Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Честит 8 Март!

Featured Replies

Досега сме говорили за много празници и ми хрумна да обсъдим още един предстоящ - 8 Март. :)

Какво мислите за този празник, намирате ли за подходящо само в този ден да се оказва такова внимание на жената и майката?

Или смятате, че това е просто още един добър повод да покажете специалното си отношение към момичето или жената до Вас, към Вашата майка?

Споделете отношението си към 8 Март и споделете идеите, които искате да реализирате като изненада за някого (само да не е потребител на форума, че ще се изложим Публикувано изображение )!

Редактирано от Destiny (преглед на промените)

• Отговори 303
  • Прегледи 64,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Много интересна тема и съответно въпроси. Според мен лично е хубаво да има един ден, в който да покажем по специален (нетрадиционен за ежедневието) начин колко много ужаваме жената(е) до нас и че сме им благодарни за това, което правят за нас. На този ден ние показваме специално отношение, можем да отменим жената във всичките й дейности в жест на благодарност и признание. Съгласен съм и че не трябва да се държим с жената добре само на този ден, а през всеки един ден от годината. Всеки ден трябва да е празник за жената до нас и да й показваме колко специална е тя. Но нека в крайна сметка да има един още по-специален ден, на който да й го признаем още веднъж в по-голяма степен. Това е моето мнение и твърдо заставам зад него, защото е искрено.

Много интересна тема и съответно въпроси.

Според мен лично е хубаво да има един ден, в който да покажем по специален (нетрадиционен за ежедневието) начин колко много ужаваме жената(е) до нас и че сме им благодарни за това, което правят за нас. На този ден ние показваме специално отношение, можем да отменим жената във всичките й дейности в жест на благодарност и признание.

Съгласен съм и че не трябва да се държим с жената добре само на този ден, а през всеки един ден от годината. Всеки ден трябва да е празник за жената до нас и да й показваме колко специална е тя.

Но нека в крайна сметка да има един още по-специален ден, на който да й го признаем още веднъж в по-голяма степен.

Това е моето мнение и твърдо заставам зад него, защото е искрено.

<{POST_SNAPBACK}>

много от българските мъже мислят, че с една китка на 8-ми март могат да изкупят всички простотии през годината, но Милен ме опровергава, че не всички са такива :clap

За мен 8-ми март не е празник и никога няма да го смятам!!!Според мен един мъж като си няма уважението към жената и тогава няма да го има!!!Или какво цяла година я е пребивал и на 8-ми март малко почивка,въздух да си вземе жената!!!Или само защото е "празник" да й подари цвете и да не се държи като свиня с нея?Това са глупости,аз той обича и уважава тази жена всеки ден ще я обсипсва с внимание,нежност и ще й показва любовта си!!!

Не знам!Но според мен този празник е продиктуван от бившия режим (както много такива празници).Защото като се замисля за 8-ми март и веднага в съзнанието ми изниква създадения образ: Жената - учителка, Жената -комбайнерка, Жената - нещо си ...Така че мисля че ако обществото има културата да уважава жените, то не се налага да има такъв празник.А ние го честваме за да си измислим едно извинение пред жената. Досега много рядко съм виждал някой да стане в автобуса да отстъпи място на някоя баба, бременна и т.н.Мисля че този празник трябва да ни кара не да подарим по една китка и това да ни е уважението, а да ни накара да се замислим какво е за нас жената и да я уважаваме цяла година!

Публикувано изображение

Не знам!Но според мен този празник е продиктуван от бившия режим (както много такива празници).Защото като се замисля за 8-ми март и веднага в съзнанието ми изниква създадения образ: Жената - учителка, Жената -комбайнерка, Жената - нещо си ...Така че мисля че ако обществото има културата да уважава жените, то не се налага да има такъв празник.А ние го честваме за да си измислим едно извинение пред жената. Досега много рядко съм виждал някой да стане в автобуса да отстъпи място на някоя баба, бременна и т.н.Мисля че този празник трябва да ни кара не да подарим по една китка и това да ни е уважението, а да ни накара да се замислим какво е за нас жената и да я уважаваме цяла година!

Публикувано изображение

<{POST_SNAPBACK}>

Споделям мнението ти напълно, само дето не само жените трябва да се уважат, но и всички хора е добре взаимно да си показват това всеки ден от годината.

На мен лично ми идва малко лицемерен празника, не ме кара да се чувствам повече жена тогава. Принципно гледам да се обграждам с хора, които през цялата година ми показава уважение и признание, а този ден е просто повод да си прекараме добре.

