Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

препоръчайте ми дъно и процесор

Featured Replies

А как стой въпроса с ревизиите. Имам смътен спомен, че трябваше да се търси на DS3 ревизия 1.3 а може би 3.0? Беше отдавна и не си спомням за какво ставаше въпрос.

Задължително rev. 2.0 за DS3, гледай да не нацелиш някоя залежала платка ;)

Един говори едно, друг друго, трети трето... човека се чуди кво да вземе... Вие нормални ли сте бе хора ? Днес май не ви е ден...

В такъв случай вземай АМД... По-евтино ще ти излязат... двуядрен процесор на 2,5 гигахерца е 150лв... Интел нямат процесор за 150лв на 2,5ГХз...

А ти нали се сещаш, че AthlonX2 на 2.5Ghz не се равнява на C2Duo на 2.5Ghz. Ако имаш няква мания за честота аз въобще се чудя що си с AMD? Интел едно време имаха тая мания и стигнаха до 3.8Ghz. И кво от това. Сега процесор на 2Ghz се оказва по-бърз от онези старите достигнали 3.8Ghz. Мисли за производителност като сравняваш, не за честота!

Глупости, досега не съм чул 300 мегахерца да окажат влияние върху игра.

Тей е като не си миеш ушите :lol6: Всичко зависи отношението производителност за Mhz. Ако е много малко тези 300Mhz няма да ги усетиш. Но ако е голямо...

просто играта не тръгва ако, рама , видеото или процесора са по-слаби от мин. изисквания.

Не си много прав. Играта няма да тръгне ако иска Shader 3, а видео картата ти поддържа само до 2. Но това е за видео картата. Тука говорим за дъно и процесор, алоооо. В час ли сме? Пример давам да ме разбереш по-лесно. По-нагоре говорих за едно отношение производителност за Mhz. Представи си игра с минимални изисквания Dual Core P4 3Ghz. Ти имаш C2Duo на 1.6Ghz. Според теб играта няма да тръгне. Грешка. Не само ще тръгне но и ще върви по-добре отколкото с този Dual Core P4 на 3Ghz. Точно защото производителността на C2Duo за Mhz е около два пъти по-голяма от тази на P4. И тук се надявам повечето да проумеят, че честотата не е всичко и че минималните и изобщо изискванията на игрите за процесора са доста общи и не може да са строг критерии.

"Е" серията са 2.1 !

Само не разбрах за какво е удивителната и защо съм цитиран? Все едно аз казах нещо по-различно. Ревизията е само една за EP35-DS3. За тоя пост мога само да те похваля за отличните знания, които имаш и които показваш с такова голямо самочувствие. ;)

Да не останеш по-назад случайно. Намирисва на комплекси :lol6:

Задължително rev. 2.0 за DS3, гледай да не нацелиш някоя залежала платка ;)

Задлжително rev. 2.0 за DS3, ама за кой DS3 никой не знае. EP35-DS3, P35-DS3, P35C-DS3, 965P-DS3 ?!?! Всичко това е DS3. И не всички от тях имат rev. 2.0. Да не говорим, че за някои от тях има ревизия 3.3, която е по-добра. И кой си ти, че да задължаваш biggrin.gif

magicman, приятелю, вземай EP35-DS3 и E2180 и не му мисли. С дъното няма да имаш проблеми, а процесора ще покрие изискванията на доста игри. Оверклок с това дъно и този процесор се прави изключително лесно до 2.66Ghz.

A ти "АЛООО", посмекчи малко тона да не олетиш! Хора като kokomil и kmvasilev са показали какво могат и знаят и без да парадират с това, докато твоите постове май са по-скоро крайни с които всеки трябва да се съобрази и да приеме за верни. Тук сме за да си помагаме! Ясно ли е "алоооо"?

Редактирано от pit (преглед на промените)

Аз пак съм тук и не мога да разбера, тоя интелския процесор без клок ли е по-добър от 4800+? Нещо не схванах какво искаш да ми кажеш, още повече вече казах, че интел и АМД на една честоте интела е по-добър... Въпроса е, че за малкото пари човека може да си избира кое да си вземе, и ако си вземе АМД може да мине и без клок... Все пак за тея пари АМД са по-бързи като базови показатели...

И пак ще кажа, не разбрах за какво тая тема стана толкова голяма, при положение, че избора се свежда до супер елементарното:

Интел с клок или АМД без клок... От тука нататък колкото и да спорим това няма да се промени...

От тук натам избора не е наш а негов...

GB EP35-DS3 /P35/LGA775 или ASUS P5K SE /P35/DDR2/LGA775 и C2 DUO E2180 /2.0G/1M/BOX

или

GB MA770-DS3 /AMD770/AM2+ и AMD Athlon X2 4800+ AM2 2,5GHz

Изцяло решението е на magicman

Един говори едно, друг друго, трети трето... човека се чуди кво да вземе... Вие нормални ли сте бе хора ? Днес май не ви е ден...

