Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвети за покупка на LCD/плазмен телевизор

Featured Replies

Може би в по-горните класове Тошиба показва възможности но точно тозимодел тотално ме разочарова.

Обаче може би ниската цена обяснява всичко,което видях в магазина.И аз като всички исках да взема максимума за парите си и затова преглеждайки мненията из форумите се насочих към този модел.След щателен оглед и множество сравнения с други модели както и разцъкване с настройките ми стана ясно че:

1.Контраста - далеч не е това трябва да бъде.

2.Няма наситеност в цветовете и дълбоко черно.Цялата картина сивееше въпреки оптималните настройки.

3.Гледайки от ракурс - дисплея неприятно отразяваше околната светлина.

4.Невероятно калпаво изпълнение на корпуса на телевизора.

Казвам тези неща защото се бях насочил и исках да купя този модел но истината излезе доста по-различна от

рекламната страница.

Вкрайна сммсунгетка взех този и мисля че направих сполучлив избор в този ценови диапазон.

аз за 1390 си взех 42 плазма самсунг

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 112
  • Прегледи 45,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Наистина новите серии на Самсунг са страхотни. Те ползват едни и същи матрици със Сони, но тоя лъскав панел си е проблем. Трябва сериозно да се съобразява човек с него. Уж плюса на ЛСД-то е, че може д

Може ли да ми препоръчате някой по-евтино моделче 32 инчово ТВ което сравнение цена качество да е добро (около 1000 лева)

Може ли да ми препоръчате някой по-евтино моделче 32 инчово ТВ което сравнение цена качество да е добро (около 1000 лева)

Аз също се интересувам от нещо такова,ако може да подскажете нещо cool.gif

Здравейте,може ли да кажете нещо и за плазмитe от марката LG?В момента много умувам кои са по добри модели-тези на Panasonik или LG :help

Здравейте,

Тъй като виждам има хора, които разбрират да попитам и аз. Значи моето апартаментче е малко, разстоянието от което ще го гледам телевизора е максимум 2м, и затова си харесах следния 26 инчов Самсунг http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09038809. За какво ще го ползвам - за филми (в комлект със ей това http://www.technomarket.bg/product_detail....ct_id=09027438), за телевизия (в момента чакам Мегалан да пуснат тяхната Triple Play услуга, която щяла да бъде добра конкуренция на Булсатком, съдейки по мненията на стари потребители говорейки за професионализма на фирмата), евентуално да си вържа компа някой път и по-нататък може и някоя конзола да си взема. От всичко, което прочетох разбирам, че HD Ready ме устройва напълно. Харесва ми, че DVD системата има HDMI out и upscale на DVD до 720p и 1080i, което ако разбирам правилно ще ми позволи да гледам поне качествено освен HD филми, ами и обикновени DVD-та. Доста се чудех за 32 инчов модел, тъй като там разнообразието е значително, но ме притеснява, че от такова малко разстояние ще ме боли глава. Освен това надали всички канали от евентуалната кабелна ще са HD, а обикновените съм забелязал, че трябва да ги гледаш от по-голямо разстояние иначе образа е размазан и зърнест, което дразни (поне при баща ми е така, 26 инча Hyundai на съвсем обикновена кабеларка). А и тези две неща ми се връзват в бюджета, който е макс 1500 лв. Вашето мнение?

• 2 месеца по-късно...

TOSHIBA 32XV500PG. такъв си купих от техномаркет но не мога да го настроя предава на песачинки пък сам с цифрова.Ако някои знае как да го настроя моля да сподели?ако мойеж по подробно?

Каква цифрова? По кабел? Bulsat? С какъв кабел си го вързал?

към евроком съм с цифроф приемник но нещо не мога да настроя телевизора?та ако някои има такъв да пише на колко прави контраста яркоста и така нататак да мога да го настроя.на дистанционното има 3 менюта content menu,dvd menu.top menu.работи само двд ненюто.има някаква система regza- link тя за какво е?4е в книжката пише на руски и не мога да го разбера.Направо сам болен стаз лоша картина,а уж ми казаха 4е бил по добър от самсунга.помагаите моля.благодаря на вси4ки предварително?

