Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Wi-Fi - проблеми и дискусиия

Ползвате ли Wi-Fi? 1075 гласували потребители

1. 1. Ползвате ли Wi-Fi?

• Да,често
      74%
      791
    • Да,рядко
      11%
      127
    • Не ползвам
      9%
      105
    • Какво е Wi-Fi?
      3%
      38

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Често тази комбинация включва и блутут ако има такъв, така че е възможно да се наложи използването на комбинацията повече от веднъж, за да се активира и wi-fi. Ако това не е проблема в крайна сметка се насочи към хардуерен такъв. Тест с някое Линукс Live може да те ориентира.

Значи wi-fi-то си беше включено. Изключих го и пак го пуснах и пак нищо. По-нататъка нещо не мога да те разбера

• Отговори 682
  • Прегледи 194,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ето още един скрийн когато стартирах диагностика, ако ще е от полза не знам какво да правя. Пише че има някакъв проблем с безжичната връзка

post-354748-0-25131400-1417458815_thumb.

Редактирано от tihomalko (преглед на промените)

По-нататъка нещо не мога да те разбера

Имах предвид да тестваш с Линукс в Live режим, за да провериш дали самата wi-fi карта няма някакъв хардуерен проблем. Шота, който си качил последствие не помага особено.

Имах предвид да тестваш с Линукс в Live режим, за да провериш дали самата wi-fi карта няма някакъв хардуерен проблем. Шота, който си качил последствие не помага особено.

Много точон и конкретен отговор сега и с линукс трябва да се занимавам заради  wifi и кво да правя като го инсталирам ?

Много точон и конкретен отговор сега и с линукс трябва да се занимавам заради  wifi и кво да правя като го инсталирам ?

Защо не четете? Предложиха ви по-горе жив диск, зареждате от СД и нищо не се инсталира

Това ли е то

Да. Само че това е начина за създаване на диска, не за пускане на линукс. И този сайт не е на почит във форума!

• 2 месеца по-късно...

здравейте 

имам същия проблем със звездичката, жълтия удивителен и червения Х на  леново g50-30 пробвах всичко което сте изписали понякога си го прави като му скимне друг път след събуждане махнал съм отметката за изключване на устройството от дивайс мениджъра драйвъри ресет на рутери ( и ново инсталиране) и когато му скимне пак се разкачва и няма закачване другото, другото което забелязах е , че като го закача за телефона веднага след това се свързва и към рутера 

и много рядко ми показва другите мрежи 

ако не беше в гаранция до сега да бях сменил от wi-fi адаптера от старото Хп, а не ми се занимава  с узб адаптери 

здравейте 

имам същия проблем със звездичката, жълтия удивителен и червения Х на  леново g50-30 пробвах всичко което сте изписали понякога си го прави като му скимне друг път след събуждане махнал съм отметката за изключване на устройството от дивайс мениджъра драйвъри ресет на рутери ( и ново инсталиране) и когато му скимне пак се разкачва и няма закачване другото, другото което забелязах е , че като го закача за телефона веднага след това се свързва и към рутера 

и много рядко ми показва другите мрежи 

ако не беше в гаранция до сега да бях сменил от wi-fi адаптера от старото Хп, а не ми се занимава  с узб адаптери 

Ти изброяваш различни проблеми!Кой от тях е твоят?Звездичка-има мрежи,но не си кликнал за свързване с никоя?Жълт удивителен-свързан с мрежа,но объркани настройки?Червен хикс-1.не е включена мрежата от бутона ? 2.Драйвъра не е точният? 3. Адаптера е дефектен?

Ти изброяваш различни проблеми!Кой от тях е твоят?Звездичка-има мрежи,но не си кликнал за свързване с никоя?Жълт удивителен-свързан с мрежа,но объркани настройки?Червен хикс-1.не е включена мрежата от бутона ? 2.Драйвъра не е точният? 3. Адаптера е дефектен?

