Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвети за покупка на LCD/плазмен телевизор

Featured Replies

Професоре не вини Тошибата, че на Евроком им е боклук цифровата. Аз съм с 42X3000PG и действително ми се ревеше първия път като закачих Еврокома. Но през DVI2HDMI от лаптопа на 1920х1080 резолюция образа, особено на 720р и 1080р филми е перфектен! Сега даже гледам през 3С сигнал от двд плеъра, защото не ми се дават пари за безсмислен hdmi кабел и бих казал че DVD филмите си изглеждат много добре. И черното си е добре. Е, вярно че има значение, че и телевизора е друг клас. :P

Относно снежинките - трябва да намали sharpness-а както спомена sun_city.

SCART-а и приемниците им са трагедия, но може да се наместят така че да става за гледане. Отделно забелязах че каналите са с различно качество и обикновено най-гледаните са най-зле. sad.gif

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
  • Отговори 112
  • Прегледи 45,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Наистина новите серии на Самсунг са страхотни. Те ползват едни и същи матрици със Сони, но тоя лъскав панел си е проблем. Трябва сериозно да се съобразява човек с него. Уж плюса на ЛСД-то е, че може д

Видях в Метро тази оферта:

18076539822104816420.JPG

На фона на останалите предложения ми се струва доста добре. Full HD. Само се чудя дали няма да е малък за хола ми. Разстоянието от телевизора до дивана е близо 3,5 метра. Може ли да ми предложите по-добра оферта, евентуално с по-голям диагонал?

Редактирано от estario (преглед на промените)

За това разстояние спокойно може да гледаш и 46 инча. Въпроса е дали търсиш този ефект от големия екран и имаш ли средствата за толкова голям телевизор. За 1000 лева по-голям, който е на подобно ниво няма да намериш.

За малко повече може да си вземеш този модел ако не си предубеден към плазмите:

http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09036466

Много по-добра картина и значително по-голям.

За това разстояние спокойно може да гледаш и 46 инча. Въпроса е дали търсиш този ефект от големия екран и имаш ли средствата за толкова голям телевизор. За 1000 лева по-голям, който е на подобно ниво няма да намериш.

За малко повече може да си вземеш този модел ако не си предубеден към плазмите:

http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09036466

Много по-добра картина и значително по-голям.

За по-голям естествено ще трябват повече пари, но отдавна не съм се интересувал от телевизори и нямам идея какво да гледам. Със сигурност ми трябва FullHD 1080p и HDMI. За звука ще си взема допълнително озвучаване. Иначе нямам понятие какво значат хилядите лепенки и технологии, които се рекламират. Най-добре ще е да отида на място да си го видя, но все пак тук има хора, работещи в магазини за аудио видео техника и предполагам те имат по-преки наблюдения. Samsung са зле. В момента имам един Flatron на Samsung, работи без проблем от 7 години. Но може качеството да е паднало. Благодаря за предложението. Моделът е малко стар, но ако е направен качествено и има добри цветове това е без значение.

Лепенките не ти трябва да знаеш какво означават. Те и без това са подвеждащи да не кажа откровени лъжи.

Модела е от миналата години, но все още е актуален като качество и е на убийствена цена.

Модела, който ти е предложил IMG също е много добър и вече е наполовина от цената, на която се продаваше преди година. "Проблема" му е, че пак е 32 инча.

Грубо 1100лв за телевизор 5-та серия и 2009г модел не е никак зле.

Ето какво означават лепенките:

резолюция: 1920 пиксела на ред към 1080 пиксела на колона

DNIE: Digital Natural Intelligent Engine или просто казано система за подобряване на картината

DVB-T/c кабелен и ефирен цифров тунер

Този телевизор има също и USB през което с флашка или с външен хард диск можеш да преглеждаш снимки, MP3-ки и най-важното можеш да

гледаш DivX със субтитри на български (ИЗПИТАНО!!!)!

Чесно да ти кажа аз бих заложил на качеството и бих взел ТОЗИнезнам защо ама май съм

влюбен в Сони :eek:

Ако вече решиш да се ориентираш към нещо по голямо и не ти хареса предложението на kennyb, можеш да видиш ТОЗИ модел който също е на много добра цена а си има и цифров тунер и Piano Black покритие! И още нещо: С риск да се повторя, телевизор се купува като отидеш в магазина и ти хареса каква картина прави както и цената! Характеристиките които ги дават на книга не винаги отговарят на това което е в действителност! И още нещо към kennyb: Приятел продавам в магазин който държи правата на Самсунг (сам се сети кой е той) и за мен този PV80 който само в тази тема си предложил двайсетина пъти няма нито реален черен цвят нито реален бял цвят, а мисля че съм добре със зрението! А относно вентилаторите ако ти бях прочел поста преди две страници по-навреме докато още го имахме в наличност щях лично да го снимам и да прекача снимките тук във форума защото ми омръзна вече да споря с "форумни специалисти" както тук така и на работа! Който ме познава ще потвърди, че едно нещо за да го кажа значи съм се убедил лично с очите си в него, а не ми го е казал някои друг или съм го прочел в някой друг форум! И все пак не ме разбирай погершно - не казвам че панасоник са лоша марка!Напротив много здрава марка е, но просто тази серия плазми и като цяло плазмената технология........... :rolleyes: Мисля да прекратя вече споровете за глупусти щото просто няма смисъл!Ако някой друг иска съвет за ТВ може да попита спокойно. Ще се постараем да му предложом най-доброто за парите му!

ПС: И аз едно време като имах Фиат и никой неможеше да ме убеди че не са най-хубавите коли ама после си взех немска машина и повече на Фиат няма да се кача! cool.gif

Редактирано от driver_sl (преглед на промените)

Ако вече решиш да се ориентираш към нещо по голямо и не ти хареса предложението на kennyb, можеш да видиш ТОЗИ модел който също е на много добра цена а си има и цифров тунер и Piano Black покритие!

Това LG е по-скъпо и има няколко сериозни недостатъка - значително по-слабо черно, в пъти по-лесно отпечатване на образи. Познавам лично 2-ма човека, които го върнаха и смениха за тогава по-скъпия Панасоник. Иначе наистина изглежда по-добре на външен вид.

И още нещо към kennyb: Приятел продавам в магазин който държи правата на Самсунг (сам се сети кой е той) и за мен този PV80 който само в тази тема си предложил двайсетина пъти няма нито реален черен цвят нито реален бял цвят, а мисля че съм добре със зрението! А относно вентилаторите ако ти бях прочел поста преди две страници по-навреме докато още го имахме в наличност щях лично да го снимам и да прекача снимките тук във форума защото ми омръзна вече да споря с "форумни специалисти" както тук така и на работа! Който ме познава ще потвърди, че едно нещо за да го кажа значи съм се убедил лично с очите си в него, а не ми го е казал някои друг или съм го прочел в някой друг форум! И все пак не ме разбирай погершно - не казвам че панасоник са лоша марка!Напротив много здрава марка е, но просто тази серия плазми и като цяло плазмената технология........... :huh: Мисля да прекратя вече споровете за глупусти щото просто няма смисъл!Ако някой друг иска съвет за ТВ може да попита спокойно. Ще се постараем да му предложом най-доброто за парите му!

Приятел, кажи къде и в кой магазин да дойда с уред за да ти отворя очите.

ЛИЧНО съм виждал 3 бройки Panasonic 42PV80 и те НЯМАТ вентилатори.

ЛИЧНО съм мерил с уред черното на безброй модели и това на PV80 е минимума на моя уред - 0,05-0,06 cd/m2. Стойност недостижима за 99% от ЛСД моделите на пазара и измерена от хиляди потребители и специалисти по цял свят.

Може да си наред със зрението, но се съмнявам, че знаеш как би трябвало да изглежда белия цвят. Повярвай ми, той няма нищо общо с това, което гледаш по цял ден на телевизорите в магазина, които са на Shop режим. Има си стандарт и той е D65.

Прочети малко тук за да не се излагаш като повечето от твоите колеги по магазините за техника:

http://en.wikipedia.org/wiki/D65

Това е стандарт за калибрация на всяка техника по света и повярвай ми това е напълно постижимо при PV80. За съжаление това не може да се каже за така долюбваните Сони-та от предпоследното поколение. Поне не и без сериозна интервенция в сервизното меню.

Иначе си прав за едно - в магазина черното на плазмите не е добро. Така че нека всеки, който живвее в хале с няколко мегавата осветление не си купува плазма. За хората, които могат да гледат в нормална обстановка с контролирано осветление или със спуснати пердета плазмата е идеално решение с много добра картина, голям размер и ниска цена.

Ти може да дадеш алтернатива, която струва 1100 лева и е с този размер и качество.

