Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Плазмен или LCD телевизор

Featured Replies

какво ще кажете за http://www.jvc.bg/compare.php?ids%5B%5D=LT...B%5D=LT-42P80BU

• Отговори 57
  • Прегледи 36,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Ще ти кажа, че ТВ не се избира от интернет, на външен вид, по някакви описани параметри. Не го ли видиш как предава цифрова телевизия и да сравниш с кабелна (аналогова) все едно купуваш "завързан чувал". Няма как да знаеш. Не си ли поиграеш с настройките, за да усетиш разликата и да разбереш дали ти допада и ще ти върши работа, пак е същото.

Тия телевизори новите повечето са само за гъзарийка и като си викаш приятелите вкъщи да им се хвалиш.

Отиваш, гледаш и преценяваш. Моите очи виждат едно, твоите друго. Всеки си има преценка и аз съм изложил част от моите виждания в горният пост.

ostavime, надявам се усещаш, че звучиш смешно. Човека е проготвил 3-4 хил. лева, а ти му пробутваш модел, който не се произвежда от 2 години. И НИКЪДЕ НЕ СЕ ПРОДАВА.

Как точно pixеl plus увеличава точките като резолюцията на кинескопа е ниска? Модела беше хит и си остава един от най-добрите кинескопи у нас, но вече е далеч в историята.

Ако начина на мислене те успокоява по някакъв начин, добре, но не заблуждавай хората тук. Това че си минал 2-3 пъти по рафтовете в някоя верига и си видял моделите на гадния сигнал там и с отвратителни настройки не значи, че при добър цифров сигнал и правилни настройки няма да скрият всички кинескопи, които в момента са зележали по магазините, произведени незнайно къде.

Air Time. Моделите на JVC са доста добри, но гледай високите им класове. Наскоро тествах моделите, които гледаш и бях изненадан колко подценявана марка е това у нас. Не си спомням точно, но май няма да се вместиш в цената за по-високия клас от двата, но и V80 е много добър.

Здравейте, търсих подробно в темата, но никъде не видях точна съпоставка на LCD и Плазма , освен че може би плазмата харчела повече ток. И понеже само по себе си последното едва ли е най-важното, може ли някой със сериозно технически познания да изброи накратко плюсовете и минусите на двата вида телевизори. Може и някоя добра статия на английски по темата да ми препоръчате. А иначе какво бихте препоръчали на цена м-у 2000 и 3000 лв., около 40 инча , при положение че ще се използва някаква цифрова телевизия и рядко ще се включва към компютър. На какви характеристики бихте ми препоръчали да обърна внимание, защото ми се струва че в нашите условия (а и при този размер) не е най-важното нещо да ли е HD ready или Full HD. Благодаря предварителн на всеки, който би се отзовал на въпросите ми!

@thepope

Много хора правят грешката да почнат избора си между плазма или ЛСД. Моя съвет е да гледаш конкретни модели, независимо от технологията им. В крайна сметка е важно това, което виждаш на екрана да ти харесва на теб и да отговаря на изискванията ти.

Тъй като в магазините е много трудно да направиш реално сравнение между моделите /най-вече заради отвратителния сигнал там/ е хубаво да си вземеш няколко двд диска и да помолиш да ти ги пуснат на моделите, на които си се спрял. Казвам двд защото качеството на цифровата телевизия е най-близко до този формат.

Добре е да си прецизираш повече бюджета защото разликата между 2000 и 3000 е голяма и съответно и разликата между моделите за тези пари.

И изобщо не се притеснявай, качеството на картината при цифрова телевизия си е повече от добре. Просто трябва да намериш модел, който наистина работи добре на такъв сигнал.

Плазма като технология умря. Само лаик може да задава подобен въпрос. LCD e на път да умре. 2004г е патентована технология на сони от сингапурско подразделение. Това е FED. Първоначално ще е скъпо, но ще поевтинее по-рано от очакваното. С думи прости - мрежа от въглеродни нанотръби ще излъчва електрони, което ще възбужда фосфорни точки. Образно казано втори живот на CRT в съчетание с LCD. Eфектът в пъти по-реалистична картина от върхов модел "бравия" на сони и още по-ниска консумация на енергия.

Плазмата има живот до 8 години, грее и отделя шум от охлаждащи вентиалтори. Тя е предназначена за шумни обществени места, да не говорим за размера на пиксела.

