Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Wi-Fi - проблеми и дискусиия

Ползвате ли Wi-Fi? 1075 гласували потребители

1. 1. Ползвате ли Wi-Fi?

• Да,често
      74%
      791
    • Да,рядко
      11%
      127
    • Не ползвам
      9%
      105
    • Какво е Wi-Fi?
      3%
      38

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

ще ми помогнете ли Публикувано изображение

Сложи статичен адрес или увеличи периода на заемане на адрес на DHCP
  • Отговори 682
  • Прегледи 194,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте!!Имам следния проблем.На работата имаме WI-FI модем на БТК на бизнес абонамент.Искам да свържа с него Tochiba Satelite L300.Конектва се с модема излиза скороста на връзката но не ще и не ще да му даде АйПи адрес.Направил съм лаптопа да си получава IP автоматично.Бъркам ли някъде или трябва ръчно да се въведът някакви настройки :wors:

Защитил ли си мрежата с парола?

Защитил ли си мрежата с парола?

Не съм я правил аз мрежата и не знам дали е защитена с парола.Ако е така не трябва ли да иска парола а не да ми изписва че трябва да се свържа с доставчика си :)

wpa - sp2, wpa2 иска sp3... може това да е причината... тоест виждал съм на мрежи криптирани с wpa2 - направо отказва да се конектне и не пита за парола ако компа е с sp2 и се ползва wireless zero configuration

Редактирано от the professor (преглед на промените)

ММ да това ми беше идеята, че ако има парола, първо да се махне и да се види тогава как ще е !

wpa - sp2, wpa2 иска sp3... може това да е причината... тоест виждал съм на мрежи криптирани с wpa2 - направо отказва да се конектне и не пита за парола ако компа е с sp2 и се ползва wireless zero configuration

Хм, не знам, вероятно важи само за "wireless zero configuration", защото на машината, от която пиша съм свързан чрез wpa2 а съм с SP2

Нямат толкова мозък.Наистина това може да е идеята на криптирането ама не че с някаква програма не мога да взема паролата просто мисля че такава няма :clap:

• 2 седмици по-късно...

Здрарвейте,

Имам проблем със свързването в Wi-Fi мрежата през Opera Internet Explorer.

Когато направя връзката през Windows-кия експлорър, след това няма проблем да си ползвам Opera-та.

Когато обаче се опитам да въведа потербителското име и паролата за Wi-Fi-то през Opera се появява следното съобщение:

"Грешка!

Страница в Интернет дава заявка за данни от вашата частна вътрешна мрежа. Автоматичният достъп е блокиран по съображения за сигурност.

Към момента адресът (УРЛ) http://172.16.26.1:3990/logon?username=nas...6eac9e30b0030f1 не е достъпен. Проверете дали е изписан правилно и тогава се опитайте да го заредите отново.

Активна ли е връзката към Интернет?

Работят ли и други приложения, които я ползват?"

• 4 седмици по-късно...

Здравейте, Публикувано изображение

Имам проблемче :speak: което ме тормози и ще Ви бъда благодарен ако може да се направи нещо по въпроса.Имам РС който основно се използва за видеонаблюдение /служебно :hush: /и съм му качил Wireless lan usb adapter От време на време има загуба на наблюдението или на нета ?Като изключа едното другото работи без проблем ! Някакви идей ,Благодаря :wors::yanim:

Купих си лаптоп и разбрах, че в моята стая хващам Wi-Fi-то на комшията.Ползвам го с негово съгласие, така че той не ми прави проблеми.В началото нямаше проблем, но по-късно след като си включа лаптопа кънектвам се и след 5 мин някъде спира да зарежда страниците и скайп загубва връзка.Пише, че има получени и изпратени.Опитах от контрол панел, но няма въведени IP адреси.Проблемът не е само с тази мрежа, а с всичките, към които се вържа.