Редактирано от kennyb (преглед на промените)

kennyb радвам се че влязохме в нормалния тон и започнахме да се изслушваме! Чесно да си кажа това инфо за този стандарт не го знаех и ти благодаря че научих от тебе нещо ново. Действително осветлението много влияе на качеството на картината и то не само на плазмите ми на всички телевизори, но това че не ги харесвам като технология идва от факта че просто не съм видял до сега плазма на която бялото да не ми сивее чесно ти казвам! А единственият телевизор генерация 2008 който отговаря на моите зрителни критерии за бяло и черно или както са ме учили мама и тати :) това е модела на Сони 40W4000 включен на Blue ray! Ми останаха ми очите колко детайлна е картината и как изпъкват образите и не видях тези сивкави отенаци в черното и бялото! Между другото получихме ТОЗИ и ТОЗИ модели на Самсунг генерация 2009 и да ти кажа представят се блестящо. Само имат един недостатък дисплея е огледален за по-наситени цветове, но пък за сметка на това отразява околоната светлина. Обърни внимание на втория модел! С LED технологията вече го няма проблема за неравномерната подсветка при LCD-тата! Определено това ще е технологията на бъдещето според мене!

PS: относно алтернативата до 1100 лв. ТОЗИ не е лош ама пустия му ламаринен корпус дет хич не ми допада :question: може да обърнеш внимание на и А LCD предложение като марката на последното няма да я коментирам! Ако искаш голям и евтин телевизор хубава марка купуваш плазма, неибежно е! ;) Айде със здраве!

Редактирано от driver_sl (преглед на промените)

Наистина новите серии на Самсунг са страхотни. Те ползват едни и същи матрици със Сони, но тоя лъскав панел си е проблем. Трябва сериозно да се съобразява човек с него. Уж плюса на ЛСД-то е, че може да работи на светло пък то става като огледало.

Иначе за новите LED модели нещо не съм впечатлен. В тях са махнали най-големия плюс - Smart LED, който изключваше подсветката в тъмните области на картината и се постигаше уникален контраст. Сега са сложили някакво EDGE LED, което е бощлаф работа пък на цени е като на старите LED модели. Абе Самсунг.

Здравейте,

Първо поздравления за страхотната тема!

Смятам да закупя нов телевизор и съм се спрял на 26" модели.

Днес обиколих няколко вериги магазини и се спрях на този Sony KDL 26S4010

От всички телевизори, които видях, картината на този ме "грабна" най-много. Някой има ли впечатления от него, работа, проблеми и т.н.?

Редактирано от JPG (преглед на промените)

Здравейте,

Първо поздравления за страхотната тема!

Смятам да закупя нов телевизор и съм се спрял на 26" модели.

Днес обиколих няколко вериги магазини и се спрях на този Sony KDL 26S4010

От всички телевизори, които видях, картината на този ме "грабна" най-много. Някой има ли впечатления от него, работа, проблеми и т.н.?

Здрасти, ми проблеми няма да имаш ама 26 инчовите телевизори са неоправдано скъпи според мене. За тези пари можеш да си купиш прилична 32-ка например ТАЗИ или ТАЗИ , но всеки сам си решава колко голям телевизор му трябва. Успех с покупката cool.gif

Здравеите искам да попитам кое е по добро от двете LCD или Плазмата.

Каква е разликата между двете или може би едното е по тьнко от другото :ph34r:

Mниго се радвам че стеми отговорили на вьпроса Благодаря

Но при мен проблема е такав : Насочил сам се кам SONY BRAVIA40"

Тук в Испания цената е 1200евро Но на самия етикет пише че е LCD

та затова питам кое от двете е по добро

Сьщо искам да попитам това добьр избор ли е

Благодаря ви предварително

Редактирано от diulgerov78 (преглед на промените)

Тръгваш в погрешна посока. Няма лошо да се образоваш какви са плюсовете и минусите на двете технологии, но не прави избор предварително, а разгледай кои моделиса подходящи за теб, независимо от технологията, на която работят. Двете технологии са вече изключително близки по качество и двете си имат някакви минуси. За тях има писано в поне 2-3 теми само в този форум.

По-принцип, плазмата е по-стара технология от LCD.

Минуса на плазмата е, че загубва яркостта си.Проучванията сочат, че това става след около 60 000 часа работа.LCD-то няма този проблем, така че за по дългосрочни инвестиции, според мен LCD е по-добрия избор.

при плазмата е по груба картината , някак си са по едри пикселите

+е че една 32 инчово LCD струва колкото 42 45 инчова плазма :P единсвеното

По-принцип, плазмата е по-стара технология от LCD.

Минуса на плазмата е, че загубва яркостта си.Проучванията сочат, че това става след около 60 000 часа работа.LCD-то няма този проблем, така че за по дългосрочни инвестиции, според мен LCD е по-добрия избор.

Всъщност ЛСД-то е по-старата технология, но това пък какво общо има? Не е ли по-важно на какво ниво са двете технологии в момента и какво точно търси човека като качество?

