Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Wi-Fi - проблеми и дискусиия

Ползвате ли Wi-Fi? 1075 гласували потребители

1. 1. Ползвате ли Wi-Fi?

• Да,често
      74%
      791
    • Да,рядко
      11%
      127
    • Не ползвам
      9%
      105
    • Какво е Wi-Fi?
      3%
      38

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

А този "даден рутер" има ли си Интернет по принцип или не се знае?!?

• Отговори 682
  • Прегледи 194,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Свързва се към няколко рутера, но проблемът е при всички. Все при един от тях, ако не при всички трябва да има интернет...

Свързва се към няколко рутера, но проблемът е при всички. Все при един от тях, ако не при всички трябва да има интернет...

Вероятно е пусната само филтрация по mac адрес :*

какви са настройките на мрежовия интерфейс? какво дава:

ipconfig /all

Съжалявам за глупавия въпрос, но това в cmd ли се пише или в лентата на браузъра? :$

Ако ти е трудно виж дали имаш статични настройки на картата!

Редактирано от icemans (преглед на промените)

И аз да питам - защо понякога имам сигнал Excellent (в най-лошия случай Very good), но нямам никакъв интернет и ми дава, че няма връзка с DNS сървъра. И може ли да се оправи?

Благодаря предварително и се извинявам, ако съм задала въпроса тъпо - надявам се поне да се разбира.

Редактирано от Nadi (преглед на промените)

И аз да питам - защо понякога имам сигнал Excellent (в най-лошия случай Very good), но нямам никакъв интернет и ми дава, че няма връзка с DNS сървъра. И може ли да се оправи?

Благодаря предварително и се извинявам, ако съм задала въпроса тъпо - надявам се поне да се разбира.

Сигналът, който ви се изписва като "Excellent (в най-лошия случай Very good)" идва от самия рутер за да Ви покаже, че връзката между тях е превъзходна или много добра, но не е свързан по никакъв начин с интернета, който получавате от Вашият доставчик. Ако си откачите кабела на интернета от рутера и погледнете сигнала, отново ще имате "Excellent (в най-лошия случай Very good)". Направете опит внимателно за да се убедите. Значи, че проблема е към вашият интернет доставчик понякога.Дано сте ме разбрали.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Здавейте,

Търся компететно решение на следния проблем,набързо да ви запозная с обстановката;

Апартамент намиращ се в близост до 3 хотела с отключени wifi,3 интернет кафета с отключени wifi и поне още 20 wifi които са заключени.Сигнала на всички е средна мощност около 40% когато се сканира от терасата,но като се пеместим вътре в апартамента сигнала е много непостоянен и прекъсва.

Идеята ми е следната;искам да се вържем за горепосечените wifi-та и да се усили сигнала така че да покрие целия апатамент (основно се ползват лаптопи и връзката трябва де е през wifi.апартамента е 120кв).Ако е възможно устройсвото от което се нуждая да може да обедини част от различните wifi канали в 1 канал с цел по як нет,желателно е устройството да подържа wifi мрежата без да се нуждае от постоянно вързан за него комютър.

Давайте компететно мнение как да постъпя,бюджета ми е ограничен до 100лв.

Благодаря предварително :wors:

Виж това ще ти свърши работа със сигурност. Аз го взех със същата цел. Има и по-евтини.

Виж това ще ти свърши работа със сигурност. Аз го взех със същата цел. Има и по-евтини.

1. поста е от преди година, може би човека си е намерил вече....

2. това (от спецификацията на устройството) са доста фалшиви цифри.....

pepita76, обърна ли внимание цитирания пост от коя дата е?

П.П. Изпреварили са ме ;)

И аз да се включа...

1-во Честита Нова Година! на всички. Желая Ви всичко най-хубаво през новата година и много успехи както в личен план така и във работата

2-рото

Имам един проблем със свързването на телефона със домашното Wi-Fi

Значи преди нямах никакви проблеми само пускам Wi-Fi-то и се свързва автоматично и интернет си имам. Обаче от оня ден не мога да се свържа. Пускам Wi-Fi-то на телефона и то се свързва само към домашната мрежа, паролата е запомнена, обаче не иска да се свърже. Пише ми само "Зареждане" и след това " Свързване" и само до там нищо друго... Телефонът е Samsung Galaxy S Не знам от какво може да е това...

