Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Според вас коя е най-добрата порода кучета?

Featured Replies

Аз давам глас за Голдън Ретривър - много умни и добри животни. А за семейства с малки деца - кокерче - тези фъстъци са толкова диви и забавни, че просто няма как да не внесат настроение в живота ви :speak:. Казвам и малки деца, защото предимно за тях е удоволствието - на възрастните им се иска да ги слушат и да не правят бели. Така и децата ще си имат една подвижна и пълна с енергия играчка - хем ще си имат занимание, хем ще се учат да поемат отговорност :).

• Отговори 150
  • Прегледи 94,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Мраморния дог. Достойнства: Аполон сред кучетата. Куче за всяко семейство – прекрасен другар и компаньон, предан на всички, лесно се поддава на дресиране, понася други животни Недостатъци: не обича “шегите”, не се отличава с дълголетие

Ротвайлерът е най-готиното куче за мен,отличен и верен приятел,и също много надежден "бодигард".

Ротвайлерът е най-готиното куче за мен,отличен и верен приятел,и също много надежден "бодигард".

И аз съм на това мнение. Няма какво да си кривя душата- те са ми голяма слабост!

Публикувано изображение

Не твърдя, че те са най-добрата порода кучета, но в моята класация те са на първо място. Смятам, че много зависи за какво ти трябва куче. Различните породи са най-добри в различни неща!

Много зависи за какво ви е кучето. Дали ви трябва за охрана, дали за домашен любимец за възрастни хора или пък за приятелче на децата, дали за лов / и там пак зависи за какъв точно лов/, дали за гъзария.

Но при всички случаи трябва да ви е ясно, че ще ви се наложи коренно да си промените режима на живот. Е, добрата новина е, че кучкарите живеели по-дълго :wors:

До тук прочетох, че съществуват немски овчарки, ротвайлери и хъскита.....

Руския черен териер /КГБ-териер/ по нищо не отстъпва на ротвайлера, между другото. Изключително злобно и много подозрително към чужди хора псе. И в същото време много добре се поддава на дресировка.

По принцип всички териери са много пъргави и безстрашни. Идеален за деца и за охрана на дома е ерделтериера / не съм го виждала в България/. Обикновено рижав до керемидено-червено сладур. Смело куче, без да е злобен. Изглежда сериозен и е много внимателен и грижовен към децата. Инстиктивно пази по-малките и се грижи за тях. Виждала съм как го прави - просто избутва противника. Не е скандалджия.

Кери блу териерите са порода специално отглеждана за лов на мечки. Много сериозен противник. Добродушния им рунтав вид лъже. Много агресивен спрямо други кучета иначе е безкрайно предан към стопанина си и много добър с децата. Въпреки това е доста ”инатлив” и изисква твърдост във възпитанието.

Ако искате предано приятелче, което да положи глава на колената ви и да ви погледне влюбено – вземете си кокер-шпаньол. Весело куче, извираща енергия и много добър птичар. Откажете се от идеята да го научите да върви до вас на къса каишка – той върви на зиг-заг. Така се вдигат патиците. Инстинкт. Обожава игрите и децата. Но с възрастта става малко проклет.

Нюфаундлендите са големи добряци. Тук ударението е на ”големи”. Седях един път до един нюфаудленд. Казваше се Кинг. Боже. Стърчеше над мен с една глава. Ходещ китеник, който не може да стои изправен под масата. Ако си вземете такъв вземете си и четки за ресане. Няма как. Това руно трябва да се поддържа. Страхотен плувец. Използват го за спасяване на удавници. Един си беше пийнал и влезе във водата да се прави, че потъва. Е, Кинг го спаси. От къде да знае, че оня само се преструва. Изключително любвеобилни. Имам няколко падания в снега когато Кинг ме издебваше да ми се радва. А бяхме просто съседи.

Ако сте с уравновесен характер. Спокоен и немногословен. Ризеншнауцера е точно за вас. Разумно, спокойно куче, изключително внимателно и демонстрира агревисност само когато действително се налага. Много добре знае цената си и е готов да ви защитава до последно. Не досажда. Но внимателно наблюдава отстрани готов да се намеси.

сигорен съм че от тези кучета които изброи си имала най-много 2... недей да говориш без да ги опознаваш ;)

по темата питбул и родвайлер :clap:

Редактирано от diwaka (преглед на промените)

Глас за немската овчарка!!!

Имам братовчед кучкар в полицията и той ми е казвал, че немската овчарка е единственото куче, което непомня колко точно минути бяха може да се съсредоточи върху изпълнението една команда, без да се разсейва нито за миг! Зави си, какво точно куче се има предвид...Ако е за обучение немската е № 1.

Но, ако пък говорим за интелект, чувал съм, че Лабрадорите имали интелект като едно 3 годишно дете. Така че, зави си много за каква цел ви трябва!

Не можеш Лабрадора да го използваш за охрана на дома, или пък питбула да го пуснеш на лов за патици. Публикувано изображение

Редактирано от IMG (преглед на промените)

лабрадор а защо ли? предишното беше с белези на тази порода и беше готино, обаче как гонеше котки...

Редактирано от foty (преглед на промените)

Глас за немската овчарка!!!

Имам братовчед кучкар в полицията и той ми е казвал, че немската овчарка е единственото куче, което непомня колко точно минути бяха може да се съсредоточи върху изпълнението една команда, без да се разсейва нито за миг! Зави си, какво точно куче се има предвид...Ако е за обучение немската е № 1.

Но, ако пък говорим за интелект, чувал съм, че Лабрадорите имали интелект като едно 3 годишно дете. Така че, зави си много за каква цел ви трябва!

