Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за около 1000лв ама и нещо различно

Featured Replies

Знам че като прочетете началото на заглавието направо намразвате автора и си викате баси тъпака тоя не ползва ли търсачка...

Ама мене освен че ми трябва геймърски компютър,искам да го ползвам за фотошоп,гледане на филми(примерно HD 1080p май беше),обичам да правя доста неща едновременно на компютъра си!Още нещо-каква е тая супер Т рам дето все я разправяте-по добра ли е от другите-аз хабер си нямам от хардуер(не че от софт имам де)

Гледах една конфигурация тука я бяхте одобрили.Дали на мен ще ми върши добра работа?

GB P35-DS3L/P35/LGA 775

C2DUO E2160/1.86/1M/BOX или пък C2DUO E6750(6550)/2,66(2.33)/LGA 775,BOX

2*1GB DDR2 800 A-DATA Или 2*2GB DDR2 800 A-DATA

SAPPHIRE HD3850 512M

PS CHIEFTEC

250GB SEAGATE 7200/16MB

А между другото не ми е супер спешен компа и мога да изчакам ако примерно след месец два за същите пари ще мога да взема по кйачествено нещо,или това качество на по ниска цена(е да не е прекалено чакането де)

НЕ е казано че това трябва да е точната-просто я видях в друга тема-приемам предложения(нищо не разбирам и ще се доверя сляпо на съветите ви :rolleyes:

Редактирано от hooliganm (преглед на промените)

Струва ми се недобре балансирана... Със тоя слаб процесор и тая повече от мощна видеокарта... Помисли за процесор над 2 гигахерца... А за суперТ - предлагат на ниска цена добра производителност плюс възможности за овърклок, които липсват при марки като А-ДАТА или PQI например... Не си споменал харддиск... Гледай да е с 16 мегабайта кеш... Марка по избор от хитачи и уестърн диджитал... Може и Seagate, ама аз съм фен на първите две марки... Захранване поне 400 вата (марката, която си избрал е добра) и някакво ДВД по избор... И гледай L2 кеша на процесора да е повече, щото за много неща едновременно това е важното :rolleyes: И успех :yanim:

Няма какво да чакаш щом имаш парите. Ама нещо не виждам в това което си избрал харддиск и dvdrw. Иначе добре си се ориентирал:

P35-DS3®

E2160 BOX

320GB Hitachi SAT2

2x1GB A-DATA или дори 2х2GB

3850 512МB

ASUS DRW 1814 SATA

Chieftec 400 или 450W

Сега не ми се смята, ама мисля, че около 1000лв. излиза.

Едит:

Да, с 2x2Gb A-DATA и 400W Chieftek ги изкарах грубо 1050лв.

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

Ако HDD-то ще е само едно, дъното може да бъде P35-DS3L, защото няма да правиш RAID. Взимаш 2х1GB RAM и спестяваш 16$ от дъното и 48$ от паметта, и взимаш Е4500 на 2,2Ghz и с 2MB Cache. cool.gif

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

• Автор

ами да само с един HDD ще съм:rolleyes:

Но не смятам за необходимо да спестявам пари от рам заради по добро дъно,ако трябва повече лев ама и дъно и рам( и двете дедо попе),не съм казал точно 1000лв да са :)

Може и малко повече,важното е да е долу горе готина машинката дето ще ми сглобят :wors:Смятам да карам бая време с нея

С тая сегашната карам 3-4 години вече:

AMD DURON processor,256MB RAM, NVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X ама много се спихна вече и само за сърфиране става :wors:

Абе гледам сега по 3 гигахерца нагоре процесори-аз ако си зема дори и 2-2.2 няма ли да е малко,или като е двуядрен е по добър,може ли малко разяснения?

Абе гледам сега по 3 гигахерца нагоре процесори-аз ако си зема дори и 2-2.2 няма ли да е малко,или като е двуядрен е по добър,може ли малко разяснения?

1. Сегашните 2Ghz нямат нищо общо с този твой duron било то и на 1 800 Mhz, архитектурата е много различна...

