Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Според вас коя е най-добрата порода кучета?

Featured Replies

Нашето семейство сме гледали по различно време немски овчарки (две),Акбаш ,пинчери и мои два добермана.И макар да мисля ,че немската овчарка е може би най -универсалното куче ,аз просто съм влюбен в Добермана.Толкова е мил и внимателен в къщи ,винаги ще те защити независимо от какво ,късокосмест ,умен -просто идеалното куче за мен.

• Отговори 150
  • Прегледи 94,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Е тая тема е като "коя е най-добрата кола" - няма правилен отговор. Зависи за какво ти трябва кучето. За мен красиво куче е Ваймаранер например. Имали сме немска овчарка (наистина умни кучета), ротвайлер за малко, последно далматинско гонче...което се наложи да приспим за съжаление наскоро. Скоро ще видим какво ще вземем,че е много празно само с тая котка..тя и тя толкова се задържа в къщи...

• 1 месец по-късно...

Баща ми е гледал доста кучета понеже е ловджия и бях влюбен в лайките/страхотни кучета за лов и за всичко/.На един рожден ден на дъщеря ми и подариха доберман.Леле направо ме изуми това куче.Влезне ли в двора беше всеотдайно и все едно беше друго куче,но като го изведа ли го на вън все едно си сменяше характера.Един съсед имаше пинчер и като го изведа отвън добермана лягаше пред него и ме гледаше право в очите а пинчера се скъсваше да лае.Един ден пинчера влязал в двора и добермана го беше нахапал като парцал.Но май си е до куче на какво случиш.

Определено хъскито!Нямат равни тези кучета, страшно умни! (:

• 2 месеца по-късно...

Коли-имах такова куче цели 13 години,но сега вече го няма.Няма такъв приятел,любвеобилно,закачливо,умно.Просто перфектно. Сега имам каракачанска овчарка,но тя по нищо не може да се сравни с колито.

• 4 седмици по-късно...

Най-много харесвам Дого Аржентино - уникални кучета :lol6:

Коли и хъски за мене. Най-умните и най-красивите :)

бих избрала сетер - много са ми симпатични, артистични са, ама с тези косми не може да се оправи човек.

Болонка ;) Еххх времена :)

• 2 месеца по-късно...

БОК - Българската овчарка - сладури,много се привързват кам собственика си, бестрашни и още куп положителни качества

За мен най-добрата порода кучета са английските кокери.Много бързо схващат всичко,ще направят всико за една гранулка,лесно се привързват и са много хубави и красиви.Отне ми най-много 10 минутки да я науча на команда седни.Най много време учихме команда слалом назад 1 ден.

• 2 месеца по-късно...

Аз имах коли от рижавите. Преди 2 години почина от естествена смърт ( старост ). Живя 14 години. Доста са умни и интелигентни, както и пълни с енергия което ги прави много игриви. Проблема е че лятото много се скубят и трябва да ги решеш всеки ден, иначе килимите в къщи стават целите в козина както и тапицериите на диваните. Немската овчарка също ми харесва - имам предвид като интелигентност и дисциплина, понеже моята кучка като беше жива играеше в местния парк с много различни кучета и от там имам наблюдение. Играше и с една ротвайлерка която същата тази ротвайлерка беше голяма лигла и много непослушна, не искаше да се прибира и се въргаляше по земята и ако беше и кално време...........:* Често играше и със един нюфаундленд - направи ми впечатление че е много изпълнително и дисциплинирано куче. И с боксерка е играла - боксерката беше долу-горе изпълнителна но от време на време и тя проявяваше своенравие и разиграваше стопаните си :*. Като си спомня как играеха тези кучета и какви номера правеха и то всяко с номера си в момента падам от смях :lol6:Иначе действат разтоварващо, разсейват човека от ежедневието. Искат най вече гледане, грижи и да се занимаваш с тях - не само да ги харесваме и желаем. В крайна сметка всичко зависи както си научиш кучето и както го възпиташ. Мойта кучка я разглезих като я научих да спи по диваните и даже и в леглото ми ( зимата поне ме затопляше ), понеже ходеше във всички стаи, но нямаше и как да не ходи по стаите понеже се беше научила да си отваря вратите - скача и с предните лапи удря дръжката на вратата, и си влиза. Където си искаше - там си влизаше. Иначе не правеше бели - да къса и да поврежда мебели. Беше послушна. В това отношение не можех да се оплача. ;) Никога не съм я вадел на терасата което за мен това си е живо мъчение на животното. Иначе като визия ми харесват много хъскитата и самоеда. Тя играеше и с едно хъски - наистина хъскитата са много буйни и пълни с енергия, иначе са много любвеобилни. Но всичко зависи от това как ще научиш кучето, на какво ще го научиш и колко ще се занимаваш с него. Всяка порода може да бъде добра - зависи как ще го възпиташ. Само да имаш свободно време и да ти се занимава.

