Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за iPhone ?

Featured Replies

Малко ме учудват толкова негативните мнения за телефона , особено от хора които , като че ли никога не са го докосвали. Тиражират се много недостатъци на айфона , като голяма част от тях не са верни или не са много смислени. Особенно 28-те причини да не си купиш айфон.

Нека внеса малко ясното за някои неща . Принципно платформата все още се води за затворена(не може да инсталира софтуер) или поне официално според Ейпъл е така . Но в действителност за 5мин всеки може да отключи тази възможност , като единствено ти е нужен wi-fi интернет и да следваш няколко стъпки . Процедурата се нарича jailbreak и в телефона се качва инсталър на приложения. От там на сетне може да се инсталира най-различен софтуер . По този начин се премахват доста от първоначалните липси в телефона - програма за пращане на ММС , записване на видео , гласово набиране ... . Съответно качват се игри , за сега има сравнително елементарни игри за платформата , но това се компеснира от различните емулатори (Могат да се играят редица стари компютърни куестове, тайкуни , игри от нинтендо , гейм бой адванс , дори плей стейшън). Има програми за отделчено оправление на компютъра ви , файлови браузъри , музикални програми .... . Да не навлизам в големи подробности , но софтуер има и всекидневно количеството му расте.

Докато голямата част от софтуера в момента се пише от ентусиасти , февруари месесец ейпъл ще пуснат официаленa SDK(среда за писане на софтуер) и доста компании ще се захванат с разработка на програми и игри . Тоест функционалнота в бъдеще определено ще расте.

Отделно от това и вградените функции в телефона никак не са лоши . Има прекрасен mp3/mp4 плеар , много удобен интернет браузер , плеар за youtube клипове , меил клиент , google earth сателитни снимки и карти , калрндар ....

Напълно достатъчни функции за един не толкова претенциозен потребител.

За едно фешън устройство хардуера е доста добър . Дисплея е чудесен с голям размер и добра резолюция , а мултитъч възможностите го правят доста интересен и полезен . Процесора е на 620МHz(в момента занижен по обясними причини) , има много сериозен 3D ускорител (същия като на N95). 8GB вградена памет са добре дошли ,а скороста на запис е доста висока (за 2мин се прехвърля 500MB филм).

Разбира си телефона има и недостатъци . Не могат да се пращат файлове през BT (поне на този етап) , камерата е посредствена ,но едва ли може да се очаква повече от 2МР без АФ и светкавица , за да смените батерията ще трябва да използвате отверка или да се разходите до сервиз , за някои на пръв подлед елементарни неща трябва да се качи допълнителен софтуер....

• Отговори 53
  • Прегледи 16,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

• Автор

Благодаря на всички за отговорите , май ще го поръчам ;)

• 4 седмици по-късно...

не съм преглеждал коментарите на другите по темата, но мога да кажа че iPhone е великолепно устройство, не го сравнявайте с N95, защото са от различна класа, различни функции, създадени са за различни неща. От гледна точна на гъзарията е много добър телефон, от гледна точка на удобството и работата с него е много добър телефон, а и изглежда много добре. Някой може да каже че камерата му е гадна и незнам си какво още, но все пак това не е N95 и не е направен с цел да се състезава с него. В България цената му е много повишена спрямо реалната, но иначе iPhone е една чудесна джаджа, създадена за удобство, стил, музика и браузване, което за съжаление ще ви излиза солено. Крайния избор на клиента зависи за какво ще използва телефона си :angry:

Редактирано от azot4o (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Не се сдържах да поздравя Всички Ви за прекрасната дискусия ! iPhone е телефон с бъдеще ! Толкова разискван телефон , няма как да не се плюе по по него ... Аз самият при първа възможност бих си го закупил ! В една тема от преди доста време четох , че е предназначен за младежите , които искат същевременно Мултимедиен плеяр и телефон в едно ! :laughing5:

• 7 месеца по-късно...
Сравнително често се явява ъпдейт на софтуера и разкодирането отива по дяволите!Не трябва да го ъпдейтваш , но оттук функциолността му намалява!Например последния ъпдейт позволява снимане и на видео!

