Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвети за покупка на LCD/плазмен телевизор

Featured Replies

Аз ви препоръчвам като си вземате ТВ да е ТФТ а не ЛСД, поради съображения за сигурността в управлението на пикселите, плазмата е най-доброто, от ден на ден се усъвршенства технологията на ксеона и неона, който се използва в клетките и всичките тея ла**а който са написани по назад във форума са пълен shit. Вземете малко и се образовайте, за да не ставате смешни пред хората, живеете в 21 век и не различавате технологиите

• Отговори 112
  • Прегледи 45,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Наистина новите серии на Самсунг са страхотни. Те ползват едни и същи матрици със Сони, но тоя лъскав панел си е проблем. Трябва сериозно да се съобразява човек с него. Уж плюса на ЛСД-то е, че може д

Аз ви препоръчвам като си вземате ТВ да е ТФТ а не ЛСД, поради съображения за сигурността в управлението на пикселите, плазмата е най-доброто, от ден на ден се усъвршенства технологията на ксеона и неона, който се използва в клетките и всичките тея ла**а който са написани по назад във форума са пълен shit. Вземете малко и се образовайте, за да не ставате смешни пред хората, живеете в 21 век и не различавате технологиите

Аз пък не знам да има телевизори, които да не са TFT LCD.

Пич признавам си само твоето мнение прочетох и бих те попитал какви са тез глупости които говориш. Мисля че точно ти си този който трябва да се образова. ТФТ-то как да не е ЛСД. Прочети малко за технологиите и тогава прави такива изказвания. И Все пак ще ти кажа че ТФТ е вид ЛСД..... Стига толкова с поученията. Колкото до това дали да се вземе такъв или плазма аз бих посъветвал хората за ЛСД (което 99% е ТФТ). Като най-добър довод за това бих посочил значително по малкия живот на плазмените телевизори. Останалите разлики между двете технологии трябва човек сам да прецени като ги сравни със собствените си очи и в крайна сметка да вземе това което му е по приятно да гледа и което по-малко го товари.

Почти всички модели плазми вече са със 100 000 часа полуживот. Това значи, че след това време ще си е заминал наполовина.

Как това да е някакъв недостатък? Дори производителя да се е изхвърлил и завишил тази стойност с 3 пъти пак имаш близо 20 години да го гледаш по 5 часа на ден докато го изхвърлиш.

За справка, точно толкова е живота и на ЛСД моделите.

Не знам за вас, но аз не мисля да ме погребват с телевизора.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте. Решил съм да си вземам LCD телевизор може би 40 инча. Вчера ходих в Техномаркет да поразпитам и да ми предложат нещо. Та обясниха ми, че LCD били по- добри от плазмите поради няколко причини. Цената която мисля да отделя за телевизор е 1800 лева. До тази ценова граница за телевизори LCD 40 инча ми предложиха като марка Samsung и по- точно се спрях на тези два модела( първите два линка). Единия е с 200 лева по- скъп от другия, е с Full HD и контраст 15 000:1. Та какви са Вашите предложения за кой телевизор и какво друго бихте ми препоръчали до 1800 лева.

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09027248 мене ми изглежда най- добре

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09028236

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09038595

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09038594

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09038991

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09023896

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09022319

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09029723

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09024385 този също е един от избраните ама все пак цената му е 1899 лева. С някаква нова технология бил ама не е Full HD.

Моля прегледайте и другите линкове и си кажете мнението, кой да избера. То всеки зарибява с по нещо :P. Мерси. Чао

П.С. Ще се гледа телевизора от 4- 5 метра, също и от 2 някъде. Така, че мисля, че няма смисъл от по- голям от 40 инча или има ?

П.С. Също ако имете по- добри предложения ;). Какво бихте предложили също и за домашно кино до към 300 лева. Това изглежда добре http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09030181

Редактирано от SquasH (преглед на промените)

От всичко, което си изброил първия модел - М86 е най-добър. Дори и с китайската матрица, която слагат от известно време.

