Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте ми преса за коса

Featured Replies

Търся си преса,но не знам кой са най-хубави и прочие....моля някой ако е запознат да ми помогне при избора.

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Това е любимият ми уред Публикувано изображение

За каква цел ще я ползваш? :bye1: Изправяне, "вафли", вълни, обем......

Ако е за изправяне - задължително с керамични плочки. Щади косъма и определено доста по-бързо изправя, няма нужда да минаваш един кичур по 5-6 пъти (тук си зависи и степента на къдравост на косата, разбира се). Екстра си е и йонизиращия ефект (Philips имат такива преси) - против наелектризиране на косъма :jumping11:

Всъщност моят съвет е да се насочиш единствено към керамичните. Заслужава си да се дадат повече пари - косата си е коса и го заслужава.

Моята е Елеком - не я препоръчвам (с метални плочки е). Чудесна е в изправянето - заради което я ползвам - но е непрактична за човек, който я ползва всеки ден. А аз съм точно такава.

Като марки:

Babyliss - веднъж използвах и определено мога да кажа, че е доста добра.

Philips - също добър избор (логично). Държат високи цени, но само за техните съм чувала за тоя йонизиращ ефект, за който споменах по-горе.

Rowenta - като че ли фаворит в избора "цена/качество". По-евтини са от Филипс, също изправят косата много добре.

Модели, за съжаление, не мога да ти кажа - само ако ги видя визуално, мога да посоча кои съм ползвала.

И ако трябва да съм честна, може би не толкова марката на самата преса е важна, колкото ръката, която я държи. Иначе казано - дори и най-скъпата преса (веднъж ме правиха с някаква, беше професионална за салони - ми нямам какво да си кривя душата, беше уникална и най-добрата, която е минавала по косата ми), попаднала в човек, който не може да изправя коса, не струва и пукната пара. И обратно.

Както и доброто стопанисване на самия уред. Като става дума за техника, може би ти се струва излишен този съвет, но наистина, ще се увериш колко е необходимо - и за по-дългия живот на самата преса, и за ефекта й в/у косата ти. :)

Така че моят скромен съвет, Ивета, би бил да се насочиш задължително към преса с керамичен плот и евентуално към някоя от тези 3 марки. Виждала съм и други (Remington, Solac, Елит), но не съм ползвала, нито съм чувала отзиви.

А моделът сама ще си избереш, в зависимост от екстрите и приставките, които желаеш.

Успех с покупката .:)

Абсолютно съм съгласна с Чейни.

Каквато и преса за коса да избереш, нека да е задължително с керамично покритие. Не че не вреди, а малко повече щади косата от пресите с метални накрайници. Моята фризьорка ми разказваше за момичета, които изправяли косите с ютия. ;) И в отговор на изуменото ми изражение добави: "Защо се чудиш, това е същото, като да ползваш преса с метално покритие."

Аз лично ползвам Rowenta с керамичен плот - на пара, среден клас, поносима цена, и съм изключително доволна в редките случаи, когато реша да я ползвам. И нещото, което винаги правя преди въпросната процедура, е да сложа балсам /без отмиване/ на косата си.

Въпрреки всичко, бих те посъветвала да не прекаляваш с употребата и. Не забравяй, че косата ти е нещо живо и всяко едно използване на този уред, пък бил той и със златни нишки, си е жестоко третиране. Успех в избора, iveta7. ;)

• 1 месец по-късно...

Аз имам тази и съм много доволна. Но според мен изгаря зверски косата и не бих препоръчала честа употреба...

• 3 месеца по-късно...
  • Автор

Публикувано изображение Забравила съм да благодаря за съветите,за което се извинявам много.

Минах през много преси,ето последното което купих...

Babyliss

Публикувано изображение

После пуснете тема Изгорих си косата,какво да правя

Публикувано изображение Забравила съм да благодаря за съветите,за което се извинявам много.

Минах през много преси,ето последното което купих...

Babyliss

Публикувано изображение

Добър избор,със здраве да си я ползваш... :)
  • Автор

После пуснете тема Изгорих си косата,какво да правя

Публикувано изображение На мен ми е смешно,но ще дойде и този ден...

За това да питам...знам че се слага нещо като балсам на косата за да не я гори толкова,кой са най-качествени?

Добър избор,със здраве да си я ползваш... :)

Благодаря много.

За това да питам...знам че се слага нещо като балсам на косата за да не я гори толкова,кой са най-качествени?

Ми аз доброто ви мисля

Преди години съм ползвала маша-та знам за какво иде реч

Косата се изгаря,косъма се начупва

Та си ползвам ролки с парафин-върху мокра коса при това

Вярно-не става бързо като с машата и с пресата,голяма играчка си е-а мойта коса е до кръста ми дълга

Но не ме мързи

Балсама само ще я омекоти,няма да спаси причинените вреди от изгарянето на косъма

Публикувано изображение

Не ползвам нито преси, нито дори сешоар, само качествена боя на Kerastase, с моя си цвят, и маска за коса. косата ми е почти до кръста, естествено чуплива и прекрасна п.п. горните процедури използвам по-изключение, за специални случай, не по-често от един път на месец

Редактирано от MistressLinda (преглед на промените)

Благодаря много.