След всеки ъпдейт, се отключва и джайбкрейква (отваря му се файловата система) наново. Сравнително лесно е, а снимането на видео става чрез отделно приложение.

С една дума - гъзария. За по-малко пари имам и QWERTY клавиатура (физическа), инфрачервен порт, Bluetooth, WiFi, GPS, фотоапарат, разширителна карта и МОГА ДА ИНСТАЛИРАМ какъвто си поискам софтуер

И в айфона може :ass:

Дано повече хора прочетат статията и разберат,че телефона е просто една много добре реализирана реклама с много,много недостатъци и само 2 добри неща-сензорния екран и паметта от 8 ГБ!Но това не стига вече....

Можех и още доста мнения да цитирам, но няма смисъл. Голяма част от тях са пълни глупости. Това може би е един от най-малко рекламираните телефони, поне в Европа. Просто няма смисъл от реклама. Изобретение номер 1 на 2007 година. Вече повече от 40% от приходите на Епъл идват от айфона. Няма друг мобилен телефон, за който да се създават толкова много аксесоари. В сравнение с другите PDA от неговия клас цената е прилична, макар че цената на айфон е малко относително понятие предвид фактът, че се продава отключен с договор и т.н. Айфон е гъзария само са тези, които го взимат с тази цел. За всички останали е изключително удобно и полезно устройство. Само, който е боравил с него може да знае колко лесно, бързо и практично е браузването, а като се вземе предвид фактът, че за 10 лв. на месец имаш 25 мб (Мтел) трафик, това означава, че там където има мобилно покритие, има и интернет. Дълга и широка ще стан, ако почна да обяснавам предимствата на айфон, защо няма нужда от физическа клавиатура, това че може да се инсталира всякакъв софтуер, след като телефона се jailbreak-не и т.н. Има изключително много информация в интернет, така че всеки заинтересован може да се осведоми. А аз лично горещо ви го препоръчвам. С тази джаджа Епъл дръпнаха 5 години напред и изцяло преобърнаха представите на бъдещето на мобилните комуникации. В скоро време другите само ще им дишат праха и ще ги копират.

11hz6.th.jpgthpix.gif

Редактирано от lpa (преглед на промените)

Отговора на nokia Дойде и той е потресаващ

http://www.gsm.bg/reviews/single/?ID=7895

iPhone може да се ухапе по батерията само biggrin.gif всичко GPS по- добър начин за въвеждане на текст по- добър звук .... няма проблем със софта

Germanos вече го листваха в очаквани скоро

http://www.germanos.bg/e-germanos_bg/open/...123&stats=8

819лв с договор на Globul

Поредното копие на iPhone.

Само че е по- добро от оригинала!!!!!! ;) ;)

Може ли само да попитам откога си собственик на този телефон.

Откакто излезе (юли 2007). Айфона ми е нещо като хоби.

Аз си падам по технологиите и главно по иновациите, та това нещо ме грабна веднага.

Мисля да си направя един подарък за рожденният ми ден (декември месец) и да си купя iPhone - единственият проблем е, че в Дания не ми харесват офертите, пък и вече имам 6 месечен договор с Telia, а за да си взема iPhone на ядваща се цена, трябва да сключа договор с едни меко казано дерящи кожата абонаментни такси. Та я ме светнете - има ли някакъв вариант да си закупя този телефон на прилична цена, без да ми се налага да сключвам подобни договори? Ако имате някакви идеи/оферти/предложения, споделете :rolleyes:

Мисля да си направя един подарък за рожденният ми ден (декември месец) и да си купя iPhone - единственият проблем е, че в Дания не ми харесват офертите, пък и вече имам 6 месечен договор с Telia, а за да си взема iPhone на ядваща се цена, трябва да сключа договор с едни меко казано дерящи кожата абонаментни такси. Та я ме светнете - има ли някакъв вариант да си закупя този телефон на прилична цена, без да ми се налага да сключвам подобни договори? Ако имате някакви идеи/оферти/предложения, споделете :dancing18:

Амии...ebay например...само че за 3Г няма софтуерно отключване. Трябва да си купиш и TurboSIM - представлява платка във формата на СИМ карта, която се поставя между самата сим карта и конектора на телефона. В Дания няма ли онлайн аукциони ? Нещо като mobilebulgaria.com....

