Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Safari

Featured Replies

Ами искам да питам нещо за тоя браузер.

На много места търсих версия на български, ама не намерих. Из настройките не открих нищо такова, така че някой може ли да помогне или на Английски трябва да остане ?

И още нещо: Знам, че въпроса е много тъп, ама не мога да намеря начин за слагане на сайт като фаворит. В смисъл такъв: За да сложа сайта трябва да е отворен и да го Адд-на, а аз искам да ги слагам като въвеждам адресите им без да ги отварям.. laugh.gif Това може ли да стане и как ?

Предварително Благодаря за отговорите !

• 1 година по-късно...

Пиша в тая стара тема за да не правя друга. Има ли читав adblock за Safari 4? В нета намирам един css файл който блокира само каквото си иска.

• 3 месеца по-късно...

Аз също ще ползвам темата да попитам как да добавя сертификати в Safari 4? Рових из гугъл, но нищо не вдянах. Някакви идеи...?

Аз също ще ползвам темата да попитам как да добавя сертификати в Safari 4? Рових из гугъл, но нищо не вдянах. Някакви идеи...?

Дано ти свърши работа :

39n.png

ако и кажете как да подкарам WMV стрийм през четворката, цена няма да имате!

хиххх тоя на iptv.bg или btv.bg не се класира нали..?

а ти помагай как линковете да се отварят в нов таб, без да трябва да натискам ctrl всеки път.....

дори и хром не е толкова малоумен......лошо, лошо, Стиви да не е предал някоя болест и на сафари.....?

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

v2.0, може да отидеш на сайта на Apple - цък, и да си свалиш plug-in за Windows Media Player. Поне при мен помогна за гледане на живо от сайта на bTV.

Aquaris, голяма част клавишните комбинации и поведението на браузъра като цяло идват от MacOS.

За да не натискаш Ctrl, може да кликваш линковете с колелцето на мишката.

става ли с файърфокския? мерси, сега ще видим

Да, става. Нищо, че е за Firefox.

Редактирано от trosho (преглед на промените)

v2.0, може да отидеш на сайта на Apple - цък, и да си свалиш plug-in за Windows Media Player. Поне при мен помогна за гледане на живо от сайта на bTV.

става ли с файърфокския? мерси, сега ще видим

очевидно става щото и при мен си вървят.........аз за това питах за бтв.бг

преди малко ми се стори че не хваща от колелото - сега ще видим пак

едит: ставало, явно аз нещо не съм натискал като хората

Аз иска да попитам кой браузър най - ми препоръчвате от Mozilla и Safari 4 ? Аз имам и двата, но искам да остана само с единия тъй като и един ще ми върши работа . Ако може да ми кажете кой да си оставя ще ви бъда благодарен

от 7 души ще получиш поне 4 мнения

аз бих препоръчал лисица, но не съм обективен (както и другите впрочем)

в2.0 би ти препоръчал сафари (или, сега да не объркам, ама мисля че хамелеон...)

за останалите не гарантирам

аз имам и лисица и ие и хром и сафари и опера на компютъра и само сафари не ми е бета версия.......

на такива въпроси никога няма правилен отговор.....тестваш и двата и преценяваш сам кой по-добре удовлетворява нуждите ти

аз примерно без live boookmark не мога .........

в2.0 би ти препоръчал сафари (или, сега да не объркам, ама мисля че хамелеон...)

хамелеон ще препоръчам, не бъркаш, сафарито има още доста вафли да изпапа. сафари е за мак ос, другото е компромис, решението за уиндоус е само и единствено k-meleon, а за по-силни машинки - ie8 с последни ъпдейти.

а това кой минавал acid3 и кой не - не ме интересува.

Имате ли някаква идея как да напрася лентата с табове да си стой постоянно, под Windows. За safari 4 говоря!

Mozilla има доста екстри, а и Опера, но дяволите да го вземат това Safari е зашеметяващо бързо в отварянето на Javascript приложенията...мисля, че ако му наблъскат повече екстри ще стане като лисицата по - бавно

Имате ли някаква идея как да напрася лентата с табове да си стой постоянно, под Windows. За safari 4 говоря!

