Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Wi-Fi - проблеми и дискусиия

Ползвате ли Wi-Fi? 1075 гласували потребители

1. 1. Ползвате ли Wi-Fi?

• Да,често
      74%
      791
    • Да,рядко
      11%
      127
    • Не ползвам
      9%
      105
    • Какво е Wi-Fi?
      3%
      38

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

1. пробвайте с по-дълъг USB кабел да го сложите по-близо до маршрутизатора

2. Премахнете управлението на захранването от драйвера

И с по-дълъг кабел е същото.Как да премахна това управление на захранването от драйвера..

• Отговори 682
  • Прегледи 194,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

И с по-дълъг кабел е същото.Как да премахна това управление на захранването от драйвера..

Device manager->откривате драйвера на този контролер->десен клавиш->properties

Здравейте,Имам проблем с рутера ТП линк е ,и постояно ми прекъсва връзката ,сменях канали ,пробвах с фолио ,с бирена кутийка ,нищо не помага ,да не говоря че като отида в другата стая изобщо нямам обхват .Моля,дайте съвети ,и по-компетентно мнение какво мога да направя,извън това да копувам усилватели (това е ясно) Въпроса ми е ако може нещо от настройки и тем подобни.Благодаряяяяяя :)

Здравейте,Имам проблем с рутера ТП линк е ,и постояно ми прекъсва връзката ,сменях канали ,пробвах с фолио ,с бирена кутийка ,нищо не помага ,да не говоря че като отида в другата стая изобщо нямам обхват .Моля,дайте съвети ,и по-компетентно мнение какво мога да направя,извън това да копувам усилватели (това е ясно) Въпроса ми е ако може нещо от настройки и тем подобни.Благодаряяяяяя :)

Връзката е двустранна - проблема може да не е в рутера, а в свързващото се у-во. И рутер тплинк е доста общо понятие, така както сте описал не се разбира въобще какво сте правили. Ако повече от 1 у-во не може да се свърже с рутера или има същите проблеми - то се прави хардуерен ресет на рутера и се пробва отново настройките стъпка по стъпка. С кабел пробвахте ли - там как е? И.т.н. и т.н. Много питания изникват от непълното Ви описание...

Редактирано от krassleto (преглед на промените)

Връзката е двустранна - проблема може да не е в рутера, а в свързващото се у-во. И рутер тплинк е доста общо понятие, така както сте описал не се разбира въобще какво сте правили. Ако повече от 1 у-во не може да се свърже с рутера или има същите проблеми - то се прави хардуерен ресет на рутера и се пробва отново настройките стъпка по стъпка. С кабел пробвахте ли - там как е? И.т.н. и т.н. Много питания изникват от непълното Ви описание...

Значи като съм с кабел вързан от рутера към лапа няма проблеми не прекъсва изобщо,но на тела яко прекъсва ,на таблет и на друг айфон яко се губи връзката което е не нормално.Кои натройки точно трябва барна ? 

Така - дотук изяснихме, че имате проблем с безжичната връзка на някакъв рутер ТПлинк (модел?????) с неясно какви безжични настройки и, че при ползването на безжичната мрежа от 2 устройства (лаптоп и телефон - пак няма марка и модел) има прекъсване на връзката (в какво се изразява прекъсването - губи сигнал или просто спира интернета - по точно опишете проблема). Публикувайте настройките за безжичната мрежа на рутер-а (опитайте да я ползвате без криптиране(парола) и споделете дали има същите проблеми?). А вие имате ли сложена парола и криптиране на безжичната мрежа?

Здравейте,бихте ли ми препоръчали някоя DLNA сървър програма да си свържа домашното кино (SONY BDV-N590) с компютъра (WINDOWS XP SP3)

...вече пробвах ALL SHARE ,WILD MEDIA SERVER ,даже и WINDOWS MEDIA PLAYER 11(с някаква споделяща функция има и той),

но не ме устройват...