ЕДИТ: АТ&Т го продавати без договор за $700, но мисля, че пак е заключен. Ако имаш приятел в УСА може да ти провери по-точно.

Редактирано от rvp (преглед на промените)

Амии...ebay например...само че за 3Г няма софтуерно отключване. Трябва да си купиш и TurboSIM - представлява платка във формата на СИМ карта, която се поставя между самата сим карта и конектора на телефона. В Дания няма ли онлайн аукциони ? Нещо като mobilebulgaria.com....

ЕДИТ: АТ&Т го продавати без договор за $700, но мисля, че пак е заключен. Ако имаш приятел в УСА може да ти провери по-точно.

По последно инфо го продават за $600...

Отговора на nokia Дойде и той е потресаващ

http://www.gsm.bg/reviews/single/?ID=7895

iPhone може да се ухапе по батерията само biggrin.gif всичко GPS по- добър начин за въвеждане на текст по- добър звук .... няма проблем със софта

Ти майтапиш ли се нещо ? Година и половина след айфона , нокиа съумяха да пусната някакво дръвче с тъч екран . Характеризиращо се със слаб хардуер и дървен интерфейс . Голяма радост.

Нямал проблеми със софтуера , та какъв софтуер по-точно ще ползваш на 5800 ? И изобщо имаш ли идея колко сериозно дръпна айфона в софтуерно отношение и че за него в момента се пише 3 пъти повече софтуер от колкото за която и да е друга платформа ?!

Хм...ама и аз каква съм патка - как не се бях сетила за он-лайн аукцион по-рано.

Намерих един, ще поразровя.

Мерси :help wanted3:

Филмът "iPhone 3G от USA без договор" все още не се излъчва.

AciDBurn, не купувай от ибей, ако не си запозната добре с този телефон, има такива китайски копия, че трудно ще направиш разликата. Имам един продавач в ибей, купувал съм от него няколко телефона, по изчисления продава 40-50$ по-скъпо, но пък е страшно коректен и точен.

Другият вариант е фабрично отключен телефон, но такъв можеш да намериш само в Гърция, Италия, Испания и др., за Дания не знам, но може да попиташ по магазините. Цените вървят 499-569 евро за 8 и 16 гб. В щатите не можеш да купиш фабрично отключен, нито телефон без договор там врътката е друга. Купуваш и си плащаш неустойката след време като телефона си остава за теб и излиза около 500$ цялата работа.

Айфона дръпна с години пред конкурентите си, въпреки всички ограничения по продажбата и употребата му наложени от мизерната политика на Епъл, само с един единствен модел, дялът им на пазара на мобилни телефони постоянно се увеличава. Софтуерните приложения за това чудо сигурно вече са стотици хиляди. Дотук със софтуера на Нокиа biggrin.gif

В щатите не можеш да купиш фабрично отключен, нито телефон без договор там врътката е друга.

Тц, познавам хора, които са си купували. Ето ти новината:

AT&T to sell $699 iPhone

By Justin Mann, TechSpot.com

Published: July 1, 2008, 2:44 PM EST

AT&T announced recently that they would be offering another version of the iPhone, one that comes without a contract. That sounds great, on the surface – but just a bit deeper you discover that the no-contract phone has some very severe side effects. Namely, it hurts your wallet – a lot – as the phone runs $400 more than the same model phone with a contract. The $299 version of the iPhone without contract will become $699, a small fortune.

Това нали се сещаш, че и аз мога да го напиша за 5 мин. на уърда.