Редактирано от Никито (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

добър ден. купих си рутер TP-LINK TL-WR340G свързах го с компютъра всичко върви идеално но когато искам да се свържа с телефона свързва се но никаде не влиза може да ми погнетте:( телефонът ми е експирия x8

• 4 седмици по-късно...

Wi-Fi непрекъснато. Понякога ми се налага да слагам Интернет кабела в лаптопа си и ми е доста странно сякаш съм вързан.

Wi-Fi непрекъснато. Понякога ми се налага да слагам Интернет кабела в лаптопа си и ми е доста странно сякаш съм вързан.

Тааа, к'во викаш?!?
  • 4 седмици по-късно...

Имам много странен от гледна точка на ситуацият проблем-Ползвам Linux/PCLinuxOS дистрибуция/ и имам Intel 2200BG WLAN карта. Под Linux ползвам драйвер ipw2200, a днес ми се наложи да превключа на WindowsXP замалко, където ползвам Intel-ският драйвер от официалният сайт версия 9.0.4.39 от дата 12/19/2007. Проблемът е, че там където под Linux имам почти стабилна връзка с относително висока скорост, все пак маршрутизаторът е на около 20, дори може би 30 метра с 2 стени разстояние, под Windows имам 1-2чертички, връзката постоянно се губи, неизползваема е, с около 10килобайта/сек макс. Дори и когато имам 1-2 чертички, често в брояча на пакетите не се отчитат нови пакети и практически няма връзка. Настройките на драйвера са направени така, че да имаме максимална мощност на предаване, минимален power management. Интересува ме, някой има ли пачнати драйвери за картата, с които да подобря ситуацията?

Имам много странен от гледна точка на ситуацият проблем-Ползвам Linux/PCLinuxOS дистрибуция/ и имам Intel 2200BG WLAN карта.

Под Linux ползвам драйвер ipw2200, a днес ми се наложи да превключа на WindowsXP замалко, където ползвам Intel-ският драйвер от официалният сайт версия 9.0.4.39 от дата 12/19/2007. Проблемът е, че там където под Linux имам почти стабилна връзка с относително висока скорост, все пак маршрутизаторът е на около 20, дори може би 30 метра с 2 стени разстояние, под Windows имам 1-2чертички, връзката постоянно се губи, неизползваема е, с около 10килобайта/сек макс. Дори и когато имам 1-2 чертички, често в брояча на пакетите не се отчитат нови пакети и практически няма връзка.

Настройките на драйвера са направени така, че да имаме максимална мощност на предаване, минимален power management.

Интересува ме, някой има ли пачнати драйвери за картата, с които да подобря ситуацията?

като начало проверете дали случайно не е пуснато QoS и ако да го спрете

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

като начало проверете дали случайно не е пуснато QoS и ако да го спрете

По субективна преценка-едно и също местоположение на лаптопа и едни и същи страници за отваряне, подобрение няма. Под Linux ping-а на моменти става много висок, поради лоша връзка, но се дискънектва пъти по-рядко.

Което ме навежда на мисълта за калпави драйвери за Windows..

По субективна преценка-едно и също местоположение на лаптопа и едни и същи страници за отваряне, подобрение няма. Под Linux ping-а на моменти става много висок, поради лоша връзка, но се дискънектва пъти по-рядко.

Което ме навежда на мисълта за калпави драйвери за Windows..

Възможно е, но си мисля че е възможно на сайта на производителя на машината може и да има по-нови

Възможно е, но си мисля че е възможно на сайта на производителя на машината може и да има по-нови

Няма. Това е най-новата версия. Другата възможност е да налучквам с по-стари версии, може би някоя би работила по-добре за мен, но това е времеемко.

Без това с Intel-ската карта са големи ядове с IBM T41, дропеше ли дропеше, докато не се оказа, че PCI Power Management-а се бъзика с картата, сигурно понеже е "неоторизирана" и бях презаписал с програма битове в CMOS, за да не ми вади Error 1802. Тоя whitelist на нищо не прилича... Добре, че за другият хардуер няма такъв, например твърди дискове или памети...(т.е в този лаптоп)

Безжичната карта с какво я управляваш? С Windows (WZC) или с Intel-ския софтуер?

Безжичната карта с какво я управляваш? С Windows (WZC) или с Intel-ския софтуер?

Не ползвам Intel-ският софтуер, защото ми е неудобен под Windows, а ползвам WZC.

Не вярвам проблемът да е с това, нито умирам от желание да слагам и WLAN Manager-а на Intel.

Нищо не ти пречи да пробваш - защо пЪк да не е в това проблема?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.