Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Wi-Fi - проблеми и дискусиия

Ползвате ли Wi-Fi? 1075 гласували потребители

1. 1. Ползвате ли Wi-Fi?

• Да,често
      74%
      791
    • Да,рядко
      11%
      127
    • Не ползвам
      9%
      105
    • Какво е Wi-Fi?
      3%
      38

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Здравейтие,имам нокиа е65 от wifi точките вън(дори и на БТК) мога да гледам youtube видеота,но като се прибера от нас на БТК съм и не мога влиза в сайта цъкам на видео зарежда и не иска.HUAWEI SmartAXMT882 e модема,но към него е свързан и TP-Link TL-WR542G.Какъв може да е проблема и дали е заради модема/рутера?

• 4 седмици по-късно...
  • Отговори 682
  • Прегледи 194,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

здравеите днеска маика ми взела рутер от моя интернет доставчик за да има интернет и за лапотопите и др..... сварзах рутера кам настолния си комп после сварзах другите кабели там и всичко е ок,но забелязах че интернета на настолния ми комп е по слаб от преди ... игра World of Warcraft v blizzard и от 100 ms stanaxa 300-400 ms ..... маика ми каза че на нея са и обеснили да направи някви настроики там но тя не е запомнила .... това което помни е че тр да махна няколко тикчета от своиства на локална вразка и да инсталирам нещо там....използвам вин7

Редактирано от Jugito (преглед на промените)

значи, к'во викаш?

здравеите.знаъчи днеска маика ми взела рутер от моя интернет доставчик за да има интернет и за лапотопите и др..... значи сварзах рутера кам настолния си комп после сварзах другите кабели там и всичко е ок,но забелязах че интернета на настолния ми комп е по слаб от преди ... игра World of Warcraft v blizzard и от 100 ms stanaxa 300-400 ms ..... маика ми каза че на нея са и обеснили да направи някви настроики там но тя не е запомнила .... това което помни е че тр да махна няколко тикчета от своиства на локална вразка и да инсталирам нещо там....използвам вин7

Значи...прочети правилата за постване, за да не ти трия темата. И значи...научете се да се изразявате правилно за да ви разбират хората. тук не разговаряш с майка си.

Здравейтие,имам нокиа е65 от wifi точките вън(дори и на БТК) мога да гледам youtube видеота,но като се прибера от нас на БТК съм и не мога влиза в сайта цъкам на видео зарежда и не иска.HUAWEI SmartAXMT882 e модема,но към него е свързан и TP-Link TL-WR542G.Какъв може да е проблема и дали е заради модема/рутера?

вероятно заради криптирането

Значи...прочети правилата за постване, за да не ти трия темата. И значи...научете се да се изразявате правилно за да ви разбират хората. тук не разговаряш с майка си.

Значи първо правиш ли разлика между пост и тема ? И как по просто да ви обесня от тва ... ако използваш вин7 си ме разбрал ако не няма и да ме разбереш.... Център за мрежи и споделяне>>>>>промяна на настройките за адаптер>>>>локална връзка>>>>свойства

Редактирано от Jugito (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте

Имам един проблем, който трябва да разреша и реших да се допитам до по-компетентни от мен, на тази тема, хора.

Така,проблема ми, е че трябва да направя нещо като домашна мрежа която ще обхваща 2 апартамента разделени с бетонни стени дебели около 25 см (нямам представа колко точно са дебели г/д толкова.Та имам 1 рутер D-Link DI-524 и трябва да свържа с него 3 компютъра 2 та са лаптопи и един настолен и проблема ми е че не знам какво Wi-Fi устройство да си купя за настолния.Понеже той ще седи в другия апартамен и до там има сигурно 1-2 стени и растояние около 10 до 15 метра.Какво предлагате да си купя като устройство PCI версия или USB ? Кое е по изгодно и качествено. Искам ако може да се запази скороста която имам на интернета максималко. Тя е 100 mb\s (тази с която ме офертират иначе свалям със 1.2 мб/с)

И втори въпрос. Като търся Wi-Fi адаптер кой от всичките параматри които са ми дадени да гледам като знам че ме интересува обхвата и скоростта които предлага ?

(Мисля, че темата е на място тъй като се казва Wi-Fi - проблеми и дискусиия )

Мерси предварително.

