Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Wi-Fi - проблеми и дискусиия

Ползвате ли Wi-Fi? 1075 гласували потребители

1. 1. Ползвате ли Wi-Fi?

• Да,често
      74%
      791
    • Да,рядко
      11%
      127
    • Не ползвам
      9%
      105
    • Какво е Wi-Fi?
      3%
      38

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Нищо не ти пречи да пробваш - защо пЪк да не е в това проблема?

Защото иначе в сайта на Intel нямаше да има опция да изтеглиш само драйвера, без WLAN Manager-a, а и по-спомени от преди положението не беше по-различно.
  • 3 седмици по-късно...
  • Отговори 682
  • Прегледи 194,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Моя проблем е ,че в даскало имаме едни рутерче което си го свързвам с телефона (Nokia5530 os: Symbian) но телефоните които са с Android не се свързват до ся не ми пукаше щот си цъкам от телефона но днес си взех един таблет с Android и не мога да го вържа .

• 4 седмици по-късно...

Здравейте . Имам рутер Тъп линк модел TL-WR740N когато съм с него като играя MW3 почти в всеки сървър ми лагва а пинга ми е добре . Слагам кабела на нета директно в компа и всичко си върви идеално . Моля за помощ какво да му ръчна да се оправи това нещо. Ясно е че с рутер се дропва връзката ама чак толкова :(

Здравейте!Преди седмица направих рокада с компютрите от 2 стационарни и лаптоп ги направих 2 лаптопа и 1 стационарен.Та имам следният проблем с така нареченото wi-fi: интернета ми е на БТК с техен модем/рутер към него има свързан един стационарен компютър +2 лаптопа и когато пусна нещо да свалям на лаптопа "сърфирането" из интернета става невъзможно.Като не отвара страници и тем подобни... с скайпа няма проблем.Преди когато бях с стационарен си свалях по няколко торента без проблем. П.с нямам представа дали това ще е от полза но на стикера където пише характеристиката с иконата на wi-fi пише: Acer Nplify TM 802.11b/g/n

Ограничи си скоростта за сваляне в торент клиента.

И броя кънекции...

• 4 седмици по-късно...

Защо не мога да се свържа към незащитена Wi-Fi мрежа? Например искам да се свържа към VIVACOM_NET, но ми изписва, че има проблем със свързването. Свързвам се или поне се опитвам да се свържа към друга мрежа която няма парола същата история. Само когато си пусна модема на VIVACOM само тогава имам интернет МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ :) БЛАГОДАРЯ :beer:

Редактирано от ATC man (преглед на промените)

Макар да се вижда че е свободна мрежа, тя може да има хиляда ограничения(филтрация МАС; брой свързвания...).Та, ако устройството не е конфигурирано от теб или не е твое, никак не е чудно че не може да се свържеш към него.

• 2 месеца по-късно...

Здравейте на всички, имам един проблем.Искам дадена мрежа която хващам да я скрия да не се вижда или да не мога да се свържа с нея, тази мрежа която искам да скрия не е моя а на комшията, на windows 7 съм.

Т.е. искаш Уин-а да не се свързва автоматично към нея ли, защото не можеш да я скриеш? Ако е така просто трябва да я изтриеш от списъка на мрежовата карта.

Редактирано от icemans (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Здравейте на всички, имам един проблем.Искам дадена мрежа която хващам да я скрия да не се вижда или да не мога да се свържа с нея, тази мрежа която искам да скрия не е моя а на комшията, на windows 7 съм.

Здравей ! В момента нямам лаптоп с wi-fi и предварително се извинявам за непълното обяснение. Можеш да изтриеш мрежата от тук: Start -> Control Panel -> Network and Internet -> Network and Sharing Center ......

В ляво се виждат 4 или повече менюта, трябва ти това, което е нещо от рода на "add / manage wireless networks" или нещо от рода. Ще видиш таблица със всички безжични мрежи, както и бутони за управлението им. Избираш мрежата, после "Delete".