Плазма като технология умря. Само лаик може да задава подобен въпрос. LCD e на път да умре. 2004г е патентована технология на сони от сингапурско подразделение. Това е FED. Първоначално ще е скъпо, но ще поевтинее по-рано от очакваното. С думи прости - мрежа от въглеродни нанотръби ще излъчва електрони, което ще възбужда фосфорни точки. Образно казано втори живот на CRT в съчетание с LCD. Eфектът в пъти по-реалистична картина от върхов модел "бравия" на сони и още по-ниска консумация на енергия.

Плазмата има живот до 8 години, грее и отделя шум от охлаждащи вентиалтори. Тя е предназначена за шумни обществени места, да не говорим за размера на пиксела.

От целия пост е вярно само това за FED. Всичко останало са глупости, но ми писна да наливам мозък.

И какво предлагаш ти? Човека иска да похарчи пари днес, а ти го караш да чака технология, която преди да минат 5 години няма да е конкурентна като цена на моделите днес. Може да сеобзаложим ако искаш.

Първо, как си представяш всички производители, включително и този на "великата Бравия", да зарежат технология и производствени мощности за милиарди и да почнат да произвеждат поредната новоизлюпена технология, за която още май няма и показан прототип. Имаш ли спомен предо колко време се говореше как идвала великата технология плазма и как кинескопа вече бил отживелица. После и за ЛСД се говореше така. Минаха доста години. През това време хората "износиха" не един или два кинескопа, че и още се купуват.

Факт е, че идват няколко нови технологии за телевизори, някои вече се появяват "на живо" по изложения, но докато влезнат в продажба, докато изчистят недестатъците й, докато стане достъпна като цена, ще минат поне 5 години. През това време човека ще се е наслаждавал на хубав, голям дисплей, който ще е съобразен със всички съвременни стандарти.

Така че, забележката ти е неуместна в случая.

ПП. Всички нови модели плазми са с пасивно охлаждане с радиатори и БЕЗ вентилатори и са абсолютно безшумни. Разхода им на енергия на практика е почти същия като ЛСД с аналогичен размер /чети по-горните постове/. Размера на пиксела е незабележимо по-голям САМО на 37/42 HD Ready модели, а реално на по-големите или Full HD модели, светещия пиксел е ПО-МАЛЪК от на ЛСД. Ако имаш желания да научиш защо, ще ти обясня.

Всичко останало са глупости, но ми писна да наливам мозък.

Участието във форума е доброволно и безвъзмездно, така че никой никого не принуждава към писане или "наливане на мозък" !

Ако имаш желания да научиш защо, ще ти обясня.

На човек като Profruit едва ли има нещо, което да обясниш ! По - скоро е вероятно обратното !

Някой гледа ревюто на новите лазерни телевизори на изложението в Лас Вегас?

Аз знам, че Ти беше скоро там. Даже и като че ли беше постнал някоя и друга снимчица. А за кинескопа!!!!!! Ами че прав си разбира се. То който не знае, защо трябва да го убеждаваш?

Честита ти новата година!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Митсубиши са показали 50" лазерен телевизор във Вегас, но за съжаление не са обявили дата за пускане в продажба и ориентировъчни цени.

Ето малко снимки:

http://blog.wired.com/gadgets/2008/01/ces-2008-mitsub.html

Ето още нещо интересно:

Редактирано от kennyb (преглед на промените)

Честита и на теб и цялото ти семейство. (ново) :wors:

Бях преди време, но до Лас Вегас не успях да стигна. И на изложения за високи технологии нямах честта да отида. На други бях, но на такива... уви.

Търсих в нета клипчета, но не успех да намеря. Интересното, че анонсираните нови лазерни телевизори следва да са по-евтини от LCD, плазми и т.н.

За това ми беше интересно какво предлагат.

Опс, засякохме се с писането.

Между другото, точно Митсубиши продължават да ме изумяват с качеството на продуктите си. Невероятни са.

Един приятел днес си взе 22" Митсубиши от Про серията за 139 лв. Втора ръка естествено, но с 1 година гаранция. Говоря за 22 инчов монитор, за който ще му бъде закачен външен тунер. За картината и качествата на монитора няма смисъл да говорим. Прекрасен избор. А за цената laugh.gif

Благодаря за линка.

