Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да клокна C2Duo 2160

Featured Replies

И аз от известно време се опитвам да клокна следното:

AbitIP35

E4400

2x1G Kit Crucial Balstix

Процесора под натоварване стига до 51-54 градуса (май ще трябва да сменям пастата),но искам да попитам нещо.

Нормално ли е при положение че в БИОС сам задал за Multiplier factor да е 9 по показания на CPU-Z да се променя от 6 до 10 тук

• Отговори 64
  • Прегледи 24k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

И аз от известно време се опитвам да клокна следното:

AbitIP35

E4400

2x1G Kit Crucial Balstix

Процесора под натоварване стига до 51-54 градуса (май ще трябва да сменям пастата),но искам да попитам нещо.

Нормално ли е при положение че в БИОС сам задал за Multiplier factor да е 9 по показания на CPU-Z да се променя от 6 до 10 тук

Нормално е ! Ако не си изключил С1Е от Биос, процесора сам си намаля множителя, когато не му е необходима мощност.

Нормално е ! Ако не си изключил С1Е от Биос, процесора сам си намаля множителя, когато не му е необходима мощност.

Не съм изключвал нищо проблема не е,че пада до 6,а че се качва до 10 при положение че съм указал в биос-а да бъде max 9.
  • 3 седмици по-късно...

Здравейте!Да попитам и аз нещо:дъното ми е P5 PL2-E и има опция overclock profil(процесора естествено е 2160)Рам-а е 2x1гб DDR2-800 A-Data.Пуснах го на овърклок 20% и след известно време ми даде на 2 пъти,че Уиндоус експлорер има проблем и трябва да се затвори.Дали има връзка с оверклока?(не ми е давал много отдавна такава грешка) Благодаря!

тъй като имам подона на dragozow конфигурация реших да задам и аз няколко въпроса в неговата тема (надявам се че няма да има нищо против). та конфигурацята ми е: CPU: E2180 M/B: GB P35 -S3G RAM: 2 x 1GB DDR2 800 SUPER T CL4 задаход множител 9 x 300 MHz, тайминга на рамта го направих на 4-4-3-8 (в саита на super t, го бяха дали така и твърдят че рамта работи перфектно) sistem memory multiplier го направих на 3.00 тествах с prime 95 известно време и той не даде никакви грешки но температурата варираше от 65-70 (по време на теста, а мигновенно след спирането на теста падна на 45) въпросите ми са: нормална ли е тази температура? до какви граници би трябвало да достига? горепосочения тайминг на рамта е даден при волтаж 2.2. Как да го направя и аз на 2.2, как да видя какъв е волтажа в момента и въобще трябва ли да го променям на 2.2 в биоса има един раздел(изглеждащ така): ******** System Voltage Optimized ******** System Voltage Control [Manual] DDR2 OverVoltage Control [Normal] FSB OverVoltage Control [Normal] (G)MCH OverVoltage Control [Normal] CPU Voltage Control [Normal] но при промяна на CPU Frequency, над този раздел се появи мигащ червен надпис, който ми препоръчва да напрая System Voltage Control на auto и аз го направих. от този раздели ли трябва да нагласям волтажа на рамта и на процесора?

Редактирано от szx (преглед на промените)

Температурите ти са в рамките на нормалното, може би малко по-високи, но вероятно е заради напрежението, което си оставил на Ауто, вероятно Боксовото охлаждане на процесора и липсата на вентилатори по кутията. Друг е въпросът, че трябва да обърнеш внимание и на температурата на дъното ! При това напрежение ( 2.2 ) и тази честота на паметта ( 900 МХц) би трябвало да обърнеш внимание и на охлаждането на паметите ! Изобщо- не е зле да се погрижиш да създадеш някакъв въздушен поток в кутията !

Ако искаш да качваш още шината на процесора, sуstem memory multiplier го направи на 2.0 и разхлаби таймингите на паметта, както и свали леко напрежението и. След като установиш окончателно шината на процесора ( дали ще е 300, 400 или нагоре -ти ще решиш), тогава се занимавай с паметта.

Нищо не си писал за PCI-E шината !? - не забравяй да я поставиш на 101.

System Voltage Control [Manual]

DDR2 OverVoltage Control [Normal]

FSB OverVoltage Control [Normal]

(G)MCH OverVoltage Control [Normal]

CPU Voltage Control [Normal]

но при промяна на CPU Frequency, над този раздел се появи мигащ червен надпис, който ми препоръчва да напрая System Voltage Control на auto и аз го направих.

от този раздели ли трябва да нагласям волтажа на рамта и на процесора?

Да, оттук се наглася напрежението на процесора и паметта и шината на северния мост и на FSB - не оставяй процесора на Ауто , задай му като за начало 1.30 в Биос ( не се впечатлявай от мигащия червен надпис), клоквай, а ако след поредното повишаване на честотата , компа не запали или се рестартира - покачи още напрежението.