Здравейте колеги, и аз реших да купя телевизор - 32 инчов със сигурност, ходих каде ли не, много четох по форуми и тотално се обърках...марки,модели,цени,екстри, входове и изходи.....направо ми е каша в главата - затова ВИ моля за помощ...подочете ми 3 модела до 1400 ЛЕВА, които ще ми предложат най-добро качество за тази цена и тези инчове, щото днеска отивам след работа и купувам първото което ми попадне. МОЛЯ ЗА СЪДЕЙСТВИЕ. Благодаря предварително

Перфектура Sony KDL-32S3020

Или ако това е истина TOSHIBA 32XV500PG. Общо взето си го харесай на место, щото ти ще си го гледаш после!

Полезно - Определяне на размера

Редактирано от peterstamov (преглед на промените)

Благодаря, горе долу и аз в тези модели се бях насочил - само че не мога да предценя, единия е ФУК ХД, Сонито не е.....моля за малко разяснение. Ако има и някои сходен вариант сън склонен да го погледна

Благодяря за съвета peterstamov . Сега съм пред друга дилема. Хола ми е доста голям, близо 50 кв.м и как мислете 40 инча дали ще са достатъчни. Аз показах модели само на Samsung, защото това ми предложиха на цента до която искам и изискванията които имам, а тя е 1800 лева и над 40 инча ( ако все пак има нещо което да е драстично по- добро и струва до 2000 лева все пак няма проблем). Казаха ми в магазина, че LCD е по- добре от плазма и затова и останах на този принцип да търся LCD телевизор. Ама все пак за тази цена мога да си взема 46- 50 инчова плазма, докато при LCD такива инчове вече отиват на доста по- високи цени. Приблизително ще се гледа от 4- 5 метра до 6 най- много. Също и от 2- 3 някъде. Тъй като единия кът може би ще е на 2- 3 метра от телевизора, а другия на 4- 5 метра. Та това е други преложения, дали да не мина на плазма, но с по- голям екран или да си остана на тези варианти. От това което предложих и аз бих избрал този M86, кофтито при SONY е, че не се въртят, за този модел точно незнам, ама май повечето не се въртят. Също не видях някъде да пише, че може да се върже с компютър и по какъв начин.

П.С. Какво бихте казали дали да купувам от ТЕХНОМАРКЕТ или от ТЕХНОПОЛИС, защото съм от Варна и като, че ли май те са най- добри.

П.С. Защо точно от Деком да го купя това SONY пимерно peterstamov ? Просто ми е интерестно. Нещо им има на ТЕХНОМАРКЕТ ли, щом предлагаш Деком явно имаш нещо в предвит.

Стойките на сонитата не се въртят. Обаче М-ката може като характеристики "на книга" на е най-добра, обаче повярвай ми старичка е :wors: От всички предложения взимай сонито! Намери ми плазма със сходни характеристики на сонито за тези пари и 50 инча и аз ще ти я купя! Я виж ТАЗИ ,FullHD e и 100Hz! Искам да кажа че и плазмичките държат цена не е като за без пари cool.gif Най-големия минус на плазмата е, че грее като калорифер! В стаята в която ще я държиш трябва климатика да не спира :) И това в комбинация с 3-4 вентилатора на гърба сложени за "озвучаване" сам си направи извода дали да минеш на плазма :wors: Взимай сонито! D-серията са страхотни телевизори! Не се чуди ;)

ПС: Ако държиш и на дизайна виж ТОВА cool.gif

Редактирано от driver_sl (преглед на промените)

D3500 е доста посредствен модел. От тази серия ставаше само първия модел - D3000 с 100 херца.

Squash, къде ги видя тези плазми 46-50 инча за 2000 лева?

Помещението ти е доста голямо и ако искаш да усетиш изцяло ефекта на големия екран бих ти препоръчал да минеш на 46 инча модел. Идеален е за гледане от 3 метра и напълно приемлив за 5-6 метра. Лошото е, че за тези пари нямаш шанс за такъв размер. Мисли добре сега, че после ще е късно. Няма да си първия, който след 1 седмица вече съжалява, че не е взел по-голям.

Ако все пак решиш да останеш на 40-42 инча определено ти препоръчвам плазма - Panasonic 42PV80 например. Като цяло картината й е видимо по-добра от на D3500 - по-добро черно и контраст, реални цветове, добра работа на SD сигнал, 2 инча по-голям размер...