зна4и цифрова по кабел?вързал съм го с евроскард букса,пробвах и с 4ин4овете но все са6тата картина?не мога да настроя телевизора нещо.

TOSHIBA 32XV500PG. такъв си купих от техномаркет но не мога да го настроя предава на песачинки пък сам с цифрова.Ако някои знае как да го настроя моля да сподели?ако мойеж по подробно?

Ами ако има настройка "ОСТРОТА" я намали на минимум (ако е от ТВ-то проблема де)

към евроком съм с цифроф приемник но нещо не мога да настроя телевизора?та ако някои има такъв да пише на колко прави контраста яркоста и така нататак да мога да го настроя.на дистанционното има 3 менюта content menu,dvd menu.top menu.работи само двд ненюто.има някаква система regza- link тя за какво е?4е в книжката пише на руски и не мога да го разбера.Направо сам болен стаз лоша картина,а уж ми казаха 4е бил по добър от самсунга.помагаите моля.благодаря на вси4ки предварително?

зна4и цифрова по кабел?вързал съм го с евроскард букса,пробвах и с 4ин4овете но все са6тата картина?не мога да настроя телевизора нещо.

Проблема най-вероятно е от СКАРТ кабела ти. Купи си един нов хубав СКАРТ кабел. Гледай да струва поне 20 лева, да е с дебел и твърд кабел и солидни накрайници.

Ако пуснеш сигнал от друг източник - двд или компютър - има ли ги тези "песъчинки"?

Ако разбираш английски мога да ти дам едно видео, с което да си настроиш поне контраста и яркостта правилно. Твоя модел има много прецизни настройки на цветовете, но за правилните им настройки ще ти трябва специално оборудване и подходящ софтуер.

и през двдто дава пак на песа4инки затова си мисля 4е е от телевизора.а кабела ми е от двдто и дебел но 6те купя нов да пробвам. пробвах с 4ин4ове но картината е същата.

зна4и има задно осветление,контраст,яркост,цвят,нюанс,ниво черно/бяло,температура на цвета.кажете как да ги настроя варират от 0 до 100

и през двдто дава пак на песа4инки затова си мисля 4е е от телевизора.а кабела ми е от двдто и дебел но 6те купя нов да пробвам. пробвах с 4ин4ове но картината е същата.

зна4и има задно осветление,контраст,яркост,цвят,нюанс,ниво черно/бяло,температура на цвета.кажете как да ги настроя варират от 0 до 100

Ами няма определени настройки... Ти сам си избираш настройките. Всеки му харесва различно (и вижда различно). Един ТВ като не можеш да си настроиш.... :lol6:

Значи най-вероятно не е от кабела щом със 2 различни прави все така.

Пробвай на празен видео вход да пуснеш черен екран и виж дали докато зареждаш менютата пак има снежинки.

Няма да е лошо да пратиш една снимка да видим какви са тези "песъчинки". На едно и също място ли са? Колко са брой? С какъв размер са?

абе не ми харесва картината ина4е с остротата като намалих се из4исти но моля ако някои има такожа лцд да ми прати неговите настроики на картината да пробвам как 6те работи с тях?благодаря на вси4ки които писаха за по проблема?и моля колегата да прати линка за жидиото за настроика на контраста и яркоста

абе не ми харесва картината ина4е с остротата като намалих се из4исти но моля ако някои има такожа лцд да ми прати неговите настроики на картината да пробвам как 6те работи с тях?благодаря на вси4ки които писаха за по проблема?и моля колегата да прати линка за жидиото за настроика на контраста и яркоста

Нямам го качен. Прати ми скайпа си на ЛС да ти го пусна.

По принцип остротата /Sharpen/ трябва да е или напълно изключено при по-качествен сигнал или най-много на 10-20% при по-замазан образ като българската цифрова ТВ.

Нямам го качен. Прати ми скайпа си на ЛС да ти го пусна.

По принцип остротата /Sharpen/ трябва да е или напълно изключено при по-качествен сигнал или най-много на 10-20% при по-замазан образ като българската цифрова ТВ.

