Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Wi-Fi - проблеми и дискусиия

Ползвате ли Wi-Fi? 1075 гласували потребители

1. 1. Ползвате ли Wi-Fi?

• Да,често
      74%
      791
    • Да,рядко
      11%
      127
    • Не ползвам
      9%
      105
    • Какво е Wi-Fi?
      3%
      38

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

здравейте пичове, имам следния проблем със вива . значи имах лаптоп имам и компютър, със лаптопа цъках и нещо съм заключил достъпа на други устройства до нета. лаптопа ми се счупи и днес взех таблет вчера телефон със wifi. сега нито от таблета нито от телефона мога да вляза в мрежата. от компа си цъкам. само да допълня че компа ми е със уйндолс XP че не го ползвах много. та въпроса ми е къде да цъкам да намеря паролата която съм забравил , мисля че аз съм я сложил не е от вива фабрична забрана. час по скоро очаквам вашата помощ Публикувано изображение
gaspachoto Нов потребител   Мнения: 3 Регистриран на: 16 Май 2014 04:20 pm
  • [*] 

• Отговори 682
  • Прегледи 194,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте,

Имам проблем с WiFi покритието в двустайна панелка. От около месец

съм и с Samsung смарт тв и за него покритието не е достатъчно, WiFi сигналът

е слаб, интернетът колеблив и тв-то не може да се възползва от домашната

мрежа по WiFi. Ползвам рутер Tenda 311R+, от който до сега бях доволен, но

монтирането на Самсунга през два панела се оказва непреодолимо препятствие.

Оглеждам се за т.н. Extender-и по WiFi. Наистина ли могат да вършат работата,

за която са създадени? Някой има ли опит с тях? Спрял съм се на един TL-WA850RE, 

които се монтира в контакта на стената, което пък дава възможност да се сложи

там, където сигналът е най-силен, след което да се препредаде. Всякакви мнения са добре дошли.

Благодаря

Здравейте,

Имам проблем с WiFi покритието в двустайна панелка. От около месец

съм и с Samsung смарт тв и за него покритието не е достатъчно, WiFi сигналът

е слаб, интернетът колеблив и тв-то не може да се възползва от домашната

мрежа по WiFi. Ползвам рутер Tenda 311R+, от който до сега бях доволен, но

монтирането на Самсунга през два панела се оказва непреодолимо препятствие.

Оглеждам се за т.н. Extender-и по WiFi. Наистина ли могат да вършат работата,

за която са създадени? Някой има ли опит с тях? Спрял съм се на един TL-WA850RE, 

които се монтира в контакта на стената, което пък дава възможност да се сложи

там, където сигналът е най-силен, след което да се препредаде. Всякакви мнения са добре дошли.

Благодаря

Сменяйте си маршрутизатора.

Една такава Тенда хвърлих на боклука заради изгорял чип. Големи боклуци...

Сменяйте си маршрутизатора.

Една такава Тенда хвърлих на боклука заради изгорял чип. Големи боклуци...

Сори, но не получих отговор на питането ми за extenderite. Наистина ли вършат работа или са градска легенда?

Смяната на рутера на този етап с някакъв от неговата черга (50-60) лв. надали ще пребори двойката панели.

Докато един екстендер дава възможност да се заобиколи препятствието и отново да се излъчи подобаващ

сигнал зад него. Така ли е?

• 3 седмици по-късно...

Изключително недоволен съм от оптиката на БТК- т.е. Виваком или както там ги прекръстиха.Не съм сигурен дали проблема е в мен или в тях.Плащам за 20 мбита оптика а в реалност ако стигне до 8 все е добре. Когато се опитам да играя на нещо пинга е минимум 140 и то в европейски сървари. Интернета ту го има ту го няма- по-често го няма. Ползвам лаптоп Тошиба с лан карта Aetheros, рутера е в съседната стая на разстояние не повече от 2 метра, не знам дали стената нещо не го "убива" тоя интернет. Намирам се във Варна в околността на катедралата- човек би си помислил, че поне тук ще е качествена връзката.Иронията е, че в провинцията съм на ADSL, който е по- бърз- държи си 10 мбита стабилно- НО там ползвам настолен компютър с кабел директно в лан картата.http://i.imgur.com/TUr0e0t.jpghttp://i.imgur.com/VZPWeeE.jpg

Много нестабилни времезакъснения. Аз затова навремето се махнах от Виваком - изключително зле е отношението към клиента.

• 3 седмици по-късно...

Я тука да метна едно въпросче... Значи работата е следната - вкъщи съм с лаптоп, имам си рутер и си хващам мрежа, всичко е ок. Сега обаче престои да се местя на ново място и искам да ползвам нета на съседите (наши роднини) Те имат стационарен комп с лан връзка. Идеята е да включа лан кабела в моя рутер, свързвам техния комп и рутера с лан-лан кабел, и аз с лаптопа в съседния апартамент да си хващам сигнал. Пробвах тая схема преди малко, обаче изписва, че няма мрежа на стационарния. С мобилния си телефон хващам мрежата от рутера, обаче няма интернет. Явно трябва да се направят някакви настройки, ама като не знам какви... Диагностиката ми изписва, че DHCP не е разрешен за лан връзка. Дайте някой съвет на бедния неук човечец... :D

Щом сте в близост до роднините, сложете едно безжично и си решавате проблема.

• 4 седмици по-късно...

