Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Wi-Fi - проблеми и дискусиия

Ползвате ли Wi-Fi? 1075 гласували потребители

1. 1. Ползвате ли Wi-Fi?

• Да,често
      74%
      791
    • Да,рядко
      11%
      127
    • Не ползвам
      9%
      105
    • Какво е Wi-Fi?
      3%
      38

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

...кажете младежи, как да го свържа? :D

Това, че мрежата видимо изглежда незащитена съвсем не значи, че не е. Съществуват различни начини за защита на безжични мрежи и е много вероятно тази, към която искаш да се свържеш да е защитена.

Инак, най-лесно ще да е, да си купиш твой рутер, вече станаха по 30-40 лв., да си го вържеш към твоя си нет и да си ползваш безична връзка колкото душа иска :)

• Отговори 682
  • Прегледи 195,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Като си платите за достъп до интернет. Макар че е без парола мрежата може да има други ограничения

Аз съм си платил за достъп до интернет но на настолния компютър ;)  сега просто изпробвам да видя как работи wi-fi, приеми че има още хора които не са се сблъсквали с тези технологии. Аз откъде да знам че може да има и други ограничения! 

Аз съм си платил за достъп до интернет но на настолния компютър ;)  сега просто изпробвам да видя как работи wi-fi, приеми че има още хора които не са се сблъсквали с тези технологии. Аз откъде да знам че може да има и други ограничения! 

Прочетете горното мнение, купете си маршрутизатор и ще ползвате и безжична мрежа

Това, че мрежата видимо изглежда незащитена съвсем не значи, че не е. Съществуват различни начини за защита на безжични мрежи и е много вероятно тази, към която искаш да се свържеш да е защитена.

Инак, най-лесно ще да е, да си купиш твой рутер, вече станаха по 30-40 лв., да си го вържеш към твоя си нет и да си ползваш безична връзка колкото душа иска :)

Благодаря ти :) ясно и конкретно.

Не знаех че има и други защити. Иначе, да ще видя за един рутер тъкмо ще си го вържа към настолния.

Благодаря ти :) ясно и конкретно.

Не знаех че има и други защити. Иначе, да ще видя за един рутер тъкмо ще си го вържа към настолния.

Това, че не си знаел за др защити не те прави грешник :) - питал си, отговорихме ти, съответно вече знаеш. Разгледай, пазара вече е доста наситен, за всякакви цели. Доста и от доставчиците на нет, вече предлагат предоставяне на рутери, при определени условия по договорите и т.н.

• 3 седмици по-късно...

Пацо , ти ли си бе :) от бай брадър :) оправи първо кирилицата пък тогава мрежата .

Виж да не би да имаш и копче за безжичната .

Разбрах господин АДМИН ще пиша на бг ама не виждам какъв е проблема

Моля прочетете правилата на форума, защото току шо нарушихте още едно!

• 2 месеца по-късно...

Имам едно въпросче :) Нета ми е от WI-FI адаптер.Мога ли да го пусна през рутер и как да го споделя от компа?

Имам едно въпросче :) Нета ми е от WI-FI адаптер.Мога ли да го пусна през рутер и как да го споделя от компа?

Рутера ви трябва да поддържа WISP протокола

Благодаря !!! А как трябва да го вържа? И какви настройки са ми нужни?

Рутера ви трябва да поддържа WISP протокола

Благодаря !!! А как трябва да го вържа? И какви настройки са ми нужни?

В ръководството му пише как да го свържете с този протокол. В зависимост от модела може да имате или нямате собствена безжична връзка

Привет ! Моля помогнете !

Пълен лаик съм на тема компютри...Имам проблем :

Имам USB-модем One Touch X221 L на Глобул.Работи с лаптоп и компютър ,но с таблета не се свързва.

Таблета е китайче и знам,че е "Андроид"...Разбрах,че има начин да се използва само картата,която е в "бисквитката".

Моля обяснете как да стане това ?

P.S. И не ми се смейте много....

Привет ! Моля помогнете !

Пълен лаик съм на тема компютри...Имам проблем :

Имам USB-модем One Touch X221 L на Глобул.Работи с лаптоп и компютър ,но с таблета не се свързва.

Таблета е китайче и знам,че е "Андроид"...Разбрах,че има начин да се използва само картата,която е в "бисквитката".

Моля обяснете как да стане това ?

P.S. И не ми се смейте много....

За да ползваш сим картата на таблета, трябва той да поддържа 3G. Казваш, че е китайски, но все пак няма ли някакво име или е ептен китайско от тия no name. :) Поне го огледай и виж дали има слот където да поставиш сим картата. В случай, че не поддържа 3G, имаш една не толкова удобна алтернатива за нет на таблета. Например през лаптопа да споделиш нета през wi-fi адаптера и  да закачаш таблета към така създадената безжична връзка. Неудобството, е че лаптопа винаги трябва да е включен, когато искаш да браузваш през таблета, което си губи смисъла малко. Предимството, е че не влагаш допълнително средства. Има и вариант с влагане на некой лев, например с това, друг е въпроса колко е рентабилно да ползваш мобилен интернет, като за постоянно, но не знаем каква е целта ти или случая, за да те ориентираме по-правилно.