Цифровата си е цифрова... Няма българска или турска. Гледаш си качеството на сигнала и нивото на сигнала. Остротата винаги се намаля (така е най-чиста картината защото точно тая функция я прави зърнена). Замазаността вече си идва от яловите ТВ-та...(това е отделен въпрос).

Цифровата си е цифрова... Няма българска или турска. Гледаш си качеството на сигнала и нивото на сигнала. Остротата винаги се намаля (така е най-чиста картината защото точно тая функция я прави зърнена). Замазаността вече си идва от яловите ТВ-та...(това е отделен въпрос).

Не знам каква е турската, но българската е ужасна и само името й е цифрова. В Щатите сестра ми ползва нещо от сорта на Булсат с чиния 2 педи и SD приемник с PVR.

Трябва да ти кажа, че на 40 инча ЛСД картината е уникална. Ясно, че резолюцията е ниска, но като цветове, острота, детайл, битрейт и тн. е перфектна.

Тука са наблускали 1000 канала в един транспондер, всяка телевизия е със собствено виждане за настройки на цветовете, ниския битрейт ти дава едно пълно мазало.

Пусни един немски/италиански канал директно от спътника и го сравни със същия канал от кабела/Булсат и ще видиш за какво говоря.

• 2 месеца по-късно...

Здравейте!Искам да попитам нещо, купих си SAMSUNG LE-40A615A(3F) и му пуснах цифрова телевизия през кабел и се наблюдават(и не само на цифровата) назъбвания по контурите и замазване около тях на по-некачествените програми и малко по-малко на ''качествените''.Та значи това дефект ли е ,нормално за LCD TV или точно тоя модел прави така;)Ще съм благодарен ,някой да ми отговори !

айде да обесня и аз - в България не си струва да се взема голям телевизор за телевизия... просто не става (качеството си остава гадно) голям телевизор се взема се за филми от blue ray/двд или от компютър (при двд качеството пак не е много добро). ако ще се гледа телевизия или двд - до 26" щото от там нагоре се вижда ужасно... освен това ако искате да гледате на компютър - не всеки телевизор става - само тези с pc вход (през HDMI резолюцията не е native при повечето телевизори, особенно при 32", даже да е 1920х1080) тая тошиба за която приказвате е пълен боклук - full HD e със интерполация - матрицата е 1920х1080 а на входа може да подавате до 1360х768 (на hdmi подавате 1920х1080 ама картината пак е размита щото реално процесора не е за толкова пиксели) гледайте винаги картината да е пиксел към пиксел... освен това няма смисъл да хвърляте пари за да имате екстра цифров тунер за кабелна че даже и за ефирна - кабелната рано или късно ще я кодират, а цифровата няма да е с кой знае с какво качество и освен това за 5 програми не си струва... още повече че ще се появят външни тунери за около 40$ (сега са на тази цена в щатите) или по малко когато пуснат цифрова ефирна след няколко години. най малко се разваля картината като се изключат всички филтри дето правят "оптимизации" по картината (те през пц входа са си забранени и без това) 100 hz нищо не значат - те са за балъците дето си мислят че рефреша става 100 hz - e, не става... освен това при панасоник не могат да се изключат и се налага да се гледа с артефакти... да се гледа през скарт/компонент/s-video 32" телевизор е пълня глупост - не знам що въобще слагат такива входове на телевизорите... и някакъв беше изтърслу по напред глупостта че плазмата имала живот 100 000 часа колкото LCD, a тя е много по малка - след втората година контраста пада на половина... а при плазмите бял цвят няма там е сив... при лцд пък черния не е много добър...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

професоре, мисля че не си прав. Това, че големите дисплеи не били за SD сигнал не е вярно. Всеки, който е дощъл у нас се е убедил в обратното. Остават впечатлени как на 42 инча от 3-3,50 метра цифровата кабелна е почти идеална и няма нищо общо с това, което са свикнали да гледат по магазините. А моя модел даже е на под средното ниво по този показател. Мога да ти уредя демонстрация на 47 ичнов Philips с цифрова ТВ, на който от 3 метра няма да има за какво да се хванеш. Явно впечатленията ти са от модели в най-ниския клас или много стари модели. Виждам, че ползваш 32-ка от най-ниския клас на Самсунг и е нормално да мислиш така. Погледни моделите им от 6-та серия нагоре и ще разбереш за какво говоря.