За мен лично това е просто поредния повод в които човек може да покаже чувствата и уважението към близките до сърцето му нежни създания(това не включва само гаджето ви(жена ви)),но защо трябва само на такива поводи да го правим?Много по добре ще е да го правим и през останалото време,а не само с поводи като този.В противен случей изглежда просто като отбиване на номер.При добро желание всеки ден е възможно да бъде 8 март,14 февруари или който друг празник си пожелаеете! Това е моята истина!А иначе 8 март е един добър повод да се види колко е културата на представителите на силния пол като разбира се не изключвам и себе си от това число!Ако разбира се не получите поне едно "кокиче" мили дами от хората за които си мислите че са ви по близки това най-малко значи че не ви смятат за нищо или поне не и за дами които заслужават поне едно цвете в знак на уважение на техния ден!А това за комунистически празник,по скоро го приемам като посткумунистически синдром може би се е зародил по това време,но все пак е нещо хубаво така че защо да отричаме хубавите неща?

За съжаление забелязвам, че повечето от жените, които са споделили тук страдат от комплекса за недооценяването, може би защото наистина е така. Защо гледате въпроса само от тази гледна точка, че като има един празник за жената, това ще бъде. Толкова ли сме ужасни мъжете, че да не ви подаряваме цветя по други поводи или без повод. Толкова ли сме ужасни, че да ви казваме че ви обичаме само когато дойде заветния ден и след това да си отдъхнем, че сме си изпълнили дълга. Момичета, имайте вяра в нас, може да сме "позаспали", може да сме забравили да ви кажем че ви обичаме, но това не значи, че чакаме празника за да отбием номера. Защо да нямате един специален ден, кой ви наби в главичките че това е лошо, че това е само комунистически празник и т.н. Защо да не отида при моето съкровище на 8-ми март и да й кажа "Съжалявам мило, но смятам че днес не ти, а аз имам празник, защото това е още един прекрасен ден изживян с теб". Защо веднъж жената да не се почувства добре, че от всичките 365 дни има един специално за нея, независимо какво става, независимо колко сме заети, един ден, в който да я почетем. Хубаво е да имаш повод да празнуваш, защото аз може да обичам жената до мен всеки ден и да й го показвам постоянно, но нищо не може да се сравни с един специален повод. Правя хиляди неща без повод, защо да не направя едно нещо с повод.

За съжаление забелязвам, че повечето от жените, които са споделили тук страдат от комплекса за недооценяването, може би защото наистина е така. Защо гледате въпроса само от тази гледна точка, че като има един празник за жената, това ще бъде. Толкова ли сме ужасни мъжете, че да не ви подаряваме цветя по други поводи или без повод. Толкова ли сме ужасни, че да ви казваме че ви обичаме само когато дойде заветния ден и след това да си отдъхнем, че сме си изпълнили дълга.

Момичета, имайте вяра в нас, може да сме "позаспали", може да сме забравили да ви кажем че ви обичаме, но това не значи, че чакаме празника за да отбием номера.

За съжаление съм напълно съгласен с теб.....

Колкото до момичетата, наистина не мога да разбера какви са тези мрачни мисли, че на 8-ми март всички се втурват да ви угаждат а през останалото време от годината едва ли не страним от вас? Няма такова нещо, просто 8-ми март е празник на жената и това е нещо като повод за допълнително "глезене" :) ако мога така да се изразя. Хората, които ви обичат по принцип ще ви обичат и на 8-ми март, и на 14 април и на 6 юни и когато и въобще да е през годината. Така че не виждам защо не си прекарате приятно на този ден и не се радвате на вниманието на любимите ви хора.

За съжаление забелязвам, че повечето от жените, които са споделили тук страдат от комплекса за недооценяването, може би защото наистина е така. Защо гледате въпроса само от тази гледна точка, че като има един празник за жената, това ще бъде. Толкова ли сме ужасни мъжете, че да не ви подаряваме цветя по други поводи или без повод. Толкова ли сме ужасни, че да ви казваме че ви обичаме само когато дойде заветния ден и след това да си отдъхнем, че сме си изпълнили дълга.

Момичета, имайте вяра в нас, може да сме "позаспали", може да сме забравили да ви кажем че ви обичаме, но това не значи, че чакаме празника за да отбием номера.

Защо да нямате един специален ден, кой ви наби в главичките че това е лошо, че това е само комунистически празник и т.н.

