Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Честит 8 Март!

Featured Replies

И нека винаги да ни радвате, както до сега.Бъдете истински.ОБИЧАМЕ ВИ ! :mark: :kiss2: :love::wors:

• Отговори 303
  • Прегледи 64,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Публикувано изображение

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ДАМИ!!!

8-ми Март е не само български, а и международен Ден на жената.

Това е ден на солидарността на жените от планетата в борбата им за независимост, мир, икономическо, политическо и социално равноправие.

Календарното време е свързано с първата масова проява на жени работнички, състояла се в Ню Йорк на 8 март 1857 г. По предложение на Клара Цеткин, направено на Втората международна конференция на жените-социалистки в Копенхаген през 1910 г., се приема: всяка година в една от първите недели на пролетта да се празнува деня на работничките и на международната им солидарност, с цел да се мобилизират широките женски трудови маси за борба за равноправие с мъжете във всички обществени сфери на живота.

Участничките във Втората международна конференция на жените-комунистки през 1920 г. в Москва също препоръчват  Осми март за Международен ден на жената. Предложението се гради върху станали събития:  на 8 март 1917 г. работничките от Петроград излизат на демонстрация срещу глада, войната и царизма; на същата дата през 1890 г. с груба разпра е закрита женска демонстрация в Чикаго.

За пръв път Международният ден на жената се чества през 1911 г. в Германия, Австрия, Швейцария и Дания, а през 1913 г. –  във  Франция и Русия.

В България Осми март първоначално се отбелязва с беседи в тесен кръг на социалисти през 1911 г.; през 1915 г. е първото публично честване. Като общобългарски празник Осми март започва да се празнува след 9 септември 1944 г. Отначало по предприятия, заводи, учреждения се правят събрания, на които се отчита приносът на жените в производството, културата, науката и обществения живот. След 1960 г. честването взема особено щироки размери и става любим празник на жените от всички възрасти.

За децата този ден е празник на мама.

Честит 8-ми март! Желая ви много здраве, красота и дълголетие, много обич и професионални успехи! Честит празник !

Благодаря! Нека и аз да честитя на всички жени! Приятно изкарване на празника!

• Автор

Честит празник, момичета! Пожелавам Ви само положителни емоции, красиви и усмихнати моменти с любимите Ви същества и много нежни целувки! :yanim:

Честит празник и от мен дами! Без вас света нямаше да е това, което е.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, МИЛИ ДАМИ ОТ КАЛДАТА! Пожелавам ви много усмивки и много целувки днес! :yanim: Бъдете винаги ласкави с нас :kiss2: , но не като днешното време навън и ние винаги ще ви обичаме! :love_puter:

Честит празник на всички дами и от мен! :)

ПИСМО ДО МАМА Архимандрит Серафим (Алексиев) Слънце мое сяйно, мила мамо! Моя радост, тиха моя скръб! В тоз далечен край да знаеш само, колко твоят образ ми е скъп! Във деня, кога се разделих от обятията твои топли, аз не плаках, аз бях твърд и тих, но в сърцето си чух глухи вопли. Сам не знаех, че за мен си ти въздух, слънце, сянка благодатна, че без тебе ще ме сполети толкоз мъка, майко моя златна! Докато при теб и с теб живях, не усещах добрините твои. Аз не виждах нищо чудно в тях. Смятах, че това права са мои. Но сега, кога не съм при тебе, и вей хлад от всеки чужд покров, как ми липсваш! Как ми е потребен пламът чист на твоята любов! Всякога ти сетнята си хапка даваше ми, за да бъда сит. И софрата бе за тебе сладка, щом ме виждаше, че съм честит. Спомням си подробности сега, — как над мене в болести си бдяла, с колко вяра и с каква тъга Богу си молитвички шептяла. Как е гряло твоето сърце като свещ над мене нощи цели, как напуканите ти ръце неуморно са за мене плели. В кухнята, на двора, на чешмата, с хурка, със игла, на малък стол, аз те виждам през далечината все в един и същи ореол. Ти бе тъй съсухрена, привита, но велика в своя малък ръст. всякога изглеждаше честита, скритом носейки огромен кръст. О, тогаз не виждах нищо аз! Тулеха те много дреболии от очите ми, че всеки час хвърляше те в нови залисии. Аз не знаех, че и в дребни грижи е могло човек да е велик, че и в най-прихлупените хижи може да сияе мъченик. Как копнея да се върна веч, да прегърна мойта чудна мама! Мъничка отблизо, отдалеч ти изглеждаш ми безкрай голяма! Аз се моля Бог над теб да бди, за да бъдеш здрава, майко златна, и да бъдат светли твойте дни като дълга, светла вечер лятна! Приеми далечните привети, мойта обич свежа като крин! Приеми с това писмо сърцето пламенно на твоя любящ син! Март 1949 г. Честит 8 март! :kiss2:

Мерсиии :)

И сега да поздравя и другите момичета :) Пожелавам Ви всичко най-хубаво, много красиви и незабравими моменти с "милото" :P и нека продължаваме все така да ги радваме, че те без нас за къде са? :)Публикувано изображение

Честит празник на всички мацки. :love: :kiss2:

Благодаря :love: Честити празник и от мен на всички момичета!Бъдете щастливи и обичани не само на този ден :) :kiss2:

Много цветя и усмивки за всички дами! :) И нека всеки ден е празник!!! :love:

Честит празник, жени!!! Пожелавам ви да сте все така красиви, защото българската жена е нещо уникално в това отношение и приятно прекарване тази вечер.

Почерпка, нещо? Публикувано изображение

<{POST_SNAPBACK}>

И аз се питах няма ли гювеч :angry:

И аз се питах няма ли гювеч :angry:

<{POST_SNAPBACK}>

Еми хайде де... казвайте къде да ви водим :hush:

Ми аз отивам сега в Студентски Град... да ме черпят, но нали знаете - празника продължава 3 дена и 3 нощи - вие казвайте къде и идваме! :P

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.