2. Ще го клокнеш стабилно на над 3.0 Ghz (3.4 Ghz)

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

@hooliganm ... предлагам да спестиш малко от РАМ и дъно за по-добър процесор. Дъното напрактика е едно към едно с предложеното от Lyidmil, но не поддържа RAID. Това е единствената разлика, но не е от значение, щом ще си само с един диск. РАМ-та ... ако имаш пари взимай 4GB, въпреки че ми се струва излишно. Все пак "колкото повече, толкова повече".

@Phonomania ... за архитектурата си прав, но от тези процесори повече от 3,2Ghz с бокса не трябва да се очаква.

• Автор

Промених малко горе конфигурацията:)

Както каза колкото повече-толкова повече!

Не че имам пари бол,ама...веднъж ще го вземам и кой знае кога ще го сменя :)

Струва ми се недобре балансирана... Със тоя слаб процесор и тая повече от мощна видеокарта... Помисли за процесор над 2 гигахерца... А за суперТ - предлагат на ниска цена добра производителност плюс възможности за овърклок, които липсват при марки като А-ДАТА или PQI например... Не си споменал харддиск... Гледай да е с 16 мегабайта кеш... Марка по избор от хитачи и уестърн диджитал... Може и Seagate, ама аз съм фен на първите две марки... Захранване поне 400 вата (марката, която си избрал е добра) и някакво ДВД по избор... И гледай L2 кеша на процесора да е повече, щото за много неща едновременно това е важното :) И успех :)

Ъъъъ,какво му е слабото на процесора ?

В крайна сметка излиза така:

Дъно: GB P35-DS3L (136,60 лв.)

Процесор: C2 DUO E2160 (119,86 лв.) | C2 DUO E6750 (291,96 лв.) | C2 DUO E6550 (262,49 лв.)

РАМ: 2x1GB A-Data DDR2 800 (2x32,14 лв.)

Видео: SAPPHIRE HD3850 512M GDDR3 (285,26 лв.)

Хард: 250GB SEAGATE SATA2 (109,15 лв.)

ДВД: ASUS DRW-1814BLT LS SATA (38,17 лв.)

Без ДДС са цните!!!

753,32*1.2=904.00лв.

Кутия+Захранване: още 100лв...

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

• Автор

Аха ,значи ако е с процесор C2 DUO E6750 и примерно 2х2Гб РАМ ще ми излезе към 1300лв.

Отивам понеделник и ако ми го дадат на лизинг го вземам,ако не ще изчакам 2-3 седмици до месец!

Да, ама това DS3L ми се струва леко орязано за по-сериозен процесор. Ако ще е гарга да е рошава -чистото DS3 или DS3R/P ще му стоят много по-добре на Е8200. За видеокарта: GB HD3850 256MB - 299лв или GB HD3870 512MB Zalman - 360лв. Харда - Hitachi, a обема според това колко пари можеш да дадеш. A 2Gb модул А-DATA е 67лв. с ДДС - прецени дали няма да се вместиш в 2х2GB. Oпределено има полза, каквото и да говорят, че за ХР и 2GB стигали.

Ако ще е гарга да е рошава -чистото DS3 или DS3R/P ще му стоят много по-добре на Е8200.

Е, DS4 ще му приляга още повече ;) Но и DS3L ще свърши работа ако бюджета не стигне за DS3 или DS3R/P - така или иначе дъното гони спокойно 500 МХц шина, което ще осигури доста прилични честоти дори и на Е8200.

• Автор

Не че разбирам ама няма ли да стане много скъпо с това Е8200

Не съм от най най запалените геймъри дето постоянно тества всичко ново излязло на макс ;)

Аха ,значи ако е с процесор C2 DUO E6750 и примерно 2х2Гб РАМ ще ми излезе към 1300лв.

Отивам понеделник и ако ми го дадат на лизинг го вземам,ако не ще изчакам 2-3 седмици до месец!

