Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на ново ПС

Featured Replies

Решил съм да си взема нянкаква конфигорация .

От прочетеното тук неми става ясно каква да е тя

:) .А бюжетат ми е 700.800лв без монитор и записвачка

В магазина който работи с JAR ми избраха следните неща

(малко не разбирам за това искам съвет от вас какво да сменя за да се включа в бюджета)

Став авъпрос за

Видео карта GF 8600GT, 512MB Chaintech 8600GT PCI Express TV Out - 194.лв

Дъно Asrock CONROEXFIRE-ESATA, S775, i945P, DDR2, PCI Express, SB7.1, Lan1000, SerialATA Raid, 1394 -139.лв

Кутия ATX 460W, JNC RJA 52, Черно/Сребриста, USB, 120mm fan PS, JAR Computers- 50.лв

Рам 2x1GB DDR-2 800MHZ -71.96

И процесор K8 Athlon64x2 4400+ DUAL CORE Socket AM2, BOX - 154лв

Хадр диск 250, HITACHI, SerialATA2, 7200, 8192k -120 лв.

(Няма да клоквам просто искам да си сменя старата машина )

Благодаря предварително за всички отговори (добри и лоши)

off

мали мали мали

дъно с чипсет на Intel и процесор AMD

бягай по-далеч от тази фирма

MB : Asus M2N, nForce 430, AM2, DDR2, PCIExpress, SB5.1, Lan1000, Serial ATA Raid --121 лв

CPU: K8 Athlon64x2 4000+ DUAL CORE Socket AM2, BOX --111 лв

HDD: Hitachi 320GB 16MB Cache --155 лв

RAM: 2x1GB DDR2 800 SUPER T CL4 -- 96 лв

VGA:GF 8600GT, 512MB Chaintech 8600GT PCI Express TV Out --194.лв

Един 400W Fortron и отделно кутия си избери . Излизат около 800 лв с ДДС . За видео карта по добре си вземи х1950pro , ако я намериш , че вече почнаха да изчезват . Тази 8600 GT е нисък клас DirectX10 видео карта и просто няма смисъл от нея , в този случай бюджета малко ще нарастне в рамките на 40-50 лв максимум

• Автор
off

мали мали мали

дъно с чипсет на Intel и процесор AMD

бягай по-далеч от тази фирма

Грешката е моя грешно дъно съм сложил дефакто е

Asrock ALiveNF5-eSATA2+, AM2, nForce 520, DDR2, PCI Express, SB7.1, Lan1000, SerialATA Raid 139 116.лв

Най голямото ми притеснение е видео картата sad.gif

RADEON X1950Pro AC 256MB PowerColor DDR3, 256bit PCI Express, TV Out -236.49 лв

дали е подобра от 8600 е нали е 512мб а е (DDR 2 или DDR400Mh) Неми се смейте много

Така ако е добре и рама да сменя а пък за дъната АСУС четох само лоши работи

(не че асрока е стока ама... )Като неразбира много човек пита .

Е ако ASUS правят лоши дъна, коя ли фирма ще прави 'убавите... angry.gif ?

• Автор
Е ако ASUS правят лоши дъна, коя ли фирма ще прави 'убавите... angry.gif ?

Не искам да обидя никой просто споделям какво съм прочел .

Старото ми дъно е асус и съм много доволен .

А пък и във фирмата от където взех офертата ми казаха че от 5 дъна асус 3 биле изгорели

И все пак между Asus M2N, nForce 430, AM2, DDR2, PCIExpress, SB5.1, Lan1000, Serial ATA Raid

и Asrock ALiveNF5-eSATA2+, AM2, nForce 520, DDR2, PCI Express, SB7.1, Lan1000, SerialATA Raid

кое е за предпочитане

Asrock ALiveNF5 е твоя избор. Няма какво да се чудиш. Разгледай само спецификациите и ще сам ще се убедиш.

За видеокарта, добре си се ориентирал към RADEON X1950Pro AC 256MB PowerColor DDR3, 256bit PCI Express, TV Out -236.49 лв. По- добра е от 8600ГТ. Само смени и захранването, както те е посъветвал ToYourAss. 400W Fortron и някаква кутия за около 20- 30 лв.

• Автор

Благодаря на всички за съветите ще направя така както ме посъветвахте :clap:

Аз бягам от Asrock дъна , евтини са с много екстри за парите си , излъгах се веднъж да взема такова за сокет 754 и на 4-тия месец изгоря хубаво , че поне ми го смениха с ново . ASUS-ите са си хубави дъна с единствената уговорка че повечето модели доста греят .Вмомента Gigabyte за мен са номер 1 . Колкото до 1950pro взимай я , няма да сажаляваш спрямо 8600 GT e по-добра.