всички тия проблеми

появява се звездичка (а отметката за автоматично свързване е поставена) , като дам кънект се показва червения Х  пробвах с различни драйвери  

след рестарт на рутера се оправя за малко 

пробвал съм с различни рутери 

а ботон нямам имам само самолетен режим лаптопа е леново г50-30

адаптера е Realtek RTL8723BE wireless lan 802.11N pci-e nic

всички тия проблеми

появява се звездичка (а отметката за автоматично свързване е поставена) , като дам кънект се показва червения Х  пробвах с различни драйвери  

след рестарт на рутера се оправя за малко 

пробвал съм с различни рутери 

а ботон нямам имам само самолетен режим лаптопа е леново г50-30

адаптера е Realtek RTL8723BE wireless lan 802.11N pci-e nic

Нормално е да се появи звездичката,което означава че виждаш мрежи и че адаптера работи.След проба за свързване пък е ненормално,че показва червен хикс,което означава,че адаптера не работи или е изключен.А може би „уиндоус“ не харесва този драйвър(има една актуализация с тази цел) и взема мерки за да не стане беля,като го изключва?Пробвай следното:Контролен панел\Мрежа и интернет\Управление на безжични мрежи-тук маркираш мрежата и я премахваш.След това пробваш свързване с нея отново.

Пробвах с няколко дррайвъра но без ефект

И много рядко ми показва другите мрежи

Вече съм на крачка да прецакам гаранцията и да сменя адаптера

сега пиша от телефона защото съм на другия етаж а лаптопът намира мрежата, но неможе да се свърже на телефона е пълен сигнала, а на лаптопът е 3 черти като дам да се свърже пише че неможе и се показва червения х
Писането ми е малко като спамм,но ако сложа уин 7 има ли шанс да се оправи лаптопа е взет с уин 8.1 и за това малко не ми се пипа

сега бях в друга къща и забелязах, че докато не напиша паролата за интернета не се показват другите мрежи (т.е показва тази с най-добър сигнал ) щом се свържа и вече показва и другите мрежи 

- ако съм в една стая с рутера пак няма проблем 

Редактирано от Кемал Хасанов (преглед на промените)

....но ако сложа уин 7 има ли шанс да се оправи лаптопа е взет с уин 8.1 и за това малко не ми се пипа...

Ако беше с уиндоус 7 бих помогнал,но това 8.1 не съм го използвал,както и не искам да чуя за него.Докато си е в гаранция,не сменявай нищо.Сега поне имаш основание за рекламация,защо не я използваш?

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

Ако беше с уиндоус 7 бих помогнал,но това 8.1 не съм го използвал,както и не искам да чуя за него.Докато си е в гаранция,не сменявай нищо.Сега поне имаш основание за рекламация,защо не я използваш?

понеделник ще го карам 

притеснява ме само това да не ме завъртят да чакам много 

а ако съм с уин 7 какво да направя не ми пречи да го сложа :)

сега ми правеше същия номер или намира за секунди мрежата, но не може да се свърже или въобще не може да я намери пускам wifi точка от телефона свързвам се към нея и после нямам ядове да се закача към рутера 

сега свалих netstumbler или нещо такова беше, но не работи 

показва, че адаптера е непознато устройство (не се подържа ) 

Редактирано от Кемал Хасанов (преглед на промените)

2 дни нямах проблем 

сега както си работеше показа limited, дадох дискънект и отново да се свързва (така се е оправяше преди ) и почнаха пак мъките намира мрежа само моята ( показва звездичка ) като дам кънект сякаш адаптера се изключва за секунди (червения Х) включва се и отново звездичката 

след няколко рестарта на рутера се свъзрва и после показва и другите мрежи покрай лаптопа 

прикачих файл на някакви логове 

post-355750-0-31192600-1424122019_thumb.

Здравейте,
от 2 дена имам Wi-Fi рутер и още от начало се появи проблем. Wi-Fi сигнала се хваща, но когато е свързан с кабела към компютъра и се рестартира компютърът(или изключи и пак включи) интернетът му спира, а Wi-Fi си работи. Когато натисна на иконката за настройки на интернета и мрежите(долу в лентата на задачите) и влезна в Център за мрежи и споделяне при активни мрежи излизат 2 - домашна и публична. За да оправя проблема, всеки път, когато рестартирам компютъра трябва да запранявам връзката (когато забраня едната, другата също се забранява...) и чрез разрешаване на проблеми после да я разреша отново, но не мисля това да правя всеки път.
Моля за помощ, и благодаря предварително :)..

• 3 седмици по-късно...

Може ли да ми помогнете! Днеска открих тази тема, но не знам дали ще знаете отговора на въпроса ми.