Защо да не отида при моето съкровище на 8-ми март и да й кажа "Съжалявам мило, но смятам че днес не ти, а аз имам празник, защото това е още един прекрасен ден изживян с теб".

Защо веднъж жената да не се почувства добре, че от всичките 365 дни има един специално за нея, независимо какво става, независимо колко сме заети, един ден, в който да я почетем. Хубаво е да имаш повод да празнуваш, защото аз може да обичам жената до мен всеки ден и да й го показвам постоянно, но нищо не може да се сравни с един специален повод. Правя хиляди неща без повод, защо да не направя едно нещо с повод.

<{POST_SNAPBACK}>

Нямате си предства колко си завиждам сама на себе си!

Ти си страхотен човек! :)

Наистина е тъпо за един адекватно мислещ мъж да чака празника на жената - 8-ми март, за да окаже на жената до себе си (майка, гадже, съпруга или просто приятелка) вниманието, от което ТЯ има нужда всеки ден. Когато двама човека (мъж и жена) са семейство, нещата в повечето случаи стигат до там, че се превръщат в едно тъпо и сиво ежедневие. И тогава жената за мъжа се превръща като нещо ... как да кажа ... част от дневния му план ... или по - скоро като нещо, което му служи само за пране, гладене, готвене, но не и за приятна компания в кафето, не за събеседник на мастата в хола пред телевизора ... И когато дойде въпросния ден, със много намеци от страна на жената мъжът се сеща, че денят е 8-ми март и той ТРЯБВА да се отчете пред нея със някакво цвете или поредния подарък, избран със абсолютна липса на вкус от страна на подаряващия и моментално след големия акт на подаряването, жената си заема мястото й в кухнята, мъжът залисва погледа в мачовете ... и така пак до следващия 8-ми .... Мисълта ми е, че жените са най- ценното нещо, което един мъж може да притежава, и трябва ежедневно да ги даряваме с нежност, любов, внимание, уважение ... с една дума - да ги обичаме с цялата си душа !

Защо да не отида при моето съкровище на 8-ми март и да й кажа "Съжалявам мило, но смятам че днес не ти, а аз имам празник, защото това е още един прекрасен ден изживян с теб".

Защо веднъж жената да не се почувства добре, че от всичките 365 дни има един специално за нея, независимо какво става, независимо колко сме заети, един ден, в който да я почетем. Хубаво е да имаш повод да празнуваш, защото аз може да обичам жената до мен всеки ден и да й го показвам постоянно, но нищо не може да се сравни с един специален повод. Правя хиляди неща без повод, защо да не направя едно нещо с повод.

<{POST_SNAPBACK}>

:):):)

Ами аз мисля, че това е главно празник на майките незнам защо така, но е така. Е да празник на жената хубаво нещо е но жената не трябва да се чувства специална само на този ден, както вече повечето казаха :) мнението ми съвпада с това на Традж.

Не че примерно аз не празнувам, разбира се правим си женски партита с приятелки ... но много обичам да поглезя майка ми на този ден :hush: да се разходим да пийнем коктеилче или нещо такова ... напоследък доста рядко излизаме двете Публикувано изображение

П.С mireto чак зех да ти завиждам ...ехххх :):) Браво на Традж чудесно се изказва ...

Редактирано от varvarinata (преглед на промените)

• Автор

Много се зарадвах, когато видях толкова много постове за един ден по темата. Това ми показва, че всеки от нас мисли за тези неща и се стреми да има възможно по-правилно отношение към празника. Благодаря на всички мъже и момчета, които обръщат внимание на нежните създания около тях през всеки ден от годината! Редно е и аз да кажа мнението си за 8 Март. Общо взето то е някъде по средата. Не смятам, че ако цяла година не се отнасят добре с една жена, то тя трябва да е поласкана от специално внимание само на 8 Март. От друга страна, както много от Вас споменаха, ако обичаме една жена, майка, съпруга, приятелка и т.н. и й го показваме всеки ден, то тя не би трябвало да се обижда от специално отношение на този ден, от красиви цветя, от подарък или нещо такова. По принцип обичам празниците и винаги се опитвам да направя нещо различно за хората около мен - изненадвам ги с неочакван понякога поздрав, правя им малки подаръчета, картички и такива разни. Ето защо 8 Март също ми дава повод да зарадвам сладурите, които обичам. И понеже около мен има хора, които също ме обичат, на 8 Март получавам доза "специално отношение +" като за празник! ;)

Навремето едно хлапе изрецитира следното:

"Осми Март е ден на Татко ,

и на двете му жени,

и на комшийката отсреща,

която братче ми роди"

Кой ли му го беше набил в главата ???