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

Здравейте, търсих подробно в темата, но никъде не видях точна съпоставка на LCD и Плазма , освен че може би плазмата харчела повече ток. И понеже само по себе си последното едва ли е най-важното, може ли някой със сериозно технически познания да изброи накратко плюсовете и минусите на двата вида телевизори. Може и някоя добра статия на английски по темата да ми препоръчате. А иначе какво бихте препоръчали на цена м-у 2000 и 3000 лв., около 40 инча , при положение че ще се използва някаква цифрова телевизия и рядко ще се включва към компютър. На какви характеристики бихте ми препоръчали да обърна внимание, защото ми се струва че в нашите условия (а и при този размер) не е най-важното нещо да ли е HD ready или Full HD. Благодаря предварителн на всеки, който би се отзовал на въпросите ми!

Експертите май подминаха любезно зададените от теб въпроси :wors:

Има много статии и ревюта по света. Ето две - тази и втората макар тя да е по-скоро кратка таблична съпоставка - цък. В първата има ревюта и на последните актуални модели ЛСД и плазма телевизори, както и интересни коментарии по темата.

Според мен към настоящия момент главната разлика между плазма, ЛСД и класическа тръба е в цената. Всеки вид си има своите предимства, плазмата наистина възпроизвежда най-добре черния цвят и всички нюанси на сивото, това дава по-реална картина и се усеща при пряка съпоставка между трите вида. Както и, че класическата тръба няма проблеми с динамичните картини. Но разликите са минимални и са в обхвата на субективните човешки възприятия, т.е. няма видима съществена разлика в картината, била тя динамична или статична.

Аз не бих си взел ТВ с класически кинескоп по три причини - нямам толкава голям обем място в хола и в секцията в него, подобно животно просто няма къде да го вместя без големи компромиси с комфорта, второ - теглото - ако се развали все си мисля, че няма да издържа като моя съсед и един мой колега да тътрят като термити тези 60-70 килограмови сандъци по сервизи и обратно в къщи и трето, тази технология вече е остаряла и отстъпва на новите по някои технически параметри. Па макар и да е най-евтин.

Не бих си взел и плазма - причината е финансова. Защо да давам доста повече пари за минимална разлика в качеството ? Ако събирах парите по Куруча, както казваме в Сливен, пак бих се замислил.

Остава ЛСД-то. Задължително трябва да има HD ready, 1080п, технология за поддискане на шума, за оптимизация на картината, връзка с компютър и изобщо, колкото са повече - толкова по-добре, колкото и тъпо да звучи това. Задължителен долби звук с 2 по 10 вата минимум ако няма външна озвучителна система. Каква марка ще е ? Ами най-доброто като технология и възможности в момента. При всякаква покупка аз първо проверявам мненията на хора с опит и добър вкус както и в сервизите при познати техници, кой е най-честият им ТВ-посетител за ремонт ;) През последните години чрез интернет различните форуми у нас и навън, ревюта и сравнения на платени експерти и всякакви подобни. В крайна сметка, когато отида в магазините аз зная приблизително каква марка, модел и параметри да търся, оставям се само на окото си да реши кой ще да е :ph34r: Например този Шарп, посочен от kennyb в предната страница или по-напред някъде е чудесен избор и бих си го взел веднага. Други предпочитани марки за мен за ТВ са Панасоник, Джейвиси и Филипс.

Не бих си взел и плазма - причината е финансова. Защо да давам доста повече пари за минимална разлика в качеството ? Ако събирах парите по Куруча, както казваме в Сливен, пак бих се замислил.

Всъщност, в момента при 42-50" HD Ready моделите, плазмите са по-евтини от тези на ЛСД.

Един Приятел сега си взе SHARP LC-42X20E и е доста довелен и мисля и аз да си взема. За качеството си е на доста нормална цена!

Редактирано от AirTime (преглед на промените)

Един Приятел сега си взе SHARP LC-42X20E и е доста довелен и мисля и аз да си взема. За качеството си е на доста нормална цена!

Така е. Модела е хит в момента.

Здравейте, найстина се радвам че съществува такъв форум! така на темата!имаме стая която ще бъде хол и е с размери 6 на 4 и искаме да си вземем някакъв (предложете вие какъв) телевизор! аз искам да е поне 37-40 инча, ама бащата не иска повече от 32, защото щял да се гледа на не повече от 3 метра!кажете ми колко голям може да бъде,съобразено със стаята и с разтоянието за гледане!благодаря ви предварително! :speak:

Незнам от къде ги вадиш тая размишления , но бих те посъветвал наистина да се поразвориш малко и да попрочетеш за какво иде реч .

Може би ако не си чел това , ще си промениш мнението за плазмите .

Линка е даван и преди , но тук те насочвам направо към темата за ЛСД и Плазма в раздел HD TV .

