Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вреди ли на компютъра ако имаш повече програми за"почистване

Featured Replies

Здравейте!Искам да знам вреди ли по някакъв начин ако имаш повече програми за "почистване на компютъра?И добре ли е да ги пущаш една след друга?Аз имам няколко и искам съвет:добре ли е да имам толкова или не?Ето кои имам-"CCleaner","a-squared Free","spybot","TuneUp","revouninstaller".Трябва ли да си ги използвам или по някакъв начин вредят на компютъра,когато са повечко?Аз съм привърженичка на програмите с БГ-език,затова точно тези имам-които са преведени.Ако можете дайте ми съвет-дали да си ги запазя и да си ги използвам всички или просто само ми пълнят компютъра.Благодаря предварително.

Здравейте!Искам да знам вреди ли по някакъв начин ако имаш повече програми за "почистване на компютъра?И добре ли е да ги пущаш една след друга?Аз имам няколко и искам съвет:добре ли е да имам толкова или не?Ето кои имам-"CCleaner","a-squared Free","spybot","TuneUp","revouninstaller".Трябва ли да си ги използвам или по някакъв начин вредят на компютъра,когато са повечко?Аз съм привърженичка на програмите с БГ-език,затова точно тези имам-които са преведени.Ако можете дайте ми съвет-дали да си ги запазя и да си ги използвам всички или просто само ми пълнят компютъра.Благодаря предварително.

За това не мога да ти кажа обаче може и да вредят при антивурусните повече от 1 ... не е желателно.

Според мен единственото вредно нещо е ако някоя програма ти изтрие някой файл,който не трябва (щото е имало и такива случаи).

От списъка програми,които си изредила само искам да ти кажа,че spybot е anti-spy програма,демек тя сканира и чисти компа от съвсем различни неща :inlove1:(троянци,шпиони и т.н..) ,докато останалите просто трият temp files,чистят кошчето,както и файлове които остават на компа докато си сърфираш в нета.

С две думи spybot задължително трябва да го ползваш наред с отаналите

...От списъка програми,които си изредила само искам да ти кажа,че spybot е anti-spy програма,демек тя сканира и чисти компа от съвсем различни неща ;)(троянци,шпиони и т.н..) ,докато останалите просто трият temp files,чистят кошчето...

Това не е съвсем вярно - a-squared Free също е чистач от типа на Spybot, при това един от водещите.

CCleaner и TuneUp са почистващи програми, като първата чисти и вредни остатъци от използването на браузърите, а втората има множество функции.

Revo Uninstaller основно е деинсталатор, но има редица други функции.

А тук има и много полезни статии за въпросните програми.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

• Автор

Благодаря много за отговорите,с една дума значи всичките които си ги имам са добри,а за статиите чела съм ги даже пак си ги препрочетох,затова си ги и свалих,но не ми отговорихте конкретно хубаво ли е да си ги пускам една след друга или само определени?И да попитам само ,защо като си пусна "TuneUp-OneClick"и ми провери най-отдолу нали изписва дали диска е фрагментиран и показва-примерно че е препоръчително да се дефрагментира,има и опция "прескочи"все не ми се чака да се дефрагментира и го прескачам,обаче една вечер го оставих да се дефрагментира и след като дефрагментирането беше приключило,наново пуснах програмката и ми изписа отново ,че диска е за дефрагментиране.Възможно ли е,та нали вече се е дефрагментирал,какво повече.Както и да е след известно време пак пробвах,пак дефрагментирах и след това пак си пишеше че е препоръчително да се дефрагментира.Това какво значи-че програмата нещо се е объркала или просто тази програмка не върши работа за дефрагментиране?не съм пробвала с "disk defragmenter"да видя дали като пусна тогава "TuneUp".Дали пак така ще ми изпише.

За това не мога да ти кажа обаче може и да вредят при антивурусните повече от 1 ... не е желателно.

Ами,незнам коя да изтрия?Трябва да се сложи една анкетка и потребители на тези и всички подобни програмки да си оставят глас за да се определи коя е най- използваната,както за антивирусните имаше една анкета с процент за всяка.

Ами,незнам коя да изтрия?Трябва да се сложи една анкетка и потребители на тези и всички подобни програмки да си оставят глас за да се определи коя е най- използваната,както за антивирусните имаше една анкета с процент за всяка.

Остави си ги и 4-те ,няма да си пречат,Spybot има real time модул,а a-squared Free няма ,ползвай го за сканиране от време на време,CCleaner и TuneUp си ги пускай когато се сетиш,но не едновременно,това са добри решения.

Поздрави! :)

ДА, ако разчиташ САМО на автоматизмите, които други са решили, вместо теб.

Колкото реално работещи компютри, толкова и системи.

Дано различаваш едното от другото, щото е съществена разликата, даже критична.

Здравейте!Искам да знам вреди ли по някакъв начин ако имаш повече програми за "почистване на компютъра?

....

Здравей Гена,

Не, не пречи, аз използвам и слагам само двечки - TuneUp и XP Manager. Допълват се отлично и почистват отлично. Поне според мен. За останалите от твоята "колекция" нямам толкова високо мнение и доверие и затова изборът ми е сведен до тези двете ;)

Не вреди. То и да искаш не можеш да ги пуснеш на куп, защото при втората-третата всичко ще забози, ако ще да си и с четриядрен процесор :P

Не не пречи.Няма софтуер който да чисти 100% всички греши регистри и ненужни файлове, но и не бива да се прекалява със софтуер от този род.Специално при теб няма да имаш проблеми с твоят избор.Хората ползват повече от една програма за оптимизация.Виж тази тема:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...=19927&st=0

Колкото до дефрагментацията с TuneUp Utilities 2008, предполагам че торент клиента или download manager-a ти съхраняват свалените файлове в папка C:\Downloads и оттам местиш и триеш файлове и затова ти предлага да дефрагментираш отново и отново...Инструмента на Microsoft за дефраг е по-ефективен ако се стартира няколко последователни пъти...(Това се вижда ако прегледаш резултатите от графиката.При повторно стартиране на инструмента резултатите са малко по-обещаващи особено ако не е използвана скоро програма с подобна функционалност).И за да се извърши процедурата като хората се изискват поне 15% празно място на диска, който дефрагментираш!

84046629sa4.jpg

17201411ag0.jpg

CCleaner,Ace Utilities и Dustbuster - любимите ми чистачки,добре се разбират,а и вече 3 години сме заедно

;)

• Автор
Не вреди. То и да искаш не можеш да ги пуснеш на куп, защото при втората-третата всичко ще забози, ако ще да си и с четриядрен процесор :wors:

Е,ти пък,аз не ги пускам едновременно,де,а една след друга.Благодаря все пак за съвета.

CCleaner,Ace Utilities и Dustbuster - любимите ми чистачки,добре се разбират,а и вече 3 години сме заедно

;)

Но май само първата е с БГ-меню,аз не че не разбирам горе-долу,но ми е по лесно да са на български,затова съм си ги подбрала да са с българско меню.Благодаря за предложенията. ;):wors:

Никакви проблеми !

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.