Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да клокна C2Duo 2160

Featured Replies

При Unlinked би трябвало да можеш да сменяш делителя на Рам - т.е. да не е 1:1 със шината.

Твърде е вероятно при твоят клок именно паметта да те спъва - възможно е да не може повече от посочените 810 МХц без допълнително напрежение.

При unlinked на 3240 mhz всичко се връща на default ето снимки от биоса-http://rapidshare.com/files/161771222/Archive.rar.html
  • Отговори 64
  • Прегледи 24k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Здравейте, знам че тази тема е за 2160 но искам да попитам нещо за друг процесор. Взех си Е5200. Прочетох какво сте изписали за клок и т.н. Направих каквото трябва и стигнах до 3.3Ghz, но имам един проблем. Като си пусна компа и от време на време multiplier-a от 12.5 ми пада на 6 и показва 1.5Гхз.... и целия комп почва да ми забира ...и от време на време пак си се качва на 12.5х. Може ли някой да ми каже как да оправя това? Видях че сте писали нещо за C1E или нещо такова . Но аз в биоса нямам такова нещо. Имам C.I.A.2 и то ми е на disable. И за core voltage от биоса съм го нагласил на 1.24 а във spu-z ми го показва 1.16.

Редактирано от DuWolf (преглед на промените)

Здравейте,

знам че тази тема е за 2160 но искам да попитам нещо за друг процесор.

Взех си Е5200. Прочетох какво сте изписали за клок и т.н.

Направих каквото трябва и стигнах до 3.3Ghz, но имам един проблем.

Като си пусна компа и от време на време multiplier-a от 12.5 ми пада на 6 и показва 1.5Гхз.... и целия комп почва да ми забира ...и от време на време пак си се качва на 12.5х.

Може ли някой да ми каже как да оправя това?

Видях че сте писали нещо за C1E или нещо такова . Но аз в биоса нямам такова нещо. Имам C.I.A.2 и то ми е на disable.

И за core voltage от биоса съм го нагласил на 1.24 а във spu-z ми го показва 1.16.

Intel enchanted step бля бля потърси, огледай обясненията на всяко нещо. Търсиш функция която смъква множителя при липса на натоварване и я изключваш.

Само не разбирам,защо ти е да го спираш?Намалява множителя,но само когато процесора не е натоварен.Не губиш бързина или нещо друго.Е,ти си знаеш. Публикувано изображение

ето какво съм направил -fsb-memory clock mode 1-auto 2-linked 3-unlinked аз го сложих на linked (fsb memory ratio1:1) Robust graphics booster-enabled (sega e cpu host frequensy 405 mhz) actual memory clock 810 mhz така успях да го докарам до 3241 mhz

от къде се наглася fsb ratio-то да е 1:1 примерно ?

Аз в биоса такова fsb memory clock mode нямам..

• 2 години по-късно...

Извинявам се ,че не бях намерил тази тема,за да пиша тук.

Опитвам се да клокна един процесор Е2160 на дъно P5ND2-SE захранването е forton 500w с win7 съм.

Ram 2x1gb

DIMM1: Qimonda 64T128000EU2.5C2 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6-6-6-18 @ 400 MHz) (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) и другата е

DIMM3: Power Quotient 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)

Първо го сложих на 1000/667 и достигаше в CPU-Z до 2.250mHZ. температурите бяха около 55градуса след това пробвах на 1333/667 и 1333/800 и всички от предложените опций в биос,но като рестартирах си връща процесора на 1.8Ghz.

Инсталирах програмата за клок на асус AI Booster,които ми даваше максималното FSB 266 Mhz.И при това положение CPU беше на 2.4 Мhz.и системата беше стабилна.

След това започнах ръчно да покачвам FSB и стигна до:

PCIE-101

FSB Speed QDR-1122.

Mem speed DDR-561,но като пуснах игра за тест и замръзваше.

С малко нагоре зареждаше,но след това замръзваше дисплея.

След доста тестове се оказа че FSB-то на повече от 1097 Mhz(273.8)Mhz.не е стабилна системата,а над 280Мhz.връща на дифолт. Пробвах и паметта на различни честоти понеже нямам опция за делител памет-шина и ръчно я слагах на всякакви варианти,но нямаше ефект.

