Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Wi-Fi - проблеми и дискусиия

Ползвате ли Wi-Fi? 1075 гласували потребители

1. 1. Ползвате ли Wi-Fi?

• Да,често
      74%
      791
    • Да,рядко
      11%
      127
    • Не ползвам
      9%
      105
    • Какво е Wi-Fi?
      3%
      38

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Хора, проблемът ми е следния : Използвам рутер TP-Link ( на БТК съм ) и доста често, да не кажа всеки път когато някой мине покрай стаята модема се рестартира и нета спира за 20-30 секунди и ми се налага да натискам power бутона. Дочух, че може да е от автоматичните настройки, които съм задал ( така ми казаха да направя, когато си взех рутера ). Използвам Wi-Fi , защото имам лаптоп. При него проблемът е същият. Някаква идея как мога да оправя проблема ? И ако може обяснете го като на лаик, че с Интернет настройките не сам много на "ти" Публикувано изображение

П.П. Ако поста не е за тази тема или раздел, моля да ме насочите към друга тема :rolleyes:

• 3 седмици по-късно...
  • Отговори 682
  • Прегледи 194,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

В едно малко населено место искат да прекарат без-жичен НЕТ, събират по 80 лв. за включване и после по 15-6 лв месечна такса. Кажете нещо по въпроса.

Ми кво да кажем :rolleyes: Интереса клати феса! Ако нямаш други варианти, а искаш да имаш интернет даваш Публикувано изображение

Ми кво да кажем :rolleyes: Интереса клати феса! Ако нямаш други варианти, а искаш да имаш интернет даваш Публикувано изображение

Имам предвид в съотношение с кабелния бързината добра ли и малко повече подробности.

Ами неможе да се каже как ще е преди да е пуснат. Всичко зависи от начина по който ще бъде изградена мрежата, но в никакъв случай няма да е по-добро от кабел. Предполагам, че повече от 1-2Мб/с (1мегабит = 128 Килобайта) няма да имаш. И пак ти казвам, ако нямаш други варианти се включвай пък после ще разправяш! Публикувано изображение

Редактирано от icemans (преглед на промените)

... Каква карта да си купя. Ще ползвам интернет от БТК АДСЛ. На втория комп'тър, който е в др стая и се ползва често за онлине игри. Усб карта ще ми свърши ли работа? Или да си купя някоя на пЦИ-е слот ли там как се водят? Др комп се намира на 2 метра направо през стената (тухлена). Благодаря .

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, имам следния проблем - Значи преди няколко дни си купих безжичен рутер TP-LINK WR340G, понеже интернет връзката ми е тип PPPOE доставчика ми го настрои и всичко си тръгна. Да но не точно, тъй като лаптопа ми е с Vista и XP когато съм под XP всичко си върви, както трябва. Когато включа Vista-та уайърлеса се свързва и ми показва че има интернет, но не мога да вляза в нито една страница, пробвах с кабел към рутера случва се същото нещо и не мога да разбера какъв е проблема. Моля ако някой може, да ми помогне, благодаря предварително !

Здравейте,

Дали е възможно когато си в чужбина /Европа/, имаш лаптоп, намираш Wi-Fi мрежа /да си пожелая, че е free/ и да направиш връзка с Интернет. Идеята ме е от чужбина да се ползва Skype, понеже сумите за моб.тел. ми излизат доста солени.

И бъдете по-снизходителни.....Публикувано изображение

Аз този въпрос го разбирам така: "Ако имам интернет ще мога ли да ползвам Скайп?". Разбира се, че ако намериш свободна мрежа и се логнеш в нея успешно и имаш интернет ще може да ползваш и Скайп, но за качеството на разговорите необещавам.

Ами правилно - какъвто въпроса въпроса, такъв и отговора! Публикувано изображение

ПРОБЛЕМА ми е следния: в България няма проблем, но в чужбина не мога да се логна. Сканират се няколко мрежи и примерно една не изисква парола, но не се връзвам. Защо? Вероятни причини? Покритие? Някакви настройки ли трябва да направя? У-во за усилване на сигнала ли да купя? Или мрежите въобще не са свободни, но пък не ме пита за парола!