Митсубиши са показали 50" лазерен телевизор във Вегас, но за съжаление не са обявили дата за пускане в продажба и ориентировъчни цени.

Ето малко снимки:

http://blog.wired.com/gadgets/2008/01/ces-2008-mitsub.html

Ето още нещо интересно:

Ето това ме накара до известна степен да изчакам с покупката на LCD или PLASMA :)

Експертите май подминаха любезно зададените от теб въпроси :P

Има много статии и ревюта по света. Ето две - тази и втората макар тя да е по-скоро кратка таблична съпоставка - цък. В първата има ревюта и на последните актуални модели ЛСД и плазма телевизори, както и интересни коментарии по темата.

Според мен към настоящия момент главната разлика между плазма, ЛСД и класическа тръба е в цената. Всеки вид си има своите предимства, плазмата наистина възпроизвежда най-добре черния цвят и всички нюанси на сивото, това дава по-реална картина и се усеща при пряка съпоставка между трите вида. Както и, че класическата тръба няма проблеми с динамичните картини. Но разликите са минимални и са в обхвата на субективните човешки възприятия, т.е. няма видима съществена разлика в картината, била тя динамична или статична.

Аз не бих си взел ТВ с класически кинескоп по три причини - нямам толкава голям обем място в хола и в секцията в него, подобно животно просто няма къде да го вместя без големи компромиси с комфорта, второ - теглото - ако се развали все си мисля, че няма да издържа като моя съсед и един мой колега да тътрят като термити тези 60-70 килограмови сандъци по сервизи и обратно в къщи и трето, тази технология вече е остаряла и отстъпва на новите по някои технически параметри. Па макар и да е най-евтин.

Остава ЛСД-то. Задължително трябва да има HD ready, 1080п, технология за поддискане на шума, за оптимизация на картината, връзка с компютър и изобщо, колкото са повече - толкова по-добре, колкото и тъпо да звучи това. Задължителен долби звук с 2 по 10 вата минимум ако няма външна озвучителна система. Каква марка ще е ? Ами най-доброто като технология и възможности в момента. При всякаква покупка аз първо проверявам мненията на хора с опит и добър вкус както и в сервизите при познати техници, кой е най-честият им ТВ-посетител за ремонт ;) През последните години чрез интернет различните форуми у нас и навън, ревюта и сравнения на платени експерти и всякакви подобни. В крайна сметка, когато отида в магазините аз зная приблизително каква марка, модел и параметри да търся, оставям се само на окото си да реши кой ще да е :ph34r: Например този Шарп, посочен от kennyb в предната страница или по-напред някъде е чудесен избор и бих си го взел веднага. Други предпочитани марки за мен за ТВ са Панасоник, Джейвиси и Филипс.

Може би забравяш някой марки като Сони , които са изцяло съсредоточени в ЛСД производството и Пайнер , но това са марки за хора с по-голям бюджет :)

Здравейте, найстина се радвам че съществува такъв форум! така на темата!имаме стая която ще бъде хол и е с размери 6 на 4 и искаме да си вземем някакъв (предложете вие какъв) телевизор! аз искам да е поне 37-40 инча, ама бащата не иска повече от 32, защото щял да се гледа на не повече от 3 метра!кажете ми колко голям може да бъде,съобразено със стаята и с разтоянието за гледане!благодаря ви предварително! :)

37 мисля , че ще ти е добре , но все пак понеже лично аз не бих ти дал професионално мнение виж това .

А лично моето мнение е - ПЛАЗМА пред всичко друго . Както казваме повечето хора , въпрос на вкус !!!

Линковете , които съм дал може да се намерят отговорите на почти всички , които са задавали въпроси тук във форум . Там има не само дълбоко аргументирани мнения , но и линкове с ревюта , статистики , таблици и прочие .

Поздрави ;)

Виждал ли си новите плазми с FulHD - после говори за размерите на пиксела. Новите плазми са с пасивно охлаждане и да - топлоотделянето е проблем, но само през лятото

Нито плазма нито LCD най добре си вземи OLED вижтука

Дай пари за тва де !!!

Знаеш ли колко време ще ти трябва докато се обзаведеш с такава иновация angry.gif

Нека да говорим за нещо достъпно и приложимо към момента :P

• 2 седмици по-късно...

Този екран е 11" и струва $2500. Хем скъпо, хем малко. Като ги пуснат по 3-4000 лв и размер над 40" тогава ще ги коментираме като реални предложения.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.