Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Wi-Fi - проблеми и дискусиия

Ползвате ли Wi-Fi? 1075 гласували потребители

1. 1. Ползвате ли Wi-Fi?

• Да,често
      74%
      791
    • Да,рядко
      11%
      127
    • Не ползвам
      9%
      105
    • Какво е Wi-Fi?
      3%
      38

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Повечето(да не кажа всички) нови лаптопи имат вграден wi-fi модул. Така, че откъм техника си осигурен, но все пак зависи какъв модел лаптоп ще вземаш. Трябва на самото място(на село) да провериш дали има wi-fi сигнал. Ако има някое заведение. или друго обществено място, може да има такъв сигнал. Трябва да се провери на място.

Благодаря за бързия отговор. Видях в интернет че има някакви антени ( адаптори) за прихващане на такъв сигнал от разстояние. Както в случая моето село е на 2км. до регионален град (т.е. е близко) възможно ли е с такава техника да се прихване сигнал ако да речем че в самото село няма сигнал? И говорим да е легално нали, защото попаднах на мнения че е било в разрез с някакъв закон, или това е за съвсем друго нещо?

• Отговори 682
  • Прегледи 194,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

И от пет километра да хваща антената, като няма източник на силен сигнал от където да се хване ... няма файда от нея.Така че всичко зависи от самото място.

Редактирано от krali (преглед на промените)

И от пет километра да хваща антената, като няма източник на силен сигнал от където да се хване ... няма файда от нея.Така че всичко зависи от самото място.

Ок благодаря :) ще взема машинката тъй или иначе работа ще ми върши пък да се надяваме да хване нещо. Мисля има едно кафе там така че може и да има нещо като нет :D

Поздрави!

Ок благодаря :) ще взема машинката тъй или иначе работа ще ми върши пък да се надяваме да хване нещо. Мисля има едно кафе там така че може и да има нещо като нет :D Поздрави!

Успех в начинанието.

Ок благодаря... ще взема машинката тъй или иначе работа ще ми върши пък да се надяваме да хване нещо. Мисля има едно кафе там така че може и да има нещо като нет Поздрави!

Ако видя, че някой ми се е прикачил към рутера на кафенето и го ползва да тегли торенти, заемайки връзката - знаеш ли колко бързо ще го резна?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ако видя, че някой ми се е прикачил към рутера на кафенето и го ползва да тегли торенти, заемайки връзката - знаеш ли колко бързо ще го резна?

Не плаши така момичето де.Тя ще го ползва само за Skype, Facebook и браузване.

Не плаши така момичето де.Тя ще го ползва само за Skype, Facebook и браузване.

Сори ама не съм момиче :D :D :D  а и ми трябва за работа, тъй като бачкам от вкъщи и исках за лятото хем да отмарям по двора, така и за бачкане ;)

Аз затова питах по- горе дали е законно, ама никой не ми каза....  да не стане белята и БОБ да цъфне на вратата :D

Ей ся открих един сайт с имената на населени места където има безплатен сигнал на wi- fi така че май няма да се наложи да тараша от чуждото :D

Ето това е сайта, може на някой да е полезен: http://wifi.radosi.com/index.php?a=15&b=38&cmd=site_locatios&lang=%3Cspan%20class=hilite%3Ebg%3C/span%3E

Благодаря отново на всички включили се :)

Поздрави!

Аз затова питах по- горе дали е законно, ама никой не ми каза....  да не стане белята и БОБ да цъфне на вратата :D

Щом мрежата няма парола, значи няма нищо незаконно със свързването към нея, поне така е за България.

Редактирано от krali (преглед на промените)

Щом мрежата няма парола, значи няма нищо незаконно със свързването към нея, поне така е за България.

Ясно, това ми трябвше! :)

Благодаря!

...а и ми трябва за работа, тъй като бачкам от вкъщи и исках за лятото хем да отмарям по двора, така и за бачкане

Значи като е за работа, ще си прекараш интернет и ще си плащаш съответната такса. Ако се надяваш, че чуждият интернет ще е стабилен - много бъркаш. Зависи ти работата твърде много от много на брой променливи, които не са под твой контрол. Ами ако този остреща реши да те отреже, да сложи парола, да изключи точката за достъп или да не си плати интернета - какво правим?

Пич, хич не се вързвай на троленето на симтеч :) Взимай лаптопа и си сърфирай спокойно, другото са приказки от 1001 нощ....

Не е ли по удобно да си заплатите нета , казвате че работите даже със него - ако вашия труд ви се заплати както вие плащате за нет :( То по тая логика за какво да плащат другите , аз плащам и във града и на село - въпреки че на село го ползвам събота и неделя , дори когато бях на близу - то рядко го имаше :)

Сега на село си държа мрежата отключена , но май е крайно време да я спра и без това не обичам безжична а във града съм включил един рутер който не използвам за такива готованци и съм написал СВОБОДНА :D обаче във рутера не влиза кабела от ланката Публикувано изображениетака де - за без пари - толкова :D

Пич, хич не се вързвай на троленето на симтеч :) Взимай лаптопа и си сърфирай спокойно, другото са приказки от 1001 нощ....

Не е тролене, не знаеш от другата страна как са и как ще стоят нещата. Може да възникнат препятствия, като преместване на обекти, може рутерът да бъде спрян временно, връзката към интернет да прекъсне или да бъде спряна поради неплащане на абоната от другата страна. Всеки средно грамотен потребител пък би усетил значителен спад в скоростта на връзката и би проверил в менюто на рутера раздел DHCP клиенти - какво има прикачено към него. Отделно връзката може да бъде заключена. За временно - драста-праста става, но ако ще се ползва връзката действително за сериозна работа - то не покрива критериите за надеждност никак.

