Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Според вас коя е най-добрата порода кучета?

Featured Replies

Rottwailer-с правилната грижа и обучение е незаменим домашен любимец!

...

Ротвайлерът наистина е чудесен приятел, ако е възпитан добре. :shy11:

За съжаление едрото куче в дома представлява известен риск, защото както при хората, така и при животните са възможни психични отклонения от всякакъв характер. Никога няма да забравя лицето на собственика, чиято буза бе отхапана от винаги добродушния му дог. В крайна сметка се оказа, че причината е чисто органична - тумор в мозъка на кучето.

Хубаво е, че подобни случаи са доста редки. :P

• Отговори 150
  • Прегледи 93,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Затова трябва да е с доказано потекло,много от кучетата които се предлагат на пазара имат кръвосмешателство и в голям процент това е причината за подобни аномалии! От развъдник най-добре,макар че и там не е гаранция!

• 4 седмици по-късно...

Аз имам мелезче от болонка и бишонче - истинско ангелче! :hush: Осиновените кучета като нея са най-благородни.Но все пак мисля,че голдън ретривъра хич не им отстъпва.Нито пък другите породи...Запомни го от мен:ВСЯКО КУЧЕ Е ГЕРОЙ!

• 2 месеца по-късно...
Според мен най - добрите кучета са немските овчарки и лабрадорите ... и двете породи са много умни кучета и са страхотни приятели на човека . :)
  • 5 месеца по-късно...
Според мен Ротвайлерът е едно невероятно куче боец. То е изключително голям и храбър пазач. Кучето нищо, че се счита за едно от най свирепите кучета в света, ротвайлерът е много добро куче с овладяна нервна сиситема. Агресивен е, но не е много зъл като питбула. Много хора избират други породи да си купят например пиринейско планиниско куче или самбернар и дори пинчерите. Ротвайлерът е много смело куче и може да се нахвърли на противник 3 пъти по голям от кучето. Тежи около 50 килограма и е куче с високоразвит интелект.

Аз лично харесвам:сибирско хъски,аляски маламут,чехословашки вълчак,лабрадор,голдън ретривър,самбернар,ирландски вълкодав....абеее то аз,май харесвам всички едри породи(но тези които изредих най-много). Нямам кой знае какъв опит,като кучкар,но по-горе имаше едно интересно мнение,което напълно съвпада с моето. Кучетата са като нас-хората.Всяко едно си има характер и не могат всички от една порода, да се слагат под общ знаменател "добро куче".Да,съгласна съм,че има породи,които са по лесни за възпитаване,но всичко зависи от характерите на кучето и възпитаващия,т.е. човека.

• 6 месеца по-късно...

Изборът зависи от нуждите на стопанина и е добре породата да бъде съобразена с тях. Знаем има кучета пазачи или охрана, ловни кучета, той кучета и др. Всички са очарователни четириноги приятели - обожавам ги!

Аз лично харесвам:сибирско хъски,аляски маламут,чехословашки вълчак,лабрадор,голдън ретривър,самбернар,ирландски вълкодав....абеее то аз,май харесвам всички едри породи(но тези които изредих най-много). Нямам кой знае какъв опит,като кучкар,но по-горе имаше едно интересно мнение,което напълно съвпада с моето. Кучетата са като нас-хората.Всяко едно си има характер и не могат всички от една порода, да се слагат под общ знаменател "добро куче".Да,съгласна съм,че има породи,които са по лесни за възпитаване,но всичко зависи от характерите на кучето и възпитаващия,т.е. човека.

Точно хъскито не е от лесните породи, своенравни са и не са от най-интелигентните породи :)

Ерик като малък :)

Публикувано изображение

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Обожавам ледено сините им очи. Знам, че са много свободолюбива и своенравна порода. Както и че могат да тичат с часове като използват мастните си запаси за енергия. Може би отличителна черта е силният им вой, понеже заедно с Акита са единствените останали примитивни породи

Редактирано от ginger1 (преглед на промените)

Обожавам ледено сините им очи. Знам, че са много свободолюбива и своенравна порода. Както и че могат да тичат с часове като използват мастните си запаси за енергия. Може би отличителна черта е силният им вой, понеже заедно с Акита са единствените останали примитивни породи

Дааа, воя, те не лаят, не знам за друга порода, която само да вие. А какъв е дивак :)