Редактирано от moniquee (преглед на промените)

здравейте и аз да попитам по темата - имам си рутерна ПЦ-то но е само с един изход и лан картата ми е една ,лаптопа си има безжична връзка но е много слаба като се логна с паролата и юзъра на ПЦ нета се изгубва и след време /10мин/ и на лаптопа няма връзка- пише че има,но няма въпросът ми е мога ли да ги свържа с безжична мрежа /между двата компютъра/ или поне как да ползвам нет ? Публикувано изображение

• 1 месец по-късно...

Та купих си Asus WLAN 167-G ,който върви и със софтуер.Инсталирах софтуера,направих AP(Access Point).PSP-то ми открива мрежата и като се свърже и след време изписва,че времето за получаване на IP е изтекло.Та какви настройки да сложа на Wi-Fi-то и какви на Плейстейшъна ,за да мога да получа IP на Плейстейшъна и да си имам интернет на него ..

Редактирано от canizares (преглед на промените)

Здравейте приятели и съфорумци!

Отново прибягвам към вашата помощ тъй, като се чувствам леко раздвоен по въпроса "To be or not to be" Публикувано изображение а никак не ми се рискува да се набутам с близо 200лв тъй като за мен не са малка сума! Ето го и проблема ми: Значи с братовчеда си деляхме ADSL-a до момента с обикновен жичен рутер и 80м кабел да доиде до нас и така близо 4 години! Обаче рутерчето изгърмя а кабела се понацепи от слънцето и е за смята (снаждан е на 2 места). И като си направя сметката не ми мърдат стотина лева и така до след 3-4 години или следващата гръмотевична буря! Та значи искам да попитам по-опитните от вас в тази област ще мога ли да направя Wi-Fi мрежа, ако братовчед ми е на 2-рия етаж, а аз съм на 8-мия в тухлен блок? Тоест делят ни 6 бетонни плочи! Ще могат ли да се засекат моя компютър с рутера и силата на сигнала да е поносима? какъв тип рутер бихте ми препоръчали клас G или клас N? и Какво ще е по добре да сложа на компютъра си: Безжична ланкарта или от тия стикчета които ги продават за USB-то?

PS: До модераторите: Видях голямата тема за Wi-FI, но реших да не пиша в нея а да отворя тази поради простата причина, че другата тема май никой вече не и обръща внимание! На последната страница има няколко въпроса от потребители на които никои не им е обърнал внимание. Затова ще ви помоля да не местите тази тема в другата или поне да видим тази как ще се развие и да се надявам че мякой ще успее да ми помогне! Благодаря предварително на отзовалите се и на разбирането то страна на модераторите!

клас N рутър и външни антени, които да се "виждат" една друга, напълно възможно е.

само правиш това на стандартната антена на рутъра - http://www.instructables.com/id/WIFI-Antenna-Hack!/

и изкарваш антената на братчед ти на терасата.

Ми да ама работата е там че не е желателно да има каквото и да е кабели у брачеда! А за да изкарам тази антена на място кадето да се виждат трябва кабела да мине през целия му апартамент! На клас N им дават обхват до 300 метра! Няма ли да стане работата без тази процедура?

Никой ли неможе да ми каже дали ще имам покритие през 6 етажа с N клас рутер? Публикувано изображение Ако някой знае приблизително колко му е покритието моля да сподели защото наистина ми е много спешно а единствения начин да разбера е да купя рутера и да пробвам. Но 200 лева са си все пак ако не стане....... Публикувано изображение

Никой ли неможе да ми каже дали ще имам покритие през 6 етажа с N клас рутер? Публикувано изображение Ако някой знае приблизително колко му е покритието моля да сподели защото наистина ми е много спешно а единствения начин да разбера е да купя рутера и да пробвам. Но 200 лева са си все пак ако не стане....... Публикувано изображение

http://forum.spectrumnet.bg/showpost.php?p...amp;postcount=2

Имам 1 въпрос имам си роутер в нас и ся се чудя дали да не си преместя пс-то във моята стая която е на 10 крачки от хола където е сегашното място на пс-то и роутера. Та въпроса ми е ако си преместя пс-то там ще ми паднат ли скоростите за теглене и за сърфиране във мрежята? Понеже сега съм директно с кабел а бащами казваше преди като го питах че по добра връзка от кабелната няма..