След,като покачих честотата на FSB нa 1097 и паметта ми стана на 365Mhz.(730Mhz) и системата е стабилна ,а процесора е на 2.46Ghz .Единствено си мисля ако покача волтажа,защото пробвах нагоре до(1.4000v) и пак си връщаше на дифолт.Волтажа не се ли вдига когато е нестабилна системата,а при мен на по високо FSB си връща настройките по подразбиране.Не съм сигурен,но мисля,че моето дъно,само си повишава напрежението на процесора ( ако е поставено на AUTO ).Процесора е ревизия L2,и някой предполагат,че от това не може да се вдигне още честотата,а други смятат,че е от чипсета nVIDIA nForce 570 Ultra Intel Edition,аз искам поне до 3гх.да стигна.

everest

bios

all over

all over2

оценка win7

CPU

POWER

TEST RAM

Редактирано от kapeto (преглед на промените)

Има няколко неща, които ми правят впечатление. На първо място дъното, което не е особено подходящо за по-голям клок на Интел процесор. Второто, което ми прави впечатление са различните памети, с различни тайминги. Може пък да опиташ само с едната, или само с другата. Изобщо, маймуни с трици не се ловят и тези, които постигат нещо по-високо , го правят не с value компоненти. В крайна сметка може и процесорът толкова да си може :)

Има няколко неща, които ми правят впечатление. На първо място дъното, което не е особено подходящо за по-голям клок на Интел процесор. Второто, което ми прави впечатление са различните памети, с различни тайминги. Може пък да опиташ само с едната, или само с другата.

Изобщо, маймуни с трици не се ловят и тези, които постигат нещо по-високо , го правят не с value компоненти.

В крайна сметка може и процесорът толкова да си може :)

Това с паметта го пробвах,като оставих само тази-DIMM1: Qimonda 64T128000EU2.5C2 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6-6-6-18 @ 400 MHz) (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz)на 1-вия слот и комп.не искаше да тръгне биоса пищеше непрекъснато,а с другата памет шината си достигаше пак до определеното ниво и нагоре връщаше на дифолт.

Ами, в такъв случай си открил кое те спира :yanim:

Ako е тази памет(Qimonda)защо само с другата не качва?

Защото и тя е "същата стока" :yanim:

Kaто и сваля ръчно честотата до минимум и покачвам шината пак ли тя ме спъва и евентуално с друга по добра памет може ли да се получи?

Редактирано от kapeto (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Искам да попитам защо на WindowsXP с клокнат процесор E2160 на 2880Mhz всичко си вървеше без проблем, докато инсталирах Windows 7. Компютъра много често се рестартира и имам проблем със звука като пусна някоя песен на медия плеъра почва да влачи и да насича с най-новите драйвери съм на Realtek. И двете опрационни системи са инсталирани на различни дялове. След инсталирането на Windows 7 и на XP-то се появи проблема с рестартирането. Имате ли някакви идеи каква може да е причината. Малко по-рядко се рестартира единствено като оставя волтажа на процесора на Auto. PCI-E е заключена на 101, делителя на паметта на 2.50, шината на процесора е на 320*9.

Искам да попитам защо на WindowsXP с клокнат процесор E2160 на 2880Mhz всичко си вървеше без проблем, докато инсталирах Windows 7. Компютъра много често се рестартира и имам проблем със звука като пусна някоя песен на медия плеъра почва да влачи и да насича с най-новите драйвери съм на Realtek. И двете опрационни системи са инсталирани на различни дялове. След инсталирането на Windows 7 и на XP-то се появи проблема с рестартирането. Имате ли някакви идеи каква може да е причината. Малко по-рядко се рестартира единствено като оставя волтажа на процесора на Auto. PCI-E е заключена на 101, делителя на паметта на 2.50, шината на процесора е на 320*9.

Мога да изкажа само лично мнение. Аз съм с E6750 и имах подобни на твоите проблеми. Отначало мислех, че процесорът е виновен, но в последствие се оказа, че виновник е паметта ми DDR II Super Talent CL4. Просто при много високи честоти и множител по-голям от 2, не работи добре. Затова направих следното. Оставих множотеля на 2 (!), а шината на 400 MHz x 8. Вдигнах напрежението и до това, което пише в спецификациите на паметта ( CL4, 2.2 V, 800 MHz). Таймингите също настроих ръчно на CL4 и реших проблемите си. Разбира се, мога да вдигна още малко честотата на FSB шината, но сметнах, че 3.2 GHz на процесора ми са достатъчни в повечето случаи. По-големи честоти оправят някои проблеми при игри, но водят до нестабилност ( примерно 3.6 GHz действат добре на GTX 460, но понякога се случва рестарт на Windows при игране на игри).

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.