Не можеш Лабрадора да го използваш за охрана на дома, или пък питбула да го пуснеш на лов за патици. Публикувано изображение

Американски стафордшир териер ... цитирам от американската армия

От една година в американската армия се работи с АСТ. Главният дресьор на USA ARMY казва: "Добре обученият СТАФ е по-ценен и по-стабилен от всяка друга порода!".

• 2 месеца по-късно...

За мен наи-добрата порода куче ще остане Ризен Шнауцера...Имах честа да отглеждам това животно 10 години и накрая се разделих с него поради ред здравословни проблеми операции и т.н.. Беше доста тежко, но даже и в последните му мигове това куче показа привързаност към стопаните си... докато я карахме на лекар тя се надигна от задната седалка на колатю побутна мен и баща ми погледна ни сякаш казваше "сбогом" и издъхна :sobbing: През годините докато беше в разцвета на силите си показваше, че е изключително внимателно и грациозно куче, беше внимателна към деца и никога не беше ухапвала човек или друго животно... това е и силата на шнауцера, че в ситуации на защита на стопанина си или сдавяне между кучета шнауцера просто поваля протиника и го натиска с мощните си лапи... През годините забелязах, че и другите кучета имат респект от моя домашен лубимец. На няколко пъти се е случвало да бъде заобиколен от улични кучета, но само с едно джафкане те се разбягваха на различни посоки... Мога да гарантирам, че това куче е наи-изклучителния пазач и едновременно това е куче с което може да се забавлявате през цялото време... Никога не я бях подлагал на специално обучение или нещо такова но тези кучета имат характер които се доизгражда и с правилно държание от стопанина... Ако трябва да го сравнявам с КГБ териера бих казал че разликата между двете кучета е че КГБ-то е по едро и по бойно...но зависи кой за какво си търси куче... овчарките са умни кучета и лесно подлежими на обучени...но ако испуснеш момента стават тъпи лиглиожци от които нищо неможеш да очакваш... лабрадорите и голдъните са страхотни кучета и съм решил, че следвашата порода куче която ще отглеждам ще е от тези видове... бих сравнил и родвайлера с шнауцер, но не съм имал честа за по близка среща с тази порода и немога да дам конкретно менение... Мерси за вниманието :)

• 1 месец по-късно...

Пекинезите са мили и игриви, но според мен най-добрата порода куче е тази на Вярното куче!

Публикувано изображение

От къде да си намеря такова кученце-чихуахуа

• 2 седмици по-късно...

немска овчарка,има съм и ми остана спомен завинаги,невероятно куче беше,още ми е мъка,когато се сетя,че вече го няма на този свят,но знам,че са верни,умни и понякога много забавни!!!!Публикувано изображение

Немската овчарка, защото мисля че те са най-умните :laughing5:

И аз съм на същото мнение, а що се отнася коя е най - добрата порода ? Пусни Анкета... Публикувано изображениеПубликувано изображение

Давам глас за сибирско хъски и самоед. И двете породи са грациозни, красиви, умни и възприемчиви. Единственият им минус е, че не са много подходящи за гледане в апартамент. Те се развиват най-добре (психически и физически) сред природата, за предпочитане в някой по-студен климатичен пояс от нашия.

Давам глас за сибирско хъски и самоед.

И двете породи са грациозни, красиви, умни и възприемчиви.

Единственият им минус е, че не са много подходящи за гледане в апартамент.

Те се развиват най-добре (психически и физически) сред природата, за предпочитане в някой по-студен климатичен пояс от нашия.

Самоедите са изключително умни кучета и обожават контактите с хора.Това ,че не са подходящи за апартамент въобще не е вярно.Няма никакъв проблем ,стига да му се осигуряват разходки.АЗ имам самоед и живея в апартамент.Изчела съм доста голяма информация за породата и повярвайте-чувстват се чудесно в България дори през лятото. Обожават децата и са чудесни компаньони и не заслужават да бъдат вързани в някой двор.Ако предпочетете породата самоед,със сигурност ще изживеете прекрасти моменти. АЗ СЪМ ЗА САМОЕД!!!!!!!! Публикувано изображение

Според мен едни от най-умните са Голдън Ретривърите :angry: .

Коя е най-добрата порода кучета?Аз мисля че най-добрата порода са немските овчарки.Те са много умни дори ний-умните сред кучетата използват се полицейски кучета водачи на слепи пазачи и още много кучешки професий.А също така са и много верни.Това е моето мнение, а сега ваш ред да кажете кои според вас кучета са най-добри и съответно да кажете защо.

да така е но и ротваилера не е лошо куче но аз имам и немска овчарка и ротваилер

немска овчарка - това е най-добрата порода за мен.

• 3 седмици по-късно...

За мен си е хъскито - просто са уникални! И по начина, по който изглеждат и като качества, които притежават...

• 2 седмици по-късно...

Колито, имал съм и коли и немска овчарка, колито беше класи над овчарката.

Аз като собственик на пекинез ше набия глас за кафявите сладури. ;)

• 3 седмици по-късно...

Коя е най-добрата порода кучета?Аз мисля че най-добрата порода са немските овчарки.Те са много умни дори ний-умните сред кучетата използват се полицейски кучета водачи на слепи пазачи и още много кучешки професий.А също така са и много верни.Това е моето мнение, а сега ваш ред да кажете кои според вас кучета са най-добри и съответно да кажете защо.

Аз имам ирландски сетер много е умен обучен е и страхотен пазач.Всички ми харесват и каквото и куче да имам то винади ще бъде добър пазач тъй като обучавах преди време.

ЕТО НЯКОЙ ОТ КУЧЕТАТА СТАВАЩИ ЗА ПАЗАЧ НА ДВОР ИЛИ АПАРТАМЕНТ

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.