Ще си взимам лаптоп, и искам да ползвам само wi-fi  или иначе казано да не плащам за нет :) 

Та човека питаше за това, всичко друго са свободни съчинения. Нито иска да разбива мрежи, нито нещо незаконно. krali е отговорил и точка по въпроса, няма нужда да се обърква повече питащия.

Та човека питаше за това, всичко друго са свободни съчинения. Нито иска да разбива мрежи, нито нещо незаконно. krali е отговорил и точка по въпроса, няма нужда да се обърква повече питащия.

Никой не заблуждава, а се конкретизира. Да, връзка с допълнително устройство на дълги разстояния може и да е възможна, но зависи от устройството от другата страна, като освен това никак не може да се нарече сигурна и стабилна - не се знае този, на когото е рутерът какво може да реши да направи. То мрежата нека да си е отворена, това не пречи да има проблеми с връзката. А с картата на лаптопа връзка на разстояние по-голямо от 100-150м да не се чака. Картите са относително маломощни.

симтеч,  научи се четеш. Ще повторя-има въпрос има и отговор. Ако ти харесва да четеш дългите си и безсмислени монолози, това е друг въпрос ;)

Чудя се,как мислите,че ще хванете интернет на село!То от къде ще дойде този сигнал?Всъщност,ако на 100 метра,от мястото на лаптопа,няма отключена мрежа,няма да има никакъв шанс за свързване.

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

Чудя се,как мислите,че ще хванете интернет на село!То от къде ще дойде този сигнал?Всъщност,ако на 100 метра,от мястото на лаптопа,няма отключена мрежа,няма да има никакъв шанс за свързване.

Аз в момента съм в едно село, просто работата ми го налага. Много хора имат интернет, даже и аз :) Има и безплатен интернет, от читалището, от заведения, от училището.....Аз моя също съм го пуснал свободно и в момента даже има закачен за мен.

Аз в момента съм в едно село, просто работата ми го налага. Много хора имат интернет, даже и аз :) Има и безплатен интернет, от читалището, от заведения, от училището.....Аз моя също съм го пуснал свободно и в момента даже има закачен за мен.

Много хора имат интернет, а колко биха оставили мрежата отворена? Читалището имало безжичен интернет, заведения имате много в селото? Е, в повечето села нещата не стоят по точно този начин. А аз лично едва ли бих оставил отворена мрежа, защото повечето хора започват да злоупотребяват и да теглят торенти, заемайки целият капацитет на връзката и понеже една мрежа без криптиране е несигурна за преминаващата през нея информация, например пароли и потребителски имена и друга чувствителна информация.

Ти верно не четеш...Какво общо има това с въпроса на питащия? Казах ти симтеч, приказки от 1001 нощ никой не е искал.

ПП Извинявам се за всички офтопици, а на питащия ще кажа, че не прави нищо незаконно и да не слуша празнопръстопишещите форумни тролове.

Лека вечер :)

Ти верно не четеш...Какво общо има това с въпроса на питащия? Казах ти симтеч, приказки от 1001 нощ никой не е искал. ПП Извинявам се за всички офтопици, а на питащия ще кажа, че не прави нищо незаконно и да не слуша празнопръстопишещите форумни тролове. Лека вечер

Чета теб. И твоето обяснение за селото в което си бил също толкова има общо с темата, колкото моят последен отговор. Виж, предните си бяха на място и конкретизираха подробностите около използването на свободен интернет от някъде, още повече при по-голяма дистанция. Много променливи има и много неща, които този който се е закачил не може да промени, а собственикът на рутера/точката за достъп може. Това, както и други неща беше много важно да се спомене, още повече че е несериозно да се ползва за работа подобен интернет. Не е незаконно да се закачиш към свободна точка за достъп, ако действително е била свободна, обаче едва ли е и много стабилно. Не е тук мястото да се правиш на дървен философ. Отговори дадох няколко по аспекти на темата конкретно.

Добър ден,

някой би ли помогнал с настройките за Wi-Fi. С телефона си не мога да открия моя интернет ("не е в обхват"), пробвах да изключва кабела и да се свържа от моя компютър - не го намирам. Някакви настройки?! /Ако може стъпка по стъпка./

Благодаря. :) 

Добър ден,

някой би ли помогнал с настройките за Wi-Fi. С телефона си не мога да открия моя интернет ("не е в обхват"), пробвах да изключва кабела и да се свържа от моя компютър - не го намирам. Някакви настройки?! /Ако може стъпка по стъпка./

Благодаря. :)

Интернета на компютъра е с кабел се разбра,но имаш ли рутер,че да търсиш в мрежата твоя интернет? :question:

• 2 седмици по-късно...

Здравейте отново,

След като пристигна лаптопа имам малко проблем в момента със свързването към wi-fi мрежите, ако някой може да помогне...

Та, открива 5-6 мрежи от които само една май се оказва че е без парола, но проблема е че като натисна да се свърже автоматично и ми изписва че един вид не може да се свърже... къде ще да е проблема? По принцип на тези с паролите веднага ми се показва поле където да напиша парола, но на тази тръгва да се свърже и не успява.... кажете младежи, как да го свържа? :D

Здравейте отново,

След като пристигна лаптопа имам малко проблем в момента със свързването към wi-fi мрежите, ако някой може да помогне...

Та, открива 5-6 мрежи от които само една май се оказва че е без парола, но проблема е че като натисна да се свърже автоматично и ми изписва че един вид не може да се свърже... къде ще да е проблема? По принцип на тези с паролите веднага ми се показва поле където да напиша парола, но на тази тръгва да се свърже и не успява.... кажете младежи, как да го свържа? :D

Като си платите за достъп до интернет. Макар че е без парола мрежата може да има други ограничения

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.