Виж сега, всеки може да си пише и говори квото си иска. Има свобода на словото и т.н. Аз познавам хора, който не са си купували и не са успели да си купят и на мен не успяха да ми купят по този начин. Познавам и хора, които твърдяха, че в Белгия ги продавали за по 200 евро старите айфони, при това без договор. Поисках да взема 5 броя и веднага спряха да ги продават, изчерпаха се наличностите ли и аз не разбрах.

Това, което твърдиш може и да е вярно, но странно защо се пази в дълбока тайна от АТ$Т.

Покажи ми къде в сайта на АТ$Т или някъде другаде се продават и ще получиш официално извинение и поощрение.

А пък ако ми докажеш, че някой си е купил фабрично отключен телефон от Щатите (не от щатския ибей) имаш една почерпка от мен :P

edit: Сега забелязах, че изобщо не става дума за 3G, а за първо поколение iPhone, kойто никога не се е продавал свободно, а и бе спрян от продажба още преди да излезе 3G-то.

Това нали се сещаш, че и аз мога да го напиша за 5 мин. на уърда.

Е сега, глупости...

Покажи ми къде в сайта на АТ$Т или някъде другаде се продават и ще получиш официално извинение и поощрение.

В сайта им няма iPhone. Нито с договор, нито без. Излиза, че въобще не продават продукти на Apple. Странно... EDIT: А намерих ги. Наистина няма без договор, но това лесно може да се провери на място.

А пък ако ми докажеш, че някой си е купил фабрично отключен телефон от Щатите (не от щатския ибей) имаш една почерпка от мен :)

Не става въпрос за отключен, а за такъв без договор. Мисля, че достатъчно ясно съм го подчертал. Отключени продават T-Mobile в Германия срещу 999 евро.

Редактирано от rvp (преглед на промените)

Верно е че са глупости, ще го напиша за 1 минута. виж само колко глупости излизат в гуугъла, когато напишеш "iPhone w/out contract" или нещо подобно.

Не става въпрос за отключен, а за такъв без договор. Мисля, че достатъчно ясно съм го подчертал. Отключени продават T-Mobile в Германия срещу 999 евро.

Последната идея ми е да се заяждам, но твърдението ти ми звучи малко ъпсурдно. Но ако все пак е вярно, тия немци са баси резачките хахах ;). Дай някакъв линк де или пак твои приятели са си купили.

В Италия са точно по 499 и 569, както и в Гърция.

В сайта им няма iPhone. Нито с договор, нито без. Излиза, че въобще не продават продукти на Apple. Странно... EDIT: А намерих ги. Наистина няма без договор, но това лесно може да се провери на място.

Има, има ;)

Проверено е на място, не се продават без договор, но както казах вече врътката там е друга.

Верно е че са глупости, ще го напиша за 1 минута. виж само колко глупости излизат в гуугъла, когато напишеш "iPhone w/out contract" или нещо подобно.

Последната идея ми е да се заяждам, но твърдението ти ми звучи малко ъпсурдно. Но ако все пак е вярно, тия немци са баси резачките хахах ;). Дай някакъв линк де или пак твои приятели са си купили.

В Италия са точно по 499 и 569, както и в Гърция.

Има, има ;)

Проверено е на място, не се продават без договор, но както казах вече врътката там е друга.

това за T-Mobile е така струва 999Euro но го има и в amazon.de за 799 EUR - Apple iPhone 3G 16GB - Schwarz

http://www.amazon.de/Apple-iPhone-3G-16GB-...0953&sr=8-1

Apple iPhone 3G 8GB - 705,99 EUR

Редактирано от dk020 (преглед на промените)

Евала на немците, не случайно са една от най-богатите страни в света biggrin.gif , но пък докато не го видя черно на бяло, не вярвам :)

http://iphone3g.swisscom.ch/?lang=de

ето тук го има и за 799 CHF fьr 8GB или 899 CHF за 16GB но е кодиран за swisscom.Решението е турбо сим.

без договор.

Редактирано от dk020 (преглед на промените)

С договор ли е или без?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.