• 3 седмици по-късно...

Аз имам проблеми с рутер Dlink. Постоянно губи обхват и не дава IP адреси. Мислех, че е от интернета, но когато минах на Мегалан, момчетата ми казаха че е типично за тези рутери. Посъветвайте ме какъв да си купя.

Аз имам проблеми с рутер Dlink. Постоянно губи обхват и не дава IP адреси. Мислех, че е от интернета, но когато минах на Мегалан, момчетата ми казаха че е типично за тези рутери. Посъветвайте ме какъв да си купя.

Хвърлете едно око тук: http://www.kaldata.com/forums/topic/165200-%d0%b8%d0%b7%d0%b1%d0%be%d1%80-%d0%bd%d0%b0-%d1%80%d1%83%d1%82%d0%b5%d1%80/
  • 4 седмици по-късно...

Здравейте,хора!Вчера и купиха нов таблет/китайски/,всичко беше наред,докато не поисках да вляза в интернет.Wi-fi ми е включен,опитах се да се свъжа с няколко мрежи,които са с добър и много добър сигнал,но без успех.На два пъти улучих паролите,но после имам интернет за няколко секунди и после пак се губи.Искам да използвам връзката на 3G Globul устройството ми,но таблета не хваща неговия сигнал. Ето характеристиките на таблета: QMax A13C WI-FI Android 4.0.0.03 CPU- A10 HDMI- 2160 P .../Само това пише на книжката/. Ще се радвам,ако някой ми даде съвет.

• 2 месеца по-късно...

Здравейте. Имам нужда от помощ. От скоро имам Wifi рутер. Наложи се поради факта че сестра ми си купи лаптоп и иска да сърфира в интернет. 

Та проблема е следния : 

В момента Интернет кабела е вързан към рутера и от рутера вече друг кабел за компютъра. Т.е. Интернета ми минава първо през рутера.

Ето това е основния ми проблем. Много ми прекъсва връзката, горе долу на всеки 1 час.

Когато интернет кабела беше вързан директно за компютъра не помня да съм имал подобни проблеми. Ето за това искам от компютъра да пусна интернет към рутера , а тя сестра ми няма и да усети, че няма връзка  с нета за 30 сек. интернета ми е на Булсатком а рутера ми е D-Link GO-RT-N150.

Здравейте. Имам нужда от помощ. От скоро имам Wifi рутер. Наложи се поради факта че сестра ми си купи лаптоп и иска да сърфира в интернет. 

Та проблема е следния : 

В момента Интернет кабела е вързан към рутера и от рутера вече друг кабел за компютъра. Т.е. Интернета ми минава първо през рутера.

Ето това е основния ми проблем. Много ми прекъсва връзката, горе долу на всеки 1 час.

Когато интернет кабела беше вързан директно за компютъра не помня да съм имал подобни проблеми. Ето за това искам от компютъра да пусна интернет към рутера , а тя сестра ми няма и да усети, че няма връзка  с нета за 30 сек. интернета ми е на Булсатком а рутера ми е D-Link GO-RT-N150.

По-добре сменете маршрутизатора :)

Здравейте. Имам нужда от помощ. От скоро имам Wifi рутер...
Да не прегрява? DHCP Lease Time на колко време е настроено? Опитвал ли си с настройка на 1 ден(1 ден в минути е 1440)?
  • 5 седмици по-късно...

Здравейте. Имам нужда от помощ пратиха ми рутер от Гърция марка "WIND" проблемът е там че това е DSL рутер за интернет от домашен телефон .Искам да го позвам заради Wi-Fi-я  но съм със стандартен интернет с лан кабел . Рутера има 5 слота 4 от тях са LAN1,2,3,4 а другият е DSL . Включвам го и свързвам интернеткабела във LAN1 а друг кабел за  компютъра свързвам на LAN2 и си имам интернет на компютъра.Включвам Wi-fi-я от бутона Wlan и като потърся намирам безжичната мрежа вкарвам паролата която е на гърбът на рутера ,на телефона показва че има пълен обхват но нямам интернет  :(  някой ако може да ми помогне да реша проблема  ще съм му много благодарен.имам Всичко към рутера  и книгата с упътването но е на гръцки.