Моля, помогнете Публикувано изображение

Добар ден колеги имам следния проблем.Купих рутер Linksys wrt54gl и имам следния проблем от време на време прекъсва.Прeкъсването се изразява с това, че както си има интернет и следващият момент или ми излиза, че е ограничен или е дисканект. За да се оправи трябва да го канеквам всеки път отново. Дисканекването се получава всеки път различно. Понякога след 5мин работа друг път след 30мин различно.Моля кажете как да го оправя. И дали ще стане с ъпдейт и как се прави?

Добар ден колеги имам следния проблем.Купих рутер Linksys wrt54gl и имам следния проблем от време на време прекъсва.Прeкъсването се изразява с това, че както си има интернет и следващият момент или ми излиза, че е ограничен или е дисканект. За да се оправи трябва да го канеквам всеки път отново. Дисканекването се получава всеки път различно. Понякога след 5мин работа друг път след 30мин различно.Моля кажете как да го оправя. И дали ще стане с ъпдейт и как се прави?

Аз лично съм с WAG54GS и в началото ми даваше нещо такова, но в настройките на рутера му дадох на PPoE Settings => Keep Alive: Redial period и аз лично съм го сложил на 60 секунди. Но ако ти се таксува на време интернета, това не е добра опция (аз лично съм на БТК)
  • 3 седмици по-късно...

Хора помагайте! Имам безжичен рутер D-Link Di-524 и лаптоп HP 6730s с wireless карта Intel WiFi 5100 AGN . Та ето къде е проблема. Лаптопа е закупен с Windows Vista и под виста WiFi вързката е перфектна. Даже съм пробвал връзката през една стена работи без никакви забележки. Дотук добре, но Виста не ми трябва и сложих XP pro SP2. Но под Windows XP WiFi връзката е твърде бавна. Българските страници ги отваря за сравнително добро време, но чуждите вече граничи с невъзможното. Рутера е на 2-3 метра от лаптопа. Реших да сложа пак Виста за да видя дали не съм прецакал нещо, но след като сложих виста, връзката беще просто перфектна. Тогава наново сложих пак XP, но вече и бг сайтовете едвам ги отваряше. А между другото интернет връзката с кабел под XP и под Виста е идеална. Много съм объркан. От една страна неможе да е рутера, от друга страна неможе да е WiFi картата на лаптопа.

А драйвери за Wi Fi под XP слагаш ли?

Та купих си Asus WLAN 167-G ,който върви и със софтуер.Инсталирах софтуера,направих AP(Access Point).PSP-то ми открива мрежата и като се свърже и след време изписва,че времето за получаване на IP е изтекло.Та какви настройки да сложа на Wi-Fi-то и какви на Плейстейшъна ,за да мога да получа IP на Плейстейшъна и да си имам интернет на него ..

? :)

Редактирано от canizares (преглед на промените)

Естествено. Даже ги тегля от сайта на HP. Картата намира рутерът ми, сигналът е на макс, но едвам отваря страниците.

marto008,аз имах същия рутер и го борих няколко дена,имах същия проблем.Смених рутера с друг по-модерен,защото опитвах всичко,даже тази ето полезна връзка с настройки

http://support.dlink.com/emulators/di524/h_wizard.html

Не бива да конфигурираш през програмите на диска,а направо от един адрес:192.168.0.1

Аз първия път сбърках и пусках програмите от диска на рутера и стана мазало.За всеки случай пробвай да го занесеш в сервиз,и те може би ще флашнат фърмуера.Рутерът не е лош,аз го смених от яд,че никой не ми каза да не инсталирам програми от диска на рутера.

Аз единствено съм инсталирал настройките от диска. Друго не съм правил, но мисля, че е не е от рутера, защото под Виста върви перфектно.

Аз единствено съм инсталирал настройките от диска. Друго не съм правил, но мисля, че е не е от рутера, защото под Виста върви перфектно.

Пробвай да инсталираш последните драйвери за wifi контролера

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.