Товам че плазмата греела много определено не е недостатък, който е определящ за избора на телевизор. В никакъв случай не грее повече от един 32 инча кинескоп. Отделно няма никакви вентилатори и няма никакъв шум от нея както намеква driver_sl.

Това, че някакъв тип, който до вчера е продавал маши и тостери ти е казал в ТМ, че плазмите не са за предпочитане не означава, че трябва да им вярваш. Отиди, погледай, почети и ще се убедиш сам. Ако пък не взимай ЛСД-то и си свиркай. В крайна сметка най-важното е да вземеш това, което на теб ти е хванало окото.

Всички модели могат да се включват към компютър. Най-лесно е ако имаш DVI изход на видео картата си. Ако си само c VGA трябва да внимаваш при избора - някои модели изобщо нямат такъв вход, а много са с ограничена резолюция през това вход.

LCD или Плазма? И двете технологии имат недостатъци. Въпроса е да се вземе по-нов модел където недостатъците са по-малко.

Плазма- след време екрана избледнява и си купуваш нов - тази технология е за богатите. Това време значително е удължено в новите модели! Пример за последно поколение и една от най-добрите на пазара!

LCD- реакция на матрицата, ъгъл на виждане, цвето-предаване. В новите матрици тези фактори са подобрени.

Ако от 5-6 метра ще се гледа телевизия не е болка, но ако ще се гледа кино размера има значение за по-приятно изживяване. Според мен 40 инча са приличен размер.

Редактирано от peterstamov (преглед на промените)

Всъщност екрана на плазмата потъмнява след време. Точно както и при ЛСД-то и точно след толкова време - 100 000 часа.

Не че се смятам за "богаташ", но все си мисля, че тези 10-тина години са предостатъчни човек да смени телевизора си.

Благодаря Ви за отговорите. Май Samsung M86 ще взема. Първо защото е LCD, второ като характеристики и като виждане ми харесва. За плазмата доста минуси сякаш се насъбраха, а и все пак LCD е по- нова технология. Може и да помислия и за по голям размер LCD, но вижте само разликата в цените за още 6 инча 800 лева отгоре< а напълно същия 40'' ето и 46''. Иначе тази TOSHIBA ми харесва, а дали е по- добра от Samsung- a.

D3500 е доста посредствен модел. От тази серия ставаше само първия модел - D3000 с 100 херца.

Squash, къде ги видя тези плазми 46-50 инча за 2000 лева?

Помещението ти е доста голямо и ако искаш да усетиш изцяло ефекта на големия екран бих ти препоръчал да минеш на 46 инча модел. Идеален е за гледане от 3 метра и напълно приемлив за 5-6 метра. Лошото е, че за тези пари нямаш шанс за такъв размер. Мисли добре сега, че после ще е късно. Няма да си първия, който след 1 седмица вече съжалява, че не е взел по-голям.

Ако все пак решиш да останеш на 40-42 инча определено ти препоръчвам плазма - Panasonic 42PV80 например. Като цяло картината й е видимо по-добра от на D3500 - по-добро черно и контраст, реални цветове, добра работа на SD сигнал, 2 инча по-голям размер...

Товам че плазмата греела много определено не е недостатък, който е определящ за избора на телевизор. В никакъв случай не грее повече от един 32 инча кинескоп. Отделно няма никакви вентилатори и няма никакъв шум от нея както намеква driver_sl.

Това, че някакъв тип, който до вчера е продавал маши и тостери ти е казал в ТМ, че плазмите не са за предпочитане не означава, че трябва да им вярваш. Отиди, погледай, почети и ще се убедиш сам. Ако пък не взимай ЛСД-то и си свиркай. В крайна сметка най-важното е да вземеш това, което на теб ти е хванало окото.

Всички модели могат да се включват към компютър. Най-лесно е ако имаш DVI изход на видео картата си. Ако си само c VGA трябва да внимаваш при избора - някои модели изобщо нямат такъв вход, а много са с ограничена резолюция през това вход.