Така - дотук изяснихме, че имате проблем с безжичната връзка на някакъв рутер ТПлинк (модел?????) с неясно какви безжични настройки и, че при ползването на безжичната мрежа от 2 устройства (лаптоп и телефон - пак няма марка и модел) има прекъсване на връзката (в какво се изразява прекъсването - губи сигнал или просто спира интернета - по точно опишете проблема). Публикувайте настройките за безжичната мрежа на рутер-а (опитайте да я ползвате без криптиране(парола) и споделете дали има същите проблеми?). А вие имате ли сложена парола и криптиране на безжичната мрежа?

Значи,

модела е WR740N; настройките току що ги реснах и сега е с фабрични настройки а те са:

WIFI SETTINGS:Channel 6 ;MOde 11bgn mixed (тук съм сменял и канали и mode  няма файда пак прекъсва) ;Channel width:Auto

WIFI SECURITY: в момента ми е без ,иначе и с,пак прекъсва

WIFI Filtering Rules : 

Deny the stations specified by any enabled entries in the list to access.  Allow the stations specified by any enabled entries in the list to access.

WAN CONECTION :Dynamic IP

Постнах ти всичко от графа wireless,амм прекъсването се изразява в това както имам нет примерно влезнал съм в TOP ELEVEN na телефона който е (HTC ONE X 32gb) и изведнъж ми изписва "връзката се изгуби искате ли да я подновим"като дам да някой път я подновява жеднага ,друг път не иска,след което спирам рутера и пак го пускам и някой път си влизам друг път не иска; на Ipad 3 i iphone 4 също има проблеми с връзката .Рутера го реснах с е фабрични настройки в момента -без парола и пак има същите проблеми ,това е ..кажете ми какво да проверя променя и дано се подобри ако не ше купувам друг.THANK YOU :) :) :)

Редактирано от Vanio Ivanov_179102 (преглед на промените)

Пичове дайте някой изпитан от Вас лично метод как да си увелича сигнала на рутера та да хващам в цялата къща която хич не е голяма.да верно има много стени от едната машина съм пуснал сигнал а от друга едвам хващам (и двете са настолни) Рутера ми не е чак толкова далеко от тази от която не мога да хвана има няма 6-7 метра но има много стени и едвам го намира.Хубаво ще кажете да го центровам някак си това ще го направя но едва ли ще има ефект вие какви методи сте ползвали моля ви споделете!

• 2 седмици по-късно...

Пичове дайте някой изпитан от Вас лично метод как да си увелича сигнала на рутера та да хващам в цялата къща .......

Като се увеличи бюджета при бъдещо закупуване на нов рутер :D

• 2 седмици по-късно...

Здравейте на всички и Весела Коледа!

Искам да попитам нещо,което ми направи впечатление в последно време.Позачудих се след като от 2-3 години ползвам само wi-fi,имам си настолен компютър към,който е свързан модема(tp-link) дали някои от сервизите,които ми вървят не са излишни?Имам предвид бихте ли ми препоръчали сервизи,които не са ми нужни,когато ползвам wi-fi (тъй като broadband не ми се е налагало да ползвам на лаптопа никога...) .Не съм от най-запознатите хора,затова не ме нападайте относно това просто искам да попитам има ли такива сервизи свързани с интернета,които не са ми нужни при ползване на wi-fi.Спрял съм сервизи като Server,homegroup listener и provider,tcp/ip netbios helper,iphelper,Net.Tcp Listener Adapter,Net.Pipe Listener Adapter,Net.Msmq Listener Adapter,Net.Tcp Port Sharing Service,routing and remote access...

Ако Ви е нужна някаква информация само кажете... :)

Здравейте на всички и Весела Коледа!