С View-> Show Tab Bar (Ctrl+Shift+T) не става ли?

С View-> Show Tab Bar (Ctrl+Shift+T) не става ли?

Хаха, аз се мъчех както 3-ката да го правя.

Мерси :)

п.п. Мисля да остана на този браузър. Доста ми допада 4-тата версия.

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Хора, как да си разреша показването на картинките в Safari 4??? Че така дори и не мога да пиша нищо тук.. Трябваше да влизам през друг браузер... biggrin.gif ???

Редактирано от Firowenrow (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Малко след като днес излезе новата версия на Safari (4.0.3) я инсталирах на Windows 7. Макар на официалния сайт да е написано, че от Windows поддържа само XP и Vista. Доста добре изглежда:

25a5f1x.jpg

• 3 седмици по-късно...

Ами искам да питам нещо за тоя браузер.

На много места търсих версия на български, ама не намерих. Из настройките не открих нищо такова, така че някой може ли да помогне или на Английски трябва да остане ?

И още нещо: Знам, че въпроса е много тъп, ама не мога да намеря начин за слагане на сайт като фаворит. В смисъл такъв: За да сложа сайта трябва да е отворен и да го Адд-на, а аз искам да ги слагам като въвеждам адресите им без да ги отварям.. laugh.gif Това може ли да стане и как ?

Предварително Благодаря за отговорите !

Относно добавяне на фаворит - аз съм с Mac OS X, но предполагам, че ако си с Windows ще е същоо. Та ... От менюто Bookmarks избираш Add Bookmarks и пишеш сайта.

Относно това - Аз имам достъп до банковата си сметка от компютъра / от browser-a /. За целта се обадих на служител на Банка ДСК и поисках да ми каже как да си направя сертификат. Женичката ми помогна и сега си имам сертификат :yanim: Тя ще ти каже от къде да го адднеш, пък ти си сложи твоя

• 1 месец по-късно...

Скоро реших и аз да хвърля едно око и на Safari, понеже го хвалят като много бърз, обаче опрях на камък. Покрай QuickTime, който ползвам от време на време, явно се инсталира Apple Software Updater. Проблемът е, че въпросният не иска да се махне, за да се сложи по-нова версия на негово място, за да може да се инсталира и Safari. Опитвах Microsoft Software Clean Up Tool, но там изобщо не се показва (а го препоръчваха по разни форуми). Пробвах и деинсталация по стандартния начин, но ми дава грешка, че не може да си намери инсталационния пакет. Някой имал ли е подобен проблем? А идеи как да направя нещо? Благодаря.

Пробва ли да забраниш първо Apple Software Update по следния начин: Start -> Programs -> Accessories -> System Tools -> Scheduled Tasks и оттам триеш, снимка:

34oar9h.jpg

Виж, ако искаш дали има нещо останало: Start -> Run -> regedit и после HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall. Там може да махаш subkey за определени приложения.

В Scheduled Tasks нямам нищо, освен CCleaner, който си настроих да чисти след известен период неактивност. А във въпросния регистър изобщо няма папка, с име, свързано с Apple.

Бих искал да сменя търсачката - например от google.com да я направя google.bg. Как може да стане това в Сафари 4.0.3 под 10.6.1

Тук е спомената Glims. Поддържа Safari >3.0.4 под Leopard и Snow Leopard, според описанието на сайта. Ако не ти хареса и искаш да я махнеш, можеш да си изтеглиш uninstaller.

Тук, освен предишната, е спомената и Inquisitor.

Не съм ги пробвал, защото това поле не го ползвам. Ако решиш, можеш да пробваш някоя.

мерси трошо, пробвах Глимс - сравително трудно се настройва, тъй като бг варианта липсва и трябва да се добавя ръчно, а ръчната добавка е ужас. Иначе има огромен избор от търсачки и върши работа....

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.