За мен най-умни са тези кученца,които като излязат от стаята,затварят вратата след себе си.Или пък вратата на хладилника затварят сами.Но за съжаление,май няма такива.

За мен най-умни са тези кученца,които като излязат от стаята,затварят вратата след себе си.Или пък вратата на хладилника затварят сами.Но за съжаление,май няма такива.

Да, наистина хубаво щеше да бъде ако моята кучка си затваряше вратите след себе си, понеже особено зимата - като си отвори вратата и остави така, стаята се изстудяваше и трябваше да ставам да затвярям вратите след нея. :)Какво да ги правиш - животинки :cool: Иначе пък са забавни. Като я водех в поделението там колегите военни падаха от смях с нея. Най големия майтап беше когато беше изчезнала, а няма от къде да излезе от гарнизона понеже всичко е заградено със стабилна ограда, а пък я няма и не можем и да я открием, че накрая я намерихме легнала под една от самоходните ПВО установки. Търсила просто сянка и намерила. :sobbing: Те лятото колитата не издържат на жеги и гледат да се скрият някъде под сянка.

Редактирано от USAF (преглед на промените)

За мен. Българско овчарско куче и Немската овчарка.

Да не забравяме, че освен породата, всяко куче е уникално - има свой характер, заложби и даже, свой стопанини, което не е маловажно за развитието му. Аз имам немска овчарка - предана, смела, любяща, обича да се смее, играе и да наблюдава всичко, което правят хората. Ако имах голям двор, бих си взела още: каракачанка(№1 в света, според мен), питбул,...абе, всичко, което се побере

Да не забравяме, че освен породата, всяко куче е уникално - има свой характер, заложби и даже, свой стопанини, което не е маловажно за развитието му.

+1

няма лоши кучета, има лоши стопани :wors:

• 3 седмици по-късно...

Вкъщи си гледам питбул и за мен по отношение на физиката това е породата...Всички останали качества на животното зависят от начина, по който се гледа и възпитава,както и от средата,в която израства.Няма по-добра,най-добра и т.н...Всяко куче,когато се обгрижва с любов и обгражда с внимание,се превръща във верен и скъп приятел,ставайки част от теб.От три години имам куче и за това време проумях няколко неща : Независимо от породата си,тези животни са умни,наблюдателни и изключително схватливи...Те искат свобода,както всяко разумно същество(В редките случаи,когато се е налагало да затварям кучето си на терасата,то просто започваше да яде вратата,а когато е при нас,когато ни вижда и усеща е спокоен и щастлив - питбул с душа на котка);Те те чакат да се върнеш вкъщи,така както никой друг,надавайки радостни възгласи;Показват ти любов и привързаност сякаш ти си всичко за тях и внасят спокойствие и сигурност в дома.

Ето го и него...

• 2 седмици по-късно...

според мен всички дето не са расови и не носят проблемите които се носят с липсата на ДНК разнообразие... а от нейното разнообразие зависи продължителността на живота и податливостта на заболявания... та расовите кучета са както кралските фамиии едно време - първо място левкемия и после всичко останало и уродства...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.