И аз да се изкажа сега... Искам само да кажа, че някаде четох (убийте ме не помня каде) че най-добрата комбинация за атлоните била с дъно MSI... И за предпочитане (поне според мен) да се вземе с АМД чипсет, а не с ЕнФорс... В този ред на мисли Радеон 1950про е по-добър от 8600 ГТ...

Това от мен...

Що съм останал с впечатлението, че Asrock са дъщерна компания на Asus и правят бюджетните дъна. Поправете ме ако греша! В тази връзка, ако Asus-са са лоши то Asrock трябва да са по-зле. Нямам обаче такива наблюдения и за мен 2-те фирми са добри, но най-добрите са според мен си остават

Gigabyte. :speak:

Здравейте на всички и весели празници!Решил съм да сменям старата машина за нова и искам някаква препоръка за конфигурация за около 1400 лв.Сега ползвам компа предимно за сваляне на филми,музика и т.н.,за игрички/основно fps/,а също и качвам доста торенти в един местен тракер!Хайде със здраве и дано бързо отговорите,че почнах да пипам от парите за новия комп-празници какво да се прави! :)

• Автор

untitled1.bmp

Дойде ми накрая новия компютър Обаче кво да видя.

Понеже не разбирам много кажетеми дали са ме прекарали много

и без това мисля да ходя да се караме

http://store.picbg.net/pubpic/00/2E/87d6fc6c25ea002e.bmp

Дай те съвет какво да правя

• Автор

Дъното трябваше да е Asrock А пък тое неизвесно(според евереста)

Видео картатат трябваше да е RADEON X1950Pro AC 256MB PowerColor DDR3, 256bit PCI Express, TV Out

а са ми сложили Ati RV570 На предният пост се виждакаква е точно

Даже и харда са ми объркали вместо 350GB Hitachi

Редактирано от injinera (преглед на промените)

Клок на картата няма-реално на х1950Про честотите й са 580/1400.Реалната честота е 700,а ефективната или иначе казано ддр3 е 1400.Една рам памет на 800 реално работи на 400 и тн тн Пробвай да свалиш по-нова версия на еверест или пробвай с CPU-Z.

• Автор

В тоя ред на мисли тази карта по лоша лие от RADEON X1950Pro AC 256MB PowerColor DDR3, 256bit PCI Express, TV Out

а дъното е Това

untitled.bmp

Инсталирал ли си драйвърите на дънната платка?

Видеокартата ти е х1950PRO, RV570 е кодвото название на графичното ядро

Дискът дори и WD да е, е добро предложение,

до тук не виждам място за притеснение!

ПП... сега виях модела на дънотo... Абе човек от къде поръча тая конфигурация... Тази марка не я бях и чувал, китайско чудо на техниката... не мога да изкажа мнение, но дано да не ти създава проблеми!

Редактирано от pit (преглед на промените)

• Автор

Дасложил съм ги картата е някаква китайска Проблемат е там че си бях поръчл друга конфигорация и се питам дали са ме прецакали като цена и качество

Каква е тази марка на дъното,бре?Е та такова не бях срещал,сега ще взема малко да се разчета за него.... :) Иначе като цяло ти си си в правото да си претендираш за това,че частите ти не съвпадат с поръчаните от теб.Значи и аз съм го правил този нпмер,ама единствено когато няма желаните части,а компютърът е вече поръчан и нямам друг избор,но винаги клиентът е уведомен и има разлика в цената,разбира се.Надявам се да нямаш проблем с конфигурацията си

Редактирано от bobsun0317 (преглед на промените)

Някои можели да ми каже как е това дъно като параметри .

и някаква цена на видео картата ATI Radeon X1950 GT (RV570)512

Я дай няк,ъв друг линк за дъното, че ми стана интересно, а линка ти горе не работи.

Я дай няк,ъв друг линк за дъното, че ми стана интересно, а линка ти горе не работи.

Погледни тук мисля,че е това.Поне така се ориентирах по скрииншота.

btv. като гледам списъка с продукти това явно е новоизгряващ "дънен" магнат biggrin.gif (полувината продукти са new)

Погледни тук мисля,че е това.Поне така се ориентирах по скрииншота.

btv. като гледам списъка с продукти това явно е новоизгряващ "дънен" магнат biggrin.gif (половината продукти са new)

Тя, тая компания е позната, но като производител на видеокарти ! И няма нищо чудно, все повече компании се впускат в производство на неща, които на пръв поглед са далече от това, с което са познати. Например- Mushkin се готви да излезе на пазара на видеокарти. Освен това правят и захранвания. Crucial и GEIL също мислят за видеокарти.

Walton Chaintech пък от производство на видеокарти тръгнаха и на пазара на памети. OCZ Technology пък , освен памети произвежда и охладители, захранвания, флаш памети, дори и мишки за компютри .

Няма лошо.Стига да не пробутват разни боклуци на хората само и само да припечелят някои и друг лев отгоре biggrin.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.