Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мод на кутия - картинка на станичния панел

Featured Replies

Жестоко се е получило :ph34r::whist: . Идеята много ми допадна мисля и аз да те последвам. Разясни само как станаха нещата :)

• Отговори 59
  • Прегледи 18,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

• Автор

Селфмейд.

- Първо си премерваш дължината и височината на капака на кутията (самият капак - това, което се маха. Обяснявам възможно най-подробно за да е ясно, не искам да обиждам никой).

- След това си търсиш рекламна агенция или печатница и си поръчваш да ти разпечат картинка (която им носиш на диск/флаш, пращаш по мейла или както ти е удобно), но към размера добавяш по 1 см. (ако размера на капака е 40х40, искаш 41х41). Приеми за задължително резолюцията на картинката да е поне 1600х1200, за да излезне качествено. Моят капак е 44х42 см. и за да се получи възможно най-добре си направих сам картинката 1760х1680 (това е в отношение 44х42). По желание си поръчваш да ти ламинират фолиото.

- След като си я вземеш започва трудната част. Лично на мен и на баща ми не отне 2 часа, но свършихме работата доста прилежно, без да останат мехурчета. Лепиш фолиото и гледаш да не останат мехурчета пълни с въздух. Стърчащото сантиметърче го подгъваш и лепиш от обратната страна. Ако фолиото и лепилото са хубави ще се залепи без проблеми. Ако все пак някъде останат мехурчета, дупчиш с много тънка игличка и натискаш. Въздуха излиза и фолиото се прилепва.

- Накрая остава да се справиш с вдлъбнатата част на капака (онази вдлъбнатина, която се ползва за сваляне на капака). За да се разтегне фолиото първо се дупчи на 1-2 места с игличката, след което се нагрява със сешоар. Тогава омеква и се разширява и лесно се прилепя към капака.

Общо взето това е. Повторих xenic. Същото го има и по-горе написано, не толкова подробно. На него му е излезнало 5 лева с ламинат, а на мен 17 без ламинат. Причината е в специалното фолио, което си поисках. Общо взето не разбрах какво толкова му е хубаво, но има защита към няколко вида лъчи, както и срещу избеляване и още нещо, ама не се сещам какво. Поръчах го от една позната на майка ми, така че поне в качеството съм сигурен. Това е ... Ефектно е и си струва парите. За почитателите на модинга - ето ви една добра идея.

Само да отбележа - Timeshift съм я играл 10 минути. Предполагам, че и xenic толкова е играл Light and Darkness. Важното е картинката да се съчетава е с кутията и да ви харесва. Изброените по-горе картинки също стават, но просто не се връзват на черната кутия (особено картинката на Crysis, която ще изезне перфектно на бяла кутия). Следващият път ще направя нещо с картинка от POP Warriоr Within като за цвят ще добавя и червени охладители в кутията. Моята в момента свети в синъо и не се връзва с червените мотиви на принца.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Дадоха ми много добро предложение поне на теория, а на практика ще видим. То е следното - прави се страничен плексигласов капак на кутията, вземат се два неона и на фолио, което отразява неонова светлина се изкарва определената картинка. Но аз за сефте се хващам да правя такива работи и много неща не са ми ясни. Искам да попитам къде да си търся плексиглас и има ли нещо особено при звързването на неоните. Единия вече е закупен -

ето го и него

Няма да откажа идеи, поправки, упътвания и всичко останало по въпроса :yanim:

Редактирано от sosorry (преглед на промените)

• Автор

Плексиглас - в Бриколаж е фраш. Онзи ден бях и си харесах. Относно неона ... директно с молекса към захранването ... но biggrin.gif ... аз не бих дал пари за неон, сламка и диоди и всичко е ток. Можеш да намериш разни гайдове и упътвания тук (първият линк) и тук.

Как можахте да ме зарибите и мен, бе cool.gif Отлична тема <ahttps://www.kaldata.com/forums/uploads/emoticons/default_clap.gif' alt=':clap:'> Смятам да си нашаря до неузнаваемост прозрачната кутия, моята е Ей тази , и, макар, че съм я нашарил с катоди, смятам да си отпечатам върху панела по една фотография с размер 10 мегапиксела.Едната ще е тази, от аватара ми.Хем да се вижда пак всичко вътре.Това едва ли ще е евтино, някакви предложения?

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Мнооооого готино! Искам и аз!

• Автор

17 лева ми излезна парчето 44х42 ... като се има впредвид, че фолиото е некво специално с няколко защити от ... почти всичко включително UV. Но не съм сигурен, че това вътре ще се вижда. Все пак няма да остане прозрачно и единствено може да се вижда, че вътре свети. Не знам ... може и да може да се направи прозрачна картинка, но тогава ще стане по-трудно да се разбере какво има на картинката.

027.jpg

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Ако има начин картинката да се изкара на прозрачно фолио без фона, а само фигурите, няма ли да се получи? :eek:

• Автор

Ами ... ако преди това си направиш труда да направиш фона на картинката прозрачен ... Иначе няма как. При печата единственото, което се получава, е изкарване на това от екрана върху лист.

• 3 седмици по-късно...

Всъщност има вариант картинката да свети.Както например някои светещи реклами. За целта не се печати върху самозалепващо фолио, а едно друго мисля че антирефлексно се наричаше или май беше "транслуцентно"(а и то май не е точно фолио,а кополиестер с дебелина 0,5мм).И това нещо "антирефлексното" не се залепя за плексигласа, а се слага между два по-тънки, като вътрешния плексиглас не е напълно прозрачен, а е на цвят бял(опал). Та този опал пропуска светлината равномерно, като същевременно пречи да се видят контурите на лампата. Нещо такова май беше.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.