Така преди няколко месеца, Август миналата година си купих нов лаптоп, който е марка Lenovo G510. Когато го закупих Wi-fi-то му си работеше нормално, а под нормално имам напредвид, че нямах никакви проблеми относно обхвата на интернета или скоростта на сваляне, но месец, два след като го взех бях натоварил Wi-fi-то с скайп, сваляне и нещо друго, ако не греша и оттогава вместо да ми сваля с 3 мегабайта в сек. ми сваля с 2 мегабайта в сек. 2.3 е максималното, което достига много рядко. 

Та тук въпроса, който поставям е, тъй като и обхвата, с който хващах преди интернет в къщата спадна как може да се оправи това? Баща ми имаше същия проблем на лаптопа си, защото аз му го бях причинил отново, а сега това стана на моя. Ако можете да предложите нещо, което да ми оправи проблема. 

И разбира се на какво се дължи този проблем?

• 1 месец по-късно...

Здравейте съфорумци възникна ми един проблем с WiFi връзката. Значи живея в общежитие и наскоро позволиха прекарването на интернет от външен доставчик. Съответно на добрите хора от Близу мрежата им може да се ползва от повече от един компютър единствено с суич или безжичен рутер. И както се случва винаги всички са с безжични рутери. 

И никой не си е настроил рутера всички ги оставят на Auto настройки и компетентните техници от Далеч не казват на хората да си настроят като хората рутерите. Поради смущения от чужди сигнали скоростта на нета е меко казано жалка, от 50 мбит на към 5-25 мбита... Ето картинка да видите за какво става въпрос (аз съм Staq 1304).

post-79085-0-92252700-1430307424_thumb.p

Въпросът ми е , освен да ходя да се моля на хората да им настроя рутерите има ли какво друго да се направи? 
Тук не става въпрос само за ползване на 1, 6 и 11 канал, а и за сила на сигнала, не ми трябват смущения от 11 и 12ия етаж и стаите покрай мен.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте!
От днес имам странен проблем лаптопа (ASUS X54C-SX038D). Не мога да се свържа с безжичния интернет. Намирам мрежи, но не мога да се свържа с тях, а довчера можех. Рутерът ни е TP-Link TL-WR740N.
Пробвах с кабел и се свързах без проблем. Оказа се че и чрез телефона се получават нещата, но с лаптопа не ще и не ще.

Не съм много на "ти" с компютрите, та на какво може да се дължи и дали ще мога сама да се справя с проблема?
Дали се касае за хардуерен проблем?

Здравейте!

От днес имам странен проблем лаптопа (ASUS X54C-SX038D). Не мога да се свържа с безжичния интернет. Намирам мрежи, но не мога да се свържа с тях, а довчера можех. Рутерът ни е TP-Link TL-WR740N.

Пробвах с кабел и се свързах без проблем. Оказа се че и чрез телефона се получават нещата, но с лаптопа не ще и не ще.

Не съм много на "ти" с компютрите, та на какво може да се дължи и дали ще мога сама да се справя с проблема? Дали се касае за хардуерен проблем?

изтрий мрежите,към който не можеш да се свържеш и опитай пак,преинсталация на драйвера за wi-fi картата също може да помогне,даже може да започнеш направо с него http://support.asus.com/download.aspx?SLanguage=en&m=X54C&os=29- ако нямаш диск с драйверите тук избери операционната система и после wireless

изтрий мрежите,към който не можеш да се свържеш и опитай пак,преинсталация на драйвера за wi-fi картата също може да помогне,даже може да започнеш направо с него http://support.asus.com/download.aspx?SLanguage=en&m=X54C&os=29- ако нямаш диск с драйверите тук избери операционната система и после wireless

Благодаря за отговора. Инсталирах Atheros Wireless Lan Driver and Application, но не се оправи.

• 2 месеца по-късно...
  • 1 месец по-късно...

"Колеги" лаптопа ми губи връзка кога му скимне и показва иконата на wi fi без обхват и не намира мрежи. С win 8.1 съм и почти чисто копие възстановено с акронис. Преди това работеше без проблем (wi fi картата) Това естествено преди месец и от тогава всеки ден по 5-6 пъти трябва да му забранявам мрежовия адаптер и после да го разрешавам че да се оправи. Не е от рутера понеже имам две мрежи в къщи и го прави с двете. Нещо от ОС е най вероятно но нямам идея как да го оправя. Вече почна да ми писва и ще му сложа копие от 7-ца ако не намеря решение.

Поздрави!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.