благодаря ти за отговора, но така и не разбрах какви са нормалните граници за температурата (на дъното и на процесора) също така в този раздел на биоса "System Voltage Optimized" мога да прокачвам самото напрежение със стойности от порядъка на 0.1, 0.2 ... но не мога да видия в момента колко е общото напрежение. така че къде точно бих могъл да видя това? само за уточнение - не зная с какво впечатление сте останали, но не желая да изцедя всичко от машината си, а просто да покача леко производителност й П.С. - все още не съм покачил напрежението на рамта до 2.2 , а само тайминга съм сменил

Редактирано от szx (преглед на промените)

Здравейте! Аз съм с E2160, Jetway I35P-SG, 2GB A-DATA 800Mhz. Понеже гледам, че тука сте писали по-добре да е 9x300 с по-голям множител на паметта. Аз съм го сложил на 8x350, паметта 1:1. Кой вариант е по-стабилен, като всички волтажи са default-ските. А и съм с боксовото охлаждане, до 2800 има ли проблеми с него?

Редактирано от wH1spEr (преглед на промените)

До 3Ghz няма проблем с бокс-а. А за паметта ... въпрос на избор. Аз ти препоръчвам 333х9 като шина и 3/2 за паметта. Може и да тръгне на 1000Мхц. Ако не - 4/3. На 890Мхц 100% ще тръгне без да и се барат волтажите.

До 3Ghz няма проблем с бокс-а. А за паметта ... въпрос на избор. Аз ти препоръчвам 333х9 като шина и 3/2 за паметта. Може и да тръгне на 1000Мхц. Ако не - 4/3. На 890Мхц 100% ще тръгне без да и се барат волтажите.

Тя тръгна и на 1070, но по-нагоре в темата четох, че над 800Mhz без охлаждане не е за препоръчване, а мойта няма охлаждане. Вярно ли е това или да я сложа над 800 (вмомента идва 815 някъде).

ЕДИТ: Според SpeedFan греят ядрата в нормално 22-24, в натоварено ~45, но има и една стойност в SmartFan, която показва 30 нормално/~54 натоварено. На 3Ghz на Orthos стигнаха 72 градуса Tjunction, а не се мисли Tcase колко е било (сигурно 80) и го спрях, тъй като в този списък това е вече в графа горещо и опасно. Върнах го на заводските и там SpeedFan показва на онази по-завишената стойност 22/~50, нямам идея каква е тая стойност - пише Temp1. На Orthos на заводските прави 56 Tcase след 7 минути. Егати температурите Публикувано изображение

Ето скриййншот.

post-34014-1203715088_thumb.jpg

Редактирано от wH1spEr (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Здравейте,искам да попитам за клок на процесора ми . като вдигам ФСБ-то и като заключа ПСИ-Е шината тя се покачва на 115 . намалям я заключвам и си става 115

биоса е American Megatrends Inc.

това ми е компа CPU:DualCore AMD Athlon 64 X2, 2000 MHz (10 x 200) 3800+

RAM:Power Quotient (512 MB DDR2-667 DDR2 SDRAM)

VGA:GeForce 7300 GS (256 MB)

MB:ASRock ALiveNF6G-VSTA

HDD: ExcelStor Technology J8160S (160 GB)

CASE:TASCO 400W

Нещо не разбрах.Заключваш я на 100 и тя се вдига сама на 115.Така ли?

И защо не отвориш една нова тема за твоя камп, при положение, че няма нищо общо с дискутираната в тази тема машина?

Тя тръгна и на 1070, но по-нагоре в темата четох, че над 800Mhz без охлаждане не е за препоръчване, а мойта няма охлаждане. Вярно ли е това или да я сложа над 800 (вмомента идва 815 някъде).

ЕДИТ: Според SpeedFan греят ядрата в нормално 22-24, в натоварено ~45, но има и една стойност в SmartFan, която показва 30 нормално/~54 натоварено. На 3Ghz на Orthos стигнаха 72 градуса Tjunction, а не се мисли Tcase колко е било (сигурно 80) и го спрях, тъй като в този списък това е вече в графа горещо и опасно. Върнах го на заводските и там SpeedFan показва на онази по-завишената стойност 22/~50, нямам идея каква е тая стойност - пише Temp1. На Orthos на заводските прави 56 Tcase след 7 минути. Егати температурите Публикувано изображение

Ето скриййншот.

post-34014-1203715088_thumb.jpg

А защо виждам две инстанции на Orthos едновременно?

Тук и по-компетентни трябва да се намесят, ама аз поне знам, че един Orthos товари две ядра, две инстанции трябват чак при четири ядра, нали?

Тук и по-компетентни трябва да се намесят, ама аз поне знам, че един Orthos товари две ядра, две инстанции трябват чак при четири ядра, нали?

Точно така. По един ортос за всеки две ядра.
  • 4 седмици по-късно...