Редактирано от valoivolver (преглед на промените)

Здравейте. Имам нужда от помощ пратиха ми рутер от Гърция марка "WIND" проблемът е там че това е DSL рутер за интернет от домашен телефон .Искам да го позвам заради Wi-Fi-я  но съм със стандартен интернет с лан кабел . Рутера има 5 слота 4 от тях са LAN1,2,3,4 а другият е DSL . Включвам го и свързвам интернеткабела във LAN1 а друг кабел за  компютъра свързвам на LAN2 и си имам интернет на компютъра.Включвам Wi-fi-я от бутона Wlan и като потърся намирам безжичната мрежа вкарвам паролата която е на гърбът на рутера ,на телефона показва че има пълен обхват но нямам интернет  :(  някой ако може да ми помогне да реша проблема  ще съм му много благодарен

Някои от моделите могат да се пренастройват да ползват LAN порт вместо WAN, но трябва да имате паролата за уеб интерфейса му. Иначе в момента го ползвате като превключвател

Някои от моделите могат да се пренастройват да ползват LAN порт вместо WAN, но трябва да имате паролата за уеб интерфейса му. Иначе в момента го ползвате като превключвател

ами във интернет намерих как да влезеш във настройките на рутера като се набере IP adresa Defult GATEWAY и от там се настройва но нищо не става като го набера.

това е сайта http://maxcheaters.com/forum/index.php?topic=242609.0

• 1 месец по-късно...

Здравейте.Имам проблем със Wi-Fi connect със таблет съм и когато включа Wi-Fi той автоматично се изключва пробвах да възстановя фабричните настройки но не се получи моля ви да помогнете.

Здравейте !Имам проблем със wi-fi (със таблет съм) когато включа wi-fi той автоматично се изключва пробваг да възстановя фабричните настройки на таблета но не се получи моля ви да помогнете!

• 4 седмици по-късно...

Здравейте! Купих си рутер модел:TL-WR740N доставчика ми го настрой на компютара и на лаптопа. Но аз сега искам да си го настроя да хваща и на телефона. Влизам в адреса:192.168.1.1 в  двете полета пиша admin но показва че данните са грешни неиска да влезне в админ панела.Натиснах копчето reset да си върна старите настройки и име но пак неиска?Казах на доставчика каза ,че не сменял нищо ?

• 1 месец по-късно...

Привет, ще ви помоля за малко помощ информация че модерните технологии са ми малко :D

Ще си взимам лаптоп, и искам да ползвам само wi-fi  или иначе казано да не плащам за нет :)  Разбирам само че има определени места на които се хваща такъв нет, и тук исках да попитам каква техника е нужна за да се приема такъв сигнал? И евентуално тъй като целя лятото да го използвам извън града (на село), има ли някаква техника така че да хвана сигнал от там? И изобщо как да разбера дали ще хваща сигнал от мястото на което ще бъда че да знам дали изобщо да взимам лаптоп. Виждам че има и някакви модели на wi-fi от какво значение са те?

Не съм на ти, така че моля не се смейте  :)  ами помогнете ако можете.

Редактирано от nikodine (преглед на промените)

Повечето(да не кажа всички) нови лаптопи имат вграден wi-fi модул. Така, че откъм техника си осигурен, но все пак зависи какъв модел лаптоп ще вземаш. Трябва на самото място(на село) да провериш дали има wi-fi сигнал. Ако има някое заведение. или друго обществено място, може да има такъв сигнал. Трябва да се провери на място.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.