Повярвай ми доста такива телевизори съм продал като посочения от тебе и от мене модел на Панасоник, и мога да ти гарантирам, че точно този модел има отгоре отзад 3 броя 80мм вентилатора! Не говоря неща в които не съм се убедил лично повярваи ми! Скоро точно тези 2 модела на Сони и Панасоник бяха сложени един до друг буквално и им беше подаден сигнал от Blue ray плеар и повярвай ми сонито беше със светлинни години по-добра картината му от на Панасоника! Цветовете бяха по-ярки, картината по-детайлна и черното си беше наистина черно което май е присъщо предимно на Сони! Макар на книга контраста на Панасоника да е повече, в действителност не е така, и да не забравяме че тези данни са за динамичен контраст cool.gif Пак казвам, Взимай Сонито, Д-серията са перфектни телевизори! Айде успех!

Благодаря Ви за отговорите. Май Samsung M86 ще взема. Първо защото е LCD, второ като характеристики и като виждане ми харесва. За плазмата доста минуси сякаш се насъбраха, а и все пак LCD е по- нова технология. Може и да помислия и за по голям размер LCD, но вижте само разликата в цените за още 6 инча 800 лева отгоре< а напълно същия 40'' ето и 46''. Иначе тази TOSHIBA ми харесва, а дали е по- добра от Samsung- a.

Тошибата е много добър телевизор, ако не беше така нямаше да я предложа по-горе cool.gif

Ами щом Sony- то е нйа- добрия избор който мога да направя, може и да пропусна факта, че не е на въртяща стойка. А иначе модела 2008 ли е и по- ли е добър от TOSHIBA- та. Бе те и трите и Samsung- a и Sony- to и Toshiba- та май излязоха добри попадения поне засега и за изискванията които имам :clap:.

Regza на Toshiba по принцип са много добри модели. Само глава не ми побира защо телевизори за почти 2000 лв нямат PiP и 100hz поддръжка. Вярно това не е Sony, но няма да съжаляваш ако си вземеш такъв, нито ще изпуснеш много.

Относно FullHD и др. маркетинг глупости мога да ти кажа, че в обозримо бъдеще 99% от филмите на които по всяка вероятност ще попаднеш (особено в Нета) - няма да са на 1920x1080 резолюция. На практика ще трябва да се примиряваш с 720p и в най-добрия случай 1080p филми, които и на HD-Ready телевизори ще изглеждат много добре...

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

driver_sl, не знам къде и какво си продавал, но HD Ready моделите на Панасоник още от G10 нямат вентилатори. Включително и PV80. При FUll HD има, но изобщо не са толкова шумни. За сравнение шума от охлаждането на чисто нов Блу-рей плеър за над 1000 лева шуми повече и определено ме издразни преди няколко дни при един тест.

Понеже скоро писах впечатленията си точно от SONY V3000 и SONY D3500, които реално са 99% еднакви ще ги поместя и тук.

Първо, дълбочината на черния цвят е недостатъчна. Дори при супер ниски стойности на подсветката черното е значително по-слабо и сивеещо сравнено с модели като W3000/W4000/Samsung M86...

Второ, като почти всеки телевизор на Сони от ниския и средния клас е невъзможно постигането на истински, реалистични цветове. Аз лично след доста игра с настройките на този модел /същото е при D3500/ не успях да постигна задоволителен резултат. Същите впечатления имат и куп потребители по руски и англиски форуми.

Това не знам до колко е проблем за огромна част от потребителите защото много рядко хората държат на истинския цвят и обикновено нямат нищо против да гледат оранжеви/морави хора.

Трето, има един доста гаден проблем със стабилноста на осветеността на картината. В зависимост от това колко ярка/тъмна е тя подсветката се променя и влияе върху цялостната картина.

Бройката, която аз съм ръчкал беше с неравномерно осветена подсветка. На равен фон се забелязва изветляване по краищата. Това по принцип си е проблем при повечето ЛСД модели, но тук се забелязва малко повече.

За мен модела не се справя добре и с движещи се обекти. Определено има замазване на образа, но тук пак много хора не би им направило впечатление. Все пак аз ползвам за монитор кинескоп и за телевизор плазма и този дефект на ЛСД технлогията ми се набива моментално на очи.