Искам да попитам нещо,което ми направи впечатление в последно време.Позачудих се след като от 2-3 години ползвам само wi-fi,имам си настолен компютър към,който е свързан модема(tp-link) дали някои от сервизите,които ми вървят не са излишни?Имам предвид бихте ли ми препоръчали сервизи,които не са ми нужни,когато ползвам wi-fi (тъй като broadband не ми се е налагало да ползвам на лаптопа никога...) .Не съм от най-запознатите хора,затова не ме нападайте относно това просто искам да попитам има ли такива сервизи свързани с интернета,които не са ми нужни при ползване на wi-fi.Спрял съм сервизи като Server,homegroup listener и provider,tcp/ip netbios helper,iphelper,Net.Tcp Listener Adapter,Net.Pipe Listener Adapter,Net.Msmq Listener Adapter,Net.Tcp Port Sharing Service,routing and remote access...

Ако Ви е нужна някаква информация само кажете... :)

Недей спира услуги от които си нямаш ни най-малка представа, че да не се чудиш после какви си надробил. Остави всичко както си е на мястото.

Здравейте, и весели празници!

Има ли някой, който е исталирал dd-wrt на TP-LINK

Заиграх се с моя рутер, но проблема е там, че след инсталацията по никакъв начин не успявам да пусна интернета

Модела е TL-WR842ND

Версията на dd-wrt е: http://www.dd-wrt.com/routerdb/de/download/TP-Link/TL-WR842N(D)/v1.x/factory-to-ddwrt.bin/4185http://www.dd-wrt.com/routerdb/de/download/TP-Link/TL-WR842N(D)/v1.x/tl-wr842ndv1-webflash.bin/4186

Абе на тия евтини сапунерки защо си играете да им слагате custom firmware и да ги разваляте? Последният ТъпЛинк, който настройвах и някой(за мен кибик) му е сложил custom firmware преди мен, според мен е за тепане, защото не просто не може да клонира MAC, ами преди да вкарам всички настройки се бъгна и рестартира едно поне 15 пъти. И така и не успя да клонира MAC, нито да го вкарам на ръка, та трябваше да се звъни на ISP-то. И всички тези проблеми нямаше да ги има, ако никой не бъркаше там където не му е работата.

Абе на тия евтини сапунерки защо си играете да им слагате custom firmware и да ги разваляте? Последният ТъпЛинк, който настройвах и някой(за мен кибик) му е сложил custom firmware преди мен, според мен е за тепане, защото не просто не може да клонира MAC, ами преди да вкарам всички настройки се бъгна и рестартира едно поне 15 пъти. И така и не успя да клонира MAC, нито да го вкарам на ръка, та трябваше да се звъни на ISP-то. И всички тези проблеми нямаше да ги има, ако никой не бъркаше там където не му е работата

Благодаря за коректния пост, който ми помогна с информация....

Те такива тролове, като теб си ги слагам на курдов

Благодаря за коректния пост, който ми помогна с информация....Те такива тролове, като теб си ги слагам на курдов

Абе, тоя Firmware нещо като STATUS, LOG няма ли? Съжалявам, но на така зададен въпрос очакваш да играем с кристалната топка? Аз лично просто споделям опит с това, че тия custom firmware не работят добре, правилно или въобще на евтините машинки. Да се пънем да ги натоварваме извън капацитета им като елементарен суич, NAT и WLAN AP просто не върви добре. Custom Firmware се слага при някакъв проблем или функционалност, която я няма в съществуващият рутер и то при явно достатъчен капацитет на хардуера. Моят съвет е - всеки, който просто иска интернет, да не се "заиграва" с custom firmware и настройките. Аз лично направо бих го обърнал със заводският Firmware, да знам че ще работи, за толкова - за колкото е правен и няма да ме занимава с глупости.

Аз и така започнах, дали има някой тук, който е инсталирал и работил с DD-WRT, явно ти не си, но това не ти попречи да се изкажеш

Относно за това дали си струва да се слага този фърм, явно си струва, защото има доста повече функционалност от оригиналния, и като чета доста по стабилно се държи рутера с него

Аз и така започнах, дали има някой тук, който е инсталирал и работил с DD-WRT, явно ти не си.