А ти нали се сещаш, че AthlonX2 на 2.5Ghz не се равнява на C2Duo на 2.5Ghz. Ако имаш няква мания за честота аз въобще се чудя що си с AMD? Интел едно време имаха тая мания и стигнаха до 3.8Ghz. И кво от това. Сега процесор на 2Ghz се оказва по-бърз от онези старите достигнали 3.8Ghz. Мисли за производителност като сравняваш, не за честота!

Тей е като не си миеш ушите :lol6: Всичко зависи отношението производителност за Mhz. Ако е много малко тези 300Mhz няма да ги усетиш. Но ако е голямо...

Не си много прав. Играта няма да тръгне ако иска Shader 3, а видео картата ти поддържа само до 2. Но това е за видео картата. Тука говорим за дъно и процесор, алоооо. В час ли сме? Пример давам да ме разбереш по-лесно. По-нагоре говорих за едно отношение производителност за Mhz. Представи си игра с минимални изисквания Dual Core P4 3Ghz. Ти имаш C2Duo на 1.6Ghz. Според теб играта няма да тръгне. Грешка. Не само ще тръгне но и ще върви по-добре отколкото с този Dual Core P4 на 3Ghz. Точно защото производителността на C2Duo за Mhz е около два пъти по-голяма от тази на P4. И тук се надявам повечето да проумеят, че честотата не е всичко и че минималните и изобщо изискванията на игрите за процесора са доста общи и не може да са строг критерии.

Само не разбрах за какво е удивителната и защо съм цитиран? Все едно аз казах нещо по-различно. Ревизията е само една за EP35-DS3. За тоя пост мога само да те похваля за отличните знания, които имаш и които показваш с такова голямо самочувствие. :speak:

Да не останеш по-назад случайно. Намирисва на комплекси :lol6:

Задлжително rev. 2.0 за DS3, ама за кой DS3 никой не знае. EP35-DS3, P35-DS3, P35C-DS3, 965P-DS3 ?!?! Всичко това е DS3. И не всички от тях имат rev. 2.0. Да не говорим, че за някои от тях има ревизия 3.3, която е по-добра. И кой си ти, че да задължаваш biggrin.gif

magicman, приятелю, вземай EP35-DS3 и E2180 и не му мисли. С дъното няма да имаш проблеми, а процесора ще покрие изискванията на доста игри. Оверклок с това дъно и този процесор се прави изключително лесно до 2.66Ghz.

:clap: Честно казано, на мене определено започва да ми писва от постоянните и непрекъснати провокации лично към мене, както и към всички останали потребители, без значение дали са "по-знаещи" или "по-незнаещи" ! Надменно снизходителният, нетърпящ възражение тон, както и безцеремонното отношение към всички, абсолютната увереност в собствената непогрешимост и снизходително-презрителното отношение към останалите , показват по-скоро някаква вътрешна неудовлетвореност и невъзможност за нормално общуване и диалог на равнопоставени начала. Вероятно липсата на достатъчен житейски опит е в основата на това абсолютно незачитане на думите и мнението на другия и усещането за собствено превъзходство. Бих го нарекъл и с по-прости думи, но добрият тон ме кара да се въздържа от по-нататъшен коментар.

Както споменаха и по-горе, форумът е място за обмяна на мнения, за диалог, а не лекция, която всеки слуша и чете, без да коментира ! :)

( тази тема също ще бъде затворена и изтрита по причини, вероятно известни на всички )

• Автор

Докато съм бил на работа темата доста се е разгорещила. Прав е Кокомил, в тази тема няма никаква съдържателна ИНФОРМАЦИЯ. Единственото, което научих е, че Гига Байт имат вградена програма за ъпдейт на биоса. Общо взето извода е: справяй се сам. Затова искам да кажа няколко думи на всички онези, които се опитват да помогнат на такива като мен.

1. Когато някой иска иска помощ при избора на даден компонент, ТОВА ЗНАЧИ , ЧЕ ИСКА ИНФОРМАЦИЯ. Когато човек има информация може да направи избор. "Потърси си в и-т " не помага. Трябват език и време особено, ако се появят няколко хиляди съвпадения.

2. Не помага и "Събери още малко пари и си купи ...." . Човек обикновено си прави сметката особено, ако това е семеен бюджет. Защото - "За компютър пари има , а за..... няма", често чувана реплика от половинките :down:.

И докато при Hight клас нещата са ясни, то в средния клас не е така. Има много и близки по цена модели на различни производители. Затова,

3. Когато давате мнение, не е достатъчно само линк а ЗАЩО това е най-доброто за тези пари.Достатъчни са 2-3 аргумента в полза на вашето предложение.

Аз вече съм видял какво се предлага и на какви цени. Но това не ми помага, защото в тази ценова група има поне 10 модела, в случая дъна. Кое е най-доброто?

