място за отразител. Ако тръгна да давам пари за малко по силна omni антена, на която кабела й е доста ограничен "повечето са по 80см", по добре да дам пари за USB Wireless, там поне мога свободно посредство удължител за USB до 5м. да позиционирам Wifi-то. Но щом казвате, че дори само с фолио толкова много се вдига сигнала, значи би трябвало да стане това, което мисля.

Тук не става дума за усилване на сигнала, по-скоро е подобрено приемане на сигнал.

Това как да го разбирам? Питам, защото смятам, че като концентрирам сигнала той и ще предава по добре, не само приема.

Редактирано от life_alert (преглед на промените)

Това как да го разбирам? Питам, защото смятам, че като концентрирам сигнала той и ще предава по добре, не само приема.

За да не навлизам в теорията приеми че приемането и предаването се подобряват заради концентриране на сигнала

Ясно, обаче нека конкретизирам. Ето примерно тази антена Публикувано изображениеТУК при положение, че обикновената ми антена през един етаж и четири стени прави 20%, при тази колко ли ще е силен сигнала. И кой от тези кабели ще ми свърши работа тук. Според вас цената адекватна ли е, или да потърся от другаде. Доста пари ми се струват кабелите и аксесоарите, почти колкото антената.

Извинявайте за тъпия въпрос, но как да разбера дали има такава мрежа около мен.Имам настолен комп и лаптоп.Моля кажете как да проверя.

С десен клавиш на иконката на WiFi в систъм трея и избираш да ти покаже наличните мрежи ?

С десен клавиш на иконката на WiFi в систъм трея и избираш да ти покаже наличните мрежи ?

Дайте малко по-подробно?Трябва ли да имам някакво устройство за тази мрежа?

Дайте малко по-подробно?Трябва ли да имам някакво устройство за тази мрежа?

Хах! Публикувано изображение С това трябваше да започнеш! Устройството се нарича Wireless (безжична) карта. Същата като другата, но има антенка Публикувано изображение

Хах! Публикувано изображение С това трябваше да започнеш! Устройството се нарича Wireless (безжична) карта. Същата като другата, но има антенка Публикувано изображение

Да.... сега се сещам че заедно с рутера имаше и едно устройство наподобяващо флаш памет.До сега не бях сещал за него.

Да.... сега се сещам че заедно с рутера имаше и едно устройство наподобяващо флаш памет.До сега не бях сещал за него.

Лаптопа ти би трябвало да има вградена безжична карта. Иначе освен посочената от теб USB пръчка, има и PCI които се монтират вътре в компютъра и PCMCIA карти, които са за лаптопи.

Ами точно това устройство ти трябва, като го включваш към някой USB порт и си готов, ако нямаш евентуално вградена безжична карта (огледай добре да не би да е забранена) Публикувано изображение

Пак обърках нещо.

При мен връзката беше така:кабела от нета в рутера,от него в настолния комп. а от там в лаптопа чрез втора ланкарта.

Реших да пробвам връзка WiFi дирекно от рутера Публикувано изображение ,и всичко си беше наред , но днес видях следната ситуация:

За да има нет и на двата компа едновременно трябва и кабела от настолния , и "устройство наподобяващо флаш памет" да е включено.Пробвах само с кабела, пробвах и само WiFi ,, не става,, трябва и двете да са включени,,Интересното е че, скйпа си работи нормално , а и слушам си радио чрез Winamp, но не мога да влизам в никакъв сайт. Та въпроса ми е може ли от тая връзка (WiFi) нещо да съм объркал. Да съм я сложил по подразбиране или нещо такова.

Трябва да дадеш DHCP на рътера, т.е. динамично раздаване на адресите или ако са статични да се смени адреса на лаптопа. Потърси във форума, има доста изписано как се прави :angry:

Трябва да дадеш DHCP на рътера, т.е. динамично раздаване на адресите или ако са статични да се смени адреса на лаптопа. Потърси във форума, има доста изписано как се прави ;)

Проблема е оправен,но все пак ми е интересно защо скйпа си работеше нормално , а и слушах си радио чрез Winamp, но не можех да влизам в никакъв сайт.

Проблема е оправен,но все пак ми е интересно защо скйпа си работеше нормално , а и слушах си радио чрез Winamp, но не можех да влизам в никакъв сайт.

Скайпито, както казва един мой човек :huh: , използва фиксирани АйПи адреси на своите сървъри и затова се закача веднага. За останалите им е необходим DNS сървър за идентификация на адресите, които очевидно се раздават от рутера в случая и е била невъзможна навигацията и работата на браузърите.

Скайпито, както казва един мой човек :wors: , използва фиксирани АйПи адреси на своите сървъри и затова се закача веднага. За останалите им е необходим DNS сървър за идентификация на адресите, които очевидно се раздават от рутера в случая и е била невъзможна навигацията и работата на браузърите.

Аха, стана ми ясно. :huh:

Здравейте,искам да попитам каква би трябвало да е максималната скорост на обмен в мрежа изградена с Wireless Router,като всички потребители свързани към рутера улавят сигнала на почти 100 %(90-96%).Само да уточня,че се интересувам за стандарт "g",рутера ми е Asus WL-520GC.Тъй като стандарт "g" поддържа скорост 54 mbps,на мен ми е ясно че не може да се достигне точно 54 mbps,поради влиянието на много фактори,но принципо скорост от 48mbps е нормално да се постигне.Но при мен едва достигам 16 mbps скорост на обмен в мрежата,като радиото работи на максимум.Това нормално ли е или има проблем с рутера? Възможно ли е причината да е в това,че рутера е с една антена,т.е.ползва една антена за предаване и приемане и поради това скоростта,която мога реално да ползвам е наполовина? Относно настройките,всичко съм конфигурирал да работи на "g".

без да навлизам в подробности - максималната възможна скорост е 2 МБ/с

Разрови се из интернет за обяснението

Мерси за светкавичния отговор.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, тъй като никой не ми обърна внимание на постнатата тема... както и да е, някой може ли да ми каже дали мога да си изградя домашна безжична мрежа с помощта на един Wireless USB Adapter - Netgear WG111v2??? Пробвах начина през Windows и в крайна сметка като дам Search компа със адаптера ми намира сигнал на 100% а като пусна Сърч на лаптопа, който е на 2 метра от компа не ми намира никаква мрежа... Някой може ли да даде идея какво да правя?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.