Всъщност съм работил с DD-WRT, макар и активно да не се занимавам с custom firmware. И все пак във фърма на рутера има логове, ако благоволиш да ги публикуваш, за което отправям молба втори път, може би ще може да се укаже по-адекватна помощ. Като за начало - провери добре настройките. Ползваш PPPOE, динамичен или статичен IP? Има ли ограничение по MAC адрес? Ако има - рутера успява ли да клонира MAC или като в случая по-горе, просто отказва? Ако това е наред и си с PPPOE, то в лога какво е описаното за опитите за свързване?А не знам какво точно си чел, но ето - custom firmware ти е виновен за проблеми с нета. Аз съм се занимавал с рутер, който с такъв се рестартираше по 10-тина пъти и се налагаше да се занимавам с него. Общо взето - въпросът е не какво си "чел", а дали тия функционалности са ти необходими и дали рутерът към момента ти е правил някакви съществени проблеми. Има една максима на техниците - "Нещо, което работи - не се пипа!" Тия custom firmware не са панацея и няма никаква гаранция, че направо няма да си брикнеш устройството. Последният път на един Тъп Линк щях да му наливам firm директно със сериен достъп, чрез запойване на жички по платката след подобно омазване.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Имам един въпрос.?Подариха ми един wi-fi модем на VIVACOM,обаче аз го използвам като рутер .Свързан е,работи.дори и без да инсталирам диск с драйвери,ама преди това е имал парола,а аз не я знам.Няма вече кой да ми я каже.Четох на едно място ,че трябва да се влезе в сайта на виваком -> my.contacts.bg ....да,обаче нямам потребителско име и парола,а аз не използвам ADSL връзка с вивиком карта,...аз сега трябва ли да си направя регистрация  за да мога да сменя паролата и името, или има и други начини.Също така мога само да ви кажа какво пише на рутера,ама не знам дали това му е модела,защото е залепено едно като стикерче и пише на кутията от страни ->Wirless ADSL2+RouterModel:CT-5367P/N :722410-045Дано ми помогнете :(

• 3 седмици по-късно...

Здравейте давах си компютъра на ремонт смениха ми харддиска тоест добавиха нов тъй като стария бил надраскан.В къщи използвам usb tp link устройство безжично,но след ремонта не мога да инсталирам диска който е към usbito изобщо не ми го отчита че е в компютъра,пробвах да го търся,но никъкъв резултат.Някой може ли да ми даде съвет как да постъпя????

Здравейте давах си компютъра на ремонт смениха ми харддиска тоест добавиха нов тъй като стария бил надраскан.В къщи използвам usb tp link устройство безжично,но след ремонта не мога да инсталирам диска който е към usbito изобщо не ми го отчита че е в компютъра,пробвах да го търся,но никъкъв резултат.Някой може ли да ми даде съвет как да постъпя????

А след ремонта самото четящо устройство може ли да чете други дискове, поставени в него?

Ами ако можеш временно да вържеш по кабел компютъра с интернет и от  там да си дръпнеш драйвера , другия начин е да намериш друг компютър и да копираш диска на флашка .

Ами ако можеш временно да вържеш по кабел компютъра с интернет и от  там да си дръпнеш драйвера , другия начин е да намериш друг компютър и да копираш диска на флашка

оправих проблема,благодаря все пак  :)

Здравейте,за Коледа си купих лаптор Lenovo Ideapad и когато се свържа с Wi-Fi мрежа имам един удивителен(!) знак на чертичките.След няколко време ми изписва,като натисна да видя мрежите,"Ограничен достъп" и нямам интернет.Трябва да прекъсна връзката и след като се свържа пак ми излиза "Решаване на проблеми",нещо от този сорт,предполагам,че знаете,че на Windows 7 има такава опция,и чак след това изписва "Проблема е решен" и има връзка.След няколко време пак същото.Рутерът е Tp-Link.Има един бутон с икона на самолет от F бутоните и като го натисна пише,че Wi-Fi е спрян,но като го включа и се махне прозореца и вляза пак,пише отново,че е изключен.Не знам дали последното изречение ще помогне,но исках да го кажа,ако има връзка.Може ли някой да ви помогне?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.