Ивета ако искаш такъм препарат за изправяне /който се използва само за изправяне с преса/ попитай в някой добър фризьорски салон. На Шварцкоф имаше един такъв и мисля, че издържаше и на влага - косата не се начупва/ ама той е доста скъп/. Можеш да попиташ за нещо на Лонда или Вела/ цените са по-поносими/ . Аз използвах такъв продукт на една италианска фирма и беше като вакса /но не точно/ - косата се изправя страхотно и този продукт я прави да изглежда гладка и прибрана,а не разпиляна. И продукта се слагаше винаги на измита и СУХА коса .

Редактирано от galia81 (преглед на промените)

• Автор

Ивета ако искаш такъм препарат за изправяне /който се използва само за изправяне с преса/ попитай в някой добър фризьорски салон. На Шварцкоф имаше един такъв и мисля, че издържаше и на влага - косата не се начупва/ ама той е доста скъп/. Можеш да попиташ за нещо на Лонда или Вела/ цените са по-поносими/ . Аз използвах такъв продукт на една италианска фирма и беше като вакса /но не точно/ - косата се изправя страхотно и този продукт я прави да изглежда гладка и прибрана,а не разпиляна. И продукта се слагаше винаги на измита и СУХА коса .

Косата ми не се начупва след като я изправя...изглежда хубава,има блясък и т.н

Въпроса ми беше за нещо против изгаряне преди да е изгоряла.

Косата ми не се начупва след като я изправя...изглежда хубава,има блясък и т.н

Въпроса ми беше за нещо против изгаряне преди да е изгоряла.

Ами по принцип тези продукти предпазват /уж/ :ph34r:
  • Автор

Ами по принцип тези продукти предпазват /уж/ :ph34r:

Публикувано изображение

Знаеш ли нещо за това?Предпазва ли косата?

Публикувано изображение

Знаеш ли нещо за това?Предпазва ли косата?

Не,не съм го ползвала. Мога ли по-късно да ти пиша на лични? /да не става реклама/

Редактирано от galia81 (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
  • 3 месеца по-късно...

Здравейте! Има ли някой впечатления за тези две преси, моля да ги сподели. Мисля да си закупя една от тях, но се двоумя между двете. Заслужава ли си? Мерси предварително. :P

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09026794

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09040460

• Автор

[От къде си купи тази преса?

mimi_81 от къде си купи пресата - и аз си търся на Бейбилис.Има ли йонизатор

Предполагам към мен е въпроса.От Испания си я купих за 40 евро (някъде там дадох,не си спомням точно)

Няма йонизатор,но може да си изправяш косата дори и да е мокра :P

Което е много хубаво,поне за мен.Има и някаква тубо функция...за бързо изправяне :)

Много е лека - с три години гаранция,което е изключително много...Изобщо не съжалявам че си дадох парите.

Здравейте! Има ли някой впечатления за тези две преси, моля да ги сподели. Мисля да си закупя една от тях, но се двоумя между двете. Заслужава ли си? Мерси предварително. :)

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09026794

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09040460

От тези двете бих купила втората - макар че е доста скъпа,а няма нищо особено.

За тази цена може да си намериш по хубава с екстри :)

Успех.

Редактирано от iveta7 (преглед на промените)

• 5 месеца по-късно...

Здравейте, аз си купих новата преса на Белисима. Страшно съм доволна - изправя перфектно и трайно. Преди ползвах една обикновена с метални плочи, но тази е съвсем различна, загрява много бързо, направо за секунди, а и косата ми става много лъскава. Ето пресата, ако някой се интересува http://www.bellissima.bg/?4,bellissima-creativity. Там има и една маша с плочи, която също изглежда интересно - вафлички, букли и т.н.

и аз я имам и съм много доволна....имате ли си на представа как се наричат пресите които правят косата на вълни (все едно си се къдрил),някой ми беше казал че се наричат триизмерни...някои запознат ли е има ли такава

В никакъв случай не взимай РЕМИНГТОН.Нищо че има добра гаранция.Просто няма сервиз. Публикувано изображение

• 4 седмици по-късно...

Поздрави на всички.

Искам да споделя и моя избор в преса за коса.

Публикувано изображение

От близо 6 месеца ползвам преса за коса She черен стайлър. Останах възхитена и очарована. Това е продукт с невероятно качество и ефект. Това е първата преса от години насам, която прави косата ми да изглежда перфектно. Нямам думи за да изразя удовлетворението си от тази покупка.

Ето адрес за всеки желаещ да разгледа невероятните продукти.

• 1 година по-късно...

Здравейте, скоро ще си купувам маша но незнам каква марка да е точно. Попаднах на тази http://www.bellissima.bg/?14,bellissima-g9-90 хубава ли е? И дали ще може да изправи долу-горе къдрава и гъста коса? Моля някой да ми каже. А и пресите и машите на тази марка качествени ли са?

• 5 месеца по-късно...

Ще Ви помоля да ми препоръчате преса за коса със сменяеми плочки и керамично покритие. Основно се интересувам от по едри вафлички, изправяне и да не е слаба. Аз също не разбирам много имах една преса, която беше пълен боклук! За нищо не ставаше нито за изправяне нито за вафлички.Не искам пак да направя грешка и да купя нов боклук, затова ви моля за препоръка.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.