За да изглежда един SD сигнал добре на такъв телевизор е нужно той да има добър процесинг на сигнала - скалиране, деинтерлейсинг и шумоподтискане. Във високия клас модели се ползват прецизни алгоритми и по-добри процесори и крайния резултат е прекрасен.

Това за резолюцията от компютър е вярно донякъде, но вече има куп модел без ограничения както от VGA, така и от HDMI входа и постигат 1920х1080 от компютър.

Сега за "живота" на панелите. След 1-2 месеца моята плазма прави 2 години и от както съм я калибрирал след разработването й не съм пипнал нито яркоста нито контраста. Това значи, че " не е мръднала" изобщо. Моя модел се води с 60 000 часа живот. Да не говорим, че тези цифри реално са полуживот и за това време се очаква яркостта да е паднала наполовина. Дори да приемем, че производителя се е изхвърлил с тази цифра и реалността е 5 пъти по-лоша то пак имаш 7-8 години а го гледаш по 7-8 часа на ден. Едва ли някой, който сега дава 2-3 хиляди лева за ТВ планира да го ползва 10 години. Хора, купуващи сега тези все още скъпи технологии ползват максимум по 2-3 години тази техника.

професоре, мисля че не си прав. Това, че големите дисплеи не били за SD сигнал не е вярно. Всеки, който е дощъл у нас се е убедил в обратното. Остават впечатлени как на 42 инча от 3-3,50 метра цифровата кабелна е почти идеална и няма нищо общо с това, което са свикнали да гледат по магазините. А моя модел даже е на под средното ниво по този показател. Мога да ти уредя демонстрация на 47 ичнов Philips с цифрова ТВ, на който от 3 метра няма да има за какво да се хванеш. Явно впечатленията ти са от модели в най-ниския клас или много стари модели. Виждам, че ползваш 32-ка от най-ниския клас на Самсунг и е нормално да мислиш така. Погледни моделите им от 6-та серия нагоре и ще разбереш за какво говоря.

За да изглежда един SD сигнал добре на такъв телевизор е нужно той да има добър процесинг на сигнала - скалиране, деинтерлейсинг и шумоподтискане. Във високия клас модели се ползват прецизни алгоритми и по-добри процесори и крайния резултат е прекрасен.

Това за резолюцията от компютър е вярно донякъде, но вече има куп модел без ограничения както от VGA, така и от HDMI входа и постигат 1920х1080 от компютър.

Сега за "живота" на панелите. След 1-2 месеца моята плазма прави 2 години и от както съм я калибрирал след разработването й не съм пипнал нито яркоста нито контраста. Това значи, че " не е мръднала" изобщо. Моя модел се води с 60 000 часа живот. Да не говорим, че тези цифри реално са полуживот и за това време се очаква яркостта да е паднала наполовина. Дори да приемем, че производителя се е изхвърлил с тази цифра и реалността е 5 пъти по-лоша то пак имаш 7-8 години а го гледаш по 7-8 часа на ден. Едва ли някой, който сега дава 2-3 хиляди лева за ТВ планира да го ползва 10 години. Хора, купуващи сега тези все още скъпи технологии ползват максимум по 2-3 години тази техника.

Какъвто и "процесинг на сигнала" да има телевизора и т.н. ,телевизор от най-висок клас и т.н не може да представи много добра картина с българските кабеларки...Имам цифрова от "Евроком" - пълен боклук...Повечето български програми са толкова лоши че никаква обработка не може да изкара задоволително ясен образ на картината.Това че дадена телевизия се води цифрова не значи че задължително е качествена.Сто пъти повече предпочитам да гледам аналогова телевизия с качество на RGB, отколкото цифрова на ниска резолюция...Плазмите харчат много ток а и след 2-3 години ще ги забранят в Евросъюза...те са бита карта !

Ясно е, че ако е гаден сигнала спасения няма. Аз ползвам Кейбълтел и цифровата им ме устройва. Това, което съм виждал от тази на Евроком също ми хареса. Рязлики в качеството на отделните канали има, то е ясно. Въпреки това, на един и същ сигнал има разлика в крайния резултат в зависимост от телевизора. Неслучайно всяка марка пуска модели в различните класове. Едно е Sony U-серията, а друго Х-серията - различна матрица, други процесори, друг софтуер... и нормално, друг краен резултат.