Всяка порода си има своите предимства и недостатъци, с които трябва да се съобразим, когато си вземаме куче. Но преди да вземем харесваното от нас куче, трябва да погледнем собствените си предимства и недостатъци. :) Аз не бих си взела дългокосместо куче, въпреки че много ги харесвам, защото съм мързелива и кучето ще ходи несресано. :shy11: Гледала съм само добермани, в момента пинчер. Нерваци са, но пък обожават този, когото са приели за водач - т.е. мен :)

Трябва малко да ти разбия представите до сега си гледала само Пинчер :) Защото Доберман породата е Пинчер Доберман ;) По темата, няма най - добра порода, всичко това зависи от стопаните. В обучението се крие всичко, защото един питбул може да е много по - кротък и спокоен от един лабрадор!

Всяка порода си има своите предимства и недостатъци, с които трябва да се съобразим, когато си вземаме куче.

Но преди да вземем харесваното от нас куче, трябва да погледнем собствените си предимства и недостатъци. :)

Аз не бих си взела дългокосместо куче, въпреки че много ги харесвам, защото съм мързелива и кучето ще ходи несресано. :shy11:

Гледала съм само добермани, в момента пинчер.

Нерваци са, но пък обожават този, когото са приели за водач - т.е. мен :)

Че ти какво си мислиш, Ерик и сега си е рошав :D

Трябва малко да ти разбия представите до сега си гледала само Пинчер :) Защото Доберман породата е Пинчер Доберман ;)

:) Не успя да ми ги разбиеш...представите.

Че ти какво си мислиш, Ерик и сега си е рошав :D

Добре че в България няма такава зоополиция, каквато има в Америка :D

:) Не успя да ми ги разбиеш...представите.

Добре че в България няма такава зоополиция, каквато има в Америка :D

Ами какво да направя, срешем го, той на следващата разходка се мушне в храстите и отново е рошав и целия в разни семена. Дивак с една дума :) но сега блажено се е излегнал до мен и почти мърка

Отглеждам Кане Корсо и Немска овчарка. Прекрасни са и им се радвам много. Не живеят в апартамент, могат по - цял ден да тичат на свобода. Свикнали са заедно и не се дразнят. Ще ми бъде интересно да обменим малко инфо и с други собственици на тези породи.

Знаете ли нещо повече за куче порода мини хъски ? Скоро видях едно такова, уникални сладури са, вижте;

http://www.dogbreedi...leeKaiKaia1.JPG

Мини хъскито е една от новите породи кучета в Щатите. Подходящо е за феновете на Сибирското хъски, които не могат да го отглеждат в апартамент заради големия размер. Породата "Мини хъски" възниква с идеята да се създаде по- малък вариант на хъскито, която да е подходяща з аотглеждане в по-малки пространства като домашен любимец. Теглото на кучетата от породата не надвишава 10 кг. Моя приятелка има 4 годишно мини хъски и казва, че се е превърнало в едно типично семейно куче. Дори често си играе с детенцето й и го закриля по много мил начин :)
  • 1 година по-късно...

Най-красивите, благородни и умни кучета са Голдън Ретривърите. Отделен въпрос е, че трудно се намира качествен развъдник в България. Моето куче е от Унгария и е енциклопедичен представител на породата си. Каквото и да кажа за тези кучета, ще е малко. :)

• 2 седмици по-късно...

Най-красивите, благородни и умни кучета са Голдън Ретривърите. Отделен въпрос е, че трудно се намира качествен развъдник в България. Моето куче е от Унгария и е енциклопедичен представител на породата си. Каквото и да кажа за тези кучета, ще е малко. :)

Така си е ! :)

• 2 години по-късно...
преди 7 часа, cezar_72 написа:

най ми харесва дого аржентино..верни и силни кучета

Зависи за какво се използва кучето.Всяка порода си има силни и слаби страни .За мен Малиноа е превъзходна порода .Винаги вярна ,изпълнителна и винаги гледа да е първа.Единственият и недостатък е, ако не получи нужното обучение и става недоверчива към чужди кучета.

Изобр002.jpg

• 2 седмици по-късно...
току-що, ralin22 написа:

На мен много ми допадат самуетите, страхотни кучета са.

Надявам се имате предвид самоед....

samoyed-thracian-glory-picture-12.jpg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.