Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Wi-Fi - проблеми и дискусиия

Ползвате ли Wi-Fi? 1075 гласували потребители

1. 1. Ползвате ли Wi-Fi?

• Да,често
      74%
      791
    • Да,рядко
      11%
      127
    • Не ползвам
      9%
      105
    • Какво е Wi-Fi?
      3%
      38

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Хващам две мрежи, една на БТК, другата е на някой съсед. И двете са с 2 чертички, с нета няма проблем, страниците се отварят сравнително бързо, за безплатен нет не мога да се оплача, но проблемът е, че преди дни теглих с около 400 кб. Днес обаче на utorrent ми дава access is denied. Има ли начин да се оправи?

• 3 седмици по-късно...
  • Отговори 682
  • Прегледи 194,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Хващам две мрежи, една на БТК, другата е на някой съсед. И двете са с 2 чертички, с нета няма проблем, страниците се отварят сравнително бързо, за безплатен нет не мога да се оплача, но проблемът е, че преди дни теглих с около 400 кб. Днес обаче на utorrent ми дава access is denied. Има ли начин да се оправи?

Бе много добър съсед имаш, щом ти дават да им ползваш интернета.

Имам един проблем,ако може да помогнете.Та значи от половин месец съм на виваком интернет + телефон.И имахме познат от виваком,който дойде да ни инсталира модема,но не е сложил парола.И реших аз да си сложа но като вляза в my.contact.bg пиша име и парола и пише "Грешка: Невалидни потребителско име и парола. Моля използвайте избраните от Вас нови." Аз нищо не съм сменял,но не ми се разправя с бтк,в смисъл че не се знае дали ще ми помогнат.Та влязох си в рутера и се опитах от там да си сложа парола,но като дам save settings интернета се рестартира , дава ми да тегля от тук http://192.168.1.1/cgi-bin/wireless_mSSID_wpa.exe и като дам изтегли пише ,че връзката е била затворена или машината се е рестартирала..И как да си сложа в крайна сметка парола..? Че е много досадно някой съсед да ми се качва и да ми сваля скоростта..Мерси предварително Ето и снимка за по ясна представа post-189540-1271355393,1_thumb.jpg

• 3 седмици по-късно...

Здравейте. Имам следния проблем:Закупих си рутер Linksys wrt-54 gl . Смених му софтуера с dd-wrt.v24_mini_generic и dd-wrt.v24_std_generic от 23.04.10г. Настроен е да работи като wireles bridge за да хващам сигнал от бензиностанция която е на 100м от мен. При прихващане на сигнала показва че съм свързан,задава ми IP, но няма трафик. Какво трябва да направя още за да тръгне трансфера Около мен има още свободни мрежи но резултата е същия Настройките на рутера са да задава автоматични DNC и IP Настройката на Lan картата е да получава автоматични настройки на IP. dnc PC е свързано с кабел към рутера Благодаря предварително.

Редактирано от stef_57 (преглед на промените)

Незнам тука ли е мястото, проблема в рутера ли е, в мене ли е, в интернета ли ми е? така взех си рутер tp-link wireless lite N 150mbit/s първите 2-3дена немах ядове, но след тва стана патаклама. Имам 2 персонални компютъра, а рутера се състои от антена за WLAN-а, така и от 4-портов switch. Връзката към едното ПЦ е скабел, а другото безжичен нет. Таа много лесно се губи, несе намира рутера от другото пц (безжичното) скоростта е бавна-ЗАЩОООООООООООО?????????? П.С. за по кратко- TL-WR741ND

• 3 седмици по-късно...

Колеги имам проблем с безжична мрежа.Значи самата мрежа(ад хок) е така структурирана: Настолния компютър има ЛАН интернет,сложил съм му и УСБ безжична мрежа и играе ролята на сървър като шерва мрежата.Дотук добре.Мрежата е заключена и вс е точно.Но реших да пробвам дали телефона ми ще лови интернет и махнах паролата защото си мислех че тя пречи.Както и да е не стана интернета на телефона и реших да върна всичко по старому.Да ама не.Вмомента имам 1 мрежа която е незаключена,а я няма в списъка с любими мрежи и не мога да я изтрия.Преинсталирах самите драйвери и УСБ адаптера но уви пак нищо.Някой има ли идея какво да направя? Благодаря предварително. ПП: не знам точно как но се оправи от самосебе си.Може би е от преинстала.не знам :)

Редактирано от Michael_forever (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

незнам да ли тук е мястото....ИМАМ НУЖДА ОТ ПОМОЩ....наскоро си пуснах безжи4ен интернет и имам подозрения 4е някои ве4е се е варзал за мен ...как мога да разбера ....рутера ми е с парола и вклю4ени настроики да претарсва по Мак адес ...но вапреки вси4ко някои се варзва....как да разбера или как да защитя рутера си

В менюто на самия рутер би трябвало да има опция за показване на активните клиенти - ARP table, Wireless clients, DHCP clients или нещо подобно.