Редактирано от dj_ee3 (преглед на промените)

Ами по принцип това за кабелната връзка е вярно, но все пак Wireless-а е удобство, което е много удобно когато се налага. Скоростта едва ли ще ти падне чувствително. т.е. едва ли сега ползваш такива скорости, че да усетиш разлика. Най-добре е да пробваш. Всичко зависи от топологията на апартамента и докато не проверш как е сигнала в стаята няма да разбереш дали си доволен! Публикувано изображение

Безжичните мрежи стават все по-масови и повечето от нас са се сблъсквали с тях.Нека тук се пише всичко за тях и се решават проблемите на всеки.Темите по въпроса стават все повече и с цел да съберем всичко накуп правя тази тема.Добавям и една анкетка.

ако някой знае къде в монтана има да каже

Здравейте приятели и съфорумци!

Отново прибягвам към вашата помощ тъй, като се чувствам леко раздвоен по въпроса "To be or not to be" Публикувано изображение а никак не ми се рискува да се набутам с близо 200лв тъй като за мен не са малка сума! Ето го и проблема ми: Значи с братовчеда си деляхме ADSL-a до момента с обикновен жичен рутер и 80м кабел да доиде до нас и така близо 4 години! Обаче рутерчето изгърмя а кабела се понацепи от слънцето и е за смята (снаждан е на 2 места). И като си направя сметката не ми мърдат стотина лева и така до след 3-4 години или следващата гръмотевична буря! Та значи искам да попитам по-опитните от вас в тази област ще мога ли да направя Wi-Fi мрежа, ако братовчед ми е на 2-рия етаж, а аз съм на 8-мия в тухлен блок? Тоест делят ни 6 бетонни плочи! Ще могат ли да се засекат моя компютър с рутера и силата на сигнала да е поносима? какъв тип рутер бихте ми препоръчали клас G или клас N? и Какво ще е по добре да сложа на компютъра си: Безжична ланкарта или от тия стикчета които ги продават за USB-то?

PS: До модераторите: Видях голямата тема за Wi-FI, но реших да не пиша в нея а да отворя тази поради простата причина, че другата тема май никой вече не и обръща внимание! На последната страница има няколко въпроса от потребители на които никои не им е обърнал внимание. Затова ще ви помоля да не местите тази тема в другата или поне да видим тази как ще се развие и да се надявам че мякой ще успее да ми помогне! Благодаря предварително на отзовалите се и на разбирането то страна на модераторите!

По принцип няма проблем с такова разстояние,но без много стени разбира се.Ако имате еднакво изложение на стаите няма да е проблем с обикновен безжичен рутер да сте в мрежа.Просто постави рутера до прозореца (дано первазът ти да не е метален че дава отражения) а натената на този който е по-далече от него направо отвън на перваза (при мене дори рутера е на терасата).С моя бaджанак сме в подобно положение и нямаме проблеми.Настрой си NAPT с IP то на братовчед ти че да вижда какво си шернал.Има и вариант с модификация на антената на рутера (http://www.videojug.com/film/how-to-do-a-wifi-antenna-hack).При мен разтоянието е към 20м със няколко тераси по пътя и пак докарваме сигнал към 75dbm (около 40%) напълно достатъчен за пуцане на CS (чудно как 6 етажа правят 80м,по-скоро са 20м).

Редактирано от TOPCON (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

как мога да свържа рс с лаптопа през рутара за да мога от едната машина да прехвърлям в другата и обратно значи рс-то е с windols xp professional SP3 лаптопа е със същия windols xp professional SP3 рутара е TP-LINK TL-WR542G направил съм връзката да е защитена с мас филтър

Та купих си Asus WLAN 167-G ,който върви и със софтуер.Инсталирах софтуера,направих AP(Access Point).PSP-то ми открива мрежата и като се свърже и след време изписва,че времето за получаване на IP е изтекло.Та какви настройки да сложа на Wi-Fi-то и какви на Плейстейшъна ,за да мога да получа IP на Плейстейшъна и да си имам интернет на него ..

ще ми помогнете ли Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.