Всички нови плазми са със 100 000 часа живот. Точно толкова са и ЛСД-тата. Предостатъчно да се пенсионираш с него.

Тръгваш в погрешна посока. Няма лошо да се образоваш какви са плюсовете и минусите на двете технологии, но не прави избор предварително, а разгледай кои моделиса подходящи за теб, независимо от технологията, на която работят. Двете технологии са вече изключително близки по качество и двете си имат някакви минуси. За тях има писано в поне 2-3 теми само в този форум.

Здравеи радвам се че стеми дали отговор на вапроса

Значи аз в момента живея и работя в Испания и сьм се насочил кам

SONY BRAVIA 40"цената тук е от порядака на 1200евро

и дригото интересно нещо е че на самия етикет на този телевизор пише че е LCD

Пише, че е ЛСД защото е ЛСД. Сони не правят плазми от много време. Това 1200 евро нищо не ни помага защото не е ясно кой модел е.

Здравейте и аз искам да помоля за съвет относно LCD TV . Търся нещо до 750 лв, 32 инча DVB-T тунер. Знам че цената е твърде ниска, но не ми се дават повече парички. Затова ще ми е интересно какво ще ми препоръчате, възможно най-доброто за такава ниска цена ( да не ми даде някакъв дефект още първата година, че ми се иска дълго да го ползвам ;) ). Имам и още един въпрос, има ли голяма разлика в тази ценова категория, нежду "марковите и немарковите" телевизори. Чувал съм за Samsung Полско производство и други такива сглобки. Значи засега съм се спрял на http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09043144 и http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09038576 Предварително ви благодаря.

ПС или http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09041667

Редактирано от anton_ant (преглед на промените)

от няколко дни имам DAEWOO LT-32L2 и съм доволен

е, според някои може да е още по-добре - срещу 1200 или повече лева, само дето нямам печатница за пари

свързан е към сателитен приемник през скарт/RGB, ефирна цифрова нямаме и няма как да видя как е там

пробвах го и към компютъра през VGA и е много добре

Здравейте и аз искам да помоля за съвет относно LCD TV . Търся нещо до 750 лв, 32 инча DVB-T тунер. Знам че цената е твърде ниска, но не ми се дават повече парички. Затова ще ми е интересно какво ще ми препоръчате, възможно най-доброто за такава ниска цена ( да не ми даде някакъв дефект още първата година, че ми се иска дълго да го ползвам :) ). Имам и още един въпрос, има ли голяма разлика в тази ценова категория, нежду "марковите и немарковите" телевизори. Чувал съм за Samsung Полско производство и други такива сглобки. Значи засега съм се спрял на http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09043144 и http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09038576 Предварително ви благодаря.

ПС или http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09041667

Виж и този http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09038240 може да ти хареса cool.gif

Здравейте на всички.

Имам следното тривиално питане.

Ще помоля ако е възможно driver_sl и kennyb да си дадат компетентните мнения,защото виждам че те двамата доста разбират.

Искам да си взема телевизор.

Четох на доста места и като че ли лсд е по добро от плазмата.То и цената си казва тежката дума.Все пак,ако плазмата беше по качественият вариант нямаше да е по евтина от лсд.

Така бюджета е между 1300-1600лв.

От нещата,които прочетох успях да разбера,че е добре да си вземеш фул хд,ако размера е над 40 инча.

Демек,ако си решил да си взимаш нещо до 37-40 инча не ти трябва фул хд,защото разликата с хд реди е несъществена.

Друго,което разбрах е че е важно за какво искаш да го ползваш телевизора.За гледане на кабелна ли,за гледане на двд-та,за ползване като монитор през пс-то ли,за игра на плейстейшън ли.

Така.

Аз лично ще го ползвам за гледане на тв.в момента съм на кабеларка,ще играя на пс3 и може да гледам филмчета свалени от нета

Така нека тези които разбират да ме посъветват към какво да се ориентирам.

Първо,коя зя тях е най-качестевната марка.Сони ли?Самсунг ли?Шарп ли?

Ясно е че Сони и Самсунг са най-известните и най-скъпите в сравнение с един Шарп или ЛГ.

Посъветвайте ме първо за марката,след това за размера,след това дали да е фул хд или хд и накрая дайте някакво конкретно решение с даден модел

Ще съм ви много благодарен и ще почерпя след това обещавам ;)

Здравейте!

Заслужава ли по-високата цена за PHILIPS 42PFL7433D - 1,999.00 лв. цена с ДДС

вместо

PHILIPS 42PFL5604H - 1599 цена с ДДС

само за 100хц ли е по-високата цена или

Поздрави,

А3

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.