Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Според вас коя е най-добрата порода кучета?

Featured Replies

Моите кучета Маша и Бъкси

post-264858-1268055512,67_thumb.jpg

• Отговори 150
  • Прегледи 94,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

На мен най много ми харесва померанаа тово е скъпо куче но е много красиво :):eek:

• 4 седмици по-късно...

+1

няма лоши кучета, има лоши стопани :angry:

всеки има различен вкус на тема порода :)

най доброто куче е собственото,- така би казал всеки :yanim:

всичко опира до възпитанието и обичта към животното :hush:;)

Редактирано от К и к е (преглед на промените)

На мен най много ми харесва померанаа тово е скъпо куче но е много красиво :yanim::)

да и бих добавил шпиц... и бих казал че стават много умни ако се учат (моето е шпиц и е почти 17 годишно, вече не чува ама като му посоча и веднага разбира какво да направи)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Не мисля,че има най-добро куче;).Има най-добро куче за дадено предназначение.Личните ми предпочитания са към питбула-тази порода развъждам професионално от двайсетина години.Иначе харесвам всички кучета-до едно.

Ха сега де? Все едно да каже човек коя е най-добрата марка коли :) Лично на мен най-много ми допадат ротвайлерите и мастифите - силни, умни и най-важното - самостоятелни кучета. Не понасям сервилното поведение на овчарките, предпочитам кучето да е личност, а не слуга. Но и най-умното и самостоятелно куче като индивидуалност не може да стъпи на лапата на една улична превъзходна котка :(

Ха сега де? Все едно да каже човек коя е най-добрата марка коли :sobbing: Лично на мен най-много ми допадат ротвайлерите и мастифите - силни, умни и най-важното - самостоятелни кучета. Не понасям сервилното поведение на овчарките, предпочитам кучето да е личност, а не слуга. Но и най-умното и самостоятелно куче като индивидуалност не може да стъпи на лапата на една улична превъзходна котка :sobbing:

Само човек може да бъде ЛИЧНОСТ (е, не всеки). Кучето е приятел на човека, а приятелят е верен.

О,"алфа" екземплярите са "личности",можеш да ме цитираш.От там и трудностите при отглеждането им.При тях верността е възможно следствие,далеч не е даденост.Тези екземпляри взимат решение на база собствена преценка и го отстояват с цената на всичко.

Не съм специалист по породи кучета. Обичам всички от "улична превъзходна" до расовите. Всяко куче има свой характер, дори от една порода и, даже от едно котило. Може да се работи върху характера на кучето. Но "личност" е категория, която се свързва само с човека. Освен, ако не се използва в преносен смисъл, което не е удачно.

Формулирай понятието "личност".Може би имаме различно тълкуване на термина.В нета е обяснено така-""Личност - това е субект, който е в състояние сам да избира своите цели и сам да насочва своето поведение, като по този начин управлява своя живот и влияе върху света около него."Може би ти имаш предвид преносен смисъл на термина.И "алфа екземпляр" в никакъв случай не се ограничава само върху кучетата,а и аз никога не съм го казвал.

Редактирано от мики маус (преглед на промените)

Самоед

Публикувано изображение

Формулирай понятието "личност".Може би имаме различно тълкуване на термина.В нета е обяснено така-""Личност - това е субект, който е в състояние сам да избира своите цели и сам да насочва своето поведение, като по този начин управлява своя живот и влияе върху света около него."Може би ти имаш предвид преносен смисъл на термина.И "алфа екземпляр" в никакъв случай не се ограничава само върху кучетата,а и аз никога не съм го казвал.

ОК. Уважавам позицията ти и оставам на своята

• 2 седмици по-късно...

Живея в апартамент и смятам че английският булдог се чувства добре при мен, а аз - отлично в неговата компания.

Бобтейл - красиви, умни, жизнерадостни, безкрайно добри, с вроден аристократизъм...

Разбира се мини пинчера-роден убиец е!

Преди да дойда тук си имах един брой "Дого аржентино".Добро куче беше ,ама имаше и минуси - къса козина, не си знаеше силата преди това старо немска овчарка при нея проблема е в дългата козина.Първото което имах улично превъзходно...умря си от старост, но много добро куче като минуса беше отново в дългата козина :ph34r:.

Преди да дойда тук си имах един брой "Дого аржентино".Добро куче беше ,ама имаше и минуси - къса козина, не си знаеше силата преди това старо немска овчарка при нея проблема е в дългата козина.Първото което имах улично превъзходно...умря си от старост, но много добро куче като минуса беше отново в дългата козина :).

Оффтопик:Този пост ме изкефи...значи на догото минуса му бил късата козина а на другите ти две кучета минуса им бил дългата козина.Така както мисля, ти е трябвало или безкосместа котка или машинка да си бръснеш кучетата.Наистина ,доста ме впечатли този пост.

Преди да дойда тук си имах един брой "Дого аржентино".Добро куче беше ,ама имаше и минуси - къса козина, не си знаеше силата преди това старо немска овчарка при нея проблема е в дългата козина.Първото което имах улично превъзходно...умря си от старост, но много добро куче като минуса беше отново в дългата козина :).

Оффтопик:Този пост ме изкефи...значи на догото минуса му бил късата козина а на другите ти две кучета минуса им бил дългата козина.Така както мисля, ти е трябвало или безкосместа котка или машинка да си бръснеш кучетата.Наистина ,доста ме впечатли този пост.

определено незнаеш какво искаш... ;):)

• 4 седмици по-късно...

Сибирско хъски :) не само защото имам такова куче и сам пристрастен но са много красиви кучета много трудни за убочение но като имаш подход става :wors: за мен най-доброто е Сибирско Хъски

хора моля ви кажете коя порода е по хубава за домашно куче (не за пазач или пастирско просто за удоволствие) - Самоед или Немска овчарка благодаря предварително :)http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif :) :)

Самоедът иска много грижи много вимание трябва да я храниш само с определена храна за да не се оцвети косъма много внимание трябва да отделяш и като почне да си сменя козината...но е много кротко куче и любвеобилно за удоволствие бих си зел Самоед или Сибирско хъски :) ти каде ще го гледаш тва куче в апартамент или в къща?

в къща но незнам дали ще мога да отделям толкова много грижи за него

Самоедът не става за на вън това не е дворно куче ако ще взимаш самоед трябва вътре да го гледаш.За сега какво си избра ?

Редактирано от stick3r (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.