Мда, малко над 1300 излиза сметката, сам си реши за процесора, но принципа за гаргата е в сила де ;)

Наименование Цена US $

Дънна платка GB P35C-DS3R/P35/DDR3+DDR2/775 125,00

Процесор C2 DUO E8200/2.66G/1333/6M BOX 210,00

Памет 2x1GB DDR2 800 SUPER T CL4 64,00

Видео SAPPHIRE HD3850 512M GDDR3 213,00

Кутия FOXCONN TPS-841 /FORTRON 400W 77,00

Диск 320GB SEAGATE SATA2/7200/16MB 106,00

ДВД ASUS DRW-1814BL LS BLACK 31,00

Цена: 826,00

Цена с ДДС: 991,20

Цена в лева с ДДС: 1328,21

• Автор

2х1GB SuperT по добре ли е от 2х2GB A-DATA(като съотношение производителност-цена)

Има ли някаква осезаема разлика или...

Да не пускам нова тема -

Това дъно GB P35C-DS3/P35/DDR3+DDR2-дава възможност за DDR3,а колегата ще купува ,дъно, проц.,РАМ.Има ли смисъл от него за да може да мине евентуално до края на годината на DDR3 и Е8200-Е8600,или с този чипсет Р35 ,DDR3 не може да покаже предимствата си,доколкото има такива.Моля за съвет.

Да не пускам нова тема -

Това дъно GB P35C-DS3/P35/DDR3+DDR2-дава възможност за DDR3,а колегата ще купува ,дъно, проц.,РАМ.Има ли смисъл от него за да може да мине евентуално до края на годината на DDR3 и Е8200-Е8600,или с този чипсет Р35 ,DDR3 не може да покаже предимствата си,доколкото има такива.Моля за съвет.

Дъното е добро и държи на клок. Само дето не поддържа кой знае какви честоти на паметта. Наистина на другите предложени дъна няма да може да сложи DDR3, но Е8ххх не е проблем да се сложи. А относно предимствата на DDR3 - повече и по-бърза памет имат предимство на всеки чипсет. Само че според мен не си заслужава преди Intel да пуснат новия сокет и вградения контролер на паметта.

2х1GB SuperT по добре ли е от 2х2GB A-DATA(като съотношение производителност-цена)

SuperT е най-изгодното предложение като цена/производителност/качество. Работи стабилно с клок 4 при лек оувърклок и изобщо по-ниски тайминги. Сам прецени дали ти трябва 4 ГБ за работата с Фотошопа. 4ГБ вървят ръка за ръка с 64 битов Уин, което ще ти създаде лек дискомфорт поне в началото. Според мен 2 ГБ и Уин ХП са добра основа за работа с графични програмки, но ако имаш наистина сложни и тежки проекти, цветоразделяне и предпечат - тогава 4 ГБ :eek:

Ако паричките са проблем, си вземи един 2160 или 2180 с идеята за бъдеща подмяна с 8200/8400, да не кажа някаква по-голяма цифра :) Леко го изшиваш със скромните 40% за стабилна работа без допълнителен охладител и имаш отлична машинка за графичните приложения (игрички) :eek:

Разбира се, че 4GB е по-добре от 2GB, още повече, че цената на 1GB SuperT CL4 си остана неоправдано висока за възможностите които предлага. Ето ти пример до къде стига 2GB модули A-DATA:

90289_487.JPG

А ако не мислиш да овърклокваш, тогава пък съвсем се губи смисъла от SuperDuperT. Предпочитам 1050МHz при CL5 отколкото 900MHz при CL4. A щом казваш че не си запален геймър можеш спокойно да минеш с една 2600PRO/XT 256MB DDR3 и спестените пари да вложиш в някой друг компонент.

• Автор

Kingston po добри ли са от A-DATA или относителна работа?

Спред мен са по-добри.

Добра машина си избираш. Като я купиш драсни някой ред за впечатленията ти за новата придобивка. Успех

Kingston са по-добри, но са на цената на SuperT. Няма голямо значение ... това с паметите и клока е доста относително защото и A-DATA и SuperT и Kingston минават 1000Мхц на CL5, а има клокърски марки, които струват колкото един компютър. Аз ако си взимам памет ще направя компромис в съотношението цена/клок и ще взема A-DATA ... ако имам повече пари и няма за какво друго да ги дам - SuperT.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Еее най сетне зех кеша и утре най вероятно ще ходя да си пазаря конфигурацията :)

Дано да съм доволен :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.