А защо виждам две инстанции на Orthos едновременно?

Абсолютно прав си, но доскоро мислех, че всеки Ортос е за едно ядро. Както и да е - дори с един Ортос направи 64C при това още на 2700, на 3000 се налага да вдигна напрежението и температурата хуква още нагоре. Принципно го държа на 2700 и рядко отива над 60. Но се страхувам, че ако го оставя на 3000 особено както обичам да работя по фотошопски файл докато Premiere рендва, може и да се изпече горкия Публикувано изображение Както и да е сега ще го държа така, а после ще си взема Q6600 или Q9300. Мерси много за помощта :angry:

а от къде си го дръпнахте тоз orthos? Има ли значение дали ще товаря компа с prime 95 или с този ортос?

• 6 месеца по-късно...

2.6 Не се толерира практиката на flood – публикуване на едно и също нещо многократно, както и публикуването на голям брой мнения от един потребител едно след друго. За добавяне на информация към предишен пост има бутон "Редактирай" на всеки ваш пост.

iovi

Intel core 2 duo E 8200 2.66ghz-GIGA-BYTE GA-73PVM-S2H Desktop Board - GA-73PVM-S2H

Gigabyte nForce 7100/630i LGA775 DDR2 800 1333MHz FSB uATX Motherboard (Някой може ли да ми помогне ето какво съм направил -fsb-memory clock mode 1-auto 2-linked 3-unlinked аз го сложих на linked (fsb memory ratio1:1) Robust graphics booster-enabled (sega e cpu host frequensy 405 mhz) actual memory clock 810 mhz така успях да го докарам до 3241 mhz Помогнете ми какво да направя да го пусна поне на 3600Mhz

vga core clock (+1%)

Здр Kokomil прочетох инструкцията ти за клок но в моя биос не намирам PCI-E и PCI на (33.3MHz) можеш ли да ми помогниш да клокна Intel core 2 duo E 8200 2.66ghz-GIGA-BYTE GA-73PVM-S2H Desktop Board - GA-73PVM-S2H

Gigabyte nForce 7100/630i LGA775 DDR2 800 1333MHz FSB uATX Motherboard

http://www.grappologroup.com/shop/?artgrp=...&no_cache=1

post-193068-1225973918_thumb.png

ето какво съм направил -fsb-memory clock mode 1-auto 2-linked 3-unlinked аз го сложих на linked (fsb memory ratio1:1) Robust graphics booster-enabled (sega e cpu host frequensy 405 mhz) actual memory clock 810 mhz така успях да го докарам до 3241 mhz

post-193068-1225995068_thumb.png

Редактирано от Don Ceci (преглед на промените)

ето какво съм направил -fsb-memory clock mode 1-auto 2-linked 3-unlinked аз го сложих на linked (fsb memory ratio1:1)Robust graphics booster-enabled (sega e cpu host frequensy 405 mhz) actual memory clock 810 mhz така успях да го докарам до 3241 mhz

Така и не разбрах Ctrl + F1 какво добавят в опциите :P

Паметта я постави на unlinked и гледай да я държиш на по-ниска честота от 800 , а Robust graphics booster > Disabled.

Така и не разбрах Ctrl + F1 какво добавят в опциите :)

Паметта я постави на unlinked и гледай да я държиш на по-ниска честота от 800 , а Robust graphics booster > Disabled.

Robust graphics booster го изключих минах на unlinked ф-10 и жси4ко се върна на default Ctrl + F1 появиха се още някой функции но така и не намирам PCI-E

Robust graphics booster го изключих минах на unlinked ф-10 и жси4ко се върна на default Ctrl + F1 появиха се още някой функции но така и не намирам PCI-E

това е на linked на unlinked всичко отива на default

post-193068-1226003222_thumb.png

post-193068-1226003235_thumb.png

Report.txt

Report2.txt

Ми вдигай шината пак като гледаш паметта да е под 800 ( няма опция за повишаване на напрежението на паметта това дъно). И кои са тия допълнителни опции, които се появяват при Ctrl + F1 ?

Ми вдигай шината пак като гледаш паметта да е под 800 ( няма опция за повишаване на напрежението на паметта това дъно).

И кои са тия допълнителни опции, които се появяват при Ctrl + F1 ?

няма как да е под 800

като ждигам шината се вдига и паметта

няма как да е под 800

Ctrl + F1 в PnP/PCI configurations се появи -pci latensy timer (32) PCI-1 IRQ-AUTO PCI-2 IRQ-AUTO -в (M.I.T)-MEMORY TIMING SETTING

няма как да е под 800

При Unlinked би трябвало да можеш да сменяш делителя на Рам - т.е. да не е 1:1 със шината.

Твърде е вероятно при твоят клок именно паметта да те спъва - възможно е да не може повече от посочените 810 МХц без допълнително напрежение.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.