Случва се да влизат и представители на различни фирми и да рекламират техните продукти.

Тук всеки е анинимен, кой ме знае, че работя в Гигабайт напр.

Така, че отговоът на въпрос "Препоръчайте ми ..... за ХХ лв." би трябвало да е следния.

" ЗА ТЕЗИ ПАРИ ТИ ПРЕПОРЪЧВАМ ТОВА..... ЗАЩОТО........ НО АКО ДАДЕШ ОЩЕ ХХХ лв. ЩЕ ПОЛУЧИШ ТОВА..... КОЕТО Е ПО-ДОБРО ЗАЩОТО......"

И когато човек има такава информация може спокойно да направи своя избор.

Ако Кокомил реши да остави този пост, новият ми въпрос е:

Предложете ми дъно в диапазон 90-110$ без ДДС за АМД и Интел конфигурация. Евентуално като второ предложение - в ценови диапазон 110-120$

Ако не, да го редактира и пусне наново.

Добре, тогава ще си редактирам първия пост и ще го напиша отново:

Предлагам ти това дъно на Гигабайт, защото е с АМ2+ сокет. Той ти позволява ъпгрейд с 4 ядрен феном след време. АМ2+ сокета ти позволява по-висока Hyper Transport скорост (в сравнение с АМ2 сокета около 30% по-голяма скорост). Другите предимства на този сокет са за Феном процесорите, но спокойно можеш след време да продадеш сегашния си процесор и да си вземеш феном. Предлагам ти за това дъно процесор Athlon X2 4800+, защото за 150лв няма по-производителен процесор. Освен че е евтин е с висока честота, като няма нужда от клок, за да я повишаваш. В момента на пазара няма приложение или игра, която да натоварят този процесор на макс... Според мен това е по-добър вариант от Интелските решения, защото... Абе това май го бях писал, но все пак - няма да има нужда да клокваш, за да достигаш по-високи честоти...

Успех :down:

• Автор
Добре, тогава ще си редактирам първия пост и ще го напиша отново:

Предлагам ти това дъно на Гигабайт, защото е с АМ2+ сокет. Той ти позволява ъпгрейд с 4 ядрен феном след време. АМ2+ сокета ти позволява по-висока Hyper Transport скорост (в сравнение с АМ2 сокета около 30% по-голяма скорост). Другите предимства на този сокет са за Феном процесорите, но спокойно можеш след време да продадеш сегашния си процесор и да си вземеш феном. Предлагам ти за това дъно процесор Athlon X2 4800+, защото за 150лв няма по-производителен процесор. Освен че е евтин е с висока честота, като няма нужда от клок, за да я повишаваш. В момента на пазара няма приложение или игра, която да натоварят този процесор на макс... Според мен това е по-добър вариант от Интелските решения, защото... Абе това май го бях писал, но все пак - няма да има нужда да клокваш, за да достигаш по-високи честоти...

Успех :wors:

:down: Асус имат ли алтернативно дъно

ASUS

Като цяло за АМД конфигурации най-добрите дъна (по мое и не само мнение) са MSI... Лично аз обаче предпочитам Гигабайт, заради ниската им цена (понякога по-ниска и от MSI) и заради @BIOS и Dual Bios. Дюал биос е поддръжка на два биоса - например ако при флаш на биоса има проблем можеш винаги да останеш със старата версия и по-късно да ъпдейтнеш с нова.

MSI предложение. Аз ти препоръчвам от трите дъна да избираш между MSI и Gigabyte.

• Автор
ASUS

Като цяло за АМД конфигурации най-добрите дъна (по мое и не само мнение) са MSI... Лично аз обаче предпочитам Гигабайт, заради ниската им цена (понякога по-ниска и от MSI) и заради @BIOS и Dual Bios. Дюал биос е поддръжка на два биоса - например ако при флаш на биоса има проблем можеш винаги да останеш със старата версия и по-късно да ъпдейтнеш с нова.

MSI предложение. Аз ти препоръчвам от трите дъна да избираш между MSI и Gigabyte.

MSI имат ли вградена програма за упдате на биоса

тук има една статия за MSI в която не са много доволни

http://www.hardwarebg.com/reviews.php?read=73&page=2

Ами доколкото знам няма... Ами аз лично предлагам друг модел дъно, което предполага, че няма да ги има тея проблеми... Аз ти предлагам тези три модела... Лично моя избор от 3-те е гигабайта... МСИ просто са добри дъна за АМД, за това ти предлагам и техен модел... От тук нататък ти си избираш... Мисля че и трите са на една цена...

Успех :lol6:

MSI имат ли вградена програма за упдате на биоса

MSI Live Update online - проверява за нови версии и update-ва BIOS автоматично през нета.

Live Update 3 - проверява за нови версии и updatе-ва driver и utilit през нета, за да ти спести време и главоболие.

Горе посоченото дъно ги подържа, ето ви линк към официалния сайт на MSI.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.