Редактирано от Krumdelib (преглед на промените)

Взех си ЛИНКСИС WRT54GL,имам два въпроса искам да го ползвам за АП ,рутера е с две антени,трябва да махна двете антени,и на единия изход да включа вънщна антена да кажем панелна,с какъв конектор да направя връзката към рутера,другите рутери са с SMA изходи на антените,моля за помощ

За пръв път имам телефон с WIFI и незнам как да го използвам,в един форум прочетох че трябва да направя 3г на 2г за да мога да го ползвам,направих го но не трагва http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif .Телефона е (Samsung Wave S5250)

Някой можели да ми помогне?

Редактирано от naruto123422 (преглед на промените)

Някой може ли да ми каже как да си спра 3г от телефона(Samsung Wave S5250).

1. темата не е за този раздел

2. при настройките на телефона изберете GSM

Аз не се сблъсквам много често, само с телефона като няма какво да правя и има безжична мрежа си разцъквам насам-натам :)

Здравейте. Безжичната ми мрежа си върви идеално, имам нет на всички компютри ОБАЧЕ - компютрите не се виждат помежду си. Всички компютри получават адреси от една и съща мрежа с една и съща подмрежа но няма пинг между тях. Къде може да е проблема. Защо не ми се виждат компютрите от безжичната мрежа. За информация - рутера е Linksys WRT54G, DHCP-то е включено. Прегледах всички настройки и не можах да видя къде е забраната да се виждат компютрите от безжичната мрежа. Помогнете ако знаете. Благодаря

Виж в Wireless - Advanced  дали имаш AP Isolation и в какво състояние е! Би трябвало да е Off / Disable за целта която търсиш!

Виж в Wireless - Advanced  дали имаш AP Isolation и в какво състояние е! Би трябвало да е Off / Disable за целта която търсиш!

Да това го видях. Забранено е при мен. Сега обаче като се забих с тоя проблем се оказа че пинг няма обаче шернатите папки се виждат. Много странно. Подлъгах се в началото че няма пинг и сметнах че изобщо не се виждат помежду си комповете от безжичната мрежа. Обаче се оказа че се виждат а само пинг няма. Това как става не знам

Разреши ICMP във Firewall-a. Или като за начало го спри за да видиш да ли ще се оправи и после разреши само това.

• 3 седмици по-късно...

Здравейте ! Изникна ми един проблем с интернета след преинсталиране на ОС win xp на лаптоп ASUS model:F3U нещо май драйвърите съм прецакл защото не изкарва мрежи а си имам рутер на 1 метър от мен! Пише че трябва да активирам Wireless Zero Config service намерих в интернет как се прави това направих го и нищо пак същотот съобщение ! ако може да ми помогнете да речем кой дривър трябва да инсталирам от сайта на АСУС или ? Благодаря за отделеното време! Весели празници.

Това става, когато драйверите идват със собствена програма за работа с безжичните мрежи. Можеше да избереш да не се инсталира, да потърсиш чист драйвер(.inf и .sys файлове)или ако евентуално има как, да премахнеш програмата отделно от драйвера. Драйвер изтеглете от страницата на производителя на лаптопа ви, ако няма-от станицата на производителя на Wireless картата ви.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Добър вечер. Искам да попитам има ли начин да съм с реално IP през рутер,рутера се ползва от 3 компа.Марка и модел на рутера : Linksys WRT54GL. Преди да сложа рутера си имах реално IP на една някой игри правех сървъри и играхме,след като го сложех рутера това нещо стана невъзможно,а все още си плащам за Realno IP. Как може да проверя дали ми е реално IP то без да им званя по телефона,те ми казват,че имам но да попитам все пак.

Добър вечер.

Искам да попитам има ли начин да съм с реално IP през рутер,рутера се ползва от 3 компа.Марка и модел на рутера : Linksys WRT54GL.

Преди да сложа рутера си имах реално IP на една някой игри правех сървъри и играхме,след като го сложех рутера това нещо стана невъзможно,а все още си плащам за Realno IP.

Как може да проверя дали ми е реално IP то без да им званя по телефона,те ми казват,че имам но да попитам все пак.

NAT е решението за игрите, в последния таб на конфигурацията на маршрутизатора можете да видите какво ИП е получил

П.П. И такова животно като релано ИП няма, има публични и частни

Извинявам се но какво е NAT.

Значи под реално имам из предвид публично.

1. Network Address Translation - един от табовете по средата, нещо за игри, май го бяха кръстили port redirect или нещо такова

2. Да

20 минути,четене,потене,ядове и го направих :P:cool::wors::P:yanim::cool:

Дай на човека риба и той ще е сит цял ден, научи човека да лови риба и той ще е сит цял живот :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.