Защо ли "Честит 8-ми март !" ми звучи малко като "Честита баня !" ? :) Съгласен съм с повечето от другите, изказали се преди мене - 8-ми март е просто повод да поднесеш на гаджето един треволяк, подарък, на който тя ще се зарадва и да изкарате заедно една приятна вечер. Но ако и през останалата част на годината отношенията не са същите, нещо във връзката не е съвсем наред.

• Автор

Защо ли "Честит 8-ми март !" ми звучи малко като "Честита баня !" ? :)

Съгласен съм с повечето от другите, изказали се преди мене - 8-ми март е просто повод да поднесеш на гаджето един треволяк...

<{POST_SNAPBACK}>

Вярно е, че всеки си има свое мнение и отношение по въпроса, но ти ме подсети за нещо друго. Защо мъжете се притесняват и срамуват да подаряват цветя? Защо го правят само на Св. Валентин, 8-ми Март и на Рожден ден? Трудно ми е да разбера...

Е, това не важи за всички мъже (аз попаднах на изключение ;)), но има доста такива. :speak:

Вярно е, че всеки си има свое мнение и отношение по въпроса, но ти ме подсети за нещо друго. Защо мъжете се притесняват и срамуват да подаряват цветя? Защо го правят само на Св. Валентин, 8-ми Март и на Рожден ден? Трудно ми е да разбера...

Е, това не важи за всички мъже (аз попаднах на изключение ;)), но има доста такива. :speak:

<{POST_SNAPBACK}>

Аз мога да ти кажа за мен, че често ме питат "Не се ли притесняваш да и подариш цветя"... Ами лично аз познавам много ограничени момичета, които смятат, че романтичното в мъжете трябва да си остане в 18-19 век и гледат мъжете под по-различен ъгъл... Освен това за някои цветята са "лигавщина", затова в днешно време някои мъже не знаят какво да сторят и как да подходят към жената....

Това е поне мое мнение, не задължавам никой да го споделя, и без това на мен не ми харесва....

Ами не зная защо някои се срамуват или притесняват... не съм от тях. Аз лично смятам, че цветята трябва да отговарят на две условия:

1. Да са достатъчно красиви и изискани.

2. Да се подаряват достатъчно рядко, за да могат да бъдат оценени.

Едва ли има нещо по-банално и скучно от мъж, носещ всяка трета вечер на жена си червена роза. Освен ако въпросната съпруга не развъжда австралийски страшилки, естествено Публикувано изображение

Редактирано от V12 (преглед на промените)

Това за треволяка ми прозвуча като лафа на един мой приятел: Нося люцерна на моята коза.Публикувано изображение Празникът е творение на Роза Люксембург и Клара Цеткин-социалистически идоли.Аз познавам доста западни жени и понятие си нямат що за чудо е 8 март, да не говорим за Азия.За мен 8 март е огледален образ на 2 февруари Публикувано изображение-ден на "шивача".Е, ще се подяряват зюмбюли то се знае.

Честит 8 март скъпи другарки.Специални поздрави на онези дето махат и изпращат международните шофьори. :bye:

Аз празнувам 8 март и мисля,че е един хубав празник.Както прочетох някоъде по-нагоре в мненията,защо да няма един специален ден на жените?Ние го заслужаваме!За мен също,това е празник предимно на майката,но и всички жени като цяло-момичете,девойки и т.н.,трябва да се почувстват специално на този празник.Едно цвете,една картичка,един обикновен жест е достатъчен,за да направи този ден специален.Не виждам нищо лошо в това.Вярно е,че не трябва да има повод,за подонбни жестове на обич и уважение,но нищо.Аз лично на 8 март,ще подаря подарък на майка си.Всяка година брат ми ми също ми подарява цвете.Това е знак на уважение и много ме трогва :P

• 1 година по-късно...

Публикувано изображение

Честит 8-ми март на всички жени!

Желая ви да сте здрави, щастливи, все така усмихнати и лъчезарни!

Обичаме ви! :kiss2:

Честит 8 март на всички дами ! Пожелавам Ви да сте здрави, щастливи и обичани !

Честит празник на дамите и от мен с най-добри пожелания!

Публикувано изображение

Благодарим .И Вие да сте обичани и щастливи с нас. :wors::mark:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.