На SD сигнал също се представя доста посредствено. Ако ще се гледа на по-малко от 3-4 метра ще се забелязват назъбвания в образа и размазани контури. Като се добавят замазването от матрицата, замазването от ниския битрейт на цифровите телевизии и леко изкривените цветове просто няма как това да е добър модел.

Ако човек не е полусляп и в същото време не е и далтонист няма как при сложени един до друг PV80 и D3500 и при направени настройки да му хареса повече ЛСД-то.

При този модел съм си играл предостатъчно за постигане на правилни настройки, свалял съм дори такива за сервизното му меню и пак резултата е незадоволителен. Вярно, че сега е на много добра цена, но когато моя познат си го купи даде доста повече за него, а цялостното му представяне изобщо не отговаряше на цената въпреки множеството опити за калибрация и настройки.

Редактирано от kennyb (преглед на промените)

Много Ви благодаря за отговорите и за това, че ми разяснихте някои неща. Модела телевизор, който може би ще си взема е Samsung M86 тоест първия ми избор, но сега поне ще знам, че си вземам телевизор който и другите харесват, тоест хора които разбират повече от мене и мислят, че си струва. Благодаря Ви. Чао.

П.С. Само да попитам този Samsung M86 е нов модел тоест 2008 нали. Нали си струва да е FULL HD, а не само HD както е при http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09035690 . Нали samsung M86 по- добър.

• 3 седмици по-късно...

затова ме кефи този форум-всеки помака с каквото може....

Здравейте отново. Може би се сещата, че си търсих телевизор преди около две седмици. Обаче какво стана. Обадих се в най- близките ТЕХНОМАРКЕТ- и никъде го нямаше този Samsung M86 изчерпало се е количеството. Другия момент е, че сега реших да отделя по- голяма сума за телевизор да кажем до 2200 лева за 40 инчов и вече другия е 2500 за 46 инча (Samsung M86 обаче 40 инча). Ето кои съм си избрал набързо, бих желал и Вие да си дадете мнението и може би да предложите нещо друго.

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09027249 - SAMSUNG LE-46M86 ( ама все пак доста парички си е, но ...)

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09030045 - SAMSUNG LE-40F86BD

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09039770 - SAMSUNG LE-40A615A ( този даже е на промоция + ДВД )

Та кажете кой да избера от 46 инча до 2500 и кой да избера за 40 инча до 2200.

Повярвай ми доста такива телевизори съм продал като посочения от тебе и от мене модел на Панасоник, и мога да ти гарантирам, че точно този модел има отгоре отзад 3 броя 80мм вентилатора! Не говоря неща в които не съм се убедил лично повярваи ми! Скоро точно тези 2 модела на Сони и Панасоник бяха сложени един до друг буквално и им беше подаден сигнал от Blue ray плеар и повярвай ми сонито беше със светлинни години по-добра картината му от на Панасоника! Цветовете бяха по-ярки, картината по-детайлна и черното си беше наистина черно което май е присъщо предимно на Сони! Макар на книга контраста на Панасоника да е повече, в действителност не е така, и да не забравяме че тези данни са за динамичен контраст cool.gif Пак казвам, Взимай Сонито, Д-серията са перфектни телевизори! Айде успех!

Тошибата е много добър телевизор, ако не беше така нямаше да я предложа по-горе cool.gif

Може би в по-горните класове Тошиба показва възможности но точно тозимодел тотално ме разочарова.

Обаче може би ниската цена обяснява всичко,което видях в магазина.И аз като всички исках да взема максимума за парите си и затова преглеждайки мненията из форумите се насочих към този модел.След щателен оглед и множество сравнения с други модели както и разцъкване с настройките ми стана ясно че:

1.Контраста - далеч не е това трябва да бъде.

2.Няма наситеност в цветовете и дълбоко черно.Цялата картина сивееше въпреки оптималните настройки.

3.Гледайки от ракурс - дисплея неприятно отразяваше околната светлина.

4.Невероятно калпаво изпълнение на корпуса на телевизора.

Казвам тези неща защото се бях насочил и исках да купя този модел но истината излезе доста по-различна от

рекламната страница.

Вкрайна сметка взех този и мисля че направих сполучлив избор в този ценови диапазон.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.