Здравейте! Скоро ще трябва да си местя компа, но кабела на нета не ми стига до там... Въпросът ми е дали си струва да си купя такава флашка за Wi-Fi за компютър...И ако си струва каква марка

Здравейте! Скоро ще трябва да си местя компа, но кабела на нета не ми стига до там... Въпросът ми е дали си струва да си купя такава флашка за Wi-Fi за компютър...И ако си струва каква марка

Кабела може да се снади с друго парче, да му се сложи букса накрая и е готово. Можеш да вземеш USB WLAN карта, но скоростта на трансфер на кабел едва ли ще я стигнеш. Вземаш един TPLink за 20лв и си готов. Ако помолиш някой услужлив и добронамерен LAN-аджия и го черпиш бира, можеш да минеш без да даваш пари за кабела или буксата.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Кабела може да се снади с друго парче, да му се сложи букса накрая и е готово. Можеш да вземеш USB WLAN карта, но скоростта на трансфер на кабел едва ли ще я стигнеш. Вземаш един TPLink за 20лв и си готов. Ако помолиш някой услужлив и добронамерен LAN-аджия и го черпиш бира, можеш да минеш без да даваш пари за кабела или буксата.

Ако може малко на по Български език, че...  :D  Значи да се удължи кабела това имаш предвид? 

Ако може малко на по Български език, че... Значи да се удължи кабела това имаш предвид?

"Снаждане на кабел" не знаеш ли какво означава? От Х парчета правиш 1.

Струва едно кафе Публикувано изображение

Удължител UTP RJ45

И някой трябва да се намери да му кримпи и 3 букси RJ45. Проблем.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Имам проблем и ако някой може да ми помогне ще съм много благодарен!

Зачии...у нас си сменихме рутера (ужким по нов и по добър) ама не е , от компа като ползшам нет нямам проблем, но от телефоните ми (самсунг галакси ейс, и самсунг галакси мини2)  е проблема.Знаюи хващам много добър сигнал и пише че е 52 мб/с но като се конектна , не може да ми зареди страницата,примерно гугъл  не може нищо да зареди ,не е от телефона защото като се конектна към други мрежи си ми е ок! какво да направя така че да мога и от телефона да ползвам бежичен интернет! :)

Здрасти!

При мен се получи същия проблем / самсунг коре дуо/.Оказа се че МАС - адреса на телефона не е същия в настройките на рутера/ IP съвпадаше/.Със смяната на МАС в настройките на рутера всичко си тръгна.Ако ти трябва по-подробно пиши!

Здравейте от днес ми се появи проблем с DNS server-a на рутера ,имам си интернет  и скайп ,но немога да използвам нищо което изисква DNS  разбирам си от рутера горе долу 50 пъти му направих нови настройкъ ,ръчно въвеждах ип-та submask ,dns ,gateway ,но нищо....та чудя се ако нищо не става от този рутер ,дали може поне да се ползва за удължител ,тоест да влиза нет от кабел и да излиза от кабел ,нещо като аccess point но само с кабели :DРутера ми е  level one wbr 6002 знам че ви звучи китайски но го ползвам от 7 години и много рядко прави проблеми :) Дано и този се реши ,благодаря ви предварително

Вече опитах със няколко официални ,дава ми тази грешка (че то има ли как да си влезеш в менюто без кабел :D )

rmmod: rt2860v2_sta: Successap_name=wlan action=stopwlanerr3wlanerr0wlanlink3wlanlink0wlan3wlan0intercon0wanlink0ap_name=(null) action=stopap_name=upnp action=stoproute del -net 239.0.0.0 netmask 255.0.0.0 br0Content-type: text/html<script> location.href="setup.cgi?next_file=reboot_upgrade.htm&reboot_time=2400"; </script>

Edit сега прочетох скрипта ,май не е грешка а оставащо време repoob time=2400 толкова е прецакан че и таймер не изкарва :D ще го изчакам 2400 секунди и после ще пиша пак :D Edit 2 :Няма промяна стои това съобщение и нищо ....други варианти ?Дали е добра идея да се префлашне с dd wrt рутера го поддържа също е и FCCи ако да някой може ли да ми предложи firmware защото немога да намеря в сайта

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

• 4 месеца по-късно...

Здравейте, имам следния проблем с Dell Inspiron 5110 съм и имам проблем с безжичната връзка. Проблема е следния:

Не мога да виждам никакви мрежи, какво ли не правих актуализирах/преинсталирах драйвери и нищо. Мисля че не е от рутера, защото и на други места не мога да виждам мрежите. От драйверите ли е от какво е?

Здравейте, имам следния проблем с Dell Inspiron 5110 съм и имам проблем с безжичната връзка. Проблема е следния:

Не мога да виждам никакви мрежи, какво ли не правих актуализирах/преинсталирах драйвери и нищо. Мисля че не е от рутера, защото и на други места не мога да виждам мрежите. От драйверите ли е от какво е?

post-354748-0-73126000-1417441843_thumb.

post-354748-0-21349400-1417443437_thumb.

Някъде по F бутоните има ли символа за Wi-Fi. Най вероятно си деактивирал картата с Fn+този F. По същи начин активираш.

Редактирано от exwol (преглед на промените)

Някъде по F бутоните има ли символа за Wi-Fi. Най вероятно си деактивирал картата с Fn+този F. По същи начин активираш.

Има да. Индикатора за Wi-fi-to си свети. Някакви други предложения?

Доло освен че не ми показва мрежите ми свети с червен хикс, когато махна кабела

Често тази комбинация включва и блутут ако има такъв, така че е възможно да се наложи използването на комбинацията повече от веднъж, за да се активира и wi-fi. Ако това не е проблема в крайна сметка се насочи към хардуерен такъв. Тест с някое Линукс Live може да те ориентира.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.