Това за "забраната на плазмите" е поредния мит :

Ето копие от опревержението на статията, от която тръгна поредния мит:

Европа няма да забранява плазмените телевизори

21-01-2009 (10:04)

Плазмените телевизори няма да бъдат забранени в Европа, както наскоро се разчу.

Европейската асоциация на ИКТ индустрията EICTA разгласи прес-съобщение, което опровергава тиражираните слухове за забрана на плазмите.В някои скорошни публикации бе оповестено, че технологията на плазмените телевизори може да бъде забранена на пазара много скоро заради причини, свързани с енергийната ефективност.

Подобни твърдения са фактически неточни", се казва в съобщението.

Там се посочва, че според съответната европейска директива (Директива 2005/32/EC, Чл.15.5), технология като плазмата не може да бъде забранена на пазара, ако ТВ устройствата по тази технология отговарят на изискванията за енергийна ефективност.

ЕС и страните-членки в момента работят заедно по създаването на нови регулации, които да осигурят подобрена енергийна ефективност за ТВ устройствата от всички видове технологии, в т.ч. плазмени телевизори, LCD телевизори, CRT монитори и др.

Всички производители ще бъдат задължени да осигурят съответствие на създаваните от тях устройства с тези задължителни изисквания за минимална енергийна ефективност.

Така ще може да продължи производството, вносът и продажбата на различни видове телевизори на европейския пазар.

Очаква се новата регулация да бъде публикувана през втората половина на 2009 г.

Ще последва преходен период, в който производителите трябва да положат усилия да се приведат в съответствие с изискванията.

Те ще трябва да са готови до втората половина на 2010 година.

„Важно е да се знае, че всички технологии, засегнати от този документ - плазма, LCD и CRT, се различават по начина, по който консумират електроенергия - пише EICTA.

Въпреки това индустрията се е обединила около единен критерий, за да осигури еднаква мярка за всички технологии, така че да е лесно за потребителя да прави сравнения.

Като цяло и LCD технологията, и плазмената технология постигнаха значително развитие през последните няколко години, като и двете постигнаха по-добра енергийна ефективност".

В съобщението се подчертава, че по време на наскоро приключилото изложение Consumer Electronics Show в Лас Вегас всички производители са показали свои настоящи и бъдещи технологии, които затвърждават ангажимента на цялата индустрия за подобряване на енергийната ефективност.

<спам>

Всъщност кое ни е наред в територийката та и кабеларките ни да стават за нещо ??? Саламите ли, сирената ли или кое ? За мен е удоволствие да чета коментариите на kennyb, дано по-дълго се задържи във форума :P Имам преки впечатления от Германия и няколко други съседни на нея страни и мога само да потвърдя написаното от него за картината на ТВ-тата в щатите. През последната седмица покрай леки ремонтчета на компютърчета погледнах ей така на бързо какво гледат хората с нови ЛСД телевизорчета. Истинско разочарование за мен, защото ако не обръщаме внимание на лошия сигнал хората се задоволяваха да гледат просто по-голямата картина и да се радват на скъпата си покупка без да са направили елементарни настройки. Е, и на леко завистливия поглед на случайни гости като мен. Ама това, че изображението им е на 16:9 а сигнала е 4:3 изобщо не им правеше впечатление. Важното е, че имаха нов и сравнително скъп ТВ... Леко разочарован съм от изключително ниската култура на масовия български гражданин с две думи.

Та ако се купува подобна играчка като ЛСД ТВ в момента и в близкото бъдеще то нека да е от малко по-висока класа за частична компенсация на лошия сигнал... През лятото на миналата година давах оптимистичната прогноза, че това лято ще е дошъл момента за смяна на ТВ-тата но май съм сгрешил за пореден път, подведен от оптимизма си.

Чалгаджийското и порно съдържанието на каналите е уж отделна тема но при нашите условия те са логично продължение на останалите ни абсурди.

</спам>

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.