Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Wi-Fi - проблеми и дискусиия

Ползвате ли Wi-Fi? 1075 гласували потребители

1. 1. Ползвате ли Wi-Fi?

• Да,често
      74%
      791
    • Да,рядко
      11%
      127
    • Не ползвам
      9%
      105
    • Какво е Wi-Fi?
      3%
      38

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Здравейте,искам да попитам може ли да сложа на моя модем парола,защото знам ли дали саседа не го позлзва на аванта.Тъ ако някой може да даде съвет или да каже направо как се прави ще съм му благодарен.Мерси предварително! :lick lips::ph34r:

• Отговори 682
  • Прегледи 195,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Сега ако кажеш и какъв ти е модема. Защото на твоя въпрос в момента може да се отговори само с "Да може".

Модема съм го взел преди около 2 год от бтк и е един син,пише ZTE някфи китайски символи и от долу пише ZXDSL531B.Мерси предварително. :lol6:

Здавейте, Търся компететно решение на следния проблем,набързо да ви запозная с обстановката; Апартамент намиращ се в близост до 3 хотела с отключени wifi,3 интернет кафета с отключени wifi и поне още 20 wifi които са заключени.Сигнала на всички е средна мощност около 40% когато се сканира от терасата,но като се пеместим вътре в апартамента сигнала е много непостоянен и прекъсва. Идеята ми е следната;искам да се вържем за горепосечените wifi-та и да се усили сигнала така че да покрие целия апатамент (основно се ползват лаптопи и връзката трябва де е през wifi.апартамента е 120кв).Ако е възможно устройсвото от което се нуждая да може да обедини част от различните wifi канали в 1 канал с цел по як нет,желателно е устройството да подържа wifi мрежата без да се нуждае от постоянно вързан за него комютър. Давайте компететно мнение как да постъпя,бюджета ми е ограничен до 100лв. Благодаря предварително :rolleyes:

Здавейте,

Търся компететно решение на следния проблем,набързо да ви запозная с обстановката;

Апартамент намиращ се в близост до 3 хотела с отключени wifi,3 интернет кафета с отключени wifi и поне още 20 wifi които са заключени.Сигнала на всички е средна мощност около 40% когато се сканира от терасата,но като се пеместим вътре в апартамента сигнала е много непостоянен и прекъсва.

Идеята ми е следната;искам да се вържем за горепосечените wifi-та и да се усили сигнала така че да покрие целия апатамент (основно се ползват лаптопи и връзката трябва де е през wifi.апартамента е 120кв).Ако е възможно устройсвото от което се нуждая да може да обедини част от различните wifi канали в 1 канал с цел по як нет,желателно е устройството да подържа wifi мрежата без да се нуждае от постоянно вързан за него комютър.

Давайте компететно мнение как да постъпя,бюджета ми е ограничен до 100лв.

Благодаря предварително :rolleyes:

Ако си купите маршрутизатор, който може да работи като мост нямате проблем. Но това с обединяването на няколко WiFi го забравете

Ако си купите маршрутизатор, който може да работи като мост нямате проблем. Но това с обединяването на няколко WiFi го забравете

То ще се копува каквото трябва,но дайте идея какъв да е този маршрутизатор че да може читаво да си изпълнява функциите и да поктие с добър обхват жилището.

В момента разгледам това;

http://www.tp-link.com/products/productDetails.asp?pmodel=TL-WR740N

Ако някой има по-добро решение да го споделимоля !

То ще се копува каквото трябва,но дайте идея какъв да е този маршрутизатор че да може читаво да си изпълнява функциите и да поктие с добър обхват жилището.

В момента разгледам това;

http://www.tp-link.c...model=TL-WR740N

Ако някой има по-добро решение да го споделимоля !

Мисля да, Enable WDS

• 1 месец по-късно...

сложих си руте казвасе Tenda преди ми беше ip-to реално а ся си сложих руте нее реален преди бес рутер бях с кабе;

• 1 месец по-късно...

Здравейте, може ли някой да ми помогне?! На предната страница съм си написал проблема, но явно никой не иска да ми помогне.Питаха ме само за модела и до там.. мерси предварително и да са надяваме, че някой ще се отзове :yanim:

• 2 седмици по-късно...

Моля да ме извините за вероятно тъпия въпрос, но все пак ще го задам. Дъщеря ми е в чужбина. Има лаптоп. В къщата, където живее има рутер. Трябва ли и в нейния компютър да се въвежда парола, за да може да влиза в интернет? Или трябва да има само зареден драйвер за безжичния интернет? Лаптопа и има Wi-Fi. Ще бъда благодарен на един кратък и смислен отговор.

Моля да ме извините за вероятно тъпия въпрос, но все пак ще го задам. Дъщеря ми е в чужбина. Има лаптоп. В къщата, където живее има рутер. Трябва ли и в нейния компютър да се въвежда парола, за да може да влиза в интернет? Или трябва да има само зареден драйвер за безжичния интернет? Лаптопа и има Wi-Fi.

Ще бъда благодарен на един кратък и смислен отговор.

Зависи, ако безжичната мрежа използва криптиране трябва да се въвежда парола.

Освен това има много детайли, като например безжичната мрежа на лаптопа трябва да е включена (обикновено има копче за целта), трябва да са инсталирани драйвери, за някои ОС и пачове за конкретни видове криптирания

Зависи, ако безжичната мрежа използва криптиране трябва да се въвежда парола.