Има една програмка, която показва кой се "вързал" за интернета. Казва се Wireless Watch. Инсталираш или използваш Portable (портативната) версия. Освен теб, ако има някой друг, който ползва интернета без твое знание ще ти покаже. :baby:

Благодаря за информацията....днес разбрах 4е компа които се вразва кам мен има моито ИП , ...в такав слу4аи как мога да го видя

Благодаря за информацията....днес разбрах 4е компа които се вразва кам мен има моито ИП , ...в такав слу4аи как мога да го видя

Най-вероятно си видял твоето IP(т.е. твоят компютър) ;) , а не друг който ползва нет-а без пари.

Ако е само едно IP (и ползваш интернета от 1 PC), значи няма никой включен. Ако са повече (и IP e различно) значи се е вързал друг.

Може да пускаш програмата по-няколко пъти на ден за да разбереш дали наистина някой ползва от твоя интернет.

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

Пограмката ваобще не трагна а самненията 4е са ми копирали ИП идват от тва 4е вразката ми много падна по4ти немога да тегля и когато изклу4их днес рутера от коп4ето ми излезе саоб6тение на компа 4е и друг екип е със съштото ИП

В менюто на самия рутер би трябвало да има опция за показване на активните клиенти - ARP table, Wireless clients, DHCP clients или нещо подобно.

да така е в менуто на рутера виждам само моя комп.....затова имам подозрения 4е са ми копирли ИП/то.....за6тото когато рутера е спрян ком6ията не е в скаипа .....икогато рутера е пуснат тои е в скаипа.....и аз немога да го видя....в листата на рутера

Ти как разбираш, че комшията ти не е в скайпа, когато е изключен рутера? Това предполага и ти да не си в Скайп-а. А иначе в кое меню на рутера виждаш само твоя комп?

• 2 седмици по-късно...

Здравиейте. Имам wifi устроиство, което е нагласено към домашния компюттър и лаптоп, който "краде"от домашния компютър, но обхвата му е слад, и ако се преместя в друга стая се губи понякога. Въпроса ми е дали има друг начин за свързване между wifi-то и лаптоп-а освен чрез "краденето". Извинявам се, ако въпроса ми е тъп.

Здравейте, Имам нужда от вашата помощ. Имам в къщи един стар лаптоп Fujitsu-Siemens Amilo Li 1718. Той е толкова стар, че копчето му за включване на Wireless не работи. Има ли друг начин за активиране? Благодаря предварително.

Здравейте,

Имам нужда от вашата помощ. Имам в къщи един стар лаптоп Fujitsu-Siemens Amilo Li 1718. Той е толкова стар, че копчето му за включване на Wireless не работи. Има ли друг начин за активиране?

Благодаря предварително.

Освен да го отвориш и да го дадеш накъсо и повече да не го пипаш

Изключително си оригинален. Само не разбрах къде да се смея.... Разбрах, че има програми с които може да се включва и затова реших да питам....

Изключително си оригинален. Само не разбрах къде да се смея....

Разбрах, че има програми с които може да се включва и затова реших да питам....

Аз съм абсолютно сериозен. Външния бутон е механичен и ако с него се изключи радиото, ако щеш и сто програми си намери.....

Изключително си оригинален. Само не разбрах къде да се смея....

Разбрах, че има програми с които може да се включва и затова реших да питам....

Не се прави на остроумен а като питаш слушай какво ти говорят. А като не искаш ето инсталирай и ползвай това: http://www.wefi.com/

Но бутона за включване на картата отново трябва да е включен.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Аз съм си остроумен, а това, че си модеатор не те прави такъв. Толкова ли е трудно нормално да отговориш, без да се правиш на такъв какъвто не си. И между другото, докато се гъбаркаме, аз си намерих решение. Отворковци. П.С. и виж само аз какво питам и ти какъв линк ми даваш....смешник....

Редактирано от nitrol (преглед на промените)

Аз съм си остроумен, а това, че си модеатор не те прави такъв.

Толкова ли е трудно нормално да отговориш, без да се правиш на такъв какъвто не си.

И между другото, докато се гъбаркаме, аз си намерих решение.

Отворковци.

П.С. и виж само аз какво питам и ти какъв линк ми даваш....смешник....

Смешникът в случая си ти, щото не знаеш, че няма как да ти се включи картата без да включиш бутончето. И ако малко разбираше от техника, сам би се оправил. Докато линка който съм ти дал, не си си и представял , колко може да ти е в помощ! Чети моето момче, а не се пъчи!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Ползвам го. 24/7 365 дни в годината

И аз ползвам нон стоп WiFi. Само дето имам навика да забравям да си пускам уиндоуската стена, когато се включва в мрежата някой друг :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.