За да ползваш сим картата на таблета, трябва той да поддържа 3G. Казваш, че е китайски, но все пак няма ли някакво име или е ептен китайско от тия no name. :) Поне го огледай и виж дали има слот където да поставиш сим картата. В случай, че не поддържа 3G, имаш една не толкова удобна алтернатива за нет на таблета. Например през лаптопа да споделиш нета през wi-fi адаптера и  да закачаш таблета към така създадената безжична връзка. Неудобството, е че лаптопа винаги трябва да е включен, когато искаш да браузваш през таблета, което си губи смисъла малко. Предимството, е че не влагаш допълнително средства. Има и вариант с влагане на некой лев, например с това, друг е въпроса колко е рентабилно да ползваш мобилен интернет, като за постоянно, но не знаем каква е целта ти или случая, за да те ориентираме по-правилно.

Благодаря за отговора! Китайчето е Haipad Android-9 или поне така го водят.Има 3G,но няма слот за сим карта а е с USB- малко към "женско".

В упътването си пише,че работи с всички 3G -модеми в Бг. Днес бях в офис на М-тел,но не носех таблета...Решил съм да опитам с "бисквитката" на М-тел. Нещо греша ... Разбрах,че се извършват някакви настройки по USB-модема. Той е HUAWEI-E173u-2.

Светва си в синьо,както си е по инструкция и до там...Същото е и с модема на Глобул-One Touch X221L . А таблета ми е нужен за соц.мрежи,форуми....Не играя игри и не "тегля" програми и филми...

Редактирано от Jerry81S (преглед на промените)

Благодаря за отговора! Китайчето е Haipad Android-9 или поне така го водят.Има 3G,но няма слот за сим карта а е с USB- малко към "женско".

В упътването си пише,че работи с всички 3G -модеми в Бг. Днес бях в офис на М-тел,но не носех таблета...Решил съм да опитам с "бисквитката" на М-тел. Нещо греша ... Разбрах,че се извършват някакви настройки по USB-модема. Той е HUAWEI-E173u-2.

Светва си в синьо,както си е по инструкция и до там...Същото е и с модема на Глобул-One Touch X221L . А таблета ми е нужен за соц.мрежи,форуми....Не играя игри и не "тегля" програми и филми...

Да, по спецификации го дават, че поддържа външни 3G модеми. Като закачиш модема в настройки на таблета имаш ли някакви опции за 3G? От там може би трябва нещо да настройваш.

Редактирано от exwol (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • 1 месец по-късно...

Ще попитам тук! Играя една браузър игра през телефона, като се свързвам през 3G мрежа. Понякога имам възможност да се свържа и през wi-fi . IP-то  същото ли ще е ? защото не е позволено да влизам в профила на играта от различни IP-то.

Ще попитам тук! Играя една браузър игра през телефона, като се свързвам през 3G мрежа. Понякога имам възможност да се свържа и през wi-fi . IP-то  същото ли ще е ? защото не е позволено да влизам в профила на играта от различни IP-то.

Различни IP-адреси са.

Днес ми доставиха нов модем от Виваком, huawei hg530 gateway. На лаптопа ми пише че настройките, които има не са съвместими с модема или нещо подобно. Може ли някой да ми обясни как да оправя настройките?

Здравейте.

Приемам от приятел интернет посредством USB адаптер.Но имам един проблем.

През 20 скунди ни презарежда  търсенето на мрежа.Това е доста неприятно.Особенно когато пиша нещо или просто си гледам нещо трябва да натисна съответно таба или плеара за да направя какво действи искам.Просто приема,че се извършва действие от друга програма.Надявам се да сте разбрали за какво става въпрос.Мога ли по някакъв начин да го оправя този проблем.

USB адаптера ми е TP-LINK TL-WN821N.Сложен е на настолен компютър а не на лаптоп.

И друго което забелязах:Когато не го използвал(интернета) адаптера се изключва.Това става горе-долу на около20 минути на неизползване.

Редактирано от Iliyan Georgiev (преглед на промените)

Здравейте.

Приемам от приятел интернет посредством USB адаптер.Но имам един проблем.

През 20 скунди ни презарежда  търсенето на мрежа.Това е доста неприятно.Особенно когато пиша нещо или просто си гледам нещо трябва да натисна съответно таба или плеара за да направя какво действи искам.Просто приема,че се извършва действие от друга програма.Надявам се да сте разбрали за какво става въпрос.Мога ли по някакъв начин да го оправя този проблем.

USB адаптера ми е TP-LINK TL-WN821N.Сложен е на настолен компютър а не на лаптоп.

И друго което забелязах:Когато не го използвал(интернета) адаптера се изключва.Това става горе-долу на около20 минути на неизползване.

1. пробвайте с по-дълъг USB кабел да го сложите по-близо до маршрутизатора

2. Премахнете управлението на захранването от драйвера

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.