Освен това има много детайли, като например безжичната мрежа на лаптопа трябва да е включена (обикновено има копче за целта), трябва да са инсталирани драйвери, за някои ОС и пачове за конкретни видове криптирания

Благодаря за отговора. Вероятно е с криптиране. Иначе при изпълнени други условия би трябвало да има нет. Става дума за семейство в Лондон, при което дъщеря ми работи. Благодаря още веднъж.

Благодаря за отговора. Вероятно е с криптиране. Иначе при изпълнени други условия би трябвало да има нет. Става дума за семейство в Лондон, при което дъщеря ми работи. Благодаря още веднъж.

Да, при изпълнени всички условия. Поне трябва да се вижда мрежата (освен ако не е скрито ID-то, но това е малко верочтно за домашна мрежа)

Да, при изпълнени всички условия. Поне трябва да се вижда мрежата (освен ако не е скрито ID-то, но това е малко верочтно за домашна мрежа)

[/quo

Благодаря още веднъж за бързия отговор. Така предполагахме и ние, защото вижда мрежата и толкова. Ще му търсим цаката. Желая ви здраве и късмет!

Имам едно питане- Ползвам/ със тяхно съгласие/ WEFI от съседите сигнала е над 40% но има някакъв проблем при зареждането на страниците в браузара.Имам скайп , радио работят а нямам нет за сърфиране. Моля за съвет

Редактирано от zulu66 (преглед на промените)

Имам едно питане- Ползвам/ със тяхно съгласие/ WEFI от съседите сигнала е над 40% но има някакъв проблем при зареждането на страниците в браузара.Имам скайп , радио работят а нямам нет за сърфиране. Моля за съвет

То по скоро е от интернета, а не от рутера явно е имало някакъв проблем.Зависи и колко компа са се вързали в мрежата де, въпреки,че и ние в нас сме с рутер и 3 компа вързваме тегля без проблеми и сърфам съшо така :)

Много забива нета . Когато влизам едновременно през лаптопа и компютъра, супер забива...

Искам да има стабилен нет, главно на компа, това се неговите данни :

Pinging data.bg [195.149.248.130] with 32 bytes of data:

Reply from 195.149.248.130: bytes=32 time=12ms TTL=57

Reply from 195.149.248.130: bytes=32 time=13ms TTL=57

Reply from 195.149.248.130: bytes=32 time=13ms TTL=57

Reply from 195.149.248.130: bytes=32 time=12ms TTL=57

Ping statistics for 195.149.248.130:

Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),

Approximate round trip times in milli-seconds:

Minimum = 12ms, Maximum = 13ms, Average = 12ms

Редактирано от samon (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Моля най-накрая някой да помогне за трети път пиша и никой не иска да ми помогне. Проблемът ми е следният имам модем един син от бтк преди 2,3 години съм го купувал на предната страница съм написал какъв му е модела. Искам да му сложа парола, но не знам как, защото тъпия ми съсед редовно си ползва моя нет. Затова моля ви накрая някой да ми отговори. Ако не знаете как става поне ми кажете да не се ядосвам излишно. Мерси предварително...

Редактирано от z0x``` (преглед на промените)

Моля най-накрая някой да помогне за трети път пиша и никой не иска да ми помогне. Проблемът ми е следният имам модем един син от бтк преди 2,3 години съм го купувал на предната страница съм написал какъв му е модела. Искам да му сложа парола, но не знам как, защото тъпия ми съсед редовно си ползва моя нет. Затова моля ви накрая някой да ми отговори. Ако не знаете как става поне ми кажете да не се ядосвам излишно. Мерси предварително...

На сайта на БТК има линк тъм сайта, което служи за конфигуриране на модема

• 1 месец по-късно...

някой да ползва на globul usb модема http://globul.bg/bg/promotion.html?id=2722

възможно ли да се краде нет от него, в случая от мен? По-принцип като се вкара в usb иска парола, но след това не знам дали някой съсед може да краде от мен

някой да ползва на globul usb модема http://globul.bg/bg/...on.html?id=2722

възможно ли да се краде нет от него, в случая от мен? По-принцип като се вкара в usb иска парола, но след това не знам дали някой съсед може да краде от мен

Не, това свързва директно компютъра с безжичната мрежа (GSM)

Aми и аз така си мисля, но защо ми дава несигурна връзка като я видя с wireless network meter

Aми и аз така си мисля, но защо ми дава несигурна връзка като я видя с wireless network meter

значи мобилното покритие не е добро, преместете се, ако можете намерете си място с пряка видимост към антена на оператора
  • 4 седмици по-късно...

Здравйте! имам следния въпрос:

когато съм навън откривам доста мрежи, незащитени(тези с оранжевата удивителна на картинката), някои с много силен сигнал други с по 1-2 чертички. от 4-5 такива мрежи обаче мога да се вържа едва към 1 най-много 2. защо става така?

с win7 съм, wireless картата ми е Atheros AR9285 (въпреки, че отдолу има лепенка (AR5B95)

Публикувано изображение

Редактирано от submit (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Здравейте , имам един въпрос . Имам USB адаптер Tp-link TL-wn821n Имам следният проблем : след като се свържа към дадена безжична мрежа започвам да тегля торент или каквото и да е било и автоматично ме дисконектва и след това не мога да се свържа към мрежата отново . Нужно е да прехвърля адаптера в друг порт и тогава става , обаче се получава същият проблем . Ако имате идея от какво може да е това моля споделете . Благодаря предварително . :huh:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.