Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Телевизора ми няма образ

Featured Replies

ТВ-то е нео и прди малко установих че като го пусна няма образ, има една синя ивица хоризонтална дето се вижда отблизо и това е!

Мога да усилвам и намалям звука, мога да превключвам каналите но образ няма..., отначало помислих че съм го затъмнил, но не реагира и на опциите за осветляване на екрана...,какъв може да е проблема според вас...?

Аз май се сещам, но не ми се ще и да чуя, защото преди няколко месеца излезе от гаранция...

Щом е НЕО, мога да те упокоя че много е изкарал! :)

Ако го погледна отвътре мога да ти кажа със сигурност, но проблема е или едно малко потенциометърче за 50 стотинки, или едно малко кондензаторче за 40 :) Щом линията е хоризонтална значи вертикалната развивка ти е отишла по дяволите :clap: Ако имаш познат техник черпи го една бира, проблема се орпавя за 2 минути... Ако е по-сериозен няма да минеш само с 1 бира, ама мисля че е това ;) Успех...

• Автор
Ако го погледна отвътре мога да ти кажа със сигурност, но проблема е или едно малко потенциометърче за 50 стотинки, или едно малко кондензаторче за 40 :) Щом линията е хоризонтална значи вертикалната развивка ти е отишла по дяволите :clap: Ако имаш познат техник черпи го една бира, проблема се орпавя за 2 минути... Ако е по-сериозен няма да минеш само с 1 бира, ама мисля че е това ;) Успех...

абе 50 или 40 стотинки ще си платя, и покрай тях 20-30-40 лв. за смяната, ма дано да е нещо дребно, както казваш.

Препоръчайте някой читав тел.техник!

Тоя дето ти го е продал ще ти каже за техник, те всички са читави, не бой се.

Тоя дето ти го е продал ще ти каже за техник, те всички са читави, не бой се.

Ехх, де да беше така. Всяко стадо си има мърша и тел.техници не правят изключение. Не са тая привилигирована мафия, която бяха до т.н. демокрация но както във всеки занаят и професия има по-добри и по-слаби професионалисти, хора на тънките номера и подобни, така е и при тях. Точно днес си взех стария Панасоник от сервиз, майстора каза, че е ок, донесох го в къщи и ооо изненада, точно на петата минута вертикалната му синхронизация се срути и изчезна част от оперативното. Мога да посоча 3-4 места в Сливен, където НЕ трябва да се носят подобни техники за ремонт. Така, че въпросът на човека е напълно основателен. Мислех да дам някой пример от докторското съсловие и практика но нека се придържаме до темата :)

• 2 седмици по-късно...
абе 50 или 40 стотинки ще си платя, и покрай тях 20-30-40 лв. за смяната, ма дано да е нещо дребно, както казваш.

просто трябва да си му абонат...събери си още някой лев и си купи нещо по читаво а този в някоя заложна къща

• 2 седмици по-късно...

Здравейте ,преди няколко дни ми донесоха едно ТВ(universum FK-DVD8125) от Германия С ДВД , но се оказа че не хваща всички канали на кабеларката(общо 50 но хваща 34 само).Носих го на сервиз ,но ми казаха че самия телевизар не поддържа този стандарт на БГ телевизийте.Човека от сервиза каза ,че имало някакво скрито меню, което се отваря с комбинация от дистанционното,което пък от там може да се отключи стандарта или честотите на БГ каналите и така да хваща всички канали.Вярно ли е това или ми е наговорил пълни глупости!!!???

Здравейте ,преди няколко дни ми донесоха едно ТВ(universum FK-DVD8125) от Германия С ДВД , но се оказа че не хваща всички канали на кабеларката(общо 50 но хваща 34 само).Носих го на сервиз ,но ми казаха че самия телевизар не поддържа този стандарт на БГ телевизийте.Човека от сервиза каза ,че имало някакво скрито меню, което се отваря с комбинация от дистанционното,което пък от там може да се отключи стандарта или честотите на БГ каналите и така да хваща всички канали.Вярно ли е това или ми е наговорил пълни глупости!!!???

Ами май е вярно но защо не го е направил ?? Пробвай с това да влезеш в служебното му меню:

Switch on with main switch. Press 'MENU',

'TV', 'i'. If TV is still in st-by press 2x'TV', 'i'.

Select and adjust with cursors. Store: 'OK'.

Exit: switch off with main switch.

Или попитай в другия форум - forum.eshop.bg

Ако го погледна отвътре мога да ти кажа със сигурност, но проблема е или едно малко потенциометърче за 50 стотинки, или едно малко кондензаторче за 40 :) Щом линията е хоризонтална значи вертикалната развивка ти е отишла по дяволите :) Ако имаш познат техник черпи го една бира, проблема се орпавя за 2 минути... Ако е по-сериозен няма да минеш само с 1 бира, ама мисля че е това ;) Успех...

Не можеш да кажеш ма човека на изуст, че ще се оправи работата с 40-50 ст.! Определено ТВ трябва да се отвори и да се види! За да спре вертикалното отклонение може в НАЙ-ДОБРИЯ случай да е от мъртва спойка на интегралата за вертикалното! Може да е разхлабен радиатор или остаряла и изсъхнала паста! Може да е повреда в захранването!Може да е повреда във видеопроцесора (трионообразното напрежение-проверява се с осцилоскоп), Може да е отклонителната бобина. Желателно е да се сменят и електролитите във веригите около интегралата за вертикалното(около 4-5 броя) дори и без видими повреди! Това, че телевизора е НЕО нищо не значи! От опита който имам признавам Сони, Панасоник, скъпите модели на Самсунг и ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ! До kmvasilev В Сливен има доста кадърни телевизионни техници които познавам лично, но както ти каза има и много издънки заради които има коментари като твоя!

До Tsqu@d: Всички телевизори от новите (с дистаниционно) си имат сервизно меню, но мене лично ме съмнява да не иска да хване всички програми заради това! Преди телевизорите имаха подобни проблеми с пал-секам, но това не значи,че не хващаха всички канали! На мене повече ми прилича на липса Хипербанд или проблем с управляващото напрежение на тунера! Питаи го в сервиза където го носиш дали са проверили!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.